Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ
Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία

Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία

Η Ψυχοδυναμική προσέγγιση αποτελεί μια σύγχρονη, ευρέως διαδεδομένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ψυχοθεραπευτική μέθοδο. Ο στόχος της Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας είναι η ανάδυση και κατανόηση των βαθύτερων, συχνά ασυνείδητων, σκέψεων και συναισθημάτων του θεραπευόμενου. Μέσω αυτής της αυτογνωσιακής διαδικασίας επιτυγχάνεται σταδιακά η επίλυση των ενδοψυχικών συγκρούσεων και επομένως των ψυχολογικών δυσκολιών.

Τεχνική Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας

Η συχνότητα συνεδριών Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας είναι εβδομαδιαία. Ο ψυχοθεραπευτής στέκεται απένταντι από την θεραπευόμενο με μη παρεμβατικό τρόπο, δίνοντας του χώρο να εκφράσει ελεύθερα ανησυχίες, προβληματισμούς, σκέψεις και συναισθήματα, τα οποία θα συνδεθούν μέσω των ελεύθερων συνειρμών με συγκεκριμένες εκφράσεις. Ο ψυχοθεραπευτής μπορεί να προβεί σε ερωτήσεις και ερμηνείες των εκφράσεων του θεραπευόμενου, καθώς επίσης και σε επισημάνσεις των ενδεχόμενων αντιφάσεων του. Ο θεραπευόμενος αποκτά πρόσβαση σε μηχανισμούς άμυνας που εφαρμόζει ασυνείδητα στη ζωή του, τόσο μέσω της ενδοσκόπησης, όσο και μέσω της ανάλυσης της σχέσης που αναπτύσσεται με τον ψυχοθεραπευτή.

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον Ψυχολόγο και τη μέθοδο που σου ταιριάζει. Κλείσε δωρεάν την πρώτη σου αναγνωριστική online συνεδρία!

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ