Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Θεώνη Αποστολοπούλου και είμαι κλινική ψυχολόγος. Έχω ολοκληρώσει τις προπτυχιακές μου σπουδές στο ανεξάρτητο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές με εξειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία - Ψυχοπαθολογία (ψυχοδυναμική κατεύθυνση) στο Université de Picardie Jules Verne, Amiens - France. Έχω εργαστεί τα τελευταία 16 χρόνια σε νοσοκομειακές και κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων (0-18) αλλά και ενηλίκων και ειδικές εκπαιδευτικές δομές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σε γονείς και ψυχοθεραπεία σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Έχω διατελέσει υπεύθυνη κλινική ψυχολόγος διεπιστημονικών ομάδων σε ειδικά σχολεία και κολέγια στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου παρέχω θεραπεία σε παιδιά, εφήβους και νέους ενήλικες με νευροαναπτυξιακές διαταραχές και συναισθηματικές δυσκολίες, συμβουλευτική σε γονείς και εκπαιδευτικούς καθώς και εποπτεία σε ειδικούς ψυχικής υγείας. Έχω ειδικευτεί στην ψυχοθεραπεία και έχω συγκεκριμένα σε ένα ευρύ φάσμα ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων τόσο στην Ελλάδα, στην Γαλλία όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο (Γνωσιακή -Συμπεριφορική, Mentalization-based therapy, εκπαίδευση διαχείρισης τραύματος και διαταραχές δεσμού, Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία) Έχω ολοκληρώσει ειδικές εκπαιδεύσεις στις αξιολόγηση και θεραπευτική παρέμβαση νευροαναπτυξιακών διαταραχών όπως η διαταραχή αυτιστικού φάσματος και η διαταραχή ελλειματικής προσοχής - υπερκινητικότητας και προβλήματα συμπεριφοράς (ADOS-2, Positive Behaviour Support, ABA) και είμαι σε θέση να εφαρμόσω τις συγκεκριμένες πρακτικές στην κλινική μου πρακτική. Είμαι πιστοποιημένο μέλος της British Psychological Society, Health Care Professional Council και Society for DBT του Ηνωμένου Βασιλείου. Η κλινική μου πρακτική περιλαμβάνει επίσης συντονισμό θεραπευτικών ομάδων, ομάδων γονέων, συμβουλευτική γονέων καθώς και πιστοποιημένη κλινική εποπτεία σε επαγγελματίες υγείας.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Κατάθλιψη

Σχέσεις

Διατροφικές διαταραχές

Τραύμα

Κρίσεις πανικού

Φοβίες

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Ψυχολογία - Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αθήνα

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Κλινική Ψυχολογία, Ψυχοπαθολογία - University Jules Vernes, Amiens ( France)

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Certificate in Dialectical Behavioural Therapy - British Psychological Society

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Certificate in Mindfulness in clinical and applied practice - British Psychological Society

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Enhanced training in Autism - Approved Behaviour Analysis - ΔΙΚΕΨΥ

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Mentalization-based Therapy training - Anna Freud Centre

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Trauma Focused CBT training - Anna Freid Centre

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!