Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Ειρήνη Μπακογιάννη και είμαι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου. Μετά τις προπτυχιακές μου σπουδές, ακολούθησα κλινική εκπαίδευση στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. Η προσέγγιση της Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας δεν περιέχει συγκεκριμένες τεχνικές, αλλά λειτουργεί εξατομικευμένα. Έχει επιρροές από την ψυχανάλυση του Freud, ο οποίος έλεγε ότι ο θεραπευτής "θεραπεύει το παιδί μέσα στον ενήλικα". Αυτό σημαίνει ότι οι εμπειρίες της παιδικής ηλικίας έχουν επηρεάσει την ταυτότητά μας και έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό σε αυτό που είμαστε τώρα. Μέσα στη θεραπεία έρχονται στην επιφάνεια ασυνείδητες συγκρούσεις και επαναλαμβανόμενα μοτίβα συμπεριφοράς και σκέψης του θεραπευόμενου που διαμορφώθηκαν έπειτα από (τραυματικά) γεγονότα του παρελθόντος και συνεχίζουν να επηρεάζουν τη ζωή του, τη δουλειά του και τις σχέσεις του με διάφορους τρόπους. Πρόκειται για ένα μακρύ ταξίδι, όπου ο θεραπευόμενος έρχεται σε επαφή με τον εαυτό του με έναν ειλικρινή τρόπο και καλείται να αγγίξει άβατες πτυχές του παρελθόντος που εξακολουθούν να τον επηρεάζουν στον παρόντα χρόνο. Αυτό το "ταξίδι στο χρόνο" είμαι εδώ για να το κάνουμε μαζί.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Κατάθλιψη

Σχέσεις

Πένθος

Τραύμα

Άγχος-Στρες

Φοβίες

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Ψυχολογία - Πάντειο Πανεπιστήμιο

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Κλινική Ψυχική Υγεία - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

4ετής Κλινική εκπαίδευση στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων - ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Διαχείριση Χωρισμού - Διαζύγιο Γονέων - ΕΚΠΑ

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Θέματα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων" - Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Κλινική Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου - ΕΚΠΑ

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Παρατήρηση Βρέφους - ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!