Μαργαρίτα Καραβέλλα

Μαργαρίτα Καραβέλλα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική

Σύντομο βιογραφικό

Η Δρ. Μαργαρίτα Καραβέλλα σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (Postgraduate Diploma, MSc, PostMSc) και τη διδακτορική της διατριβή (DPsych Counselling Psychology) στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Eκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική, ψυχοδυναμική, συστημική και γνωστική-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία. Συνέχισε τη επαγγελματική της κατάρτισή παρακολουθώντας κύκλο παιδείας στην ομαδική ανάλυση. Κατά τη παραμονή της στη Μεγάλη Βρετανία, εργάστηκε σε πολυάριθμους οργανισμούς ψυχικής υγείας ως ψυχολόγος, διετέλεσε υπεύθυνη του τμήματος Young Persons Counselling Project του οργανισμού Family Welfare Association στο Battersea και επί τριετίας εργάστηκε στη Συμβουλευτική Υπηρεσία Παιδιού και Οικογένειας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Essex. Από το 2010 η Δρ. Καραβέλλα ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Ψυχολόγου, έχει συνεργαστεί με μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις και κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά κι εφήβους και απασχολείται σε Μονάδα Ψυχικής Υγείας ως υπεύθυνη τομέα παιδιών/εφήβων προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε παιδιά εφήβους κι οικογένειες. Παρέχει ψυχοθεραπευτική στήριξη ατομικού και ομαδικού πλαισίου σε ενηλίκους, παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές, διαπροσωπικές, οικογενειακές και συμπεριφορικές δυσκολίες. Επίσης παρέχει κλινική κι ερευνητική εποπτεία σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Επιπλέον, διδάσκει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MA) Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας και σε πρόγραμμα κατάρτισης στη ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία. Έχει άδεια ασκήσεως ψυχολόγου στην Ελλάδα και την Αγγλία. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (Chartered Counselling Psychologist) και του Health Professions Council.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Αρθρογραφία

Δεν έχει αρθρογραφία

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!