Κόστος Ψυχοθεραπείας

Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να κάνουμε την online ψυχοθεραπεία ποιοτική και προσβάσιμη σε όλους! Οι ψυχολόγοι του ClicktoTherapy είναι αυστηρά επιλεγμένοι επαγγελματίες με εξειδίκευση ο καθένας στον τομέα του.
Σου προσφέρουμε τις πιο ανταγωνιστικές τιμές συνεδρίας online ψυχοθεραπείας!

Δωρεάν η συνεδρία γνωριμίας
Ιδιωτικό δωμάτιο θεραπείας
Μέγιστη ασφάλεια πληρωμών

Η πρώτη συνεδρία γνωριμίας είναι δωρεάν και στη συνέχεια επιλέγεις αν θες να συνεχίσεις.

Θα έχεις πρόσβαση σε ιδιωτικό δωμάτιο με τον ψυχολόγο σου, για να πραγματοποιείτε τις online συνεδρίες διασφαλίζοντας την πλήρη ιδιωτικότητα και οι πληρωμές να πραγματοποιούνται με την μέγιστη ασφάλεια.

Κάρτα Visa, Mastercard, American express, DiscoverPowered by Stripe
Σήμα φύλλο εταιρικής υπευθυνότητας

Λάβε την ευκολία πληρωμών

Αν σπουδάζεις ή διαθέτεις κάρτα ανεργίας, η τιμή θα είναι 35 € /συνεδρία, ακόμα και αν τις αγοράζεις μια-μια!

*Μπορείς να αιτηθείς την ευκολία πληρωμών, αφού δημιουργήσεις τον λογαριασμό σου.

4.8
1121 απαντήσεις ερωτηματολογίων
1121 απαντήσεις ερωτηματολογίων

Κορυφαίες αξιολογήσεις

 • Χ.Β.
  Νιώθω αποδοχή, κατανόηση και ασφάλεια από την ψυχολόγο μου. Από την προηγουμενη εμπειρία που είχα, είχα καταλήξει ότι δε με ικανοποιεί η ψυχαναλυτική μορφή ψυχοθεραπείας που είχε εφαρμόσει ο θεραπευτής μου. Χάρηκα πάρα πολύ όταν με συνδέσατε από μόνοι σας με ψυχολόγο που ακολουθεί συμπεριφορική μέθοδο και φαίνεται ότι ΑΥΤΟ χρειάζομαι!
 • Μ.Ζ.
  Έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο εύκολο ήταν να συνδεθώ με κάποιον θεραπευτή και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από το ότι έχω πρόσβαση στο ημερολόγιο του θεραπευτή μου και μπορώ να κλείσω θεραπείες εύκολα, χωρίς να μιλήσω με κάποιον, όπως και από την βοήθεια που λαμβάνω από το θεραπευτή μου. Ο επαγγελματισμός και η ποιότητα των θεραπειών είναι εντυπωσιακή επίσης.
 • Χ.Π.
  Επιλέγω πάντοτε το πακέτο με τις 4 συνεδρίες επειδή είναι το πιο οικονομικό. Η συνεργασία μου με την Ψυχολόγο μου ήταν και είναι άψογη και είμαι απολύτως ευχαριστημένη. Αυτή την περίοδο κάνω ένα διάλλειμα για να σκεφτώ όσα έχουμε συζητήσει και σίγουρα θα επανέλθω για να συνεχίσουμε!
 • Α.Σ.
  Από την πρώτη επαφή μου άρεσε πάρα πολύ κι έμεινα πολύ ικανοποιημένη. Πραγματικά αισθάνομαι επιτέλους ότι μπορώ να μιλήσω άφοβα. Πραγματικά με βοηθάει η όλη διαδικασία, και ανυπομονώ κάθε φορά πριν από κάθε συνεδρία τι άλλο έχει να μου προσφέρει η ψυχολόγος μου.
 • Π.Χ.
  Αισθάνθηκα ότι μιλάω σε επαγγελματία, που σκοπό έχει να κατανοήσει τι συμβαίνει στην ψυχή και στο μυαλό μου και να θέλει να διαθέσει την επαγγελματική της βοήθεια. Παρά το γεγονός ότι η πρώτη συνεδρία ήταν δωρεάν, δεν προσπάθησε να με ελκύσει ως πελάτισσα αλλά σεβάστηκε την κατάσταση που μπορεί να βρίσκομαι.
 • Ν.Κ.
  Η βοήθεια σας είναι αλήθεια πολύτιμη και με βοηθάει εν μέρει να βγω από τη δική μου οπτική γωνία και να αντιμετωπίσω με νηφαλιότητα τα πράγματα. Ένιωσα αρκετά καλά από την πρώτη συνεδρία και πιστεύω πως χρειάζομαι και συνέχεια.
 • Α.Γ.
  Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη ψυχοθεραπεύτριά μου, γιατί αισθάνομαι ότι μπορεί να με καταλάβει και μπορεί να κάνουμε συνεδρίες για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αλλά νιώθω και μέσα από τις συνεδρίες ότι κατανοεί το πρόβλημά μου και σε ένα βαθμό έχει συμβάλλει θετικά σε αποφάσεις που έχω λάβει και θεωρώ ότι είναι για το καλό μου.
 • Ν.Π.
  Ήταν η πρώτη μου φορά online και πιστεύω θα με βοηθήσει αρκετά όποτε είναι 100% πιθανό να συνεχίσω γιατί ένιωσα άνετα να συζητήσω το πρόβλημα μου από την πρώτη συνεδρία. Σας ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σας!

Online ψυχοθεραπεία - Ψυχολόγοι

Η online ψυχοθεραπεία περιλαμβάνει επικοινωνία με ψυχολόγο, μέσω βίντεο, τηλεφώνου, email ή μέσω μηνυμάτων, αποτελώντας έναν αποτελεσματικό τρόπο παρέμβασης για περισσότερα από 20 χρόνια. Έρευνες έχουν αποδείξει πως η online ψυχοθεραπεία έχει ίδια αποτελεσματικότητα με την δια ζώσης ψυχοθεραπεία, και στις περισσότερες περιπτώσεις μία εξέχουσα εναλλακτική μέθοδος θεραπείας.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της ψυχοθεραπείας εξ αποστάσεως είναι η ευκολία και η ευελιξία του προγραμματισμού της συνεδρίας από την άνεση του σπιτιού ή οπουδήποτε και εάν βρίσκεσαι.

Πώς μπορώ να διαλέξω τον κατάλληλο ψυχολόγο;

Η αναζήτηση του κατάλληλου Ψυχολόγου ίσως βιώνεται από πολλούς ως στρεσογόνα και χρονοβόρα διαδικασία. Οι περισσότεροι όταν βρίσκονται σε αναζήτηση θεραπείας φαντάζονται ποια χαρακτηριστικά θα έχει ο άνθρωπος που θα είναι απέναντί τους και που θα τους ζητά να ξεδιπλώνουν εσώτερα κομμάτια τους κατά τις συνεδρίες.

Ακριβώς επειδή ένας Ψυχολόγος δεν είναι απαραίτητα κατάλληλος για όλους και δεν ταιριάζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αναλαμβάνουμε να βρούμε εμείς τον κατάλληλο ψυχοθεραπευτή σύμφωνα με το αίτημα και τα κριτήρια κάθε ενδιαφερόμενου.

Πώς θα ξέρω ότι είναι ο κατάλληλος ψυχολόγος;

Για να γίνει μία επιτυχημένη σύνδεση μεταξύ Ψυχολόγου και ενδιαφερόμενου, εξετάζονται όλα τα απαραίτητα κριτήρια με βασικό πυλώνα τη δημιουργία μιας ισχυρής θεραπευτικής συμμαχίας. Αυτό το πετυχαίνουμε αναπτύσσοντας και βελτιώνοντας συνεχώς τον αλγόριθμο σύνδεσης, ο οποίος εξετάζει όλα τα απαραίτητα δεδομένα.

Φυσικά είναι πιθανό να θες να δοκιμάσεις κάποια άλλη προσέγγιση ψυχοθεραπείας. Για να σε βοηθήσουμε να πάρεις το μέγιστο, προσφέρουμε τη πρώτη συνεδρία δωρεάν, ώστε να εξετάσεις εάν ο Ψυχολόγος σου ταιριάζει.

Πώς διαφέρουν οι ψυχολόγοι από τους ψυχοθεραπευτές;

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά, διαχωρίζοντας δύο έννοιες που καταχρηστικά χρησιμοποιούνται σαν συνώνυμες: ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής.

Ψυχολόγος είναι ο επαγγελματίας που έχει λάβει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου από το ελληνικό κράτος, προϋπόθεση για την οποία αποτελεί η επιτυχής ολοκλήρωση βασικών σπουδών ψυχολογίας από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο. Ωστόσο, η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου προβλέπει και περιορίζει τον κάτοχό της στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και όχι ψυχοθεραπείας. Τυπικά μπορεί να ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου, ωστόσο σαν ClicktoTherapy δεν το θεωρούμε ικανή συνθήκη για να παρέχει κάποιος αποτελεσματική και ποιοτική ψυχοθεραπεία.

Ψυχοθεραπευτής είναι ο επαγγελματίας ψυχολόγος, που επιπλέον έχει ακολουθήσει 4ετή μετεκπαίδευση ψυχοθεραπευτικής εξειδίκευσης, η οποία πληροί τα κριτήρια που συστήνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ψυχοθεραπείας. Τα εν λόγω κριτήρια περιλαμβάνουν κυρίως:

 • Θεωρητική κατάρτιση σε μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση (πχ. ψυχοδυναμική, συστημική, υπαρξιακή, γνωσιακή-συμπεριφορική, gestalt κλπ.)
 • Συγκεκριμένο αριθμό ωρών εποπτείας
 • Προσωπική ψυχοθεραπεία
 • Πρακτική άσκηση με εποπτεία

Οι συνεργάτες ψυχολόγοι του ClicktoTherapy ανήκουν στην κατηγορία του ψυχοθεραπευτή, ενώ πληρούν ορισμένα επιπλέον κριτήρια που εκτιμώνται αναγκαία για μια αποτελεσματική ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, όπως για παράδειγμα η συνεχής προσωπική ανάλυση και η εποπτεία των περιστατικών.

Ποιές είναι οι τιμές συνεδρίας για την online ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα;

Πριν αναλύσουμε την online διάσταση της ψυχοθεραπείας, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το κόστος της ψυχοθεραπείας ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τον κάθε επαγγελματία. Συγκεκριμένα, η τιμή της ψυχοθεραπείας είναι ψηλότερη αν παρέχεται από ψυχοθεραπευτή σε σχέση με ψυχολόγο, κάτι το οποίο γίνεται καλύτερα κατανοητό αν αναλογιστούμε τη διαφορά τους ως προς το βαθμό εξειδίκευσης. Επιπλέον, η online ψυχοθεραπεία τείνει να είναι ελαφρώς πιο οικονομική από την δια ζώσης. Ο λόγος για αυτή την διαφορά είναι ότι στην online ψυχοθεραπεία τα έξοδα συντήρησης γραφείου του επαγγελματία είναι σαφώς λιγότερα, και όχι στο ότι είναι λιγότερο αποτελεσματική από τη δια ζώσης ψυχοθεραπεία, άρα και χαμηλότερης αξίας - αυτό είναι μια συχνή παρανόηση.

Ας εστιάσουμε στο κόστος της online ψυχοθεραπείας από ψυχοθεραπευτή. Το κόστος συνεδρίας μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η εξειδίκευση, η φήμη που ο επαγγελματίας μπορεί να διαθέτει, η τοποθεσία του επαγγελματία (η ψυχοθεραπεία στην πόλη τείνει να κοστίζει περισσότερο από ότι στην επαρχία), επιπλέον σπουδές του επαγγελματία κλπ. Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, το μέσο κόστος συνεδρίας υπολογίζεται στα 45€.

Στο ClicktoTherapy επειδή καταφέρνουμε να μειώνουμε τα κόστη για τον επαγγελματία και παράλληλα τον βοηθάμε να μην χάνει χρόνο με διαχειριστικά θέματα, έχουμε την δυνατότητα να έχουμε μειωμένες τιμές συνεδρίας. Επιπλέον, βασική μας επιδίωξη είναι η τιμή της κάθε συνεδρίας να είναι σταθερή και να μην διαφοροποιείται ανάλογα με τον επαγγελματία, έτσι ώστε η τιμή να μην αποτελεί κριτήριο επιλογής ψυχολόγου. Σκοπός μας είναι να εστιάσουμε σε ουσιαστικά κριτήρια ανάθεσης επαγγελματία στον κάθε πελάτη, όπως είναι η ψυχοθεραπευτική εξειδίκευση και η εμπειρία, τα οποία γνωρίζουμε ότι είναι αποδεδειγμένα τα βασικότερα για την παγίωση μιας επιτυχημένης ψυχοθεραπευτικής σχέσης. Ετσι διασφαλίζουμε ότι ο κάθε πελάτης θα μπορέσει να επενδύσει στην ψυχοθεραπευτική διαδακασία, όχι με βάση την τιμή του επαγγελματία, αλλά τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά του.

Γιατί η θεραπεία ζεύγους είναι πιο ακριβή;

Η τιμή της θεραπείας ζεύγους συνήθως είναι πιο ακριβή από την ατομική για 2 λόγους:

 • Είναι μεγαλύτερη η διάρκεια της συνεδρίας, έτσι ώστε και τα 2 μέλη να έχουν χρόνο να αναλύσουν την οπτική τους.
 • Ο ψυχοθεραπευτής ζεύγους (ή σύμβουλος γάμου όπως συνηθίζεται να λέγεται) απαιτείται να έχει ειδική εξειδίκευση και εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία ζεύγους για να μπορεί να παρέχει αυτή την ειδική υπηρεσία ψυχικής υγείας.

Μπορεί και πρέπει η ψυχοθεραπεία να είναι δωρεάν;

Οι ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές είναι επαγγελματίες με πολυετείς σπουδές και συνεχείς μετεκπαιδεύσεις για να μπορούν να ασκούν το επάγγελμά τους αποτελεσματικά και είναι σημαντικό αυτός ο επαγγελματισμός να αμείβεται. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα, από διάφορες δομές, να παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική από εθελοντές ψυχολόγους, που διαθέτουν γενναιόδωρα μέρος του χρόνου τους για αυτό το σκοπό. Η δωρεάν συμβουλευτική στα πλαίσια προγραμμάτων εθελοντισμού μπορεί να είναι χρήσιμη αλλά και αποτελεσματική, ιδίως σε επείγουσες περιπτώσεις.

Από την άλλη, η ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία συστηματική, η οποία απαιτεί επένδυση τόσο χρονική όσο και οικονομική, ώστε ο θεραπευόμενος να δεσμευτεί ουσιαστικά σε αυτή, και να μπορέσει να συνεργαστεί αποτελεσματικά με τον ψυχοθεραπευτή του. Μάλιστα, εκτιμάται ότι η δέσμευση του θεραπευόμενου στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία μεγιστοποιείται στις περιπτώσεις όπου ο ίδιος αναλαμβάνει το κόστος αυτής, δεδομένου ότι αυτό κυμαίνεται σε ανεκτά επίπεδα. Φαίνεται εξάλλου ότι η ανάληψη κόστους της ψυχοθεραπείας από το θεραπευόμενο λειτουργεί σαν ενισχυτικός παράγοντας της δέσμευσης του, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι όταν οι θεραπευόμενοι που ανέλαβαν ένα ανεκτό κόστος ψυχοθεραπείας, επέδειξαν περισσότερο κίνητρο και μεγαλύτερη αφοσίωση στη διαδικασία, συγκριτικά με άλλους που ανέλαβαν ελάχιστο ή μηδενικό κόστος.