Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

"Κάθε Θεραπευτής αντέχει να συντροφεύσει έναν Θεραπευόμενο, μέχρι εκεί που τόλμησε ο ίδιος να πάει στην δική του Θεραπεία..." Ονομάζομαι Αχιλλέας Δήμου, είμαι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής και εντός κλάδου Ψ από το 2013. Είμαι Απόφοιτος Ψυχολογίας Στρασβούργου Γαλλίας με αναγνώριση σε Γαλλία και Ευρώπη (Republique Francaise - Licence de Sciences Humaines et Sociales, Mention Psychologie, Νο. 16328043) και με Νόμιμη Άδεια Ασκήσεως στην Ελλάδα (Αρ.1146114). Είμαι Μέλος της Ακαδημίας Κλινικών Σπουδών Αθήνας, με προσέγγιση τη Ψυχοδυναμική Ψυχανάλυση, που αποτελεί θεμέλιο λίθο των περισσότερων θεραπευτικών προσεγγίσεων και είναι εξειδικευμένη μικροχειρουργική ψυχής, με ριζικά και σταθερά αποτελέσματα. Παρακολουθώ πλήθος σεμιναρίων και ημερίδες για διάφορα εξειδικευμένα θέματα Νευρώσεων και Ψυχώσεων, συμμετέχω σε επιστημονικές δημοσιεύσεις, εθνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και forums με επιστήμονες από Ελλάδα και Εξωτερικό, με ενδιαφέρον για αρθρογραφία σε τοπικά και πανελλήνια έντυπα, σχετικά με την ψυχική υγεία. Διασφαλίζοντας κάθε Θεραπευόμενο-η, τηρώ τις διαδικασίες που προβλέπονται στο Εξωτερικό με Θεραπεία και Εποπτεία. Συνεργάζομαι με Ιδιωτικές Δομές και Κέντρα, Θεραπευτικά Γραφεία και Επιστήμονες (ψυχιάτρους, ιατρούς, διατροφολόγους κλπ), ενώ έχω εμπειρία και ως Εθελοντής σε Μη Κερδοσκοπικές Δομές (ΜΚΟ και ΑΜΚΕ). Τέλος, συνδράμω Συμβουλευτικά και Ψυχοθεραπευτικά, σε Ατομικές Συνεδρίες και Ομάδες Παιδιών, Εφήβων, Ενηλίκων, Ηλικιωμένων, Γονέων, Ζευγαριού, Οικογένειας, αλλά και Ειδικών και Ευπαθών ομάδων (Μονογονείκές Οικογένειες, Κακοποιημένες Γυναίκες, Εξαρτήσεις, ΛΟΑΤΚΙ κλπ). Με μία σας κλήση, μήνυμα ή mail, είμαι πρόθυμος να αποτελέσω συνοδοιπόρο στην αρχή και στην πορεία και του δικού σας ταξιδιού, με θεμέλια την ανιδιοτέλεια, την ειλικρίνεια, την ηθική, την αγάπη και το σεβασμό της ανθρώπινης ψυχής... Εγκάρδια, Αχιλλέας Δήμου

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

LGBTQIA+

Κατάθλιψη

Διατροφικές διαταραχές

Κρίσεις πανικού

Άγχος-Στρες

Κακοποίηση

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Licence de Sciences Humaines et Sociales, Mention Psychologie, Νο. 16328043 - Université de Strasbourg

Πτυχίο
Πτυχίο

Psychology in 3D Advertising - Middlesex University

Πτυχίο
Πτυχίο

Ανθρώπινο Δυναμικό και Διοίκηση Επιχειρήσεων - Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Ειδίκευση Ψυχολογίας Ανθρώπινου Δυναμικού - Πανεπιστήμιο Πειραιώς & LCS

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Νόμιμο Μέλος Ψυχοδυναμικής Ψυχανάλυσης - Ακαδημία Κλινικών Σπουδών Αθήνας

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Επιμόρφωση Ψυχολογία Επιχειρηματικότητας - Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Επιμόρφωση Ψυχολογικη Οικονομία Συγχ. Ανθρώπου - Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!