Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Ελευθερία Ελβανίδη και σκοπός μου, μέσω της ψυχοθεραπείας, είναι να σας διευκολύνω στην αναγνώριση και κατανόηση σχεσιακών δυναμικών και εσωτερικών συγκρούσεων που ίσως συμβάλλουν σε αισθήματα ψυχολογικής δυσφορίας. Πραγματοποίησα τις σπουδές μου στην Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και στην συνέχεια ολοκλήρωσα Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Swansea University πάνω στην Κλινική Ψυχολογία. Έχω ολοκληρώσει μια μακρά επαγγελματική πορεία στο Η.Β. σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς υγείας. Επιπλέον, το 2020 ολοκλήρωσα την επαγγελματική εκπαίδευσή στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία, όπου ειδικεύτηκα στη θεωρία και πρακτική της ψυχαναλυτικής προσέγγισης, διαδικασία που αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στην κλινική και προσωπική μου εξέλιξη. Εντός της συνεδρίας, διερευνούμε μαζί προηγούμενα βιώματα και "τραβάμε γραμμές" στο σήμερα, ώστε να κατανοήσουμε πως αυτά επηρεάζουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα σας, τη συμπεριφορά και το σώμα μας. Εξετάζουμε ασυνείδητους μηχανισμούς άμυνας και επιτρέπουμε χρόνο στην αλλαγή ώστε ενδυναμωθεί το Εγώ, η εικόνα του εαυτού. Καθ' όλη την διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας με ενδιαφέρει η συσχέτιση του σώματος με την ψυχοπαθολογία και μέρος της διπλωματικής μου έχει εκδοθεί στο εγχειρίδιο "Συμβουλευτική Ψυχολογία: Προβληματισμοί και Κλινικές Πρακτικές'', Ποταμιάνος Γ. και συνεργάτες (2013). Πιστεύω πως η ιστορία μας, οι μνήμες, το τυχόν "τραύμα" καθρεπτίζεται στο σώμα μας και με ενδιαφέρει η συνεχής μελέτη της σχέσης των συναισθημάτων σε ψυχοσωματικό επίπεδο. Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα, ξεκινάω το ιδιωτικό μου γραφείο, όπου παρέχω ψυχοθεραπεία ψυχοδυναμικού προσανατολισμού σε ενήλικες και εφήβους. Επιπλέον, συνεργάζομαι ως Ψυχολόγος με την Εταιρία Altzheimer Αθηνών. Θα χαρώ να σας γνωρίσω και να ξεκινήσουμε μαζί αυτό το θεραπευτικό ταξίδι.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Πένθος

Τραύμα

Άγχος-Στρες

Κατάθλιψη

Σχέσεις

Ψυχοσωματική

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Ψυχολογία - Πάντειο Πανεπιστήμιο

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Δίπλωμα στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία, Wessex Counselling Service - Wessex Counselling & Psychotherapy

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Κλινική Ψυχολογία - Swansea University

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Xοροθεραπεία - Ψυχοκίνησης

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Μindfulness Based Stress Reduction - NHS

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!