Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Πρωτόγηρος Δούκας, είμαι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ. Πρωτ. 1536) και τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ). Παράλληλα, έχω ολοκληρώσει το 4ο έτος της κλινικής εκπαίδευσης στην Ψυχαναλυτική και Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων στο κέντρο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ., στα πλαίσια της οποίας βρίσκομαι σε ατομική ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία. Επίσης, λαμβάνω ομαδική και ατομική κλινική εποπτειά ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης σε εβδομαδιαία βάση. 'Εχω συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων ( π.χ. ''Πρώτες Βοήθειας Ψυχικής Υγείας'', ''Διαπροσωπική Θεραπεία για την Κατάθλιψη'', ''Trauma Informed Care'', ''Παιδικό Ιχνογράφημα'' κ.ά.) Εργάζομαι από το 2017 έως και σήμερα σε πλαίσια παροχής ψυχολογικής υποστήριξης ευάλωτων πληθυσμών σε διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς όπως ο ''Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης'' και η ''Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης''. Η εργασία μου στα παραπάνω πλαίσια συνέβαλε στην εμβριθή μέλετη και διεργασία του ψυχικού τραύματος, της απώλειας και του πένθους, όπως και στην κατανόηση των πολιτισμικών διαστάσεων της ψυχικής υγείας και του ψυχικού πόνου.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Κρίσεις πανικού

Άγχος-Στρες

Κατάθλιψη

Σχέσεις

Ψυχοσωματική

Τραύμα

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Ψυχολογία - Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Interpersonal Therapy for Depression - Teachers College, Columbia University

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία - ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!