Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Μαρία Ορφανού και είμαι Ψυχολόγος, Ομαδική Αναλύτρια και Αναλυτική Θεραπεύτρια Ζεύγους & Οικογένειας. Σπούδασα 6 χρόνια Ψυχολογία, 3 έτη στην Ελλάδα και 3 έτη στην Αγγλία όπου πήρα Bachelor of Science. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου έκανα, για 1 χρόνο, την πρακτική μου άσκηση ως Ψυχολόγος σε ένα νηπιαγωγείο και σε μία νευροψυχιατρική κλινική. Στη συνέχεια έκανα μεταπτυχιακό στην Ψυχανάλυση. Μέρος αυτού ήταν η ψυχαναλυτική παρατήρηση ενός παιδιού σε νηπιαγωγείο για 1 χρόνο. Γυρίζοντας στην Ελλάδα δούλεψα ως Καθηγήτρια Ψυχολογίας σε Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών. Συγχρόνως, δούλευα εθελοντικά για 1.5 χρόνο ως Ψυχολόγος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Συνέχισα με την ψυχολογική στήριξη ατόμων που έπασχαν από ψυχιατρικές διαταραχές για 5 χρόνια. Όσον αφορά στις σπουδές μου σχετικά με την ψυχανάλυση, εκπαιδεύτηκα για 5 χρόνια ακόμα (και 5 έτη εποπτείας) πάνω στην Ομαδική Ανάλυση, την Αναλυτική Οικογενειακή Θεραπεία και Θεραπεία Ζεύγους στην ΕΕΑΟ&ΟΨ. Για 13 χρόνια εργαζόμουν ως Ψυχολόγος σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και το 2006 άνοιξα το γραφείο μου το οποίο διατηρώ εώς τώρα. Η προσέγγιση που χρησιμοποιώ για την κατανόηση της ανθρώπινης προσωπικότητας είναι η ψυχαναλυτική. Αυτό σημαίνει πως προσπαθώ να βοηθήσω τον/τη θεραπευόμενη να δει/επεξεργαστεί τα ασυνείδητα κίνητρα και αιτίες που κρύβονται πίσω από τις συμπεριφορές, αντιλήψεις και συναισθήματά του. Θεωρώ πως αν καταλάβουμε τα γιατί μας, έχουμε μεγαλύτερη πιθανότητα για μόνιμη αλλαγή στον εαυτό, τη ζωή και τις σχέσεις μας.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Πένθος

Σχέσεις

Αυτοανάπτυξη

Τραύμα

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Psychology - University of Teesside

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Psychoanalytic Studies - Essex University

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Ομαδική Ανάλυση & Αναλυτική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία - ΕΕΑΟ&ΟΨ

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!