Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ
Συστημική Ψυχοθεραπεία

Συστημική Ψυχοθεραπεία

Η Συστημική Ψυχθεραπεία εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1940 και εμπνέεται από τις θεωρίες συστημάτων και επικοινωνίας. Προσεγγίζει τον θεραπευόμενο μέσα από τις οικογενειακές και στενές διαπροσωπικές του σχέσεις, θεωρώντας οτι οι ψυχολογικές δυσκολίες συνδέονται με τους ρόλους που υιοθετεί στα διάφορα πλαίσια σχέσεων στα οποία εντάσσεται (π.χ. ως ερωτικός σύντροφος, ως μέλος μιας οικογένειας, ως μέλος μιας πολιτισμικής ομάδας, κλπ.). Οι συναισθηματικές και συμπεριφορικές δυσκολίες επιλύονται μέσα από την ανάλυση και αναδόμηση των σχεσιακών μοτίβων που ο θεραπευόμενος έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει αυτόματα στην καθημερινότητά του.

Τεχνική Συστημικής Ψυχοθεραπείας

Η συχνότητα συνεδριών στη Συστημική Ψυχοθεραπεία είναι συνήθως εβδομαδιαία. Η ψυχική δυσκολία μελετάται σε όλη της την πολυπλοκότητα, τόσο ψυχοσωματικά, όσο και σε σχέση με άλλα άτομα και περιβάλλοντα που αφορούν τη ζωή του θεραπευόμενου. Ενώ η ψυχοθεραπευτική διαδικασία είναι πρωτίστως ατομική, είναι πιθανό ο ψυχοθεραπευτής να προτείνει από κοινού συναντήσεις με άλλα μέλη του περιβάλλοντος του θεραπευόμενου.

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον Ψυχολόγο και τη μέθοδο που σου ταιριάζει. Κλείσε δωρεάν την πρώτη σου αναγνωριστική online συνεδρία!

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ