Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Βικτώρια Τσεπενέκα και είμαι ψυχολόγος – εκπαιδευόμενη Συστημική ΟικογενειακήΨυχοθεραπεύτρια. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Κλινικής Ψυχολογίας “MSc Clinical Psychology” του Erasmus University of Rotterdam της Ολλανδίας. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου έχω ασχοληθεί με τη γνωσιακή-συμπεριφοριστική προσέγγιση και τη θεραπεία ζεύγους. Παράλληλα, εκπαιδεύομαι στο Συνθετικό Μοντέλο Συστημικής Ψυχοθεραπείας στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Έχω εργαστεί στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, σε στεγαστική μονάδα ψυχικής αποκατάστασης της ΕΠΑΨΥ και σε μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, όπου συμμετείχα τόσο σε ατομικές όσο και σε ομαδικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες. Πλέον εργάζομαι ιδιωτικά και διαδικτυακά παρέχοντας ατομικές συνεδρίες σε ενήλικες ακολουθώντας την συστημική προσέγγιση. Η συστημική - οικογενειακή προσέγγιση εστιάζει στο εδώ και τώρα, κοιτώντας παράλληλα και το εδώ και τότε, με στόχο την κατανόηση και την ανάλυση της οργάνωσης και λειτουργίας των συστημάτων, καθώς και την αλληλεπίδραση τους με το εξωτερικό περιβάλλον τους. Τα πιο συνήθη ανθρώπινα συστήματα είναι η οικογένεια, η εργασιακή ή σχολική ομάδα, η επιχείρηση, η θεραπευτική ομάδα. Η ψυχοθεραπεία είναι ένα δώρο και μία μορφή αυτοφροντίδας, με στόχο την ενδυνάμωση και την βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας. Αντιμετωπίζω τους ανθρώπους με ιδιαίτερη ενσυναίσθηση, δημιουργώντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας για όλα όσα έχουν να μοιραστούν. Βαθιά μου πεποίθηση είναι ότι ο καθένας αξίζει να έρθει σε επαφή με μία καλύτερη πλευρά του εαυτού του και να ζήσει μία ζωή με ψυχική ηρεμία.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Άγχος-Στρες

Σχέσεις

Φοβίες

Αυτοανάπτυξη

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Τμήμα Ψυχολογίας - Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Clinical Psychology - Erasmus University Rotterdam

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική - Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Από την κλινική αξιολόγηση στη θεραπευτική πρακτική - Therapy Nest

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Αυτισμός: Συμπτώματα και μηχανισμοί αντιμετώπισης - e-learning Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Καλές πρακτικές στην επανένταξη - Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!