Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Αλεξία Ειρήνη Κωνσταντίνου. Σπούδασα Ψυχολογία στο «Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών» και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές της σπουδές με αντικείμενο την Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία στο University of Reading της Αγγλίας (MSc Development and Psychopathology). Επίσης, έχω ολοκληρώσει το 4ετες εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη» στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία καθώς και 5 χρόνια προσωπικής θεραπείας. Από τον Οκτώβριος 2021 μέχρι σήμερα, στο ίδιο ινστιτούτο συμμετέχω εβδομαδιαίως στην ομάδα εποπτείας. Η εστίαση μου στη θεραπευτική διεργασία είναι στην ανθρώπινη ύπαρξη που αλληλεπιδρά με τα διάφορα πλαίσια ζωής της. Στις αλλαγές που μπορεί να διεκδικήσει κάθε άνθρωπος παίρνοντας ο ίδιος την ευθύνη να κρατήσει το τιμόνι της ζωής του χωρίς φόβο. Στο πώς η ζωή μπορεί να είναι συναρπαστική παρά τα εμπόδια της. Λίγα λόγια για την εργασιακή μου πορεία: Απ' το Μάρτιο του 2019 έως το Δεκέμβριο του 2020 εργάστηκα ως ψυχολόγος στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών Βούλας. Για δύο χρόνια επίσης εργάστηκα ως αναπληρώτρια ψυχολόγος σε ΕΠΑΛ της Αττικής. Μεγάλη εμπειρία επαγγελματική αλλά και προσωπική ήταν ο εθελοντισμός που έκανα απ'το 2014 έως το 2020 στο Τμήμα Εφήβων του Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς, όπου παρείχα υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο στους εφήβους του τμήματος. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας δημιούργησα και διατηρώ μέχρι σήμερα ιδιωτικό γραφείο, όπου παρέχονται διαδικτυακές συνεδρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κυρίως σε νεαρούς ενήλικες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις δια ζώσης συνεδρίες. Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου και επιστημονικός συνεργάτης του site ψυχολογίας PsychologyNow (www.psychologynow.gr).

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Σχέσεις

Κρίσεις πανικού

Άγχος-Στρες

Φοβίες

Ψυχοσωματική

Αυτοανάπτυξη

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ -

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

DEVELOPMENT AND PSYCHOPATHOLOGY -

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

BSc -

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

MSc -

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Ψυχοθεραπεία -

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Diploma -

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!