Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Η Βάσω Ασκητοπούλου είναι Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Οικογενειακή - Συστημική Θεραπεία και στη Θεραπεία της Οικογένειας στην Τοξικοεξάρτηση. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά από το 2000 με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες. Είναι πιστοποιημένη στη χορήγηση και αξιολόγηση του διαγνωστικού εργαλείου προσωπικότητας MMPI2 (2020) και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στο Total Mindfulness Professinal (2021). Δραστηριοποιείται στον τομέα της Δια Βίου Εκπαίδευσης Ενηλίκων διδάσκοντας στο πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης από το 2002-2022. Παρέχει Συμβουλευτική Σταδιοδρομία σε μαθητές (Γ΄Γυμνασίου και Α', Β', Γ' Λυκείου), αλλά και ενήλικες με τη βοήθεια ψυχομετρικών τεστ της ISON PSYCHOMETRICA. Πραγματοποιεί μαθήματα των Ψυχομετρικών Τεστ στους υποψήφιους των στρατιωτικών σχολών, των σχολών αστυνομίας, πυροσβεστικής και το λιμενικό σώμα και συνεργάζεται με φροντιστήρια όπως ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ. Ασχολείται με την πρόληψη της τοξικοεξάρτησης και για 24 χρόνια (1998-2022) ήταν Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΕΛΠΙΔΑ».

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Κατάθλιψη

Σχέσεις

Τραύμα

Κρίσεις πανικού

Άγχος-Στρες

Αυτοανάπτυξη

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

1993 : ΠΤΥΧΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Πτυχίο
Πτυχίο

2000 : MedSc ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Πτυχίο
Πτυχίο

2008 : MEd ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ - ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

1995 / 2022 : ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ - ΑΣΠΑΙΤΕ / ISON PSYCHOMETRICA

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

1995-1999 : ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

2006 - 2007 : ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΤΟΞΙΚΟΕΞΑΡΤΗΣΗΣ - ΚΕΘΕΑ - EFTA

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

2020 : TOTAL MINDFULNESS PROFESSINAL - ISON PSYCHOMETRICA

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

2021 : ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΦΑΣΙΚΟΥ TΕΣΤ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ MINNESOTA ΜΜΡΙ-2 - ISON PSYCHOMETRICA

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!