Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Σάρλου Αθηνά και είμαι Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος νόμιμης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Πραγματοποίησα την πρακτική μου στο ιατρείο νοητικών διαταραχών/ανοιών της Β’ Νευρολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, στο ΠΓΝ Αττικόν. Έχω ολοκληρώσει το 4ετές πρόγραμμα στη Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία στο «Κέντρο Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας – Κέντρο Διά Βίου Μάθησης». Μερικά από τα οφέλη της συστημικής ψυχοθεραπείας είναι η σταθερή και συστηματική βελτίωση των σχέσεων που οικοδομεί το άτομο, οι θετικές αλλαγές που παρατηρούνται στο μικροκλίμα του συστήματος, η καλύτερη κατανόηση της υποκειμενικής εκδοχής της ατομικής εμπειρίας και του κόσμου του θεραπευόμενου, η δημιουργία σταθερότητας και ισορροπίας στα άτομα-μέλη και η ανάληψη των ευθυνών, η κατανόηση των σχέσεων, η προαγωγή της προσωπικής ανάπτυξης. Επίσης, έχω παρακολουθήσει το ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην «Κλινική Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου», Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Έχω παρακολουθήσει συνέδρια με θέματα όπως η «Ψυχοσωματική φροντίδα στον καρκίνο», «Πρώτε βοήθειες ψυχικής υγείας για όλους», «Ο ρόλος της κλινικής ψυχολογίας και της ψυχολογίας της υγείας», «Θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων». Την περίοδο 2020-2021 απασχολήθηκα εθελοντικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ψυχολογικής υποστήριξης «Mila mou», πραγματοποιώντας διαδικτυακές συνεδρίες με εφήβους και ενήλικες. Τα τελευταία 3 χρόνια δουλεύω συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, με συναισθηματικές δυσκολίες, κρίσεις πανικού, φοβίες, προβλήματα σχέσεων, διαταραχές άγχους, ψυχικά τραύματα. Για τα περιστατικά μου λαμβάνω ατομική εποπτεία.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Αυτοανάπτυξη

Σχέσεις

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Ψυχολογία - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Κλινική Ψυχολογία Παιδικού και Εφήβου - ΕΚΠΑ

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Συστημική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία - Κέντρο Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας

Σεμινάριο
Σεμινάριο

«Επαναπροσδιορισμός στο Άτομο, την Οικογένεια και στην Ομάδα: ο ρόλος της κλινικής ψυχολογίας και της ψυχολογίας της υγείας» - ΕΛΨΕ

Σεμινάριο
Σεμινάριο

«Θέματα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων», - Γ.Ν.Α ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Ψυχοσωματική Φροντίδα στον καρκίνο: Ενσυναίσθηση, Κατανόηση και Επικοινωνία - ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!