Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία

Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία

Η Ψυχοδυναμική προσέγγιση αποτελεί μια σύγχρονη, ευρέως διαδεδομένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ψυχοθεραπευτική μέθοδο. Ο στόχος της Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας είναι η ανάδυση και κατανόηση των βαθύτερων, συχνά ασυνείδητων, σκέψεων και συναισθημάτων του θεραπευόμενου. Μέσω αυτής της αυτογνωσιακής διαδικασίας επιτυγχάνεται σταδιακά η επίλυση των ενδοψυχικών συγκρούσεων και επομένως των ψυχολογικών δυσκολιών.

Τεχνική Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας

Η συχνότητα συνεδριών Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας είναι εβδομαδιαία. Ο ψυχοθεραπευτής στέκεται απένταντι από την θεραπευόμενο με μη παρεμβατικό τρόπο, δίνοντας του χώρο να εκφράσει ελεύθερα ανησυχίες, προβληματισμούς, σκέψεις και συναισθήματα, τα οποία θα συνδεθούν μέσω των ελεύθερων συνειρμών με συγκεκριμένες εκφράσεις. Ο ψυχοθεραπευτής μπορεί να προβεί σε ερωτήσεις και ερμηνείες των εκφράσεων του θεραπευόμενου, καθώς επίσης και σε επισημάνσεις των ενδεχόμενων αντιφάσεων του. Ο θεραπευόμενος αποκτά πρόσβαση σε μηχανισμούς άμυνας που εφαρμόζει ασυνείδητα στη ζωή του, τόσο μέσω της ενδοσκόπησης, όσο και μέσω της ανάλυσης της σχέσης που αναπτύσσεται με τον ψυχοθεραπευτή.

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον Ψυχολόγο και τη μέθοδο που σου ταιριάζει. Κλείσε δωρεάν την πρώτη σου αναγνωριστική online συνεδρία!

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ
Αθανάσιος Καλογερόπουλος

Αθανάσιος Καλογερόπουλος

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Είμαι ψυχολόγος πτυχιούχος του τμήματος ψυχολογίας του Α.Π.Θ και ψυχοδυναμικός ψυχοθεραπευτής του Ευρωπαΐκού ινστιτούτου ψυχοδυναμικής συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας, με προσωπική ανάλυση άνω των 300 ωρών καθώς επίσης ομαδικές και ατομικές εποπτείες άνω των 200 ωρών. Διαθέτω εργασιακή εμπειρία σε κοινωνικές δομές του ελληνικού δημοσίου 5 ετών , στις οποίες αναλαμβάνω την ψυχοκοινωνική στήριξη πολιτών μέσω ατομικών συνεδριών. Από το 2015 εργάζομαι επίσης σε ιδιωτικό επίπεδο αναλαμβάνοντας πληθώρα αναλυόμενων αποκτώντας έτσι εμπειρία σε μεγάλο εύρος δυσκολιών (κρίσεις πανικού, διαταραχές άγχους, φοβίες, δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις, διαταραχές διάθεσης, θυμό, θλίψη, ψυχοσωματικά συμπτώματα, θέματα αυτοεκτίμησης, εξαρτήσεις, ζητήματα υπαρξιακής διάθεσης)!


Αναστασάκου Ελένη

Αναστασάκου Ελένη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Η Αναστασάκου Ελένη είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και την ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση στην Ελληνική Εταιρία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας. Έχει εκπαιδευτεί και συνεργαστεί με δομές ψυχικής υγείας και πλαίσια όπως το Αιγινήτειο Νοσοκομείο (Α' Ψυχιατρική Κλινική: γενικός πληθυσμός, διαταραχές πρόσληψης τροφής και σεξουαλικές διαταραχές), η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (οικοτροφεία, κέντρο ημέρας για ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο), και είναι εξωτερικός συνεργάτης στη Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, Β’ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ. Επίσης εργάζεται ιδιωτικά τα τελευταία χρόνια με έδρα στο Σύνταγμα, και συνεργάζεται με κέντρα της Αθήνας παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας παιδιών, εφήβων και συμβουλευτική γονέων, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Έχει επιπλέον συνεργαστεί με φορείς όπως ο Δήμος Ηλιούπολης, παρέχοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, με φροντιστήρια (Δημόκριτος, Κερατσίνι) για την οργάνωση ομιλιών σε γονείς και εφήβους και τη συμβουλευτική γονέων, και με τη ΜΚΟ Praksis για την ψυχοκοινωνική στήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων και mentoring. Τέλος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις για το Νευροψυχολογικό Έλεγχο και Αξιολόγηση (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), Πρόγραμμα Ψυχιατρικής Ενηλίκων και Παιδιών στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο», Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Οικογενειακή Θεραπεία, Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 18 ΑΝΩ: “Θεραπευτική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Εισαγωγή στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία» 18 ΑΝΩ, ΨΝΑ - Δαφνί.


Αναστασία Νταλαμάγγα

Αναστασία Νταλαμάγγα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Μαζί θα προσπαθήσουμε να δούμε "κάτω" από τα σημερινά προβλήματα και να καταλάβουμε γιατί αυτά υπάρχουν. Πολύ συχνά, οι αναδρομές στο παρελθόν, στην παιδική ηλικία και στον τρόπο που μεγάλωσες θα κάνουν την εικόνα πιο ξεκάθαρη. Πέρα από την γνωστική επίγνωση των συνδέσεων παρόντος- παρελθόντος, ένας σημαντικός στόχος της θεραπείας είναι και η βίωση συναισθημάτων μέσα στη συνεδρία. Η παρατήρηση του σώματος και των φυσιολογικών αντιδράσεών του θα μας δείχνει το δρόμο προκειμένου σιγά σιγά να μπορέσεις να βιώσεις, να συμφιλιωθείς ή να απελευθερωθείς από συναισθήματα που σε ταλαιπωρούν. Θα είναι μία σκληρή δουλειά που θα κάνουμε μαζί. Είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτος ΑΠΘ, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος καθώς και του μεταπτυχιακού προγράμματος Clinical Psychology (Msc) του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης. Η ψυχοθεραπευτική προσέγγιστη στην οποία εκπαιδεύομαι και ασκώ είναι η Βραχεία Εντατική Δυναμική Ψυχοθεραπεία. Διασφαλίζω την ποιότητα της δουλειάς μου μέσω της προσωπικής μου θεραπείας, εποπτείας και συνεχούς μάθησης. Από την έναρξη των σπουδών μου έως και σήμερα έχω συμμετάσχει σε συνέδρια ψυχοθεραπείας και ψυχιατρικής, πρακτική άσκηση σε ψυχιατρικές κλινικές αλλά και ιδιωτικά γραφεία (στην Ελλάδα, Σουηδία και την Ισπανία), εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus με θέματα το mindfulness, την ενσυναίσθηση, τη σωματική ψυχοθεραπεία, την τέχνη στην ψυχοθεραπεία (θέατρο, χορό, θεραπευτική γραφή) κ.α. Έχω ασχοληθεί εθελοντικά με παιδιά με ειδικές ανάγκες καθώς και με την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σε θέματα ψυχικής υγείας, είτε μέσω event είτε μέσω άρθρων και βίντεο. Έχω εμπειρία ως ψυχοθεραπεύτρια σε online πλαίσια και με άτομα από διάφορες χώρες. Διεξάγω θεραπεία στα ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά.


Αφροδίτη Καψαρίδη

Αφροδίτη Καψαρίδη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Η Αφροδίτη Καψαρίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αφού ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, μετέβη στη Λωζάννη όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία. Έχει εργαστεί ερευνητικά στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, στο Πανεπιστήμιο της Λωζάννης, καθώς και στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λωζάννης, CHUV. Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία και στην Ψυχοθεραπεία βασισμένη στην Εννόηση (Mentalization based Treatment). Είναι συνιδρύτρια και επιστημονικά υπεύθυνη του Clicktotherapy, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται ως ψυχολόγος με έφηβους και νέους στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λωζάννης CHUV στην Ελβετία.


Γεωργία Ραψωματιώτη

Γεωργία Ραψωματιώτη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Έχω σπουδάσει Ψυχολογία στην Αθήνα (Πάντειο Πανεπιστήμιο) ενώ κατέχω μεταπτυχιακό στην Ψυχανάλυση (Brunel University, London) και συνεχίζω με διδακτορική διατριβή στο τμήμα Ψυχολογίας (Middlesex University, London). Ξεκίνησα την εκπαίδευση στην Ψυχανάλυση Λακανικής κατεύθυνσης στο Λονδίνο (θεωρητικά σεμινάρια, καρτέλ, ατομική ανάλυση, εποπτεία) και συνεχίζω στην Αθήνα (σεμινάρια, εποπτεία). Έχω παρακολουθήσει πρόγραμμα ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας, ατομικής και ομαδικής θεραπείας στις θεραπευτικές κοινότητες (2010-2012). Από το 2008 έχω εργαστεί σε φορείς ψυχικής υγείας στην κοινότητα, ψυχιατρικά τμήματα ενηλίκων, ιατροδικαστικές ψυχιατρικές μονάδες μέσης ασφάλειας και φυλακές στην Βρετανία.


Γιώργος Δημητρίου

Γιώργος Δημητρίου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Ο Δημητρίου Γιώργος είναι ψυχολόγος , απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ.Πρωτ.6081). Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων με αριθμό μητρώου 2903. Εχει εργαστεί σε στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη σε ενοίκους αυτών και τις οικογένειές τους.Αυτό το διάστημα παρέχει τις υπηρεσίες του σε δομή ατόμων με αυτισμό. Στο πλαίσιο της πρακτικής του έχει εργασθεί σε δομές απεξάρτησης και σε δημοτικές υπηρεσίες ψυχικές υγείας ως ψυχοθεραπευτής. Ειναι εκπαιδευόμενο μέλος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων του ΔΙΚΕΨΥ στα πλαίσια της οποίας κάνει προσωπική θεραπεία ενώ έχει ατομική εποπτεία για την ενίσχυση της θεραπευτικής παρέμβασης στις συνεδρίες που αναλαμβάνει.


Γιώργος Μποζίκης

Γιώργος Μποζίκης

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Ο Γιώργος Μποζίκης είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Διαθέτει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία. Εκεί εξειδικεύτηκε στην κλινική αξιολόγηση και ψυχοθεραπευτική παρέμβαση σε εύρος ψυχικών καταστάσεων (π.χ. άγχος, κατάθλιψη, δυσκολίες στις σχέσεις). Έχει συνεργαστεί με φορείς όπως η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (ξενώνες ψυχωτικών ατόμων, κέντρο ημέρας για ενήλικες με συναισθηματικές δυσκολίες & ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο), το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής, καθώς και με το κέντρο ψυχοθεραπειών του πανεπιστημίου του Leiden. Τέλος, παραμένει εξωτερικός συνεργάτης σε ιδιωτικούς φορείς, όπου εργάζεται με ενήλικες, εφήβους και παιδιά. Η ψυχοθεραπευτική του προσέγγιση αφορά την ψυχαναλυτική/ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία ενηλίκων και παιδιών (τετραετής μετεκπαίδευση στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. που περιλαμβάνει σεμινάρια, εις βάθος μελέτη της ψυχαναλυτικής βιβλιογραφίας πάνω στη θεωρία και τεχνική, προσωπική θεραπεία & εποπτεία, παρατήρηση ανάπτυξης βρέφους).


Δανάη Καδόγλου

Δανάη Καδόγλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Η Δανάη Καδόγλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ.Πρωτ. 7039). Το μεταπτυχιακό της στη Διασυνδετική Ψυχιατρική του τμήματος Ιατρικής του ΕΚΠΑ αφορά την ολιστική προσέγγιση του ασθενούς με σωματικά και ψυχικά νοσήματα, τομέας στον οποίο εκπαιδεύτηκε και κατά τη διάρκεια της πρακτικής της στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν. Αυτήν τη στιγμή ολοκληρώνει την τετραετή εκπαίδευσή της στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία παιδιών και Ενηλίκων του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ στα πλαίσια της οποίας έχει κάνει προσωπική θεραπεία, έχει μελετήσει σε βάθος ψυχοδυναμικά μοντέλα και έχει εκπαιδευτεί στη διαχείριση διαφόρων θεμάτων όπως αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας, δυσκολίες στις σχέσεις, ενώ έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων πάνω στην εγκληματικότητα, τον αυτισμό και το παιδικό παιχνίδι. Έχει εργασθεί εθελοντικά στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου εκπαιδεύτηκε στη χορήγηση ψυχομετρικών τεστ και τεστ νοημοσύνης. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες.


Δήμητρα Τσέκου

Δήμητρα Τσέκου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Δήμητρα Τσέκου, εργάζομαι ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια εδώ και αρκετά χρόνια στη Νάπολη της Ιταλίας. Το μοντέλο που ακολουθώ είναι ψυχοδυναμικό και υπαρξιακού τύπου και βασίζεται στην δημιουργία ενός safe place μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου. Δουλεύω σε πλαίσια θεσμικά αλλά και ιδιωτικά, βλέποντας επι καθημερινής βάσεως ενήλικες, εφήβους και οικογένειες σε δυσκολία. Ασχολούμαι με τη θεραπεία ποικίλων ψυχικών διαταραχών στοχεύοντας στην δημιουργία μιας καλής θεραπευτικής συμμαχίας που θεωρώ ως το σημαντικότερο στοιχείο δόμησης μιας νέας αρχής για τον θεραπευόμενο. Δουλεύω ως ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεύτρια με προβλήματα που έχουν ως επίκεντρο το άγχος, τον πανικό, την κατάθλιψη, τον εθισμό, τις διατροφικές διαταραχές, τα προβλήματα σχέσεων και το πένθος που σχετίζονται με τραυματικές εμπειρίες. Εργάζομαι εδώ και καιρό στον τομέα της εφηβείας και ιδιαίτερα με νέους ενήλικες. Η υπηρεσία που προσφέρω στοχεύει στην κατανόηση και την εστίαση τόσο στο πρόβλημα όσο και στους πόρους που διαθέτει το άτομο για να το αντιμετωπίσει. Ξεκινώντας από αυτή την εστίαση, οι λειτουργικές στρατηγικές προσδιορίζονται από κοινού για την επίλυση του προβλήματος ή, εάν πρόκειται για πρόβλημα/συμβάν που δεν μπορεί να τροποποιηθεί, δημιουργούμε μαζί τις συνθηκες για να μπορέσει ο θεραπευόμενος να ζήσει με αυτό με πλήρως λειτουργικό τρόπο. Η εμπειρία μου επίσης με ασθενείς διαφορετικού πολιτισμικού υπόβαθρου μου δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω τις συνεδρίεςκαι στα αγγλικά. Τέλος ειδικεύομαι σε θέματα που αφορούν τα queer άτομα και της LGBTQ+ κοινότητας.


Δημήτρης Ναθαναηλίδης

Δημήτρης Ναθαναηλίδης

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Ναθαναηλίδης είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία στο πανεπιστημίο Paris V Rene Descartes της Σορβόννης. Είναι, επίσης, κάτοχος μεταπτυχιακού στη θεραπεια μέσω τέχνης, με ειδίκευση στη χοροθεραπεία. Ζει και εργάζεται ως κλινικός ψυχολόγος- ψυχοθεραπευτής στο Παρίσι, όπου συνεχίζει την εκπαίδευσή του στην ψυχαναλυτική μέθοδο. Δουλεύει με παιδιά και ενήλικες και διαθέτει εμπειρία σε μεγάλο φάσμα της ψυχοπαθολογίας (αγχώδεις διαταραχές, συναισθηματικές διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας και συμπεριφοράς ), καθώς και σε δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με σημαντικές αλλαγές και αποφάσεις της ζωής του.


Δημήτριος Κύρου

Δημήτριος Κύρου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος Ψυχολογίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Κλινική Ψυχολογία, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατόπιν, έχω μετεκπαιδευτεί στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ). Έχω αναλάβει την ψυχοθεραπεία ενηλίκων σε ποίκιλλες δομές ψυχικής υγείας (ΕΚΕΨΥΕ, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης) καθώς και στο ιδιωτικό μου γραφείο. Μέσω της δουλειάς μου, επιδιώκω να βοηθήσω τον θεραπευόμενο να καταλάβει το «γιατί» βιώνει συμπτώματα ψυχικής δυσφορίας, όπως έντονο άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, ψυχοσωματικές ενοχλήσεις, ιδεοψυχαναγκασμούς ή προβλήματα στις σχέσεις. Εφόσον μαζί εξερευνήσουμε και καταλάβουμε το «γιατί», στην συνέχεια ξεκινούμε μια διαδικασία από κοινού διερεύνησης του πώς μπορεί να επέλθει η αλλαγή. Αξιοποιώ την θεραπευτική μας σχέση ως πυξίδα για την κατανόηση το πού εμποδίζεται ο θεραπευόμενος στις σχέσεις του με άλλους ανθρώπους της ζωής τους (φιλικές, ερωτικές, εργασιακές) και του πώς θα μπορούσε να αρχίσει να σχετίζεται με νέους, πιο ικανοποιητικούς τρόπους. Στόχος μου είναι να διευκολύνω τον θεραπευόμενο να αντικρίσει όσα τον καθηλώνουν και να βρει τις δικές του λύσεις, παραμερίζοντας τα εκάστοτε ψυχικά εμπόδια.


Δούκας Πρωτόγηρος

Δούκας Πρωτόγηρος

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Πρωτόγηρος Δούκας, είμαι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ. Πρωτ. 1536) και τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ). Παράλληλα, έχω ολοκληρώσει το 4ο έτος της κλινικής εκπαίδευσης στην Ψυχαναλυτική και Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων στο κέντρο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ., στα πλαίσια της οποίας βρίσκομαι σε ατομική ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία. Επίσης, λαμβάνω ομαδική και ατομική κλινική εποπτειά ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης σε εβδομαδιαία βάση. 'Εχω συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων ( π.χ. ''Πρώτες Βοήθειας Ψυχικής Υγείας'', ''Διαπροσωπική Θεραπεία για την Κατάθλιψη'', ''Trauma Informed Care'', ''Παιδικό Ιχνογράφημα'' κ.ά.) Εργάζομαι από το 2017 έως και σήμερα σε πλαίσια παροχής ψυχολογικής υποστήριξης ευάλωτων πληθυσμών σε διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς όπως ο ''Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης'' και η ''Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης''. Η εργασία μου στα παραπάνω πλαίσια συνέβαλε στην εμβριθή μέλετη και διεργασία του ψυχικού τραύματος, της απώλειας και του πένθους, όπως και στην κατανόηση των πολιτισμικών διαστάσεων της ψυχικής υγείας και του ψυχικού πόνου.


Εβίτα Αντωνίου

Εβίτα Αντωνίου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Αντωνίου Εβίτα και βασική μου αξία είναι ο άνθρωπος και η διατήρηση της ψυχικής του υγείας, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και επιδεικνύοντας αρετές, όπως η ακεραιότητα και ο σεβασμός προς τον συμβουλευόμενο. Έχοντας σπουδάσει Ψυχολογία στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας και πραγματοποιήσει δύο μεταπτυχιακά στο Εδιμβούργο, Ψυχική Υγεία για παιδιά και εφήβους και Ψυχαναλυτική Συμβουλευτική, κύριος επαγγελματικός μου στόχος είναι η εφαρμογή εξατομικευμένων θεραπευτικών μεθόδων, σε συνδυασμό με την οικοδόμηση ισχυρών διαπροσωπικών σχέσεων προκειμένου να εξασφαλιστεί η βέλτιστη πρόοδος και θεραπευτική αλλαγή. Εγώ λειτουργώ σας συνοδοιπόρος σε αυτό το θεραπευτικό ταξίδι και μερικά από τα θεραπευτικά μου εργαλεία είναι η ενεργητική ακρόαση, η άνευ όρων αποδοχή, η αναδρομή στο παρελθόν, η προσκόλληση, η έμφαση στο συναίσθημα, η σιωπή, τα όνειρα και γενικά διάφορες τεχνικές που θα μας φέρουν πιο κοντά στο υποσυνείδητο.


Ειρήνη - Νίκη Βουρλιώτη

Ειρήνη - Νίκη Βουρλιώτη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Η Βουρλιώτη Ειρήνη - Νίκη είναι Ψυχολόγος (MSc) – Ψυχοθεραπεύτρια, γεννημένη το 1989 στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο University of Surrey, στην Αγγλία, με ειδίκευση στην Ψυχολογία της Υγείας. Το μάστερ της, συνέβαλε στο να εντρυφήσει πάνω στο ρόλο της ψυχολογίας· ειδικότερα πώς η ψυχολογική κατάσταση ενός ανθρώπου μπορεί να επηρεάζει την υγεία και την παρουσίαση ή μη μιας ασθένειας . Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (18622/03-10-2013) με εξειδίκευση στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και δεκαετή κλινική εμπειρία σε δομές Ψυχικής Υγείας (Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Ε.Π.Ι.Ψ.Υ., Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, Ιδιωτικές Ψυχιατρικές Δομές). Η συμμετοχή της σε πλήθος σεμιναρίων, κλινικών μετεκπαιδεύσεων καθώς και εθελοντικών πρακτικών από το 2008 έως και σήμερα, την καθιστούν ικάνη να αναλάβει τη θεραπεία και αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών ευρέως φάσματος.


Ελένη Ασήμογλου

Ελένη Ασήμογλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Ελένη Ασήμογλου και εργάζομαι ως ψυχολόγος στην Αθήνα. Είμαι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Σπουδές Κινηματογράφου από το Πανεπιστήμιο του Newcastle (Αγγλία). Εκπαιδεύτηκα στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία και στην θεραπεία μέσω τέχνης στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο Αθηνών, κι ακολουθώ μία συνθετική προσέγγιση. Παρέχω συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής, έχοντας ασχοληθεί με διάφορα ζητήματα όπως το άγχος, την κατάθλιψη, τον πανικό, την αυτοεικόνα, το πένθος, τα ΛΟΑΤ+ θέματα, κι άλλα. Στόχος μου είναι να προσφέρω έναν ασφαλή χώρο όπου μπορείτε να εξερευνήσετε ελεύθερα τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, και να εργαστούμε μαζί ώστε να βρούμε λύσεις σε όσα σας προβληματίζουν.


Ελευθερία Βρατσίστα

Ελευθερία Βρατσίστα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Βρατσίστα Ελευθερία και είμαι απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας της Θεσσαλονίκης. Αποτελούσε την πρώτη επιλογή της σταδιοδρομίας μου, κινούμενη από γνήσιο ενδιαφέρον να κατανοήσω την ανθρώπινη συμπεριφορά και τις διεργασίες που τη διέπουν. Για αυτό το λόγο συνεχίζω να εκπαιδεύομαι μέσα από σεμινάρια σε ζητήματα που βασανίζουν επανειλημμένα την εποχή στην οποία ζούμε, όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία, το τραύμα με όλες τις μορφές του και το άγχος. Έχω παρακολουθήσει εκπαίδευση στη ψυχοδυναμική προσέγγιση και αυτή είναι η μέθοδος, που κατα βάση χρησιμοποιώ. Είμαι εκπαιδευμένη να αναλύω και να ερμηνεύω μέσα από έναν επιστημονικό φακό την ανθρώπινη συμπεριφορά, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μεθόδων που αναζητούν τις αιτίες στις εμπειρίες του παρελθόντος και τα ασυνείδητα δυναμικά για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Με βαθιά κατανόηση των τρόπων με τους οποίους οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι εμπειρίες μας διαμορφώνουν την συμπεριφορά μας, είμαι εξοπλισμένη να βοηθήσω όποιον το έχει ανάγκη να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του. Στόχος μου είναι να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις μου για να βοηθήσω να βελτιωθεί η ζωή του και να συμβάλλω στην καλύτερη κατανόηση της καθημερινής του εμπειρίας. Πρόκειται για ένα ταξίδι προς την αυτο-γνωσία που μπορεί να μοιάζει μακρινό, σίγουρα όχι όμως μοναχικό.


Ελευθερία Ελβανίδη

Ελευθερία Ελβανίδη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Ελευθερία Ελβανίδη και σκοπός μου, μέσω της ψυχοθεραπείας, είναι να σας διευκολύνω στην αναγνώριση και κατανόηση σχεσιακών δυναμικών και εσωτερικών συγκρούσεων που ίσως συμβάλλουν σε αισθήματα ψυχολογικής δυσφορίας. Πραγματοποίησα τις σπουδές μου στην Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και στην συνέχεια ολοκλήρωσα Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Swansea University πάνω στην Κλινική Ψυχολογία. Έχω ολοκληρώσει μια μακρά επαγγελματική πορεία στο Η.Β. σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς υγείας. Επιπλέον, το 2020 ολοκλήρωσα την επαγγελματική εκπαίδευσή στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία, όπου ειδικεύτηκα στη θεωρία και πρακτική της ψυχαναλυτικής προσέγγισης, διαδικασία που αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στην κλινική και προσωπική μου εξέλιξη. Εντός της συνεδρίας, διερευνούμε μαζί προηγούμενα βιώματα και "τραβάμε γραμμές" στο σήμερα, ώστε να κατανοήσουμε πως αυτά επηρεάζουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα σας, τη συμπεριφορά και το σώμα μας. Εξετάζουμε ασυνείδητους μηχανισμούς άμυνας και επιτρέπουμε χρόνο στην αλλαγή ώστε ενδυναμωθεί το Εγώ, η εικόνα του εαυτού. Καθ' όλη την διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας με ενδιαφέρει η συσχέτιση του σώματος με την ψυχοπαθολογία και μέρος της διπλωματικής μου έχει εκδοθεί στο εγχειρίδιο "Συμβουλευτική Ψυχολογία: Προβληματισμοί και Κλινικές Πρακτικές'', Ποταμιάνος Γ. και συνεργάτες (2013). Πιστεύω πως η ιστορία μας, οι μνήμες, το τυχόν "τραύμα" καθρεπτίζεται στο σώμα μας και με ενδιαφέρει η συνεχής μελέτη της σχέσης των συναισθημάτων σε ψυχοσωματικό επίπεδο. Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα, ξεκινάω το ιδιωτικό μου γραφείο, όπου παρέχω ψυχοθεραπεία ψυχοδυναμικού προσανατολισμού σε ενήλικες και εφήβους. Επιπλέον, συνεργάζομαι ως Ψυχολόγος με την Εταιρία Altzheimer Αθηνών. Θα χαρώ να σας γνωρίσω και να ξεκινήσουμε μαζί αυτό το θεραπευτικό ταξίδι.


Ευτυχία Παγουλάτου

Ευτυχία Παγουλάτου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Ευτυχία Παγουλάτου. Είμαι ψυχολόγος ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές σπουδές μου πραγματοποιήθηκαν στην Ιατρική σχολή Αθηνών, με αντικείμενο τη Ψυχοθεραπεία σε κλινικά πλαίσια, ενώ η πρακτική μου άσκηση, στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών και στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, όπου παρείχα υπηρεσίες ψυχοδιαγνωστικής αξιολόγησης σε παιδιά και εφήβους, συμβουλευτικής σε οικογένειες και ψυχοθεραπεία σε ενήλικες. Παράλληλα έχω μετεκπαιδευτεί στην Κλινική Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), στην Κλινική Ψυχοπαθολογία (ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο) και στην Ψυχοσωματική, ενώ παρακολουθώ δια βίου σεμινάρια, συνέδρια και μετεκπαιδευτικά προγράμματα προσανατολισμένα στην ψυχοδυναμική θεωρία και κλινική πρακτική. Επίσης, έχω συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών κι πραγματοποίησα εθελοντική εργασία σε Σωματείο Κοινωνικής Δράσης και σε Μονάδα Υποστήριξης Ηλικιωμένων. Σε κλινικό πλαίσιο, απασχολούμαι ιδιωτικά παρέχοντας ψυχοθεραπευτική και συμβουλευτική υποστήριξη σε ενήλικες. Η κατάρτιση, η εμπειρία μου και ένας σημαντικός βαθμός ενσυναίσθησης είναι οδηγοί σε κάθε θεραπευτική συνάντησή μου με τον θεραπευόμενο. Μαζί στοχεύουμε στο δρόμο που τον οδηγεί να αναγνωρίσει τις βαθύτερες πτυχές του εαυτού του και να κατανοήσει πώς οι προηγούμενες εμπειρίες του και τα κίνητρά του καθόρισαν τις εσωτερικές του αποφάσεις, οι οποίες, πρωτοστατούν στη ζωή του, χαράζοντας τις επιλογές του. Εν τέλει, ένας λειτουργικότερος σχεδιασμός του μέλλοντος, βασισμένος στην επίγνωση και στην ανάληψη της προσωπικής ευθύνης, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια θεραπευτική αλλαγή σύμφωνη με το αίτημα του θεραπευόμενου.


Ζαχαριάδης Γιώργος

Ζαχαριάδης Γιώργος

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης (MSc) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Είναι Κλινικός Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Απέκτησε το πρώτο του πτυχίο (BA) στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Αφού απέκτησε πιστοποίηση στην Κοινωνική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο «Paul Valery» της νότιας Γαλλίας μετακόμισε στην Ολλανδία όπου απέκτησε το δεύτερο πτυχίο του στη Διεθνή Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Erasmus του Ρότερνταμ. Ολοκλήρωσε το Master of Science στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στον τομέα της Κλινικής Ψυχολογίας με διατριβή στην επιγενετική και νευροπλαστικότητα. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων και αποκτήσει μεγάλη γνώση και εμπειρία στην ψυχοπαθολογία, στα διαγνωστικά συστήματα και στην θεραπευτική διαδικασία. Σήμερα, λειτουργεί το ιδιωτικό του γραφείο και ειδικεύεται στη Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Σχεσιακής Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ). Είναι μέλος της Διεθνής Ένωσης Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (IARPP) στη Νέα Υόρκη καθώς και της Αμερικανικής Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA).


Θεώνη Αποστολοπούλου

Θεώνη Αποστολοπούλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Θεώνη Αποστολοπούλου και είμαι κλινική ψυχολόγος. Έχω ολοκληρώσει τις προπτυχιακές μου σπουδές στο ανεξάρτητο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές με εξειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία - Ψυχοπαθολογία (ψυχοδυναμική κατεύθυνση) στο Université de Picardie Jules Verne, Amiens - France. Έχω εργαστεί τα τελευταία 16 χρόνια σε νοσοκομειακές και κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων (0-18) αλλά και ενηλίκων και ειδικές εκπαιδευτικές δομές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σε γονείς και ψυχοθεραπεία σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Έχω διατελέσει υπεύθυνη κλινική ψυχολόγος διεπιστημονικών ομάδων σε ειδικά σχολεία και κολέγια στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου παρέχω θεραπεία σε παιδιά, εφήβους και νέους ενήλικες με νευροαναπτυξιακές διαταραχές και συναισθηματικές δυσκολίες, συμβουλευτική σε γονείς και εκπαιδευτικούς καθώς και εποπτεία σε ειδικούς ψυχικής υγείας. Έχω ειδικευτεί στην ψυχοθεραπεία και έχω συγκεκριμένα σε ένα ευρύ φάσμα ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων τόσο στην Ελλάδα, στην Γαλλία όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο (Γνωσιακή -Συμπεριφορική, Mentalization-based therapy, εκπαίδευση διαχείρισης τραύματος και διαταραχές δεσμού, Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία) Έχω ολοκληρώσει ειδικές εκπαιδεύσεις στις αξιολόγηση και θεραπευτική παρέμβαση νευροαναπτυξιακών διαταραχών όπως η διαταραχή αυτιστικού φάσματος και η διαταραχή ελλειματικής προσοχής - υπερκινητικότητας και προβλήματα συμπεριφοράς (ADOS-2, Positive Behaviour Support, ABA) και είμαι σε θέση να εφαρμόσω τις συγκεκριμένες πρακτικές στην κλινική μου πρακτική. Είμαι πιστοποιημένο μέλος της British Psychological Society, Health Care Professional Council και Society for DBT του Ηνωμένου Βασιλείου. Η κλινική μου πρακτική περιλαμβάνει επίσης συντονισμό θεραπευτικών ομάδων, ομάδων γονέων, συμβουλευτική γονέων καθώς και πιστοποιημένη κλινική εποπτεία σε επαγγελματίες υγείας.


Ιώαννα Δήμου

Ιώαννα Δήμου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Η Ιωάννα Δήμου είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιο Κύπρου, και διετές μεταπτυχιακού στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχανάλυση από το Πανεπιστήμιο Université Paris Diderot του Παρισιού. Παράλληλα, ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Sainte-Anne στο Παρίσι και σε δομές κοινωνικής στήριξης προσφύγων και μεταναστών. Από το 2018 μέχρι και σήμερα ζει και εργάζεται στην Κύπρο ως Κλινική ψυχολόγος, ενώ παράλληλα εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Paris Cité του Παρισιού. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως γύρω από τις διαταραχές άγχους και διάθεσης, το ψυχικό τραύμα αλλά και τις ψυχοσωματικές νόσους. Επιπλέον, εξειδικεύεται στη διαφοροδιάγνωση ενηλίκων μέσω της χρήσης των προβολικών τεστ αξιολόγησης.


Ιωάννα Κυριακού

Ιωάννα Κυριακού

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Ιωάννα Κυριακού, είμαι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και αποφοίτησα το 2016 απο το τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχω εργάστεί σε κέντρα θεραπειών με παιδιά εφήβους και τις οικογένειές τους, ως Σχολική Ψυχολόγος σε δημόσια σχολεία και σε οργανισμό με νοητικώς υστερούντες ενήλικες. Παράλληλα, ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση στη Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν». Συνεχίζω την εκπαίδευση μου στην ψυχοθεραπεία στο Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Αθηνών όπου εξειδικεύομαι στη Θεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους. Έχω παρακολουθήσει ετήσιο σεμινάριο για την εμψύχωση ομάδων με εκφραστικά μέσα, σεμινάρια για την χορήγηση των προβολικών δοκιμασιών TAT, CAT, το παιδικό ιχνοφράφημα, το θεραπευτικό κουκλοθέατρο, τη δραματοθεραπεία και εν γένει τη θεραπεία μέσω τεχνών. Μέλος της ΕΘΟΖ (Εταιρεία Θεραπείας Οικογένειας και Ζεύγους).


Κωνσταντίνα Μενούτη

Κωνσταντίνα Μενούτη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Η Κωνσταντίνα Μενούτη είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ολοκληρώσει τα προγράμματα “MSc in Music, Mind and Brain" και “MSc in Cognitive Neuroscience and Neuropsychology” στο Goldsmiths και Birkbeck, University of London αντίστοιχα. Παράλληλα, έχει εκπαιδευθεί στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία για παιδιά και ενήλικες σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια εσωτερικού και εξωτερικού με επιστημονικές παρουσιάσεις και βιωματικά εργαστήρια. Επιπλέον, κατέχει δίπλωμα Μουσικοθεραπείας με προσανατολισμό στην βρεφική και νηπιακή ηλικία. Επί του παρόντος, διδάσκει Ψυχοβιολογία και Γνωστική Ψυχολογία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και ασκεί το επάγγελμα του Ψυχολόγου ιδιωτικά.


Λινα Περδικογιάννη

Λινα Περδικογιάννη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Η Λίνα Περδικογιάννη σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου και αποφοίτησε το 2013. Ένα χρόνο μετά έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχική Ανάπτυξη Παιδιών και Εφήβων στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στην Σκωτία. Για ένα έτος εργάστηκε σε διάφορες κλινικές αλλά και εθελοντικές δομές για ενήλικες στο Εδιμβούργο. Έχει εκπαιδευτεί στην προσέγγιση της Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας/ Ομαδικής Ανάλυσης στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας, η οποία είναι πιστοποιημένη από την IAGP του Λονδίνου και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Essex. Επίσης ως μέρος της εκπαίδευσης έχει υπάρξει θεραπεύτρια σε ομάδες. Έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος στο Συμβουλευτικό Κέντρο ‘Συνεργάζομαι’ προσφέροντας συμβουλευτική γονέων. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται ιδιωτικά στον Πειραιά διατηρώντας το δικό της γραφείο όπου δέχεται ενήλικες και παιδιά.


Μαργαρίτα Καραβέλλα

Μαργαρίτα Καραβέλλα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Η Δρ. Μαργαρίτα Καραβέλλα σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (Postgraduate Diploma, MSc, PostMSc) και τη διδακτορική της διατριβή (DPsych Counselling Psychology) στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Eκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική, ψυχοδυναμική, συστημική και γνωστική-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία. Συνέχισε τη επαγγελματική της κατάρτισή παρακολουθώντας κύκλο παιδείας στην ομαδική ανάλυση. Κατά τη παραμονή της στη Μεγάλη Βρετανία, εργάστηκε σε πολυάριθμους οργανισμούς ψυχικής υγείας ως ψυχολόγος, διετέλεσε υπεύθυνη του τμήματος Young Persons Counselling Project του οργανισμού Family Welfare Association στο Battersea και επί τριετίας εργάστηκε στη Συμβουλευτική Υπηρεσία Παιδιού και Οικογένειας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Essex. Από το 2010 η Δρ. Καραβέλλα ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Ψυχολόγου, έχει συνεργαστεί με μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις και κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά κι εφήβους και απασχολείται σε Μονάδα Ψυχικής Υγείας ως υπεύθυνη τομέα παιδιών/εφήβων προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε παιδιά εφήβους κι οικογένειες. Παρέχει ψυχοθεραπευτική στήριξη ατομικού και ομαδικού πλαισίου σε ενηλίκους, παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές, διαπροσωπικές, οικογενειακές και συμπεριφορικές δυσκολίες. Επίσης παρέχει κλινική κι ερευνητική εποπτεία σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Επιπλέον, διδάσκει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MA) Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας και σε πρόγραμμα κατάρτισης στη ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία. Έχει άδεια ασκήσεως ψυχολόγου στην Ελλάδα και την Αγγλία. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (Chartered Counselling Psychologist) και του Health Professions Council.


Μαρία Ορφανού

Μαρία Ορφανού

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Μαρία Ορφανού και είμαι Ψυχολόγος, Ομαδική Αναλύτρια και Αναλυτική Θεραπεύτρια Ζεύγους & Οικογένειας. Σπούδασα 6 χρόνια Ψυχολογία, 3 έτη στην Ελλάδα και 3 έτη στην Αγγλία όπου πήρα Bachelor of Science. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου έκανα, για 1 χρόνο, την πρακτική μου άσκηση ως Ψυχολόγος σε ένα νηπιαγωγείο και σε μία νευροψυχιατρική κλινική. Στη συνέχεια έκανα μεταπτυχιακό στην Ψυχανάλυση. Μέρος αυτού ήταν η ψυχαναλυτική παρατήρηση ενός παιδιού σε νηπιαγωγείο για 1 χρόνο. Γυρίζοντας στην Ελλάδα δούλεψα ως Καθηγήτρια Ψυχολογίας σε Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών. Συγχρόνως, δούλευα εθελοντικά για 1.5 χρόνο ως Ψυχολόγος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Συνέχισα με την ψυχολογική στήριξη ατόμων που έπασχαν από ψυχιατρικές διαταραχές για 5 χρόνια. Όσον αφορά στις σπουδές μου σχετικά με την ψυχανάλυση, εκπαιδεύτηκα για 5 χρόνια ακόμα (και 5 έτη εποπτείας) πάνω στην Ομαδική Ανάλυση, την Αναλυτική Οικογενειακή Θεραπεία και Θεραπεία Ζεύγους στην ΕΕΑΟ&ΟΨ. Για 13 χρόνια εργαζόμουν ως Ψυχολόγος σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και το 2006 άνοιξα το γραφείο μου το οποίο διατηρώ εώς τώρα. Η προσέγγιση που χρησιμοποιώ για την κατανόηση της ανθρώπινης προσωπικότητας είναι η ψυχαναλυτική. Αυτό σημαίνει πως προσπαθώ να βοηθήσω τον/τη θεραπευόμενη να δει/επεξεργαστεί τα ασυνείδητα κίνητρα και αιτίες που κρύβονται πίσω από τις συμπεριφορές, αντιλήψεις και συναισθήματά του. Θεωρώ πως αν καταλάβουμε τα γιατί μας, έχουμε μεγαλύτερη πιθανότητα για μόνιμη αλλαγή στον εαυτό, τη ζωή και τις σχέσεις μας.


Μιράντα Γαρουφαλιά

Μιράντα Γαρουφαλιά

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Είναι Ψυχολόγος MSc, απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας του Eθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος "Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών" της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Είναι εκπαιδευόμενο μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας (ΕΕΨΨΟ). Έχει παρακολουθήσει μονοετή μετεκπαίδευση στα Δυναμικά Ομάδας σε Ψυχιατρικά Πλαίσια, της Ά Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών , του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας και μονοετές εισαγωγικό σεμινάριο στη Δυναμική των Ομάδων, από τον Ελληνικό Οργανισμό Ψυχοθεραπείας και Παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Στο παρελθόν έχει προσφέρει άμισθη εργασία στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.ΘΕ.Α). Στο παρόν, εργάζεται ιδιωτικά κέντρα θεραπειών και στο ιδιωτικό της γραφείο, με παιδιά, ενήλικες και ομάδες. Τέλος, είναι εξωτερική συνεργάτιδα της Ά Ψυχιατρικής Κλινικής στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στη Μονάδα Διαταραχών Προσωπικότητας.


Μυρτώ Μανιάτη

Μυρτώ Μανιάτη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Μανιάτη Μυρτώ και είμαι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ. Πρωτ.:39100-1449). Πέραν αυτών των σπουδών, έχω ολοκληρώσει την μετεκπαίδευση στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και το Δια-τμηματικό Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα του Αιγινητείου Νοσοκομείου και της ΕΕΨΨΟ στην Κλινική Μετεκπαίδευση στα Δυναμικά Ομάδας Σε Ψυχιατρικά Πλαίσια. Η εξειδίκευσή μου αφορά στην ψυχαναλυτική /ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία ενηλίκων, παιδιών και εφήβων, καθώς ολοκληρώνω το τετραετές πρόγραμμα ψυχοθεραπείας στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ . Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ξεκίνησε στην Γαλλία, όπου απασχολήθηκα σε δομές ψυχικής υγείας σχετικές με τη στήριξη και τη συμβουλευτική ενηλίκων και ευπαθών κοινωνικά ομάδων, καθώς και παιδιών-εφήβων. Από το 2018 έως το 2022 εργάστηκα σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε ευάλωτες ομάδες του προσφυγικού πληθυσμού. Τον τελευταίο χρόνο συνεργάζομαι με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηρακλείου, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας σε ενήλικες.


Ναντια Λάγγα

Ναντια Λάγγα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Η κ. Λάγγα Ν. είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδευόμενο μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας (Ε.Ε.Ψ.Ψ.Ο.). Σπούδασε στη Μ. Βρετανία ψυχολογία (B.A. Psycholinguistics-Essex University, PgDip Psychology-University of Hull) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχανάλυση (MA Theoretical Psychοanalytic studies-Brunel University). Μέσα από διάφορες επαγγελματικές εκπαιδεύσεις (συστημική ψυχοθεραπεία, χοροθεραπεία- Ένωση Χοροθεραπευτων Ελλάδος , E.M.D.R-Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών), έχει αποκτήσει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων στην ψυχοθεραπεία, τη συμβουλευτική ψυχολογία και την ψυχολογική υποστήριξη. Στο παρελθόν εργάστηκε με παιδιά, έφηβους και ενήλικες σε διάφορα κλινικά πλαίσια, ενώ απο το 2007 ανήκει στο μόνιμο προσωπικό του Υγειονομικού της ΕΛ.ΑΣ, όπου υπηρετεί σαν αξιωμ/κός ειδ.καθηκόντων. Επιπλέον, είναι εξωτερική συνεργάτης του Τμήματος Διαταραχών Προσωπικότητας του Αιγινήτειου Νοσοκομείου και διατηρεί και το ιδιωτικό της γραφείο.


Νάσος Τζάρτζανος

Νάσος Τζάρτζανος

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Ο Νάσος Τζάρτζανος είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε Ψυχολογία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος. Έχει εκπαιδευθεί πάνω στην Ψυχιατρική Ενηλίκων και Παίδων στην Α' Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών - Αιγηνιτείου Νοσοκομείου καθώς και έχει εργαστεί στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος στην διεκπεραίωση πειραματικών ερευνών Ψυχολογίας. Επίσης, η ολοκληρωμένη παρακολούθηση των Εισαγωγικών Διαλέξεων της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας (ΕΨΕ) αποτέλεσε σημαντικός παράγοντας στην κατανόηση των βασικών εννοιών που θεμελιώνουν την ψυχοδυναμική προσέγγιση του στην ψυχοθεραπεία. Στο πλάισιο της επαγγελματικής του εμπείριας έχει συνεργαστεί με το Διακλαδικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων (ΔΚΨΥΕΔ) και το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων όπου και ολοκλήρωσε έναν μακρύ κύκλο εφημεριών στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου αλλά και στην Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας. Ταυτόχρονα, κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών συνεργάστηκε επιτυχώς με το 6ο Δημοτικό Ιατρείο Αθηνών στην Κυψέλη και με το κέντρο Συμβουλευτικής του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος παρέχοντας συμβουλευτικές και ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε δημότες και φοιτητές διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων.