Συστημική Ψυχοθεραπεία

Συστημική Ψυχοθεραπεία

Η Συστημική Ψυχθεραπεία εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1940 και εμπνέεται από τις θεωρίες συστημάτων και επικοινωνίας. Προσεγγίζει τον θεραπευόμενο μέσα από τις οικογενειακές και στενές διαπροσωπικές του σχέσεις, θεωρώντας οτι οι ψυχολογικές δυσκολίες συνδέονται με τους ρόλους που υιοθετεί στα διάφορα πλαίσια σχέσεων στα οποία εντάσσεται (π.χ. ως ερωτικός σύντροφος, ως μέλος μιας οικογένειας, ως μέλος μιας πολιτισμικής ομάδας, κλπ.). Οι συναισθηματικές και συμπεριφορικές δυσκολίες επιλύονται μέσα από την ανάλυση και αναδόμηση των σχεσιακών μοτίβων που ο θεραπευόμενος έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει αυτόματα στην καθημερινότητά του.

Τεχνική Συστημικής Ψυχοθεραπείας

Η συχνότητα συνεδριών στη Συστημική Ψυχοθεραπεία είναι συνήθως εβδομαδιαία. Η ψυχική δυσκολία μελετάται σε όλη της την πολυπλοκότητα, τόσο ψυχοσωματικά, όσο και σε σχέση με άλλα άτομα και περιβάλλοντα που αφορούν τη ζωή του θεραπευόμενου. Ενώ η ψυχοθεραπευτική διαδικασία είναι πρωτίστως ατομική, είναι πιθανό ο ψυχοθεραπευτής να προτείνει από κοινού συναντήσεις με άλλα μέλη του περιβάλλοντος του θεραπευόμενου.

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον Ψυχολόγο και τη μέθοδο που σου ταιριάζει. Κλείσε δωρεάν την πρώτη σου αναγνωριστική online συνεδρία!

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ
Mαριλένα Παπαδαντωνάκη

Mαριλένα Παπαδαντωνάκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Η Μαριλένα Παπαδαντωνάκη είναι ψυχολόγος και ειδ.συστημική ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ολοκλήρωσε την μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στην Κλινική Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου στο πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία. Εχει εργαστεί εθελοντικά στο ΚΕΘΕΑ και στο 18ΑΝΩ, με ενήλικες και οικογένειες με θέματα χρήσης. Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης επιμορφώνεται,παρακολουθεί σεμινάρια και εκπαιδεύεται σε τετραετές πρόγραμμα με κατεύθυνση τη συστημική-οικογενειακή θεραπεία. ¨Εχει εργαστεί ως ψυχολόγος με παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο και συνεργάζεται με το ίδρυμα Δοξιάδη στο τμήμα οικογενειακής θεραπείας.


Αγγελική Πετράκη

Αγγελική Πετράκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Αγγελική Πετράκη και είμαι Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος νόμιμης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Ο τίτλος των Μεταπτυχιακών Σπουδών μου είναι στην " Ψυχολογία Υγείας", της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είμαι Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και κάτοχος διπλώματος στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική . Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης συνεχίζω να παρακολουθώ ευρεία γκάμα σεμιναρίων και ολοκληρωμένων εκπαιδεύσεων. Επίσης, διαθέτω πιστοποίηση ως εκπαιδεύτρια Εργαστηρίων Αποτελεσματικού Γονέα (ΕΑΓ) από την Gordon Hellas. Εργάζομαι ως Ψυχολόγος από το 2007 παρέχοντας προσαρμοσμένη εξατομικευμένη συμβουλευτική, με κριτήριο τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου που μου εμπιστεύεται τις αγωνίες και τους προβληματισμούς του.


Αθηνά Κουμιώτη

Αθηνά Κουμιώτη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Αθηνά Κουμιώτη και είμαι Ψυχολόγος _ Συστημική θεραπεύτρια. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας, του πανεπιστημίου Κρήτης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, πραγματοποίησα την εκπαίδευση μου στην θεραπεία με βάση την συστημική προσέγγιση! Έχω εργαστεί για 5 χρόνια σε πολυδύναμο κέντρο του Ρεθύμνου, πραγματοποιώντας θεραπευτικές συνεδρίες με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, με εφήβους, γονείς αλλά και ομαδική θεραπεία σε ομάδες ενηλίκων! Από τον Σεπτέμβριο του 2022 διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο στην περιοχή του Κορυδαλλού.


Αθηνά Σάρλου

Αθηνά Σάρλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Σάρλου Αθηνά και είμαι Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος νόμιμης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Πραγματοποίησα την πρακτική μου στο ιατρείο νοητικών διαταραχών/ανοιών της Β’ Νευρολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, στο ΠΓΝ Αττικόν. Έχω ολοκληρώσει το 4ετές πρόγραμμα στη Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία στο «Κέντρο Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας – Κέντρο Διά Βίου Μάθησης». Μερικά από τα οφέλη της συστημικής ψυχοθεραπείας είναι η σταθερή και συστηματική βελτίωση των σχέσεων που οικοδομεί το άτομο, οι θετικές αλλαγές που παρατηρούνται στο μικροκλίμα του συστήματος, η καλύτερη κατανόηση της υποκειμενικής εκδοχής της ατομικής εμπειρίας και του κόσμου του θεραπευόμενου, η δημιουργία σταθερότητας και ισορροπίας στα άτομα-μέλη και η ανάληψη των ευθυνών, η κατανόηση των σχέσεων, η προαγωγή της προσωπικής ανάπτυξης. Επίσης, έχω παρακολουθήσει το ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην «Κλινική Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου», Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Έχω παρακολουθήσει συνέδρια με θέματα όπως η «Ψυχοσωματική φροντίδα στον καρκίνο», «Πρώτε βοήθειες ψυχικής υγείας για όλους», «Ο ρόλος της κλινικής ψυχολογίας και της ψυχολογίας της υγείας», «Θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων». Την περίοδο 2020-2021 απασχολήθηκα εθελοντικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ψυχολογικής υποστήριξης «Mila mou», πραγματοποιώντας διαδικτυακές συνεδρίες με εφήβους και ενήλικες. Τα τελευταία 3 χρόνια δουλεύω συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, με συναισθηματικές δυσκολίες, κρίσεις πανικού, φοβίες, προβλήματα σχέσεων, διαταραχές άγχους, ψυχικά τραύματα. Για τα περιστατικά μου λαμβάνω ατομική εποπτεία.


Αλεξία Κωνσταντίνου

Αλεξία Κωνσταντίνου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Αλεξία Ειρήνη Κωνσταντίνου. Σπούδασα Ψυχολογία στο «Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών» και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές της σπουδές με αντικείμενο την Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία στο University of Reading της Αγγλίας (MSc Development and Psychopathology). Επίσης, έχω ολοκληρώσει το 4ετες εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη» στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία καθώς και 5 χρόνια προσωπικής θεραπείας. Από τον Οκτώβριος 2021 μέχρι σήμερα, στο ίδιο ινστιτούτο συμμετέχω εβδομαδιαίως στην ομάδα εποπτείας. Η εστίαση μου στη θεραπευτική διεργασία είναι στην ανθρώπινη ύπαρξη που αλληλεπιδρά με τα διάφορα πλαίσια ζωής της. Στις αλλαγές που μπορεί να διεκδικήσει κάθε άνθρωπος παίρνοντας ο ίδιος την ευθύνη να κρατήσει το τιμόνι της ζωής του χωρίς φόβο. Στο πώς η ζωή μπορεί να είναι συναρπαστική παρά τα εμπόδια της. Λίγα λόγια για την εργασιακή μου πορεία: Απ' το Μάρτιο του 2019 έως το Δεκέμβριο του 2020 εργάστηκα ως ψυχολόγος στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών Βούλας. Για δύο χρόνια επίσης εργάστηκα ως αναπληρώτρια ψυχολόγος σε ΕΠΑΛ της Αττικής. Μεγάλη εμπειρία επαγγελματική αλλά και προσωπική ήταν ο εθελοντισμός που έκανα απ'το 2014 έως το 2020 στο Τμήμα Εφήβων του Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς, όπου παρείχα υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο στους εφήβους του τμήματος. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας δημιούργησα και διατηρώ μέχρι σήμερα ιδιωτικό γραφείο, όπου παρέχονται διαδικτυακές συνεδρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κυρίως σε νεαρούς ενήλικες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις δια ζώσης συνεδρίες. Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου και επιστημονικός συνεργάτης του site ψυχολογίας PsychologyNow (www.psychologynow.gr).


Ανδριανή Κάνδηλα

Ανδριανή Κάνδηλα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Κάνδηλα Ανδριανή, είμαι ψυχολόγος- εκπαιδευόμενη οικογενειακή/ συστημική ψυχοθεραπεύτρια, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο τμήμα της Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννινων, με κατεύθυνση τον τομέα της Ψυχολογίας. Ολοκλήρωσα, επίσης, τις σπουδές μου σε προπτυχιακό επίπεδο στο τμήμα της Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου East London (UEL). Έχω εμπειρία στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία καθώς και κλινική εμπειρία έχοντας εργαστεί στο 414 ΣΝΕΝ (Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων). Έχω εργασθεί επίσης, στο Κέντρο Ημέρας Alzheimer Αμαρουσιου κάνοντας νοητική ενδυνάμωση και χορηγώντας ψυχομετρικά εργαλεία, ως ψυχολόγος.


Άννα Βότσκου

Άννα Βότσκου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Άννα Βότσκου. Είμαι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος και δραστηριοποιούμαι στην Αθήνα. Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επί του παρόντος εκπαιδεύομαι στην τετραετή εξειδίκευση στην Συστημική Ψυχοθεραπεία του Κέντρου Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτελεί φορέα πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA) και την Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (Ε.Ε.Ψ.Ε.). Εργάζομαι ψυχοθεραπευτικά πραγματοποιώντας online ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες με ενήλικες, ενώ παράλληλα εργάζομαι σε ένα κέντρο ειδικών θεραπειών με παιδιά, εφήβους & γονείς. Έχω συνεισφέρει εθελοντικά στα κέντρα πρόληψης και εξέτασης ThessCheck point της Θετικής Φωνής, έχω συμμετάσχει και συντονίσει δράσεις κοινωνικού τσίρκου με ευάλωτες ομάδες. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την θεραπεία ζευγαριών, την ενδυνάμωση των γυναικών, την αντιμετώπιση των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, των διατροφικών διαταραχών κ.α., και έχω συμμετάσχει σε διάφορες ερευνητικές προσπάθειες με κύριο επίκεντρο την γυναικεία οπτική. Βρίσκομαι σε εποπτεία και προσωπική θεραπεία, διαδικασίες που θεωρώ απαραίτητες για το ψυχοθεραπευτικό επάγγελμα. Η δική μου ατομική ψυχοθεραπεία μου έχει προσφέρει αρετές που με καθιστούν καλύτερο άνθρωπο και επαγγελματία και εύχομαι ολόψυχα σε κάθε άνθρωπο να βιώσει το ίδιο.


Άννα-Μαρία Λαγκώνα

Άννα-Μαρία Λαγκώνα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κι έχω κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία πάνω στην εφαρμοσμένη παιδοψυχολογία. Στη διάρκεια των σπουδών μου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αλλά και με την ολοκλήρωση τους, εργάστηκα εθελοντικά αλλά και επαγγελματικά με διάφορες δομές και μπόρεσα να αποκτήσω εμπειρία με πλυθυσμούς με ποικίλες δυσκολίες και ζητήματα προς διαχείριση. Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα και παράλληλα με την επαγγελματική συνεργασία μου με διάφορα πλαίσια μέσα στα χρόνια, αποφάσισα να εκπαιδευτώ στη Συστημική -Οικογενειακή προσέγγιση της Ψυχοθεραπείας. Η προσέγγιση αυτή που ακολουθώ ως επαγγελματίας βλέπει το άτομο, όχι ως μεμονωμένη και αποκομμένη οντότητα, αλλά ως μέρος συστημάτων και σχέσεων, όπως είναι η οικογένεια, το ζέυγος, το επαγγελματικό περιβάλλον, οι φιλικές σχέσεις μεταξύ άλλων. Η ματιά της προσέγγισης αυτής αλλά και του τρόπου με τον οποίο συνεργάζομαι με τους θεραπευόμενους μου είναι σχεσιακή, παρατηρώντας, αναλύοντας και δουλεύοντας αυτό το σχετίζεσθαι, σεβόμενη το άτομο που έρχεται για θεραπεία, το ρυθμό και ό, τι εκείνο φέρει μέσα στη θεραπεία. Για τον/την θεραπευόμενο/η είναι μία ευκαιρία να μπορέσει να βιώσει, μέσα από μία σταθερή θεραπευτική σχέση ασφάλειας και εμπιστοσύνης, οτι το σχετίζεσθαι μπορεί να συμβαίνει και με άλλους τρόπους, αλλά και να δει τον εαυτό του μέσα κι από άλλες ματιές.


Άννα - Μαρία Μάινα

Άννα - Μαρία Μάινα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Η Μάινα Άννα Μαρία είναι ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία του Leiden University. Εκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπεία στο Τετραετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία του Εργαστηρίου Συστημικής Σκέψης & Εκπαίδευσης. Έχει ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Κριτικές Προσεγγίσεις του Πεδίου των Εξαρτήσεων του Α.Π.Θ. και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και Σχολική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει εργαστεί εθελοντικά ως ψυχοθεραπεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων σχολικής αναπτυξιακής, κοινωνικής και κλινικής ψυχολογίας.


Άννα Παπαποστόλου

Άννα Παπαποστόλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Άννα Παπαποστόλου και είμαι Ψυχολόγος με νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS). Έχω εκπαιδευτεί και συνεχίζω να εκπαιδεύομαι στην Συστημική/Οικογενειακή προσέγγιση θεραπείας. Είμαι απόφοιτος Ψυχολογίας (University of Sunderland) με μεταπτυχιακά στην Εφαρμοσμένη Αναπτυξιακή Ψυχολογία (University of Portsmouth) και στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας (Frederick University). Έχω εξειδικευτεί στην Κλινική Υπνοθεραπεία & Υπνοανάλυση με Ψυχοθεραπεία, στην μέθοδο τραυματοθεραπείας EMDR, στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό NLP, στο Mindfulness, στις αναπτυξιακές διαταραχές και τον αυτισμό (TEACCH - PECS) καθώς και άλλες τεχνικές που προσεγγίζουν θέματα όπως αγχώδεις διαταραχές, ψυχικό τραύμα, προβλήματα σχέσεων, φοβίες, διαχείριση πένθους, διατροφή, ψυχοσεξουαλική υγεία, δυσπροσάρμοστες συμπεριφορές κλπ. Έχω εργαστεί ως Επιστημονικά Υπεύθυνη & Ψυχολόγος σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε κέντρα ημέρας και οικοτροφεία για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και γονείς. Ο τρόπος εργασίας μου σε αυτό το θεραπευτικό ταξίδι είναι εξατομικευμένος και βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, την άνευ όρων αποδοχή, την συνεργασία και την ασφάλεια.


Άσπα Κωνσταντουδάκη

Άσπα Κωνσταντουδάκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Γεια σας. Ονομάζομαι Άσπα Κωνσταντουδακη,είμαι ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια, πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου (αρ.πρωτ.3671 ) . Έχω ολοκληρώσει 5ετη εκπαίδευση στην Συστημική - Οικογενειακή θεραπεία στο κέντρο ΣΚΕ.ΨΥΣ ( πιστοποιημένο από την E.F.T.A) και αυτήν την περίοδο εκπαιδεύομαι στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική θεραπεία και συγκεκριμένα στην Θεραπεία Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ) σε συνεργασία με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Έχω εργαστεί εθελοντικά σε πολλές κοινωνικές δομές , έχω προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής στην Μ.Κ.Ο "Συνύπαρξη" παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και πραγματοποίησα την πρακτική άσκηση μου στον Ξενώνα Ψ.Κ.Α. «Αριάδνη» – Προστατευόμενο Διαμέρισμα του ΕΠΑΨΥ. Τα τελευταια 2 χρόνια συνεργάζομαι με την διαδικτυακή γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης "Be strong" (www.bestrong.org.gr) και παράλληλα διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο στην Αθήνα. Εργάζομαι ψυχοθεραπευτικά σε ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων όπως αυτογνωσία, άγχος, κρίσεις πανικού, διαχείριση πένθους, προβλήματα σχέσεων, διατροφικές διαταραχές, με ενήλικες , ζευγάρια, και οικογένειες. Δική μου προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος, και σεβόμενη την μοναδικότητα και τις ιδιαιτερότητες που κάθε άνθρωπος έχει, επιχειρώ να κατανοήσω τον ψυχισμό του σε βάθος και να γίνω συνοδοιπόρος στο όμορφο ταξίδι της ψυχοθεραπείας και της αλλαγής του.


Αφροδίτη Κόκκαλη

Αφροδίτη Κόκκαλη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Η Κόκκαλη Αφροδίτη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας (Bsc) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και ειδικευόμενη τόσο σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην εφαρμοσμένη Κλινική Ψυχολογία (Msc) όσο και στην Συστημική-Οικογενειακή ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. Το παρών διάστημα εργάζεται τόσο ιδιωτικά με εφήβους και ενήλικες όσο και στον οργανισμό κατα των ναρκωτικών ΟΚΑΝΑ. Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής και ακαδημαϊκής της πορείας έχει εργαστεί σε κλινικά πλαίσια όπως στο Γ.Ν Α. ‘Παίδων Παναγιώτη & Αγλαϊας Κυριακού’, την ψυχιατρική Εφήβων & Νέων του Γεννηματά, στην ψυχιατρική υπερηλίκων στο 'Δρομοκαϊτειο', στο ψυχολογικό ιατρείο ενηλίκων & ψυχοσεξουαλικών διαταραχών στο 'Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά', αλλά και σε κέντρα θεραπειών με παιδιά & εφήβους, διατελώντας καθήκοντα ψυχομετρικής αξιολόγησης, ατομικής & ομαδικής ψυχοθεραπείας, θεραπεία ζεύγους, συμβουλευτική γονέων & φροντιστών. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει εξειδικεύσεις στην Διαπροσωπική Θεραπεία (University of Columbia), την Ειδική Αγωγή (TEACCH/PECS), την Ιατρική Ψυχολογία (ΕΚΠΑ), σε μπαταρία Ψυχομετρικών Εργαλείων (WISC V, WAIS IV, WIPPSI III, MMPI, HTP, DAP, MMSE, MoCa κ.α.) όπως και συμμετοχή παρουσιάζοντας σε επιστημονικά συνέδρια έρευνες με θεματική τις εξαρτήσεις-ουσίες. Βάσει της βιωματικής και εκπαιδευτικής της πορείας στο θεραπευτικό ταξίδι προσεγγίζει το θεραπευόμενο και τις ψυχολογικές δυσκολίες του τόσο ενδοατομικά όσο και στη βάση συγκεκριμένων πλαισίων και διαπροσωπικών σχέσεων που αναπτύσσει στην διάρκεια της ζωής του σε διαφορετικά πλαίσια-συστήματα (π.χ οικογενειακές/ρομαντικές/φιλικές σχέσεις κ.α.). Γιατί όπως αναφέρει και ο Skinner ‘’Δεν είναι δυνατόν να καταλάβεις το σκάκι μόνο παρατηρώντας μεμονωμένα τα πιόνια του∙ θα πρέπει να εξετάσεις το παιχνίδι ως όλον και να δεις πως οι κινήσεις των μερών επηρεάζουν τη θέση και τις κινήσεις άλλων τμημάτων σε όλη την παρτίδα’’.


Βάλια Κουβάκη

Βάλια Κουβάκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Η Βάλια Κουβάκη είναι απόφοιτη Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Toulouse II και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στη Θετική Ψυχολογία και τη Συμβουλευτική από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το πρώτο της πτυχίο είναι από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει συνεργαστεί με δομές ψυχικής υγείας και με ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα ασκώντας συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε εφήβους, ζευγάρια και οικογένειες που ζητούν υποστήριξη. Διετέλεσε επιστημονικά υπεύθυνη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Ηλιούπολης και του Κέντρου Πρώιμης παρέμβασης του Φορέας Ψυχικής Υγείας «Έδρα». Εργάστηκε στο Συμβουλευτικό Κέντρο γυναικών του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας με γυναίκες επιζώσες ενδοοικογενειακής βίας και γυναίκες σε ευαλωτότητα. Υπηρετεί στην δημόσια εκπαίδευση ως ψυχολόγος και πιο συγκεκριμένα στα ΚΕΔΑΣΥ Πειραιά ενώ διατηρεί ιδιωτικό γραφείο και εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια χρησιμοποιώντας τις μεθοδολογίες της συστημικής ψυχοθεραπείας εμπλουτισμένη με τις αρχές της Θετικής Ψυχολογίας. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο τετραετή κύκλο σπουδών της.


Βασω Ασκητοπούλου

Βασω Ασκητοπούλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Η Βάσω Ασκητοπούλου είναι Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Οικογενειακή - Συστημική Θεραπεία και στη Θεραπεία της Οικογένειας στην Τοξικοεξάρτηση. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά από το 2000 με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες. Είναι πιστοποιημένη στη χορήγηση και αξιολόγηση του διαγνωστικού εργαλείου προσωπικότητας MMPI2 (2020) και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στο Total Mindfulness Professinal (2021). Δραστηριοποιείται στον τομέα της Δια Βίου Εκπαίδευσης Ενηλίκων διδάσκοντας στο πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης από το 2002-2022. Παρέχει Συμβουλευτική Σταδιοδρομία σε μαθητές (Γ΄Γυμνασίου και Α', Β', Γ' Λυκείου), αλλά και ενήλικες με τη βοήθεια ψυχομετρικών τεστ της ISON PSYCHOMETRICA. Πραγματοποιεί μαθήματα των Ψυχομετρικών Τεστ στους υποψήφιους των στρατιωτικών σχολών, των σχολών αστυνομίας, πυροσβεστικής και το λιμενικό σώμα και συνεργάζεται με φροντιστήρια όπως ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ. Ασχολείται με την πρόληψη της τοξικοεξάρτησης και για 24 χρόνια (1998-2022) ήταν Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΕΛΠΙΔΑ».


Βίκυ Παληαρούτα

Βίκυ Παληαρούτα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Βίκυ Παληαρούτα και είμαι ψυχολόγος και συστημική - οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Ψυχολογίας και έχω ολοκληρώσει το τετραετές πρόγραμμα ειδίκευσης πάνω στο Συνθετικό Μοντέλο Συστημικής Θεραπείας, από το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Εργάζομαι με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες. Επίσης, είμαι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού πάνω στην Διοίκηση Υπηρεσιών.


Γαλάτεια Γεωργίου

Γαλάτεια Γεωργίου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Γαλάτεια Γεωργίου, είμαι Ψυχολόγος (MSc) και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια. Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ όπου και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ψυχολογία & τις Ψυχοκοινωνικές Παρεμβάσεις. Παράλληλα, έχω ολοκληρώσει την τετραετή μου εκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Προσέγγισης και Οικογενειακής Θεραπείας, πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA). Επιπλέον, ασχολούμαι με το πεδίο της έρευνας έχοντας κάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά αναφορικά με την ψυχική υγεία συγγενών/φροντιστών ατόμων που νοσούν. Μέσα από τη συμμετοχή μου σε εκπαιδευτικά κλινικά προγράμματα, έχω αποκομίσει σημαντική εμπειρία στον χώρο της ψυχικής υγείας σε κλινικά πλαίσια (π.χ. Ψυχιατρικές δομές, Κέντρα Ψυχικής Υγείας). Συγχρόνως, έχω εργαστεί σε ποικίλα περιβάλλοντα, όπως σε Πανεπιστημιακά ιδρύματα, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε φοιτητές, αλλά και σε πλαίσια Διεθνών και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών υποστηρίζοντας επιζώντες και επιζώσες πολέμου, έμφυλης βίας και βασανιστηρίων. Η έως τώρα εργασιακή μου εμπειρία με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες που έχουν βιώσει ή και συνεχίζουν να βιώνουν έντονα τραυματικές εμπειρίες, γενικευμένο άγχος και φόβο, απώλειες, πένθος και δυσκολίες στη διάθεση και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, συνέβαλε ώστε να κατανοώ τις πολύπλευρες όψεις του τραύματος, αναζητώντας συγχρόνως, τα ψυχικά αποθέματα και την ανθεκτικότητα των ατόμων. Επομένως, για μένα είναι σημαντικό κατά τη θεραπευτική διαδικασία, μέσα από το διάλογο, τα άτομα να αναστοχάζονται σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση που βιώνουν και να ευνοείται η ανάδυση νέων δυνατοτήτων, διευρύνοντας έτσι το πεδίο του δυνατού και ανοίγοντας νέους ορίζοντες και επιλογές στους ίδιους και τις σχέσεις τους.


Γιάννα Γαραντζιώτη

Γιάννα Γαραντζιώτη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Η Συστημική Θεραπεία υιοθετεί μία ολιστική θεώρηση για τον άνθρωπο, στρέφοντας την ψυχολογική μάτια από το άτομο στο όλον και από τα προσωπικά χαρακτηριστικά στις σχέσεις. Ως σύστημα ορίζεται το σύνολο των στοιχείων που βρίσκονται σε αλληλεπίδραση και αλληλεξάρτηση. Κάθε αλλαγή σε κάποιο στοιχείο του συστήματος επιφέρει αλλαγές σε ολόκληρο το σύστημα (Bateson,1972). Σύστημα μπορεί να αποτελεί μια οικογένεια, μια θεραπευτική ή εργασιακή ομάδα, μια σχολική τάξη. Σύστημα είναι και το ίδιο το άτομο, και μάλιστα πρόκειται για ένα δυναμικό σύστημα που βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη. Στην συστημική προσέγγιση, δεν μένουμε μόνο στην απαλλαγή του ατόμου από τα συμπτώματα, αλλά προσπαθούμε να κατανοήσουμε πιο βαθιά την εσωτερική οργάνωση και λειτουργία του ατόμου και των συστημάτων τα οποία ανήκει.


Γιάννης Καλυβόπουλος

Γιάννης Καλυβόπουλος

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ολοκλήρωσα τις βασικές σπουδές στην Ψυχολογία στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον κατέχω μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Παιδική και Εφηβική Ψυχολογία από το πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία. Στη συνέχεια εξειδικεύτηκα στη Συστημική και Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο τετραετές Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία “Λόγω Ψυχής”, σε μια εμπλουτισμένη προσέγγιση της Συστημικής Ψυχοθεραπείας που ονομάζεται SANE (System-Attachment-Narrative-Encephalon). Επίσης έχω κάνει μετεκπαίδευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες Αξιολόγηση/Αποκατάσταση στο Κέντρο ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ. Τα τελευταία 4 χρόνια διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα όπου υποδέχομαι έφηβους, ενήλικες, οικογένειες, ζευγάρια. Παράλληλα, εδώ και επτά χρόνια εργάζομαι ως Ψυχολόγος στην ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας” και παρέχω υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε προσφυγικό, μεταναστευτικό και γηγενή πληθυσμό. Η προηγούμενη επαγγελματική μου δραστηριότητα περιλαμβάνει εργασία στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου όπου παρείχα υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης, στο Ζein ChildCare κέντρο ημέρας και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του Βρετανικού Σχολείου στη Χάγη και στον Ελληνικό Στρατό (ως ψυχολόγος στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και στην Ψυχιατρική Κλινική 414).


Γρηγορία Τσοπανάκη

Γρηγορία Τσοπανάκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Τσοπανάκη Γρηγορία και είμαι πτυχιούχος Ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχω εκπαιδευτεί και συνεχίζω να εκπαιδεύομαι στο Συστημικό/Οικογενειακό μοντέλο θεραπείας.(4ετης ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση).Παρακολουθώ πληθώρα σεμιναρίων/εκπαιδεύσεων ποικίλης θεματολόγιας σχετικά με τη ψυχική υγεία και μέλημά μου είναι η συνεχής επιμόρφωση. Παραδείγματα των παραπάνω είναι η επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή απο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθώς και η μονοετής εξειδίκευση στη Θεραπεία Ζεύγους και τη Συμβουλευτική Γονέων από το Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής ‘’Ροδάκινο’’ –μέλος EFTA-. Εργάζομαι στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας του νομού Μεσσηνίας, σε κέντρα ψυχικής υγείας σαν εξωτερικός συνεργάτης, καθώς και ιδιωτικά πραγματοποιώντας online ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες. Οι άνθρωποι με τους οποίους δουλέυω ψυχοθεραπευτικά αντιμετωπίζουν κυρίως δυσκολίες στη σύναψη/διατήρηση σχέσεων, στην οριοθέτηση του εαυτού τους και του περιβάλλοντος τους, στην επίλυση εσωτερικών συγκρούσεων και στη διαχείριση ζητημάτων που προκύπτουν στο οικογενειακό τους -κυρίως- σύστημα. Κύριο μέλημά μου είναι να βρίσκουμε συνεργατικά με το θεραπευόμενο το Φως πίσω απο οποιαδήποτε δυσκολία (συμπτωματολογία), ώστε να σταματήσει να προσδιορίζεται και να κατευθύνεται από το ‘’πρόβλημα’’ του.


Δανάη Αϋφαντή

Δανάη Αϋφαντή

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Η Δανάη Αϋφαντή είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Έχει ολοκληρώσει τετραετή ειδίκευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και θεραπείας Θεσσαλονίκης (Κε.Σ.Με.θ.Θ). Έχει επίσης αποκτήσει Δίπλωμα Κλινικής Εκπαίδευσης στην Ψυχική Υγεία από την Α’ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Α.Π.Θ. στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης και έχει ολοκληρώσει το διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Παιδαγωγική Μέσω Τέχνης – Εμψύχωση Ομάδας με Συστημική Προσέγγιση" στο Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής, Ροδάκινο . Έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί πλήθος σεμιναρίων. Έχει εκπονήσει Πρακτική άσκηση στο ΚΕΘΕΑ και έχει εργαστεί σε κοινωνικές δομές, σχολικές μονάδες και χώρους ειδικής αγωγής. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ιδιωτικά και αναλαμβάνει περιστατικά εφήβων, ενηλίκων, ζευγαριών και οικογένειας καθώς επίσης συνεργάζεται και με Κέντρα Ειδικών Θεραπειών ως εξωτερική συνεργάτης παρέχοντας στήριξη γονέων, ψυχοεκπαίδευση για τον αυτισμό και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές, καθώς και συνεδρίες ψυχοθεραπείας σε παιδιά εφήβους, ενήλικες και οικογένειες.


Δήμητρα Ιωαννίδη

Δήμητρα Ιωαννίδη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Η εκπαίδευση μου στη συστημική ψυχοθεραπεία ξεκίνησε 4 χρόνια πριν. Η συγκεκριμένη προσέγγιση βασίζεται στη θεωρία των συστημάτων, δηλαδή ένα σύνολο των στοιχείων που βρίσκονται σε αλληλεπίδραση και αλληλεξάρτηση. Βλέπω τους θεραπευομένους μου, μέσα απο το φακό των συστημάτων, τα οποία μπορεί να είναι η οικογένεια, οι εργαζόμενοι σε μια εταιρεία, οι μαθητές σε μια τάξη, οι κάτοικοι μιας πόλης κ.α. Κάθε τέτοιο πλαίσιο έχει τη δική του δομή και αλληλεπίδραση και θεωρώ σημαντικό το άτομο να δει πως λειτουργεί μέσα σε αυτά και να αναλογιστεί την αξία της κυκλικότητας. Πάντα δίνω την απαραίτητη φροντίδα στις ανάγκες και τα αιτήματα των θεραπευόμενων μου, με τρόπο παραγωγικό για τη θεραπευτική πορεία. Συνεργατικά θέτουμε στόχους για το μέλλον και την έκβαση της θεραπείας. Το ατομικό ξεχωριστό υλικό που φέρνει κάθε άτομο, κάνει τη θεραπευτική διαδικασία και τη θεραπευτική σχέση μοναδική και ξεχωριστή.


Δήμητρα Παπαδάκη

Δήμητρα Παπαδάκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Παπαδάκη Δήμητρα και είμαι Κλινική Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων. Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στο Συνθετικό Μοντέλο Συστημικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Επιπλέον, ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο Τμήμα Συμπεριφοριστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Erasmus University Rotterdam, όπου εκπαιδεύτηκα και σε άλλες μεθόδους ψυχοθεραπείας, όπως στη θεραπεία ζεύγους, στη διαχείριση σεξουαλικών προβλημάτων και στη Γνωσιακή- Συμπεριφοριστική Θεραπεία (ΓΣΘ). Τέλος, την παρούσα περίοδο εκπαιδεύομαι σε μεθόδους κλινικής πρακτικής που αφορούν αποκλειστικά την online θεραπεία (λήψη ιστορικού, κλινική αξιολόγηση, χτίσιμο θεραπευτικής σχέσης και πλαισίου εμπιστοσύνης κ.α.) Έχω εργαστεί σε διάφορους κλάδους ψυχικής υγείας, αναλαμβάνοντας καθήκοντα τα οποία αφορούν τόσο την αξιολόγηση και εκτίμηση ψυχολογικών δυσκολιών και δυσλειτουργιών όσο και την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας. Η επαγγελματική μου επιλογή, είναι βασισμένη στη βαθύτερη πεποίθησή μου, πως όλοι μας αξίζουμε να γνωρίσουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και να δημιουργήσουμε μια καθημερινότητα στη ζωή μας, που θα μας κάνει να αισθανόμαστε επαρκείς, ευτυχείς και ψυχικά γαλήνιοι/ες. Είναι αδύνατον να ελέγξουμε πάντα όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας, όμως μπορούμε να εργαστούμε με τον εαυτό μας και να επιλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο προτιμούμε να διαχειριζόμαστε τις δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μας. Η ψυχοθεραπεία είναι ένα «δώρο» που έχουμε την επιλογή να κάνουμε στον εαυτό μας, όχι για να γίνουμε άτρωτοι/ες, αλλά αρκετά δυνατοί/ες ώστε να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα δυσάρεστα συναισθήματά μας, όταν έρχονται στην επιφάνεια. Προτεραιότητα μου, είναι να δημιουργώ για εσάς, ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστευτικότητας, όπου θα μπορέσετε να μιλήσετε ανοιχτά για τις πραγματικές σκέψεις και συναισθήματά σας. Αντιμετωπίζω πάντα τους ανθρώπους που παίρνουν την απόφαση να βαδίσουν στο μονοπάτι της ψυχοθεραπείας με αυθεντικό ενδιαφέρον και ενσυναίσθηση, όπου σεβόμενη τον ρυθμό του καθενός, επιχειρώ να κατανοήσω σε βάθος τον εσωτερικό τους κόσμο. Οι ψυχοθεραπευτικές τεχνικές και παρεμβάσεις που χρησιμοποιώ, επιλέγονται και προσαρμόζονται στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της εκάστοτε συνθήκης.


Δήμητρα Χασιώτη

Δήμητρα Χασιώτη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Δήμητρα Χασιώτη, είμαι ψυχολόγος (MSc) και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχική Υγεία και Κλινική Ψυχολογία στο London South Bank University. Εγγεγραμμένο μέλος της British Psychological Society και της Greek Psychological Association. Έχω εργαστεί σε διάφορα περιβάλλοντα, μεταξύ άλλων, σε δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία στην Ελλάδα, σε κέντρα ψυχικής υγείας στο εξωτερικό καθώς και σε διεθνείς μη κυβερνητικούς οργανισμούς,με επιζώντες/σασες πολέμου, βασανιστηρίων και σεξουαλικής κακοποίησης παρέχοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία σε άνδρες, γυναίκες, εφήβους, οικογένειες και LGBTQIA+ άτομα.Η εργασιακή μου εμπειρία με έχει φέρει κοντά με βιωμένες εμπειρίες τραύματος, έντονου άγχους, φόβου, πένθους, κατάθλιψης και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.Βασικός άξονας της θεραπευτικής μου προσέγγισης είναι ότι τα σχετιζόμενα με την ψυχική υγεία προβλήματα γίνονται καλύτερα κατανοητά μέσα στο ψυχο-κοινωνικό τους πλαίσιο. Αντιμετωπίζοντας το επάγγελμά μου με υπευθυνότητα, η δουλειά μου βρίσκεται υπό συνεχή εποπτεία έμπειρων συναδέλφων.


Δρ. Δήμητρα Παχή

Δρ. Δήμητρα Παχή

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Δρ. Δήμητρα Παχή. Είμαι ψυχολόγος με αναγνώριση από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (CPsychol, BPS) και σύμβουλος σχέσεων με αναγνώριση από το Βρετανικό Σύλλογο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (MBACP, BACP). Έχω ειδικευτεί και δουλέψει πάνω στη συμβουλευτική σχέσεων στο μεγαλύτερο πάροχο συμβουλευτικής σχέσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Relate. Στα πλαίσια της εργασίας μου έχω αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στη συμβουλευτική ζευγαριών που ζουν στο εξωτερικό ή κατάγονται από διαφορετικές χώρες. Επίσης έχω ακολουθήσει εκπαίδευση όσον αφορά θέματα γονιμότητας, παρέχοντας υποστήριξη κατά τη διάρκεια των διαφόρων σταδίων ή των δυσκολιών που προκύπτουν σε θέματα αναπαραγωγής. Η επιστημονική μου κατάρτιση βασίζεται σε μία πολυετή πανεπιστημιακή (διδακτική και ερευνητική) καριέρα στη Ψυχολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο (2004-2020) και σε συγγραφικό έργο με βάση πρωτογενή έρευνα σε διεθνή επιστημονικά βιβλία, περιοδικά, καθώς και σε πολλά επιστημονικά συνέδρια.


Ειρήνη Γιαννούλη

Ειρήνη Γιαννούλη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Είμαι η Ειρήνη Γιαννούλη και είμαι κάτοχος ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Αποφοίτησα από το Deree College με πτυχίο Ψυχολογία πιστοποιημένο από το Open University της Αγγλίας και το NECHE των Ηνωμένων Πολιτειών και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το University of Sheffield της Αγγλίας. Επιθυμώντας περεταίρω εξειδίκευση παρακολούθησα στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων το πρόγραμμα της Συστημικής - Οικογενειακής ψυχοθεραπείας. Επιπλέον, έχω παρακολουθήσει συνέδρια και σεμινάρια σημαντικής θεματολογίας διαφορετικών ηλικιακών και κοινωνικών ομάδων όπως το πένθος, θέματα ρόλων στην οικογένεια, Συμβουλευτική Γονέων, και για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Στο παρελθόν έχω δουλέψει με ενήλικες και εφήβους σε διαφορετικές δομές.


'Ελενα Ανεμογιάννη

'Ελενα Ανεμογιάννη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Η Έλενα Ανεμογιάννη είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και στη συνέχεια συνεργάστηκε με κέντρα ειδικών θεραπειών στην Αττική όπου αναλάμβανε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες και συμβουλευτική γονέων. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια με πλήθος σχολικών μονάδων του Υπουργείου Παιδείας παρέχοντας υποστηρικτικό έργο σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό πλαίσιο. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και επιμορφώσεων. Πλέον εργάζεται ιδιωτικά πραγματοποιώντας συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής ατομικής, ζεύγους, γονέων.


 Έλενα Βαγδάτογλου

Έλενα Βαγδάτογλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Έλενα Βαγδάτογλου και είμαι ψυχολόγος απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Εκπαιδεύτηκα κι εκπαιδεύομαι στην υπαρξιακή – συστημική ψυχοθεραπεία, ατομική , ζεύγους ή οικογένειας . Ακόμα με κάθε ευκαιρία παρακολουθώ σεμινάρια πάνω σε αντικείμενα που με ενδιαφέρουν όπως π.χ. οικογένεια κι εξάρτηση, παιδοψυχολογία, ψυχολογία της υγείας. Η θεραπευτική μου εμπειρία έχει διαμορφωθεί μέσα από την εργασία μου σε κέντρα ειδικών θεραπειών, σε σχολεία και από ιδιωτικές συνεδρίες, καθώς επίσης και μέσα από την εθελοντική μου προσφορά σε διάφορους φορείς όπως ΚΕΘΕΑ, δήμος Καλλιθέας, Θετική Φωνή κ.α. . Κατά τη θεραπευτική διαδικασία θεωρώ πολύ σημαντικό και φροντίζω να υπάρχει ένα κλίμα αποδοχής, κατανόησης και εμπιστοσύνης. Βασικές αρχές και της θεραπευτικής προσέγγισης που ακολουθώ είναι η αντιμετώπιση του θεραπευόμενου όχι ως ένα μεμονωμένο άτομο αλλά ως συμμετέχοντα σε ένα πλέγμα σχέσεων όπου επηρεάζει κι επηρεάζεται. Ταυτόχρονα στόχος της ψυχοθεραπείας είναι η αναγνώριση της προσωπικής ευθύνης από τον θεραπευόμενο η οποία θα είναι και η δύναμη για την αλλαγή. Όπως ο Irvin D. Yalom , υπαρξιακός ψυχοθεραπευτής, εξηγεί «Καμιά θετική αλλαγή δεν μπορεί να επέλθει στη ζωή μας όσο παραμένουμε προσκολλημένοι στην ιδέα ότι ο λόγος που η ζωή μας δεν είναι καλή βρίσκεται έξω από εμάς τους ίδιους» .


Ελευθερία Κανάκη

Ελευθερία Κανάκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Ελευθερία Κανάκη, είμαι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και αποφοίτησα το 2014 από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 2019 ειδικεύομαι στο τετραετές πρόγραμμα του «Λόγω Ψυχής» στο συνθετικό μοντέλο Συστημικής Ψυχοθεραπείας SANE, που εμπλουτίζει τη συστημική προσέγγιση στην ψυχική υγεία με τη θεωρία του συναισθηματικού δεσμού, την αφηγηματική ψυχολογία και τα ευρήματα από τις νευροεπιστήμες και βρίσκει εφαρμογή στην ψυχοθεραπευτική δουλειά με άτομα, οικογένειες και ομάδες. Έχω εκπαιδευτεί και κατέχω δίπλωμα Συστημικής συμβουλευτικής από το Κέντρο ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής «Περί Ψυχής». Επιπλέον, το 2015 εξειδικεύτηκα στην Ειδική Αγωγή με ετήσιο σεμινάριο στο Κέντρο Ψυχοφυσιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχω παρακολουθήσει ετήσια επιστημονικά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ψυχική Υγεία παιδιών και εφήβων στο Γενικό ΝοσοκομείοΠαίδων «Π & Αγλαία Κυριακού» και στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμιγκ (Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων) αλλά και ενηλίκων στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμιγκ. Από το 2016 δουλεύω σε Κέντρα Ειδικής Αγωγής, στην αξιολόγηση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών αλλά και στην ψυχοεκπαίδευση παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές (Διαταραχές αυτιστικού φάσματος, ΔΕΠ-Υ), γι’ αυτό και έχω παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια. Τέλος, δουλεύω συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες/γονείς αλλά και εφήβους παρέχοντας συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη. Εποπτεύομαι τόσο στο εργασιακό μου πλαίσιο (τα τελευταία τέσσερα χρόνια), όσο και στο εκπαιδευτικό (τα τελευταία δύο χρόνια) αλλά λαμβάνω και ατομική εποπτεία.


Ελισάβετ Παππά

Ελισάβετ Παππά

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Η Ελισάβετ Παππά είναι Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και αριθμό πρωτοκόλλου 9322 . Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Συστημική - Οικογενειακή Θεραπεία και σπουδές Ψυχολογίας στον Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει πιστοποιητικά επιμόρφωσης μέσω προγραμμάτων Ε-learning του Ε.Κ.Π.Α. στην Διάγνωση και Θεραπεία των Ψυχικών Διαταραχών μέσω εφαρμογής της Νευροεπιστήμης στη Μουσικοθεραπεία και τη Σωματική Ψυχοθεραπεία όπως και στη Διαπαιδαγώγηση κατά τη Σχολική Ηλικία. Δουλεύει ψυχοθεραπευτικά κάνοντας ατομικές συνεδρίες και έχει εργαστεί σε πλαίσιο διεθνούς οργανισμού όντας αρμόδια για την ψυχοκοινωνική αξιολόγηση, υποστήριξη και ένταξη έφηβων, ενήλικων προσφύγων όπως και θυμάτων έμφυλης βίας. Παράλληλα, προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε Οικοτροφεία Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της ΕΠΑΨΥ συμβάλλοντας στα θεραπευτικά πλάνα των ενοίκων και στο Χαμόγελο του Παιδιού διεξάγοντας ενδονοσοκομειακές επισκέψεις και παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία. Ακόμη, έχει εκπαιδευτεί πάνω σε κλίμακες νευροψυχολογικής αξιολόγησης και ολοκλήρωσε την πρακτική της σε Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων, οργανώνοντας κοινοτικές παρεμβάσεις, συμμετέχοντας σε ομάδες γονέων και σε δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού.


Εμμανουέλα Κατσαρού

Εμμανουέλα Κατσαρού

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Η Εμμανουέλα Κατσαρού είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κρήτης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Τμήματος Ψυχολογίας. Ειδικεύεται στην Συστημική-Οικογενειακή Θεραπεία και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία. Ασκεί το επάγγελμα του Ψυχολόγου σε όλη την επικράτεια, πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις (αρ. 4589). Σε επαγγελματικό επίπεδο προσφέρει ψυχοθεραπευτική και συμβουλευτική υποστήριξη σε εφήβους και ενήλικες. Επιπλέον, παρέχει υποστήριξη στην αντιμετώπιση διαταραχών της διάθεσης, αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, μετατραυματικό στρες, προβλήματα εξαρτήσεων από αλκόολ και ναρκωτικές ουσίες, ενώ πραγματοποιεί συνεδρίες για συμβουλευτική γονέων, θεραπεία ζεύγους, ατομική-ομαδική ψυχοθεραπεία.