Ψυχολόγοι Online - Ψυχοθεραπευτές

Οι Ψυχολόγοι - ψυχοθεραπευτές του ClicktoTherapy, με εξειδίκευση ο καθένας στον τομέα του, μπορούν να σε βοηθήσουν σε ένα μεγάλο εύρος τυχόν θεμάτων που αντιμετωπίζεις όπως κατάθλιψη, άγχος, σχέσεις κ.α. Από την άνεση του σπιτιού σου, θα έχεις πάντα τον ίδιο επαγγελματισμό, αλλά και ποιότητα θεραπείας, που περιμένεις από έναν ψυχοθεραπευτή στο γραφείο του.

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον Ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία δωρεάν!

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ
Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
Πολυετής θεραπευτική εμπειρία

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον Ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία δωρεάν!

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ
Christina Gianniou

Christina Gianniou

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. το 2004 και είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Η μετεκπαίδευσή μου ήταν στην προσωποκεντρική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. (Pg.Diploma in PCA Counselling) Εργάζομαι από το 2009 ιδιωτικά και σε οργανισμούς, με ενήλικες και εφήβους με συναισθηματικές δυσκολίες, κατάθλιψη, ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές, διαταραχές άγχους, burn out.


Daphni Couteau

Daphni Couteau

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ονομάζομαι Daphni Couteau, είμαι Γαλλίδα που γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα. Είμαι Ψυχολόγος (Msc)- Ψυχοθεραπεύτρια από το Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο (Hellenic American University)και είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Τα πρώτα μου πτυχία τα έλαβα από την Σορβόννη (Paris I) από το τμήμα Ιστορίας της Τέχνης με ειδίκευση στην Σύγχρονη τέχνη. Μετά από την πορεία μου στον χώρο της τέχνης αποφάσισα να ακολουθήσω το πάθος μου που ήταν και είναι, η ψυχολογία. Παράλληλα με τις σπουδές μου στην Ψυχολογία, παρακολούθησα μία τετραετή εκπαίδευση στο Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικοθυμικής και Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (θυγατρικό εκπαιδευτικό κέντρο του Ινστιτούτου Albert Ellis της Νέας Υόρκης) από όπου έλαβα και όλες τις βεβαιώσεις και πιστοποίηση αλλά και κλινική εμπειρία. Έχω συμμετάσχει σε συνέδρια και έχω παρακολουθήσει πολλά, εντός και εκτός Ελλάδας με στόχο την συνεχή ενημέρωση μου για την διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών μου. Η κλινική μου εμπειρία άπτεται στους εφήβους και ενήλικες, σε θέματα διαχείριση κρίσεως, δυσκολίας διαχείρισης συναισθημάτων (Άγχος, Πένθος, Θυμό, Θλίψη…), δυσκολίες επίτευξης (αναβλητικότητα..) και διαταραχές προσωπικότητας. Επίσης, εκτός από την ατομική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, παρέχω και θεραπεία ζεύγους όπως και συμβουλευτική γονέων. Το γεγονός ότι προέρχομαι από Γαλλική οικογένεια, ότι μεγάλωσα στην Ελλάδα και σπούδασα και σε Αμερικάνικο Κολλέγιο μου δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιώ τις συνεδρίες μου σε 3 γλώσσες αλλά βασικότερο να έχω και προσωπική εμπειρία πολυπολιτισμικού βιώματος. Η προσέγγιση μου είναι εξατομικευμένη με απόλυτο σεβασμό ως προς το άτομο, τις ανάγκες του και το απόρρητο.


Mαίρη Πάνου/ Mary Panou

Mαίρη Πάνου/ Mary Panou

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Μαίρη Πάνου είναι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές σε Εφαρμοσμένη Γνωστική και Αναπτυξιακή Ψυχολογία και έχει εργαστεί σε σχολεία, κέντρα ειδικών θεραπειών καθώς και εθελοντικά σε ΜΚΟ οργανώσεις και στην γραμμή 10306 από το Υπουργείο Υγείας. Στο παρόν συνεργάζεται με Ινστιτούτα και Κέντρα Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων, διδάσκει μαθήματα ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.


Mαριλένα Παπαδαντωνάκη

Mαριλένα Παπαδαντωνάκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Μαριλένα Παπαδαντωνάκη είναι ψυχολόγος και ειδ.συστημική ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ολοκλήρωσε την μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στην Κλινική Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου στο πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία. Εχει εργαστεί εθελοντικά στο ΚΕΘΕΑ και στο 18ΑΝΩ, με ενήλικες και οικογένειες με θέματα χρήσης. Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης επιμορφώνεται,παρακολουθεί σεμινάρια και εκπαιδεύεται σε τετραετές πρόγραμμα με κατεύθυνση τη συστημική-οικογενειακή θεραπεία. ¨Εχει εργαστεί ως ψυχολόγος με παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο και συνεργάζεται με το ίδρυμα Δοξιάδη στο τμήμα οικογενειακής θεραπείας.


Vasiliki Chatzaki

Vasiliki Chatzaki

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Χατζάκη Βασιλική είναι Ψυχολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκπαιδευόμενη Αφηγηματική Ψυχοθεραπεύτρια (Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας και Κοινοτικής Πρακτικής – Masters in Narrative Therapy & Community Practice του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης). Στόχος της μέσα από αυτήν την προσέγγιση είναι το άτομο που αναζητά βοήθεια να νιώσει άνευ όρων αποδοχή και σεβασμό όσον αφορά την διαφορετικότητα και τις αξίες του, καθώς το πιο σημαντικό γι' αυτήν είναι η ασφάλεια και ενσυναίσθηση μέσα στην ψυχοθεραπευτική σχέση. Παράλληλα, είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου. Έχει κάνει πρακτική άσκηση στην Ψυχιατρική κλινική «Άγιος Χαράλαμπος» στο Ηράκλειο Κρήτης, δουλεύοντας ατομικά με περιστατικά κατάθλιψης, διπολικής, σχιζότυπης διαταραχής, ΔΑΦ και με περιστατικά στο κομμάτι των εξαρτήσεων. Έχει εργαστεί εθελοντικά σε κοινωνικές δομές – κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, συντονίζοντας ομάδες για την ένταξη και προστασία γυναικών προσφυγών. Παράλληλα, συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις της και τις ψυχοθεραπευτικές της δεξιότητες κι για αυτόν τον λόγο εκπαιδεύεται στην συνθετική θεραπεία μέσα από το μοντέλο του Yalom για ομαδική ψυχοθεραπεία, με συνεχή πρακτική και εντατική εποπτεία(κέντρο ΕΚ.Ι.Σ.Υ.Π). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με την εφαρμογή παρεμβάσεων που στοχεύουν στην ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική και θεραπεία σε ενήλικες, παιδιά-έφηβους, οικογένειες, ΛΟΑΤΚΙ+, θέματα διαχείρισης άγχους, φοβιών, κατάθλιψης και κατάθλιψης συγκεκριμένα στην τρίτη ηλικία. Σήμερα, συνεργάζεται με το ClicktoTherapy καθώς επιθυμεί να στηρίξει ομάδες και άτομα που δεν έχουν αλλιώς πρόσβαση στο κομμάτι της ψυχοθεραπείας.


Αγγελική Πετράκη

Αγγελική Πετράκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ονομάζομαι Αγγελική Πετράκη και είμαι Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος νόμιμης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Ο τίτλος των Μεταπτυχιακών Σπουδών μου είναι στην " Ψυχολογία Υγείας", της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είμαι κάτοχος διπλώματος στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική κι εκπαιδευόμενη Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια. Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης συνεχίζω να παρακολουθώ ευρεία γκάμα σεμιναρίων και ολοκληρωμένων εκπαιδεύσεων. Επίσης, διαθέτω πιστοποίηση ως εκπαιδεύτρια Εργαστηρίων Αποτελεσματικού Γονέα (ΕΑΓ) από την Gordon Hellas. Εργάζομαι ως Ψυχολόγος από το 2007 παρέχοντας προσαρμοσμένη εξατομικευμένη συμβουλευτική, με κριτήριο τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου που μου εμπιστεύεται τις αγωνίες και τους προβληματισμούς του.


Αθανάσιος Καλογερόπουλος

Αθανάσιος Καλογερόπουλος

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Είμαι ψυχολόγος πτυχιούχος του τμήματος ψυχολογίας του Α.Π.Θ και ψυχοδυναμικός ψυχοθεραπευτής του Ευρωπαΐκού ινστιτούτου ψυχοδυναμικής συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας, με προσωπική ανάλυση άνω των 300 ωρών καθώς επίσης ομαδικές και ατομικές εποπτείες άνω των 200 ωρών. Διαθέτω εργασιακή εμπειρία σε κοινωνικές δομές του ελληνικού δημοσίου 5 ετών , στις οποίες αναλαμβάνω την ψυχοκοινωνική στήριξη πολιτών μέσω ατομικών συνεδριών. Από το 2015 εργάζομαι επίσης σε ιδιωτικό επίπεδο αναλαμβάνοντας πληθώρα αναλυόμενων αποκτώντας έτσι εμπειρία σε μεγάλο εύρος δυσκολιών (κρίσεις πανικού, διαταραχές άγχους, φοβίες, δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις, διαταραχές διάθεσης, θυμό, θλίψη, ψυχοσωματικά συμπτώματα, θέματα αυτοεκτίμησης, εξαρτήσεις, ζητήματα υπαρξιακής διάθεσης)


Αθηνά Κουμιώτη

Αθηνά Κουμιώτη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Αθηνά Κουμιώτη, είναι Ψυχολόγος _ Συστημικη θεραπεύτρια. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας, του πανεπιστημίου Κρήτης. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει την εκπαίδευση της πάνω στην συστημική προσέγγιση θεραπείας! Εργάστηκε για 5 χρόνια σε πολυδύναμο κέντρο του Ρεθύμνου, πραγματοποιώντας συνεδρίες με παιδιά, εφήβους, γονείς αλλά και ομαδική θεραπεία σε ομάδες ενηλίκων! Από τον Σεπτέμβριο, διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στην περιοχή του Κορυδαλλού.


Αθηνά Μαξιμιάδη (she/η)

Αθηνά Μαξιμιάδη (she/η)

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Αθηνά Μαξιμιάδη πραγματοποίησε τις βασικές σπουδές της στην Ψυχολογία στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα, στη διάρκεια των οποίων υπήρξε εθελοντικά ασκούμενη στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ‘ΑΚΤΙΟΣ’, στην Πανελλήνια Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ). Έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο της Ψυχολόγου Υγείας στο University of Surrey στην Αγγλία. Με τον τίτλο αυτό συνεργάζεται με τις ιδιωτικές κλινικές Μητέρα, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Κλινική Ψυχικού) και Ιασώ, και εθελοντικά με την Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.). Έχει εργαστεί στο Byron College παρέχοντας παρέμβαση σε παιδιά με διαταραχές συμπεριφοράς, εθελοντικά στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘ΑΘΗΝΑ’ του ΟΚΑΝΑ και του Αιγινητείου Νοσοκομείου, και ως Υπεύθυνη Ψυχολογικής Υποστήριξης σε ομάδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΟΗΕ) για τους πρόσφυγες. Ταυτόχρονα, ως εξωτερικός συνεργάτης παρέχει υπηρεσίες σε κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, με αναπτυξιακές διαταραχές, συμπεριφορικές ή συναισθηματικές διαταραχές. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς και πιστοποιημένη συνεργάτης του Ταμείου Υγείας της Τράπεζας της Ελλάδος. Έχει παρουσιάσει ομιλίες στο 16ο Συμπόσιο Εντατικής Ιατρικής Ενόπλων Δυνάμεων και το 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εντατικής Θεραπείας. Οι γνώσεις της συμπληρώνονται με την παρακολούθηση πλήθους σεμιναρίων και συνεδρίων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και διαρκών μετεκπαιδεύσεων.


Ακριβή Βατσή

Ακριβή Βατσή

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Σπούδασα ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, από όπου αποφοίτησα το 2016. Έπειτα, συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Κλινική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Newcastle στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και πάνω στη Κλινική Νευροψυχολογία και τις Νοητικές Νευροεπιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Ινστιτούτο "Montreal Neurological Institute" του Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου έλαβα υποτροφίες και διακρίσεις λόγω υψηλής επίδοσης και ολοκλήρωσα τη πρακτική μου άσκηση σε κέντρα ψυχικής υγείας και μεγάλα νοσοκομεία όπως το Παπανικολάου, το Αττικόν και ο Ευαγγελισμός. Εκεί, απέκτησα πολύτιμη εμπειρία στην αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού, στις αγχώδεις διαταραχές, την κατάθλιψη, τις ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές, τις διαταραχές πρόσληψης τροφής κλπ καθώς και στη νευροψυχολογική εκτίμηση. Επί του παρόντος είμαι υποψήφια διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάζομαι σε κέντρο αποκατάστασης και στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", ενώ διατηρώ και ιδιωτικό γραφείο. Όσον αφορά την ψυχοθεραπευτική μου εκπαίδευση, ασκώ το μοντέλο της λογικοθυμικής γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας (RECBT), εκπαιδευόμενη από το Ελληνικό Ινστιτούτο RECBT. Σε αυτό το μοντέλο μαθαίνουμε πως να αναγνωρίζουμε τις αυτοηττούμενες ή άκαμπτες πεποιθήσεις και να τις αντικαθιστούμε με πιο ορθολογικές και ευέλικτες, με στόχο μια πιο ευτυχισμένη και ανεξάρτητη ζωή παρά τις αντικειμενικές αντιξοότητες. Η στάση μου στη θεραπεία είναι μη επικριτική, υποστηρικτική και ενθαρρυντική. Σκοπός στο τέλος αυτού του ταξιδιού είναι να μην με χρειάζεσαι, έχοντας πλέον γίνει ο θεραπευτής του εαυτού σου. Γιατί η ζωή είναι δύσκολη, αλλά δε χρειάζεται να είναι και ανυπόφορη.


Αλεξάνδρα Γεωργακοπούλου

Αλεξάνδρα Γεωργακοπούλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Γεωργακοπούλου και είμαι ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων. Ολοκλήρωση τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο του Tübingen στη Γερμανία και παρακολουθώ το μεταπτυχιακό πρόγραμμα πάνω σε Συγκριτικές Προσεγγίσεις και Κλινικές Εφαρμογές της Ψυχοθεραπείας στο τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, ολοκληρώνω την εκπαίδευσή μου στην Λογικοθυμική και Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Rational-Emotive & Cognitive-Behavioral Therapy), μια προσέγγιση που ασχολείται με ποικίλα θέματα σχετικά με την άμεση διαχείριση συναισθηματικής αναστάτωσης και συμπεριφορικής αλλά και φιλοσοφικής αλλαγής.


Αλέξανδρος Μπλιθικιώτης

Αλέξανδρος Μπλιθικιώτης

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ο Μπλιθικιώτης Αλέξανδρος MSc, είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής με Μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία (γνωστική-συμπεριφοριστική, ψυχοδυναμική, ανθρωποκεντρική). Έχει εξειδικευτεί στη Θεραπεία Σχημάτων, καθώς και στην τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR, οι οποίες προσεγγίζουν θέματα όπως αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, διαταραχές προσωπικότητας, διαταραχές ύπνου, φοβίες, ψυχαναγκασμούς και τραύμα. Η κλινική του εμπειρία και κατάρτιση έχει διαμορφωθεί σε κέντρα ψυχικής υγείας, δήμους καθώς και σε δομές προσφύγων, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε ενήλικες και εφήβους. Τέλος, η ενασχόλησή του με τις τέχνες τον οδήγησε στην απόκτηση διπλώματος θεραπείας μέσω κινηματογράφου και θεάτρου,


Αλεξία Κωνσταντίνου

Αλεξία Κωνσταντίνου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Αλεξία Ειρήνη Κωνσταντίνου σπούδασε Ψυχολογία στο «Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών» και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με αντικείμενο την Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία στο University of Reading της Αγγλίας (MSc Development and Psychopathology). Επίσης, έχει ολοκληρώσει το 4ετες εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη» στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία καθώς και 5 χρόνια προσωπικής θεραπείας. Φέτος (Οκτώβριος 2021), στο ίδιο ινστιτούτο συμμετέχει εβδομαδιαίως στην ομάδα εποπτείας. Απ' το Μάρτιο του 2019 έως το Δεκέμβριο του 2020 εργάστηκε ως ψυχολόγος στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών Βούλας. Από τον Δεκέμβριο του 2019 έως σήμερα εργάζεται ως αναπληρώτρια ψυχολόγος σε ΕΠΑΛ της Αττικής. Έχει συνεργασθεί σε πλαίσιο εθελοντισμού απ'το 2014 έως το 2020 στο Τμήμα Εφήβων του Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς, όπου παρείχε υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο στους εφήβους του τμήματος. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας δημιούργησε και διατηρεί μέχρι σήμερα ιδιωτικό γραφείο όπου παρέχονται διαδικτυακές συνεδρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κυρίως σε νεαρούς ενήλικες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις δια ζώσης συνεδρίες. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου, επιστημονικός συνεργάτης του site ψυχολογίας PsychologyNow (www.psychologynow.gr), και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.


Αναστασάκου Ελένη

Αναστασάκου Ελένη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Αναστασάκου Ελένη είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και την ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση στην Ελληνική Εταιρία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας. Έχει εκπαιδευτεί και συνεργαστεί με δομές ψυχικής υγείας και πλαίσια όπως το Αιγινήτειο Νοσοκομείο (Α' Ψυχιατρική Κλινική: γενικός πληθυσμός, διαταραχές πρόσληψης τροφής και σεξουαλικές διαταραχές), η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (οικοτροφεία, κέντρο ημέρας για ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο), και είναι εξωτερικός συνεργάτης στη Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, Β’ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ. Επίσης εργάζεται ιδιωτικά τα τελευταία χρόνια με έδρα στο Σύνταγμα, και συνεργάζεται με κέντρα της Αθήνας παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας παιδιών, εφήβων και συμβουλευτική γονέων, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Έχει επιπλέον συνεργαστεί με φορείς όπως ο Δήμος Ηλιούπολης, παρέχοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, με φροντιστήρια (Δημόκριτος, Κερατσίνι) για την οργάνωση ομιλιών σε γονείς και εφήβους και τη συμβουλευτική γονέων, και με τη ΜΚΟ Praksis για την ψυχοκοινωνική στήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων και mentoring. Τέλος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις για το Νευροψυχολογικό Έλεγχο και Αξιολόγηση (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), Πρόγραμμα Ψυχιατρικής Ενηλίκων και Παιδιών στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο», Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Οικογενειακή Θεραπεία, Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 18 ΑΝΩ: “Θεραπευτική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Εισαγωγή στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία» 18 ΑΝΩ, ΨΝΑ - Δαφνί.


Αναστασία Γκόντη

Αναστασία Γκόντη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Είμαι απόφοιτος Ψυχολόγιας (Α.Π.Θ), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση (Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης). Διαθέτω πολύχρονη εμπειρία εργασίας με παιδιά, άτομα με αυτισμό και ευάλωτες ομάδες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σήμερα, εργάζομαι στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εξειδικεύομαι στην Συνθετική Συμβουλευτική θεραπεία και ασκούμαι σε οργάνωση που παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες σε άτομα που έχουν υποστεί ψυχολογικό τραύμα. Στο θεραπευτικό πλαίσιο που προσφέρω, συναντώ τον/την πελάτη/-ισσα ως ένα μοναδικό άτομο που βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με το περιβάλλον του/της και συνεξετάζω μαζί του/της το πως αυτό μπορεί να επηρεάζει την πραγματικότητά του/της. Η προσέγγισή μου είναι διαλογική και σχεσιακή. Με βάση αυτό το μοντέλο, οι ψυχολογικές δυσκολίες μας έχουν τις ρίζες τους τόσο σε παρούσες προβληματικές σχέσεις αλλά και σε παρελθοντικές, που εξακολουθούν και έχουν επίδραση στην καθημερινή μας ζωή.


ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΝΟΥΣΙΑΔΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΝΟΥΣΙΑΔΟΥ

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Αποφοίτησα από τμήμα Ψυχολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Η μετεκπαίδευσή μου είναι στην συνθετική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. Εργάζομαι ιδιωτικά από το 2018 αναλαμβάνοντας ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και μετέπειτα ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Διαθέτω εμπειρία στη διαχείριση συναισθηματικών διαταραχών (κατάθλιψη), διαταραχές εικόνας σώματος, διαταραχών άγχους – πανικού, συμβουλευτικής γονέων, προσωπικής ανάπτυξης – βελτίωσης της αυτοεκτίμησης, διαχείριση σχέσεων γονέων με τα παιδιά τους. Έχω εργαστεί από το 2013-2017 σε πλαίσια θεραπειών για παιδιά με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, ήπια νοητική υστέρηση και διαταραχές λόγου. Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, υπάρχει δημοσίευσή μου σε επιστημονικό περιοδικό με τίτλο: Manousiadou, A. (2022). Low Emotional Self-regulation of Children and Adolescents with Traumatic Experiences Impacts on Their Life Quality. Open Journal of Psychology, 2(1), 1–16.


Αναστασία Μόσιου

Αναστασία Μόσιου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ονομάζομαι Αναστασία Μόσιου. Είμαι ψυχολόγος (MSc) με άδεια άσκησης επαγγέλματος. Ολοκλήρωσα τις βασικές μου σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου. Στη συνέχεια, εργάστηκα σε Κέντρο Ημέρας στον Βόλο, παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη σε ενήλικες κατά την περίοδο της πανδημίας. Τα τελευταία δύο χρόνια, βρίσκομαι στην Ολλανδία, όπου ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λάιντεν. Αυτή τη στιγμή, εργάζομαι ιδιωτικά, προσφέροντας ψυχοθεραπεία σε διεθνείς φοιτητές και εκπατρισμένους σε Αγγλικά και Ελληνικά. Παράλληλα εκπαιδεύομαι στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα από το Ελληνικό Ινστιτούτο Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα. Πρόκειται για μία ανθρωπιστική προσέγγιση που υποστηρίζει τη σπουδαιότητα των συναισθημάτων στην ανθρώπινη λειτουργία και την θεραπευτική αλλαγή. Ωστόσο, στην πρακτική μου προσπαθώ να εξατομικεύω τη θεραπεία βασιζόμενη στις ανάγκες του εκάστοτε θεραπευόμενου, ενσωματώνοντας στοιχεία από άλλες προσεγγίσεις όπως τη Γνωσιακή-Συμπεριφορική θεραπεία, τη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης και τη Διαλεκτική-Συμπεριφορική Θεραπεία.


Αναστασία Νταλαμάγγα

Αναστασία Νταλαμάγγα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Μαζί θα προσπαθήσουμε να δούμε "κάτω" από τα σημερινά προβλήματα και να καταλάβουμε γιατί αυτά υπάρχουν. Πολύ συχνά, οι αναδρομές στο παρελθόν, στην παιδική ηλικία και στον τρόπο που μεγάλωσες θα κάνουν την εικόνα πιο ξεκάθαρη. Πέρα από την γνωστική επίγνωση των συνδέσεων παρόντος- παρελθόντος, ένας σημαντικός στόχος της θεραπείας είναι και η βίωση συναισθημάτων μέσα στη συνεδρία. Η παρατήρηση του σώματος και των φυσιολογικών αντιδράσεών του θα μας δείχνει το δρόμο προκειμένου σιγά σιγά να μπορέσεις να βιώσεις, να συμφιλιωθείς ή να απελευθερωθείς από συναισθήματα που σε ταλαιπωρούν. Θα είναι μία σκληρή δουλειά που θα κάνουμε μαζί. Είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτος ΑΠΘ, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος καθώς και του μεταπτυχιακού προγράμματος Clinical Psychology (Msc) του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης. Η ψυχοθεραπευτική προσέγγιστη στην οποία εκπαιδεύομαι και ασκώ είναι η Βραχεία Εντατική Δυναμική Ψυχοθεραπεία. Διασφαλίζω την ποιότητα της δουλειάς μου μέσω της προσωπικής μου θεραπείας, εποπτείας και συνεχούς μάθησης. Από την έναρξη των σπουδών μου έως και σήμερα έχω συμμετάσχει σε συνέδρια ψυχοθεραπείας και ψυχιατρικής, πρακτική άσκηση σε ψυχιατρικές κλινικές αλλά και ιδιωτικά γραφεία (στην Ελλάδα, Σουηδία και την Ισπανία), εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus με θέματα το mindfulness, την ενσυναίσθηση, τη σωματική ψυχοθεραπεία, την τέχνη στην ψυχοθεραπεία (θέατρο, χορό, θεραπευτική γραφή) κ.α. Έχω ασχοληθεί εθελοντικά με παιδιά με ειδικές ανάγκες καθώς και με την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σε θέματα ψυχικής υγείας, είτε μέσω event είτε μέσω άρθρων και βίντεο. Έχω εμπειρία ως ψυχοθεραπεύτρια σε online πλαίσια και με άτομα από διάφορες χώρες. Διεξάγω θεραπεία στα ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά.


Ανδριανή Κάνδηλα

Ανδριανή Κάνδηλα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ονομάζομαι Κάνδηλα Ανδριανή, είμαι ψυχολόγος- εκπαιδευόμενη οικογενειακή/ συστημική ψυχοθεραπεύτρια, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο τμήμα της Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννινων, με κατεύθυνση τον τομέα της Ψυχολογίας. Ολοκλήρωσα, επίσης, τις σπουδές μου σε προπτυχιακό επίπεδο στο τμήμα της Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου East London (UEL). Έχω εμπειρία στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία καθώς και κλινική εμπειρία έχοντας εργαστεί στο 414 ΣΝΕΝ (Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων). Έχω εργασθεί επίσης, στο Κέντρο Ημέρας Alzheimer Αμαρουσιου κάνοντας νοητική ενδυνάμωση και χορηγώντας ψυχομετρικά εργαλεία, ως ψυχολόγος.


Άννα Αρχοντή

Άννα Αρχοντή

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ονομάζομαι Άννα Αρχοντή και είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτος ΑΠΘ. Τα τελευταία 3 χρόνια εξειδικεύομαι στην Γνωστική-Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT), ενώ φοιτώ στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Κλινική Ψυχική Υγεία» της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Επιπλέον έχω επιμορφωθεί στην «Οργανωσιακή Ψυχολογία και Συμπεριφορά» και στην «Ειδική Αγωγή: Διεπιστημονικές πρακτικές σύγκλισης» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχω συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων, παρουσιάζοντας το έργο μου, έχω διεξάγει ομιλίες, ενώ ασχολούμαι και με τη συγγραφή άρθρων. Όσον αφορά στην επαγγελματική μου πορεία, έχω συνεργαστεί με κέντρο ειδικών θεραπειών για παιδιά, ενώ το τελευταίο διάστημα έχω επικεντρωθεί στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων. Αυτό που πάντα κέντριζε το ενδιαφέρον μου είναι το πως οι σκέψεις των ανθρώπων, επηρεάζουν το πως αισθάνονται και συμπεριφέρονται˙ κάτι που η CBT έχει ως βασική της αρχή. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και μαζί. Θα επιδιώξουμε να αναγνωρίσουμε τις δυσλειτουργικές σκέψεις που οδηγούν σε δυσφορικά συναισθήματα. Όσο τις αντικαθιστούμε με ρεαλιστικότερες, θα παρατηρείτε σταδιακή αλλαγή στο πως νιώθετε και πράττετε. Σ’ αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον ταξίδι, είμαστε συνοδοιπόροι. Έχουμε ως οδηγό την πίστη στον άνθρωπο και τη δύναμή του. Και θυμηθείτε˙ ο δρόμος προς την αλλαγή μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά η θέα…υπέροχη.


Άννα Βότσκου

Άννα Βότσκου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ονομάζομαι Άννα Βότσκου. Έχω άδεια άσκησης επαγγέλματος και δραστηριοποιούμαι στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2021 και επί του παρόντος εκπαιδεύομαι στην τετραετή εξειδίκευση στην Συστημική Ψυχοθεραπεία του Κέντρου Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτελεί φορέα πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA) και την Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (Ε.Ε.Ψ.Ε.). Βρίσκομαι σε εποπτεία και προσωπική θεραπεία, διαδικασίες που θεωρώ απαραίτητες για το ψυχοθεραπευτικό επάγγελμα. Η δική μου ατομική ψυχοθεραπεία μου έχει προσφέρει αρετές που με καθιστούν καλύτερο άνθρωπο και επαγγελματία και εύχομαι ολόψυχα σε κάθε άνθρωπο να βιώσει το ίδιο. Έχω συνεισφέρει εθελοντικά στα κέντρα πρόληψης και εξέτασης ThessCheck point της Θετικής Φωνής, έχω συμμετάσχει και συντονίσει δράσεις κοινωνικού τσίρκου με ευάλωτες ομάδες. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την θεραπεία ζευγαριών, την ενδυνάμωση των γυναικών, την αντιμετώπιση των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, των διατροφικών διαταραχών κ.α., και έχω συμμετάσχει σε διάφορες ερευνητικές προσπάθειες με κύριο επίκεντρο την γυναικεία οπτική.


Άννα Μακρή

Άννα Μακρή

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ονομάζομαι Άννα Μακρή και είμαι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια παιδιών, εφήβων & ενηλίκων. Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και παρακολουθώ το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας», στο τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευση μου στην Λογικοθυμική και Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο RECBT· Πρόκειται για μια γνωσιακού συμπεριφορικού τύπου θεραπεία η οποία είναι αποτελεσματική στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση ποικίλων συναισθηματικών και συμπεριφορικών δυσκολιών. Παράλληλα εργάζομαι εθελοντικά ως ψυχοθεραπεύτρια σε ομάδες με ΛΟΑΤΚΙ+ ενήλικες.


Άννα-Μαρία Λαγκώνα

Άννα-Μαρία Λαγκώνα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κι έχω κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία πάνω στην εφαρμοσμένη παιδοψυχολογία. Στη διάρκεια των σπουδών μου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αλλά και με την ολοκλήρωση τους, εργάστηκα εθελοντικά αλλά και επαγγελματικά με διάφορες δομές και μπόρεσα να αποκτήσω εμπειρία με πλυθυσμούς με ποικίλες δυσκολίες και ζητήματα προς διαχείριση. Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα και παράλληλα με την επαγγελματική συνεργασία μου με διάφορα πλαίσια μέσα στα χρόνια, αποφάσισα να εκπαιδευτώ στη Συστημική -Οικογενειακή προσέγγιση της Ψυχοθεραπείας. Η προσέγγιση αυτή που ακολουθώ ως επαγγελματίας βλέπει το άτομο, όχι ως μεμονωμένη και αποκομμένη οντότητα, αλλά ως μέρος συστημάτων και σχέσεων, όπως είναι η οικογένεια, το ζέυγος, το επαγγελματικό περιβάλλον, οι φιλικές σχέσεις μεταξύ άλλων. Η ματιά της προσέγγισης αυτής αλλά και του τρόπου με τον οποίο συνεργάζομαι με τους θεραπευόμενους μου είναι σχεσιακή, παρατηρώντας, αναλύοντας και δουλεύοντας αυτό το σχετίζεσθαι, σεβόμενη το άτομο που έρχεται για θεραπεία, το ρυθμό και ό, τι εκείνο φέρει μέσα στη θεραπεία. Για τον/την θεραπευόμενο/η είναι μία ευκαιρία να μπορέσει να βιώσει, μέσα από μία σταθερή θεραπευτική σχέση ασφάλειας και εμπιστοσύνης, οτι το σχετίζεσθαι μπορεί να συμβαίνει και με άλλους τρόπους, αλλά και να δει τον εαυτό του μέσα κι από άλλες ματιές.


Άννα Παπαποστόλου

Άννα Παπαποστόλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ονομάζομαι Άννα Παπαποστόλου, είμαι Ψυχολόγος με νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων BPS. Έχω εκπαιδευτεί και συνεχίζω να εκπαιδεύομαι στην Συστημική/Οικογενειακή προσέγγιση θεραπείας. Είμαι απόφοιτος Ψυχολογίας (University of Sunderland) με μεταπτυχιακά στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία (University of Portsmouth) και στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας (Frederick University). Έχω εξειδικευτεί στην Κλινική Υπνοθεραπεία & Υπνοανάλυση, στην μέθοδο τραυματοθεραπείας EMDR, στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό NLP, στις αναπτυξιακές διαταραχές και τον αυτισμό (ASD/ADHD) καθώς και άλλες τεχνικές που προσεγγίζουν θέματα όπως αγχώδεις διαταραχές, φοβίες, διατροφή, ψυχοσεξουαλικά, διαχείριση πένθους, ψυχικό τραύμα, προβλήματα σχέσεων, δυσπροσάρμοστες συμπεριφορές κλπ. Από το 2005 έχω εργαστεί ως Επιστημονικά Υπεύθυνη & Ψυχολόγος σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε κέντρα ημέρας και οικοτροφεία για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και γονείς. Ο τρόπος εργασίας μου σε αυτό το θεραπευτικό ταξίδι είναι εξατομικευμένος για κάθε θεραπευόμενο και βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, την συνεργασία και την ασφάλεια.


Άννα Παραλούση

Άννα Παραλούση

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ονομάζομαι Άννα, είμαι Ψυχολόγος- Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια και τα τελευταία 10 χρόνια ασχολούμαι με τη ψυχική υγεία. Από μικρή ηλικία με απασχολούσαν οι συμπεριφορές των ανθρώπων και απορούσα γιατί να μην είμαστε όλοι χαρούμενοι και ήρεμοι. Τέτοιου είδους προβληματισμοί με οδήγησαν στο να σπουδάσω ψυχολογία θέλοντας να βοηθήσω τον κόσμο να γίνει χαρούμενος και να ξεπερνάει τις ανθρώπινες δυσκολίες. Σπούδασα και εργάστηκα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ. Έχω συνεργαστεί με διάφορα πολιτισμικά περιβάλλοντα αυτό με βοήθησε να κατανοήσω τη διαφορετικότητα και τις δυσκολίες της κάθε κουλτούρας αλλά και του κάθε ατόμου. Στην Αγγλία ασχολήθηκα με μικρές και μεγάλες ηλικίες, παρείχα διάγνωση και τρόπους διαχείρισης δύσκολων συναισθημάτων (θυμό, απογοήτευση, στεναχώρια). Στη συνέχεια συνεργάστηκα με το Δήμο Κηφισιάς και ιδιωτικά κέντρα ψυχοθεραπείας όπου παρείχα ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε ενήλικες. Μέσω του Μεταπτυχιακού μου εκπαιδευτικά στο συνθετικό μοντέλο (δηλαδή σύνθεση μεθόδων) όπου ανάλογα με τις δυσκολίες και την ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου έμαθα να επιλέγω τις κατάλληλες τεχνικές έτσι ώστε ο κάθε θεραπευόμενος να μπορέσει να ανοιχτεί, να βοηθηθεί και να βελτιώσει τη ζωή του. Εργάστηκα σε σχολεία σε Ελλάδα και Αγγλία και αυτό με βοήθησε να κατανοήσω τις δυσκολίες των παιδιών και να παρέχω συμβουλευτική γονέων και τεχνικές βελτίωσης των ανθρώπινων σχέσεων. Πιστεύω πως ως ενήλικες χρειάζεται πρώτα να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε τον εαυτό μας. Να αντιληφθούμε πως οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας επηρεάζουν τη σχέση με τον εαυτό μας και δημιουργούν τη πραγματικότητα μας. Είμαι εδώ για να πάμε αυτό το ταξίδι της αυτογνωσίας μαζί, σε κάθε συνεδρία θα σε βοηθήσω να έρθεις πιο κοντά στον εαυτό σου, να αντιληφθείς τι νιώθεις και μαζί να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της ζωής, βρίσκοντας υγιείς τρόπους διαχείρισης. Ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις τη ζωή, τη κάθε σχέση, τη κάθε στιγμή χωρίς φόβο, άγχος αλλά με θάρρος και υπομονή!


Αντιγόνη Χρηστάκη

Αντιγόνη Χρηστάκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Γειά σου! Ονομάζομαι Αντιγόνη Χρηστάκη και είμαι κάτοχος BSc Psychology από το University of Sheffield (2019). Σε συνέχεια των σπουδών μου ακολούθησα εκπαίδευση στην Γνωσιακή-Συμπεριφορική Προσέγγιση στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, έχω ολοκληρώσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα ACT Therapy ( Acceptance & Commitment Therapy) για ενηλίκους , καθώς και προγράμματα που αφορούν την ψυχική υγεία στην παιδική και εφηβική ηλικία. Έχω εργασθεί ως ψυχολόγος σε κατασκήνωση νέων και παράλληλα προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον ιδιωτικό τομέα. Βασική μου προτεραιότητα είναι η δημιουργία μιας θεραπευτικής σχέσης που χαρακτηρίζεται από ασφάλεια, άνευ όρων αποδοχή και αμοιβαίο σεβασμό, με σκοπό να δουλέψουμε συνεργατικά τα θεραπευτικά αιτήματα.


Άντρι Γεώργιος Φραγκάκης

Άντρι Γεώργιος Φραγκάκης

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ο Άντρι Γεώργιος Φραγκάκης αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην «Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία» (Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ). Το ενδιαφέρον και η ευαισθησία του για τις ανθρώπινες σχέσεις και τις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες τον οδήγησε να εμβαθύνει και στον τομέα «Συγκρούσεις και Επικοινωνία» (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Είναι πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (EAP), ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Προσέγγισης καθώς και εκλεγέν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.). Από το 2012 ασκεί το επάγγελμα του Ψυχολόγου και από το 2017 εργάζεται ως εκπαιδευτής της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS.


Αριάδνη Λαδάκη

Αριάδνη Λαδάκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Έίμαι ψυχολόγος στον τομέα της Κλινικής και Κοινωνικής Ψυχολογίας, απόφοιτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικευόμενη ψυχοθεραπεύτρια στο Albert Ellis Institute of Athens, όπου εκπαιδεύομαι στην Λογικοσυναισθηματική Γνωστική Συμπεριφορική Προσέγγιση (REBT) και παρέχω ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες. Έχω ολοκληρώσει τη μετεκπαίδευσή μου στη Θετική Ψυχολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο), την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση - Ολιστική Προσέγγιση (Πάντειο Πανεπιστήμιο) καθώς και την Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση και Ψυχολογία της Νεανικής Σχέσης (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης, εργάστηκα στη δομή «Άρσις» – Κέντρο Υποστήριξης Νέων στη Θεσσαλονίκη, παρέχοντας ψυχολογική και εκπαιδευτική στήριξη σε παιδιά.


Άσπα Κωνσταντουδάκη

Άσπα Κωνσταντουδάκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Είμαι ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια, πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου ( αρ.πρωτ.3671 ) . Έχω ολοκληρώσει 4ετη εκπαίδευση στην Συστημική - Οικογενειακή θεραπεία στο κέντρο ΣΚΕ.ΨΥΣ ( πιστοποιημένο από την E.F.T.A) και αυτήν την περίοδο εκπαιδεύομαι στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική θεραπεία και συγκεκριμένα στην Θεραπεία Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ) σε συνεργασία με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Έχω εργαστεί εθελοντικά σε πολλές κοινωνικές δομές , έχω προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής στην Μ.Κ.Ο "Συνύπαρξη" παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και πραγματοποίησα την πρακτική άσκηση μου στον Ξενώνα Ψ.Κ.Α. «Αριάδνη» – Προστατευόμενο Διαμέρισμα του ΕΠΑΨΥ. Αυτήν την περίοδο συνεργάζομαι με την γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης "Be strong" (www.bestrong.org.gr) και παράλληλα διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο στην Αθήνα. Εργάζομαι ψυχοθεραπευτικά σε ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων όπως αυτογνωσία, άγχος, κρίσεις πανικού, διαχείριση πένθους, προβλήματα σχέσεων, διατροφικές διαταραχές, με ενήλικες , ζευγάρια, και οικογένειες. Δική μου προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος, και σεβόμενη την μοναδικότητα και τις ιδιαιτερότητες που κάθε άνθρωπος έχει, επιχειρώ να κατανοήσω τον ψυχισμό του σε βάθος και να γίνω συνοδοιπόρος στο όμορφο ταξίδι της ψυχοθεραπείας και της αλλαγής του.