Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ
Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία

Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία

Η Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία είναι μια προσέγγιση με ρίζες στη φιλοσοφία που εστιάζει στη διερεύνηση των μεγάλων ερωτημάτων της ανθρώπινης ύπαρξης. Βασίζεται στην ιδέα του υπαρξισμού, η οποία εξετάζει τις προσωπικές μας εμπειρίες, την ελευθερία, την ευθύνη και την αναζήτηση νοήματος στη ζωή. Στόχος της Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν κοινές ανθρώπινες δυσκολίες, όπως ο φόβος του θανάτου, η μοναξιά, η εύρεση της ταυτότητάς τους και η αντιμετώπιση των αβεβαιοτήτων της ζωής. Η αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων ενδυναμώνει τους θεραπευόμενους να κάνουν αυθεντικές επιλογές και να ζουν πιο ικανοποιητικές ζωές.

Τεχνική Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας

Ο ψυχοθεραπευτής διερευνά τις προσωπικές αξίες και τις πεποιθήσεις του θεραπευόμενου και ενισχύει την ανάληψη ευθύνης μέσω φιλοσοφικών συζητήσεων και τεχνικών αυτογνωσίας. Η δημιουργία μιας αυθεντικής σχέσης μεταξύ θεραπευτή-θεραπευόμενου δημιουργεί έναν υποστηρικτικό χώρο για την επίλυση διλημμάτων, την απόκτηση συνειδητότητας και την έναρξη ενός μετασχηματιστικού ταξιδιού προς την προσωπική ανάπτυξη, που οδηγεί σε επιλογές που ευθυγραμμίζονται με τον αληθινό εαυτό και την εύρεση μεγαλύτερου νοήματος και ολοκλήρωσης στη ζωή.

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον Ψυχολόγο και τη μέθοδο που σου ταιριάζει. Κλείσε δωρεάν την πρώτη σου αναγνωριστική online συνεδρία!

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ