Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Κατερίνα Πλατή και είμαι ψυχολόγος. Έχοντας ολοκληρώσει τις προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησα στην συνέχεια μετεκπαίδευση στην Κλινική Ψυχοπαθολογία "Παναγιώτης Ουλής" από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο παρόν διάστημα πραγματοποιώ την κλινική ειδίκευσή μου στην Γνωσιακή - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT) στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ), το οποίο συμπεριλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση, κλινική άσκηση και εποπτεία, σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Ψυχοθεραπειών (European Association for Behavioural and Cognitive Therapies – EABCT). Επιπλέον, έχω ολοκληρώσει την βασική εκπαίδευση στη Θεραπεία Εστιασμένη στην Συμπόνια (CFT), η οποία παρέχεται από την Εταιρεία Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών Σπουδών (ΕΓΣΣ). Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως Ψυχολόγος στην Μονάδα παιδιών και εφήβων του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.ΚΕ.ΨΥ.Ε) στην Αθήνα, ενώ από το 2020 εώς και σήμερα εργάζομαι εθελοντικά στην μη κερδοσκοπική οργάνωση Αγάπη και Φροντίδα Χωρίς Σύνορα (Love and Serve without Boundaries), προσφέροντας ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Τα τελευταία 2 χρόνια παρέχω ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες στο Τμήμα Θεραπείας Ενηλίκων του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Η θεραπευτική εμπειρία μου έως τώρα έχει δημιουργήσει ένα σταθερό έδαφος με εξοικείωση σε διαφορετικούς πολιτισμούς, περιβάλλοντα, θεραπευτικά εργαλεία, κλινικές περιπτώσεις και πληθυσμούς. Πιστεύω στη συνεχή αναζήτηση της γνώσης και συμμετέχω τακτικά σε επαγγελματικές, πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις και κλινική εποπτεία της πρακτικής άσκησής μου.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Κρίσεις πανικού

Άγχος-Στρες

Διατροφικές διαταραχές

Κατάθλιψη

Φοβίες

Ψυχοσωματική

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Ψυχολογία - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Βασική Εκπαίδευση στην Θεραπεία Εστιασμένη στην Συμπόνια - Εταιρεία Γνωσιακών και Συμπεριφορικών Σπουδών

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Γνωσιακή και Συμπεριφορική Θεραπεία - Εταιρεία Γνωσιακών και Συμπεριφορικών Σπουδών

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Κλινική Ψυχοπαθολογία "Παναγιώτης Ουλής" - Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!