Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ
Gestalt Ψυχοθεραπεία

Gestalt Ψυχοθεραπεία

H Ψυχοθεραπεία Gestalt έχει τις ρίζες της στην "ψυχολογία της μορφής" (ψυχολογία Gestalt) και στην προπολεμική ψυχανάλυση. Εμφανίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1950 και εξελίχθηκε σε πολύ επιτυχημένη τη δεκαετία 1970. Η προσέγγιση της ψυχοθεραπείας Gestalt, είναι συνδεδεμένη με τα ρεύματα του υπαρξισμού και της φαινομελογίας που κυριαρχούσαν στα κοινωνικοπολιτισμικά πλαίσια στα οποία εξελίχθηκε.

Τεχνική Ψυχοθεραπείας Gestalt

Οι ψυχοθεραπευτές είναι ενεργοί συνεργάτες στη διαδικασία ανάπτυξης των πελατών και η έμφαση δίνεται στην ενδυνάμωση, την αυτονομία και τη δημιουργική προσαρμογή. Η Gestalt υιοθετεί μια ολιστική ματιά προς το θεραπευόμενο, που τείνει να συνθέτει την ψυχική (γνωστική και συναισθηματική), τη σωματική, την κοινωνική και την πνευματική διάσταση του . Επικεντρώνεται στην επίγνωση της παρούσας εμπειρίας και στηρίζεται στην αρχή οτι οι ψυχικές συγκρούσεις εκφράζονται και πραγματώνονται πάντα στο εδώ και τώρα. Επομένως, δεν εστιάζει τόσο στο γιατί υπάρχει μια ψυχική δυσκολία, όσο στο "πώς" λειτουργεί για τον θεραπευόμενο τη δεδομένη στιγμή. Επιπλέον, η ψυχοθεραπεία Gestalt δεν στοχεύει μονάχα να εξηγήσει την προέλευση των δυσκολιών, αλλά προωθεί και τον πειραματισμό με νέες λύσεις, κινητοποιώντας την αλλαγή. Η ψυχοθεραπεία Gestalt δεν θα εστιάζει τόσο πολύ στη "θεραπεία" των συμπτωμάτων, όσο στην πλήρη ανάκαμψη και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον Ψυχολόγο και τη μέθοδο που σου ταιριάζει. Κλείσε δωρεάν την πρώτη σου αναγνωριστική online συνεδρία!

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ