Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ
Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Ψυχοθεραπεία

Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Ψυχοθεραπεία

Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία γεννήθηκε τη δεκαετία του 1950 και συνδέεται με τα ονόματα των Wolpe, Skinner, Eysenck, Shapiro και τις συμπεριφορικές θεωρίες του εξαρτημένου αντανακλαστικού και της μάθησης. Ο συμπεριφορισμός συναντά τη γνωστική προσέγγιση, η οποία επικεντρώνεται στην αντίληψη, τη σκέψη και τον εσωτερικό διάλογο. Είναι μια δομημένη προσέγγιση που εστιάζει στον τρόπο που ο άνθρωπος κατανοεί και ερμηνεύει το περιβάλλον και όσα συμβαίνουν στη ζωή του, στοχεύοντας στην απόκτηση στρατηγικών για τον έλεγχο του φόβου και των δυσμενών σκέψεων.

Τεχνική Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας

Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία πραγματοποιείται με εβδομαδιαία συχνότητα. Ο ψυχοθεραπευτής ενθαρρύνει τον θεραπευόμενο να εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα που αφορούν τη ζωή του στο εδώ και τώρα, να χαμηλώσει τον πήχη των απαιτήσεων, και να αποκτήσει επίγνωση των συναισθημάτων που εμποδίζουν την ικανότητά του να απολαμβάνει την παρούσα στιγμή. Μέσω ειδικών τεχνικών και ασκήσεων, ο θεραπευόμενος σταδιακά υιοθετεί λειτουργικούς τρόπους διαχείρισης των σκέψεων και συναισθημάτων του.

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον Ψυχολόγο και τη μέθοδο που σου ταιριάζει. Κλείσε δωρεάν την πρώτη σου αναγνωριστική online συνεδρία!

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ