Δήμητρα Τσέκου

Δήμητρα Τσέκου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Δήμητρα Τσέκου, εργάζομαι ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια εδώ και αρκετά χρόνια στη Νάπολη της Ιταλίας. Το μοντέλο που ακολουθώ είναι ψυχοδυναμικό και υπαρξιακού τύπου και βασίζεται στην δημιουργία ενός safe place μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου. Δουλεύω σε πλαίσια θεσμικά αλλά και ιδιωτικά, βλέποντας επι καθημερινής βάσεως ενήλικες, εφήβους και οικογένειες σε δυσκολία. Ασχολούμαι με τη θεραπεία ποικίλων ψυχικών διαταραχών στοχεύοντας στην δημιουργία μιας καλής θεραπευτικής συμμαχίας που θεωρώ ως το σημαντικότερο στοιχείο δόμησης μιας νέας αρχής για τον θεραπευόμενο. Δουλεύω ως ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεύτρια με προβλήματα που έχουν ως επίκεντρο το άγχος, τον πανικό, την κατάθλιψη, τον εθισμό, τις διατροφικές διαταραχές, τα προβλήματα σχέσεων και το πένθος που σχετίζονται με τραυματικές εμπειρίες. Εργάζομαι εδώ και καιρό στον τομέα της εφηβείας και ιδιαίτερα με νέους ενήλικες. Η υπηρεσία που προσφέρω στοχεύει στην κατανόηση και την εστίαση τόσο στο πρόβλημα όσο και στους πόρους που διαθέτει το άτομο για να το αντιμετωπίσει. Ξεκινώντας από αυτή την εστίαση, οι λειτουργικές στρατηγικές προσδιορίζονται από κοινού για την επίλυση του προβλήματος ή, εάν πρόκειται για πρόβλημα/συμβάν που δεν μπορεί να τροποποιηθεί, δημιουργούμε μαζί τις συνθηκες για να μπορέσει ο θεραπευόμενος να ζήσει με αυτό με πλήρως λειτουργικό τρόπο. Η εμπειρία μου επίσης με ασθενείς διαφορετικού πολιτισμικού υπόβαθρου μου δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω τις συνεδρίεςκαι στα αγγλικά. Τέλος ειδικεύομαι σε θέματα που αφορούν τα queer άτομα και της LGBTQ+ κοινότητας.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Τραύμα
Πένθος
Σχέσεις
Φοβίες
Κατάθλιψη
LGBTQIA+

Ακαδημαϊκές σπουδές

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό
Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία -
Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό
Σχολή Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και Ομάδων -

Αρθρογραφία

Δεν έχει αρθρογραφία

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!