Συνθετική Ψυχοθεραπεία

Συνθετική Ψυχοθεραπεία

Η Συνθετική Ψυχοθεραπεία είναι μια προσέγγιση που βασίζεται στο συνδυασμό περισσότερων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων. Είναι μια θεραπευτική προσέγγιση που προτείνει, ανάλογα με το πλαίσιο, τις δυσκολίες και τα αιτήματα του ασθενούς, την επιλογή περισσότερων ψυχοθεραπευτικών τεχνικών, ενσωματώνοντας διάφορες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις. Ο θεραπευόμενος δεν προσαρμόζεται πλέον σε μια μόνο θεραπεία που επιλέγει ο ψυχολόγος, αλλά ο ψυχολόγος προσαρμόζει τις θεραπείες του χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία για να προσαρμοστεί στα αιτήματα του θεραπευόμενου.

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον Ψυχολόγο και τη μέθοδο που σου ταιριάζει. Κλείσε δωρεάν την πρώτη σου αναγνωριστική online συνεδρία!

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ
Αλέξανδρος Μπλιθικιώτης

Αλέξανδρος Μπλιθικιώτης

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Ο Μπλιθικιώτης Αλέξανδρος MSc, είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής με Μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία (γνωστική-συμπεριφοριστική, ψυχοδυναμική, ανθρωποκεντρική). Έχει εξειδικευτεί στη Θεραπεία Σχημάτων, καθώς και στην τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR, οι οποίες προσεγγίζουν θέματα όπως αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, διαταραχές προσωπικότητας, διαταραχές ύπνου, φοβίες, ψυχαναγκασμούς και τραύμα. Η κλινική του εμπειρία και κατάρτιση έχει διαμορφωθεί σε κέντρα ψυχικής υγείας, δήμους καθώς και σε δομές προσφύγων, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε ενήλικες και εφήβους. Τέλος, η ενασχόλησή του με τις τέχνες τον οδήγησε στην απόκτηση διπλώματος θεραπείας μέσω κινηματογράφου και θεάτρου,


Αναστασία Γκόντη

Αναστασία Γκόντη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος Ψυχολόγιας (Α.Π.Θ), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση (Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης). Διαθέτω πολύχρονη εμπειρία εργασίας με παιδιά, άτομα με αυτισμό και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στην Ελλάδα, Ισπανία και Αγγλία. Η εξειδίκευση μου στην Αγγλία είναι στην Ανθρωπιστική και Συνθετική Συμβουλευτική θεραπεία και διαθέτω 3ετή εμπειρία σε οργάνωση που παρήχε θεραπευτικές υπηρεσίες σε άτομα με ψυχολογικό τραύμα, αγχωτικές διαταραχές, σεξουαλικό τραύμα και σχεσιακές δυσκολίες. Στο θεραπευτικό πλαίσιο που προσφέρω, σε συναντώ ως ένα μοναδικό, ξεχωριστό άτομο και συνεξετάζω μαζί σου τη σχέση με τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Η προσέγγισή μου είναι συνθετική που σημαίνει πως αντλώ από διαφορετικές ψυχοθεραευτικές προσεγγίσεις όπως η ψυχοδυναμική και σχεσιακή. Πιστεύω πως οι ψυχολογικές δυσκολίες μας έχουν τις ρίζες τους τόσο σε παρούσες προβληματικές σχέσεις αλλά και σε παρελθοντικές, που εξακολουθούν και επηρεάζουν την σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους. Μέσα λοπόν από τη σχέση με τον θεραπευτή/τρια μπορούμε να καταλάβουμε τι μπορεί να συμβαίνει και στις σχέσεις μας με τους άλλους. Αυτή η διεργασία μπορεί πολλές φορές να είναι δύσκολη και επώδυνη και γι'αυτό σε κάθε περίπτωση θα σεβαστώ τον δικό σου, μοναδικό ρυθμό σου. Website: https://www.anastasiagkonti.com/


Αναστασία Μανουσιάδου

Αναστασία Μανουσιάδου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Αποφοίτησα από τμήμα Ψυχολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Η μετεκπαίδευσή μου είναι στην συνθετική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. Εργάζομαι ιδιωτικά από το 2018 αναλαμβάνοντας ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και μετέπειτα ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Διαθέτω εμπειρία στη διαχείριση συναισθηματικών διαταραχών (κατάθλιψη), διαταραχές εικόνας σώματος, διαταραχών άγχους – πανικού, συμβουλευτικής γονέων, προσωπικής ανάπτυξης – βελτίωσης της αυτοεκτίμησης, διαχείριση σχέσεων γονέων με τα παιδιά τους. Έχω εργαστεί από το 2013-2017 σε πλαίσια θεραπειών για παιδιά με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, ήπια νοητική υστέρηση και διαταραχές λόγου. Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, υπάρχει δημοσίευσή μου σε επιστημονικό περιοδικό με τίτλο: Manousiadou, A. (2022). Low Emotional Self-regulation of Children and Adolescents with Traumatic Experiences Impacts on Their Life Quality. Open Journal of Psychology, 2(1), 1–16.


Άννα Παραλούση

Άννα Παραλούση

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Άννα, είμαι Ψυχολόγος- Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια και τα τελευταία 10 χρόνια ασχολούμαι με τη ψυχική υγεία. Από μικρή ηλικία με απασχολούσαν οι συμπεριφορές των ανθρώπων και απορούσα γιατί να μην είμαστε όλοι χαρούμενοι και ήρεμοι. Τέτοιου είδους προβληματισμοί με οδήγησαν στο να σπουδάσω ψυχολογία θέλοντας να βοηθήσω τον κόσμο να γίνει χαρούμενος και να ξεπερνάει τις ανθρώπινες δυσκολίες. Σπούδασα και εργάστηκα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ. Έχω συνεργαστεί με διάφορα πολιτισμικά περιβάλλοντα αυτό με βοήθησε να κατανοήσω τη διαφορετικότητα και τις δυσκολίες της κάθε κουλτούρας αλλά και του κάθε ατόμου. Στην Αγγλία ασχολήθηκα με μικρές και μεγάλες ηλικίες, παρείχα διάγνωση και τρόπους διαχείρισης δύσκολων συναισθημάτων (θυμό, απογοήτευση, στεναχώρια). Στη συνέχεια συνεργάστηκα με το Δήμο Κηφισιάς και ιδιωτικά κέντρα ψυχοθεραπείας όπου παρείχα ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε ενήλικες. Μέσω του Μεταπτυχιακού μου εκπαιδευτικά στο συνθετικό μοντέλο (δηλαδή σύνθεση μεθόδων) όπου ανάλογα με τις δυσκολίες και την ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου έμαθα να επιλέγω τις κατάλληλες τεχνικές έτσι ώστε ο κάθε θεραπευόμενος να μπορέσει να ανοιχτεί, να βοηθηθεί και να βελτιώσει τη ζωή του. Εργάστηκα σε σχολεία σε Ελλάδα και Αγγλία και αυτό με βοήθησε να κατανοήσω τις δυσκολίες των παιδιών και να παρέχω συμβουλευτική γονέων και τεχνικές βελτίωσης των ανθρώπινων σχέσεων. Πιστεύω πως ως ενήλικες χρειάζεται πρώτα να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε τον εαυτό μας. Να αντιληφθούμε πως οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας επηρεάζουν τη σχέση με τον εαυτό μας και δημιουργούν τη πραγματικότητα μας. Είμαι εδώ για να πάμε αυτό το ταξίδι της αυτογνωσίας μαζί, σε κάθε συνεδρία θα σε βοηθήσω να έρθεις πιο κοντά στον εαυτό σου, να αντιληφθείς τι νιώθεις και μαζί να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της ζωής, βρίσκοντας υγιείς τρόπους διαχείρισης. Ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις τη ζωή, τη κάθε σχέση, τη κάθε στιγμή χωρίς φόβο, άγχος αλλά με θάρρος και υπομονή!


Διαμαντία Συμεωνίδου

Διαμαντία Συμεωνίδου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Είμαι η Διαμαντία, ολοκλήρωσα τις πρώτες μου σπουδές στην Ψυχολογία το 2017 και από τότε βρίσκομαι σε ένα συνεχές ταξίδι εκπαίδευσης και εξέλιξης. Στόχος μου είναι να προσφέρω ένα ασφαλές περιβάλλον προσαρμοσμένο πάντοτε στις ανάγκες σου, έτσι ώστε να αισθανθείς άνετα για να προσεγγίσουμε μαζί καταστάσεις και συναισθήματα που σε δυσκολεύουν. Δεσμεύομαι να δημιουργώ μια θεραπευτική σχέση που κυριαρχούν ο σεβασμός και η κατανόηση. Ως ψυχολόγος με εξειδίκευση στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία, συνδυάζω στις συνεδρίες μου τις προσεγγίσεις της Γνωστικής-Συμπεριφορικής και της Προσωποκεντρικής. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης μου απέκτησα τις δεξιότητες για τις online ατομικές συνεδρίες και το ερευνητικό μου ενδιαφέρον αφορούσε τις εξ-αποστάσεως συνεδρίες. Η εμπειρία μου σε 24ωρη γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης ηλικιωμένων και οίκο ευγηρίας με έχει εφοδιάσει κατάλληλα ώστε να εργάζομαι αποτελεσματικά με άτομα από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και πολιτισμικά υπόβαθρα. Παράλληλα μπορώ να υποστηρίξω τις οικογένειες και τους φροντιστές ατόμων με άνοια, παρέχοντας εργαλεία και εφόδια προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές συναισθηματικές προκλήσεις Μια ακόμη σημαντική πληροφορία για εμένα είναι η αγάπη μου για τις ταινίες που με οδήγησε στην εκπαίδευση της κινηματογραφοθεραπείας. Η τέχνη αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικός τρόπος θεραπείας, που ενθαρρύνει την αυτογνωσία και την έκφραση μέσα από την εξερεύνηση συναισθημάτων, σκέψεων και προσωπικών εμπειριών.


Εβίτα Πατέρα

Εβίτα Πατέρα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Εβίτα Πατέρα και είμαι Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά τις βασικές σπουδές μου ειδικεύτηκα στην Γνωσιακή- Αναλυτική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Γνωσιακής – Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας . Αυτή την περίοδο εκπαιδεύομαι στην Συστημική Θεραπεία στο Ινστιτούτο Υπαρξιακής - Συστημικής Προσέγγισης "Αντίστιξη". Επίσης, έχω ολοκληρώσει το ετήσιο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο «Κλινικής Ψυχοπαθολογίας» που διοργανώνεται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) και την Α ́ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και επί σειρά ετών εκπαιδεύομαι σε θέματα Ψυχιατρικής Εφήβων στο ετήσιο σεμινάριο που διεξάγεται στο τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς». Επιπλέον, έχω παρακολουθήσει το ετήσιο εκπαιδευτικό επιστημονικό πρόγραμμα «Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων» του Σισμανογλείου – Αμ. Φλεμινγκ Γ.Ν.Α. και έχω ολοκληρώσει την Εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Γονέα. Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης μου, έχω παρακολουθήσει σειρά Ψυχαναλυτικών διαλέξεων στην Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία και έχω λάβει μέρος σε Ομάδα Μελέτης της Ελληνικής Εταιρείας Αντλεριανής Ψυχολογίας με θέμα «Ανθρώπινες Σχέσεις» . Όσον αφορά στην επαγγελματική μου εμπειρία και δραστηριότητα, τα τελευταία δέκα χρόνια ασκώ ιδιωτικά το επάγγελμα της Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας , συνεργάζομαι με Κέντρα Ειδικής Αγωγής όπου δραστηριοποιούμαι στο κομμάτι της Συμβουλευτικής γονέων και της Ψυχοθεραπεία παιδιών & εφήβων και επί σειρά ετών δραστηριοποιήθηκα στον χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων ως εισηγήτρια μαθημάτων Ψυχολογίας σε ιδιωτικό ΙΕΚ της Αθήνας. Η Ψυχοθεραπευτική Προσέγγιση που ακολουθώ είναι βασισμένη στην Συστημική Ψυχοθεραπεία, αλλά παράλληλα είναι επηρεασμένη από τις αρχές της και της Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας. Κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος η οποία εκδόθηκε από την Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών.


Ειρήνη Γελέκη

Ειρήνη Γελέκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Είμαι Ψυχολόγος (BSc Πάντειο Παν/μιο) με MSc στις Επιστήμες της αγωγής (Παν/μιο Δυτικής Αττικής). Οι σπουδές μου στην Ψυχοθεραπεία περιλαμβάνουν τις εξής προσεγγίσεις: Γνωσιακή-Συμπεριφορική, Συστημική, Βιοθυμική Υπνοθεραπεία & Ego-States therapies. Στο παρόν είμαι εκπαιδευόμενη στις Δημιουργικές-Εκφραστικές προσεγγίσεις: Δεκτική Μουσικοθεραπεία-Music Imagery & Music Breathing (για άγχος-συναισθηματα, ψυχικό τραύμα, αυτογνωσία-προσωπική ανάπτυξη,κλπ), Storyplay therapy (για παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια), Circle of security (για γονείς και ζευγάρια). Εργάζομαι κυρίως με Συνθετική προσέγγιση (αξιοποιώ οπτικές & μεθόδους, από τα πεδία των σπουδών μου), ανάλογα με το αίτημα και τις ανάγκες του θεραπευόμενου. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα, αν κάποιος το επιθυμεί, να χρησιμοποιηθούν σε μεγαλύτερο εύρος η Υπνοθεραπεία & Δημιουργικές προσεγγίσεις. Ιδιαίτερα όταν χρειάζεται να δουλέψουμε περισσότερο με τη συναισθηματική επίγνωση & αυτορρύθμιση, καθώς και για θέματα που δεν είναι εύκολο να εκφραστούν πλήρως λεκτικά, η αξιοποίηση της φαντασίας, των συμβολικών εικόνων και των διάφορων μορφών τέχνης μπορούν να διευκολύνουν την έκφραση και επεξεργασία των βιωμάτων μας (συναισθηματικά & σωματικά και όχι μόνο νοητικά). Βλέπω την ψυχοθεραπεία ως μια διαδικασία βιωματικής μάθησης: Μεσω της ενεργούς συμμετοχής μας και της αξιοποίησης μεθόδων που ενισχύουν την αλληλεπίδραση νου- συναισθήματος- σώματος, αυξάνεται η επίγνωση των εμπειριών μας και οδηγεί σε μια πιο ξεκάθαρη θέαση για αυτά που νιώθουμε, σκεφτόμαστε και πράττουμε. Έτσι δημιουργούνται νέοι τρόποι εμπειρίας του εαυτού μας που κινητοποιούν αλλαγές στον εσωτερικό μας κόσμο και κατ’ επέκταση αλλαγές στο πώς αντιμετωπίζουμε τις διάφορες καταστάσεις και στο τι επιλέγουμε για τη ζωή μας. Αναλαμβάνω: Ψυχοθεραπεία-Συμβουλευτική ενηλίκων & εφήβων, Αγχος-Συναισθήματα, Θέματα διαπροσωπικών σχέσεων, Αυτοεκτίμηση-Αυτογνωσία, Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας εφήβων/νεαρών ενηλίκων


Θοδωρής Δημήτρουλας

Θοδωρής Δημήτρουλας

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μετά το πέρας των σπουδών μου, ξεκίνησα να αναζητώ ένα δομημένο, θεραπευτικά αποτελεσματικό, αλλά και πλούσιο γνωστικά, αντικείμενο. Οι συστημικές και συνθετικές προσεγγίσεις ήταν τελικά αυτές που με γοήτευσαν στις οποίες και αποφάσισα να εξειδικευτώ. Πιστεύω πως μέσα από την αντιμετώπιση του άγχους, του φόβου, του τραύματος και της δυσκολίας μπορεί να επέλθει η ουσιαστική αλλαγή. Η καλή ζωή εξάλλου είναι διαδικασία, όχι κατάσταση. Είναι κατεύθυνση, όχι προορισμός.


Θωμαΐς Βλάχου

Θωμαΐς Βλάχου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Θωμαΐς Βλάχου και είμαι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Σπούδασα ψυχολογία στο Glasgow Caledonian University και στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, στο πρόγραμμα "Γνωστικές Νευροεπιστήμες". Παράλληλα με τις βασικές σπουδές μου εκπαιδεύτηκα στη Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία, την οποία επιτυχώς ολοκλήρωσα στην Πανελλήνια Εταιρεία Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Στη συνέχεια, ξεκίνησα το πρόγραμμα της Συστημικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, διαμορφώνοντας έτσι την καλύτερη δυνατή ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. Στα πλαίσια της επαγγελματικής μου πορείας, έχω υπάρξει Εθελόντρια Ψυχολόγος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, ψυχολόγος στην Ενδοκρινολογική Κλινική Πανεπιστήμιου Αθηνών και έχω ανοίξει το ιδιωτικό μου γραφείο. Η επαγγελματική μου εμπειρία περιλαμβάνει διαχείριση συναισθηματικών δυσκολιών (Κατάθλιψη, Διπολική Διαταραχή), αγχώδων διαταραχών (Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή, Ιδιοψυχαναγκαστική Διαταραχή, Κοινωνική Φοβία, Κρίσεις Πανικού), Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής καθώς και με άτομα που στοχεύουν στην αυτοβελτίωση και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.


Ιάσονας Κυριακούλης

Ιάσονας Κυριακούλης

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Ο Ιάσονας Κυριακούλης αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2010. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στη Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία (Πανελλήνια Εταιρεία Γνωστικής Αναλυτικής Θεραπείας - ΠΕΓΑΨ). Από το 2020 συμμετέχει σε ψυχαναλυτική εκπαίδευση λακανικού προσανατολισμού στην Ακαδημία Κλινικών Σπουδών της Αθήνας - Ινστιτούτο του Φροϋδικού Πεδίου (ΑΚΣΠΑ). Διατηρεί ιδωτικό γραφείο στην περιοχή των Αμπελοκήπων στην Αθήνα όπου εργάζεται ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής.


Καλλινίκη Γλαβά

Καλλινίκη Γλαβά

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Καλλινίκη Γλαβά και είμαι Ψυχολόγος, στον τομέα της Κλινικής Ψυχολογίας, απόφοιτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικευόμενη Ψυχοθεραπεύτρια στο University of Derby, όπου εκπαιδεύομαι στη Συνθετική Προσέγγιση (Ανθρωπιστική, Ψυχοδυναμική και Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική), στο πλαίσιο των σπουδών επιπέδου Master, πιστοποιημένο από την Βρετανική Ένωση Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (BACP). Έχω ολοκληρώσει την μεταπτυχιακή επιμόρφωση μου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Σχολική Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Πατρών) και Ψυχοπαθολογία Βρέφους, Παιδιού & Εφήβου (ΕΚΠΑ). Διαθέτω Πιστοποίηση Επαγγελματία Κλινικού Τραύματος, Επιπέδου ΙΙ, Σύνθετο Τραύμα (CCTP-II) και Διαλεκτικής Συμπεριφορικής Θεραπείας (C-DBT). Συνεχίζω την επιμόρφωση μου με εκπαιδεύσεις στην Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (ACT) και στην Ενσυνειδητότητα (Mindfulness). Διαθέτω ψυχοθεραπευτική εμπειρία στις Αγχώδεις Διαταραχές, Διαταραχές Διάθεσης και Προσωπικότητας, Διατροφικές Διαταραχές, Διαχείριση Πένθους και Τραύματος, ενώ παράλληλα παρακολουθώ εκπαιδεύσεις σχετικά με τις Έμφυλες Ταυτότητες. Έχω εργαστεί σε υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης, παροχής συμβουλευτικής και καθοδήγησης, εθελοντικά σε δομή εξαρτημένων ατόμων (Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας) και ιδιωτικά συνεργαζόμενη με κέντρα διατροφικών διαταραχών και ιατρικά κέντρα, παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. Στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης, λειτουργώ συνθετικά, αναγνωρίζοντας την πολυπλοκότητα των ανθρωπίνων προβλημάτων και εφαρμόζοντας παρεμβάσεις εξατομικευμένα.


Κωνσταντίνα Παρίδη

Κωνσταντίνα Παρίδη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Αποφοίτησα απο το τμήμα Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου. Στην συνέχεια ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου πρόγραμμα στην Αθλητική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Halmstad, Σουηδία, καθώς βρίσκομαι ενεργά στο χώρο του αθλητισμού εδώ και πολλά χρόνια. Εργάζομαι ψυχοθεραπευτικά με ατομικές συνεδρίες αλλά παράλληλα διαθέτω και πιστοποίηση για Θεραπεία Ζεύγους και Συμβουλευτική Γάμου από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας, και αναλαμβάνω ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην σχέση τους. Στο παρόν βρίσκομαι υπο εκπαίδευση στο 5ετές πρόγραμμα Συνθετικής Ψυχοθεραπείας στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας. Τέλος, εργάζομαι ως ψυχολόγος στα τμήματα Α.Μ.Ε.Α του Α.Ο. Παναθηναϊκού.


Λάζαρος Λεωνίδης

Λάζαρος Λεωνίδης

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Λάζαρος Λεωνίδης, είμαι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής και έχω ολοκληρώσει τις βασικές μου σπουδές στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Ντέρμπυ (University of Derby) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχω πολυετή εμπειρία στον τομέα της Ψυχικής Υγείας στην Ολλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και έχω εκπαιδευτεί στην Προσωποκεντρική, Ψυχοδυναμική και Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT), καθώς και στην Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (ACT). Πιστεύω στην μοναδικότητα του ατόμου και γι’ αυτόν τον λόγο «συνθέτω» ένα εξατομικευμένο μοντέλο θεραπείας για τον καθένα ξεχωριστά, βασιζόμενος στις ψυχοθεραπευτικές μεθόδους που έχω εκπαιδευτεί. Αυτήν την στιγμή εργάζομαι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS) στην Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας και εξειδικεύομαι στις Διαταραχές Προσωπικότητας, Διαταραχές της Διάθεσης (Συναισθηματικές Διαταραχές) και τις Εξαρτήσεις. Παράλληλα, ολοκληρώνω το Διδακτορικό (DCounsPsych) μου στην Συμβουλευτική Ψυχολογία στο University of East London, και διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο στο κεντρικό Λονδίνο οπού και διαμένω. Είμαι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society) και του Διεθνούς Οργανισμού Συμπεριφορικών Επιστημών (Association for Contextual Behavioral Science).


Ναταλία Γαϊτανίδη

Ναταλία Γαϊτανίδη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Ναταλία Γαϊτανίδη Σακελλαράκη, αποφοίτησα με ‘’Λίαν καλώς’’ από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνινών και Πολιτικών Επιστημών. Στην διάρκεια των σπουδών μου πραγματοποίησα τρίμηνη πρακτική άσκηση στο ΨΝΑ (Δαφνί). Η πτυχιακή μου εργασία αφορούσε την ερευνητική υπόθεση του κατά πόσο η ύπαρξη καταθλιπτικών χαρακτηριστικών στα άτομα, καθορίζει την ακρίβεια της προσωπικής τους χρονικής εκτίμησης. Είμαι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος, καθώς και τακτικό μέλος του συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, ενώ παράλληλα, ιδιωτεύω σε δικό μου χώρο, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας & συμβουλευτικής. Το ενδιαφέρον μου κινείται θεραπευτικά τόσο στην ατομική θεραπεία, όσο και στην θεραπεία ζεύγους, αλλά και στην οικογενειακή θεραπεία. Εκπαιδεύομαι σε τετραετές πρόγραμμα συνθετικής ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης, έχω παρακολουθήσει τρίμηνο βιωματικό σεμινάριο για ψυχοθεραπευτές, καθώς και τρίμηνο σεμινάριο με τίτλο ''διαχείριση στρες με ενσυνειδητότητα/mindfulness''. Στα πλαίσια της αστείρευτης επιθυμίας μου για γνώση και συνεχή εξέλιξη, συνεχίζω να παρακολουθώ ποικίλα σεμινάρια/επιμορφώσεις/προγράμματα σχετικά με τον κλάδο της ψυχολογίας, στην προσπάθειά μου να εμπλουτίσω τις γνώσεις και τις δεξιότητές μου ως ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια. Ο τρόπος που δουλεύω θεραπευτικά είναι με απόλυτο σεβασμό και αποδοχή προς τον θεραπευόμενο, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες του, επιδεικνύοντας ενσυναίσθηση και επαγγελματισμό και τηρώντας πιστά τις αρχές της δεοντολογίας του επαγγέλματος. Αναλαμβάνω ποικίλα περιστατικά, όπως για παράδειγμα αγχώδεις και καταθλιπτικές διαταραχές, δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις, αντιμετώπιση επαγγελματικών ζητημάτων, συντροφικές και οικογενειακές σχέσεις, ζητήματα θυμού και ελέγχου συναισθημάτων, δυσκολίες της εφηβικής ηλικίας, συμβουλευτική γονέων, αλλά και προσωπική αυτό-βελτίωση, εξέλιξη και ανάπτυξη.


Ορθοδοξία Ζερενίκου Σάλομον

Ορθοδοξία Ζερενίκου Σάλομον

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Κλινική ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια, εξειδικευμένη στην οικογενειακή θεραπεία και στην εθνοψυχιατρική με μεγάλη εμπειρία 40 ετών στην συμβουλευτική ψυχολογία και ψυχοθεραπεία παιδιών,εφήβων και ενηλίκων σε πολλούς τομείς της ψυχικής υγείας. Η εμπειρία μου βασίζεται στην προσαρμοστικότητα, στην αποτελεσματική επικοινωνία για την δημιουργία δυνατής σχέσης και συμμαχίας με τον θεραπευόμενο. Ο τομέας των ξενιτεμένων συμπεριλαμβάνεται στην ειδικότητά μου μέσω της εθνοψυχιατρικής.


Πισκοντάκης Νικόλαος

Πισκοντάκης Νικόλαος

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Ονομαζόμαι Πισκοντάκης Νικόλαος, κατέχω πτυχίο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας και επί του παρόντος ακολουθώ μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική. Με ένα ισχυρό υπόβαθρο στη θεωρία και την πρακτική της ψυχολογίας, φέρνω μια ευέλικτη σειρά δεξιοτήτων στο έργο μου. Οι δεξιότητές μου περιλαμβάνουν τη διατήρηση της ψυχραιμίας σε προκλητικές καταστάσεις, την ασκηση της υπομονής και της συναισθηματικής συμπόρευσης για την εδραίωση σημαντικών σχέσεων με τους ασθενείς και τη χρήση αποτελεσματικών στρατηγικών επίλυσης προβλημάτων για την αντιμετώπιση ποικιλλότροπων ψυχικών ανησυχιών. Με κινητήριο μοχλό την απόλυτη αφοσίωσή μου να βοηθήσω τους ανθρώπους να βελτιώσουν τις ζωές τους, είμαι εδώ για να παρέχω την καθοδήγηση και την υποστήριξη που χρειάζεστε για να πλοηγηθείτε στο ταξίδι της προσωπικής σας ανάπτυξης και ευημερίας.


Ρία Μαργέτη

Ρία Μαργέτη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Με λένε Ρία και είμαι ψυχολόγος και όπως συνηθίζω να λέω το επάγγελμά μου με διάλεξε αντί να το επιλέξω. Η έμφυτη επιθυμία μου υποστήριξης και συμπόρευσης με τους ανθρώπους γύρω μου, μια καρδιά ανοιχτή και πρόθυμη να κατανοήσει ό, σα δύσκολα λέγονται και η αταλάντευτη πίστη μου στην εσωτερική μας δύναμη, δε θα μπορούσε να καταλήξει διαφορετικά. Πέρα από την εκπαίδευση μου ως ψυχολόγου, επιδιώκω διαρκώς να εξελίσσομαι ως άνθρωπος και επαγγελματίας με ειδικεύσεις στην συνθετική ψυχοθεραπεία, την τραυματοθεραπεία, την κλινική ψυχολογία αλλά και την ενασχόληση με άτομα που για ποικίλους λόγους βρίσκονται μακριά από τη γενέτειρα τους, εφήβους, LGBTQI πρόσωπα κ.ά Η πείρα με δίδαξε και συνεχίζει να μου δείχνει πως όταν το θελήσεις πραγματικά, η αλλαγή είναι εφικτή και πως το αδιέξοδο είναι και αυτό ένας δρόμος που τον έφτιαξαν άνθρωποι. Το ίδιο εύκολα ή δύσκολα λοιπόν μπορεί να ανοίξει σε αυτό μια "πόρτα" που θα οδηγήσει σε μια νέα οδό, σε έναν νέο εαυτό. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μαζί αυτό το ταξίδι εξερεύνησης νέων δρόμων, με ικανούς συνοδοιπόρους την εμπιστοσύνη, την αποδοχή και την κατανόηση.


Σταυρούλα Σβανά

Σταυρούλα Σβανά

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Σταυρούλα Σβανά και είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές σπουδές μου στο τμήμα εφαρμοσμένης ψυχολογίας του πανεπιστημίου Derby του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνέχεια ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στη συνθετική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία του πανεπιστημίου του Derby. Ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου το 2017, με 300 ώρες πρακτικής, παρέχοντας ατομικές συνεδρίες σε ενήλικες με την καθοδήγηση εποπτείας. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερα να αποκτήσω εμπειρικά τη γνώση της πρακτικής του συνθετικού μοντέλου που αποτελείται από τη γνωστική συμπεριφορική, ψυχοδυναμική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Στην πρακτική μου άσκηση συνεργάστηκα με διάφορες δομές ψυχικής υγείας, όπως κέντρα ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και σε κοινωνικές υπηρεσίες δήμων, δίνοντας μου τη δυνατότητα να αποκτήσω γνώση και εμπειρία σε ένα εύρος θεμάτων ψυχικής υγείας. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως ψυχολόγος, παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας, μέσω ατομικών συνεδριών σε ενήλικες και εφήβους. Ως επαγγελματίας ψυχικής υγείας, προτεραιότητα μου είναι να δημιουργώ μία θεραπευτική σχέση με τον θεραπευόμενο που θα του εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και την υποστήριξη που χρειάζεται κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας. Με υπευθυνότητα και δέσμευση ως προς τις ανάγκες και τα δικαιώματα του θεραπευόμενου, η ψυχοθεραπεία αποτελεί ένας «ασφαλής χώρος» για προσωπική ανάπτυξη που θα δώσει στον θεραπευόμενο τη δύναμη να διαχειριστεί δυσκολίες στη ζωή του που μπορεί να αντιμετωπίζει στο «εδώ και τώρα». Οι τεχνικές και παρεμβάσεις που ακολουθούνται κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπείας σχετίζονται με τα αιτήματα και τις ανάγκες του κάθε θεραπευόμενου.


Σταυρούλα Τερτίπη

Σταυρούλα Τερτίπη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Σταυρούλα Τερτίπη. Αγαπώ τη δουλεια μου ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, πάνω στην οποία δε σταματώ να εκπαιδεύομαι και να εξελίσσομαι. Στόχος μου είναι να παρέχω το κατάλληλο πλαίσιο έτσι ώστε ο θεραπευόμενος μου να έρθει σε επαφή με όλες τις πλευρές του ψυχισμού του και να τις κατανοήσει. Η θεραπευτική σχέση για εμένα εμπεριέχει την πραγματική ακρόαση, την αποδοχή και την κατανόηση της εμπειρίας του ανθρώπου που σε εμπιστεύεται και είναι το θεμέλιο της διαδικασίας θεραπείας.


Τσουκαλά Βασιλική

Τσουκαλά Βασιλική

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Τσουκαλά Βασιλική και είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου. Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού Επιστημών Αγωγής - Ειδικής εκπαίδευσης και πτυχίου Νοσηλευτικής. Θεραπευτικά βασίζομαι στο μοντέλο της Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας (CAT) και εκπαιδεύομαι στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική. Επιπλέον, έχω μετεκπαιδευτεί στο Compassion Focused Therapy - Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια, σε θέματα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου στην Ψυχοθεραπεία (LGBTQI+), αλλά και σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας, κακοποίησης και διαχείρισης συγκρούσεων. Επαγγελματικά έχω εργαστεί σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, Γενικά και Ειδικά σχολεία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Εθελοντικά έχω συνεργαστεί με φορείς που έχουν ως γνώμονα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης και το Πολύχρωμο Σχολείο.