Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Εβίτα Πατέρα και είμαι Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά τις βασικές σπουδές μου ειδικεύτηκα στην Γνωσιακή- Αναλυτική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Γνωσιακής – Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας . Αυτή την περίοδο εκπαιδεύομαι στην Συστημική Θεραπεία στο Ινστιτούτο Υπαρξιακής - Συστημικής Προσέγγισης "Αντίστιξη". Επίσης, έχω ολοκληρώσει το ετήσιο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο «Κλινικής Ψυχοπαθολογίας» που διοργανώνεται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) και την Α ́ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και επί σειρά ετών εκπαιδεύομαι σε θέματα Ψυχιατρικής Εφήβων στο ετήσιο σεμινάριο που διεξάγεται στο τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς». Επιπλέον, έχω παρακολουθήσει το ετήσιο εκπαιδευτικό επιστημονικό πρόγραμμα «Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων» του Σισμανογλείου – Αμ. Φλεμινγκ Γ.Ν.Α. και έχω ολοκληρώσει την Εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Γονέα. Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης μου, έχω παρακολουθήσει σειρά Ψυχαναλυτικών διαλέξεων στην Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία και έχω λάβει μέρος σε Ομάδα Μελέτης της Ελληνικής Εταιρείας Αντλεριανής Ψυχολογίας με θέμα «Ανθρώπινες Σχέσεις» . Όσον αφορά στην επαγγελματική μου εμπειρία και δραστηριότητα, τα τελευταία δέκα χρόνια ασκώ ιδιωτικά το επάγγελμα της Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας , συνεργάζομαι με Κέντρα Ειδικής Αγωγής όπου δραστηριοποιούμαι στο κομμάτι της Συμβουλευτικής γονέων και της Ψυχοθεραπεία παιδιών & εφήβων και επί σειρά ετών δραστηριοποιήθηκα στον χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων ως εισηγήτρια μαθημάτων Ψυχολογίας σε ιδιωτικό ΙΕΚ της Αθήνας. Η Ψυχοθεραπευτική Προσέγγιση που ακολουθώ είναι βασισμένη στην Συστημική Ψυχοθεραπεία, αλλά παράλληλα είναι επηρεασμένη από τις αρχές της και της Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας. Κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος η οποία εκδόθηκε από την Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Φοβίες

Κατάθλιψη

Αυτοανάπτυξη

Κρίσεις πανικού

Σχέσεις

Άγχος-Στρες

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Γνωσιακή - Αναλυτική - Ινστιτούτο Σχεσιακής Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (πρώην ΙΓΑΨ)

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία - Αντίστιξη

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!