Ψυχολόγοι Online - Ψυχοθεραπευτές

Οι ψυχολόγοι - ψυχοθεραπευτές του ClicktoTherapy, με εξειδίκευση ο καθένας στον τομέα του, μπορούν να σε βοηθήσουν σε ένα μεγάλο εύρος τυχόν θεμάτων που αντιμετωπίζεις όπως κατάθλιψη, άγχος, σχέσεις κ.α. Από την άνεση του σπιτιού σου, θα έχεις πάντα τον ίδιο επαγγελματισμό, αλλά και ποιότητα θεραπείας, που περιμένεις από έναν ψυχοθεραπευτή στο γραφείο του.

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία δωρεάν!

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ
Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
Πολυετής θεραπευτική εμπειρία
Απόρρητο και Εχεμύθεια

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία δωρεάν!

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ
Daphni Couteau

Daphni Couteau

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ονομάζομαι Daphni Couteau, είμαι Γαλλίδα που γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα. Είμαι Ψυχολόγος (Msc)- Ψυχοθεραπεύτρια από το Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο (Hellenic American University)και είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Τα πρώτα μου πτυχία τα έλαβα από την Σορβόννη (Paris I) από το τμήμα Ιστορίας της Τέχνης με ειδίκευση στην Σύγχρονη τέχνη. Μετά από την πορεία μου στον χώρο της τέχνης αποφάσισα να ακολουθήσω το πάθος μου που ήταν και είναι, η ψυχολογία. Παράλληλα με τις σπουδές μου στην Ψυχολογία, παρακολούθησα μία τετραετή εκπαίδευση στο Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικοθυμικής και Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (θυγατρικό εκπαιδευτικό κέντρο του Ινστιτούτου Albert Ellis της Νέας Υόρκης) από όπου έλαβα και όλες τις βεβαιώσεις και πιστοποίηση αλλά και κλινική εμπειρία. Έχω συμμετάσχει σε συνέδρια και έχω παρακολουθήσει πολλά, εντός και εκτός Ελλάδας με στόχο την συνεχή ενημέρωση μου για την διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών μου. Η κλινική μου εμπειρία άπτεται στους εφήβους και ενήλικες, σε θέματα διαχείριση κρίσεως, δυσκολίας διαχείρισης συναισθημάτων (Άγχος, Πένθος, Θυμό, Θλίψη…), δυσκολίες επίτευξης (αναβλητικότητα..) και διαταραχές προσωπικότητας. Επίσης, εκτός από την ατομική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, παρέχω και θεραπεία ζεύγους όπως και συμβουλευτική γονέων. Το γεγονός ότι προέρχομαι από Γαλλική οικογένεια, ότι μεγάλωσα στην Ελλάδα και σπούδασα και σε Αμερικάνικο Κολλέγιο μου δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιώ τις συνεδρίες μου σε 3 γλώσσες αλλά βασικότερο να έχω και προσωπική εμπειρία πολυπολιτισμικού βιώματος. Η προσέγγιση μου είναι εξατομικευμένη με απόλυτο σεβασμό ως προς το άτομο, τις ανάγκες του και το απόρρητο.


Αγγελική Πετράκη

Αγγελική Πετράκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ονομάζομαι Αγγελική Πετράκη και είμαι Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος νόμιμης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Ο τίτλος των Μεταπτυχιακών Σπουδών μου είναι στην " Ψυχολογία Υγείας", της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είμαι κάτοχος διπλώματος στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική κι εκπαιδευόμενη Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια. Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης συνεχίζω να παρακολουθώ ευρεία γκάμα σεμιναρίων και ολοκληρωμένων εκπαιδεύσεων. Επίσης, διαθέτω πιστοποίηση ως εκπαιδεύτρια Εργαστηρίων Αποτελεσματικού Γονέα (ΕΑΓ) από την Gordon Hellas. Εργάζομαι ως Ψυχολόγος από το 2007 παρέχοντας προσαρμοσμένη εξατομικευμένη συμβουλευτική, με κριτήριο τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου που μου εμπιστεύεται τις αγωνίες και τους προβληματισμούς του.


Αθηνά Μαξιμιάδη

Αθηνά Μαξιμιάδη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Αθηνά Μαξιμιάδη πραγματοποίησε τις βασικές σπουδές της στην Ψυχολογία στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα, στη διάρκεια των οποίων υπήρξε εθελοντικά ασκούμενη στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ‘ΑΚΤΙΟΣ’, στην Πανελλήνια Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ). Έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο της Ψυχολόγου Υγείας στο University of Surrey στην Αγγλία. Με τον τίτλο αυτό συνεργάζεται με τις ιδιωτικές κλινικές Μητέρα, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Κλινική Ψυχικού) και Ιασώ, και εθελοντικά με την Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.). Έχει εργαστεί στο Byron College παρέχοντας παρέμβαση σε παιδιά με διαταραχές συμπεριφοράς, εθελοντικά στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘ΑΘΗΝΑ’ του ΟΚΑΝΑ και του Αιγινητείου Νοσοκομείου, και ως Υπεύθυνη Ψυχολογικής Υποστήριξης σε ομάδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΟΗΕ) για τους πρόσφυγες. Ταυτόχρονα, ως εξωτερικός συνεργάτης παρέχει υπηρεσίες σε κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, με αναπτυξιακές διαταραχές, συμπεριφορικές ή συναισθηματικές διαταραχές. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς και πιστοποιημένη συνεργάτης του Ταμείου Υγείας της Τράπεζας της Ελλάδος. Έχει παρουσιάσει ομιλίες στο 16ο Συμπόσιο Εντατικής Ιατρικής Ενόπλων Δυνάμεων και το 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εντατικής Θεραπείας. Οι γνώσεις της συμπληρώνονται με την παρακολούθηση πλήθους σεμιναρίων και συνεδρίων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και διαρκών μετεκπαιδεύσεων.


Αλέξανδρος Μπλιθικιώτης

Αλέξανδρος Μπλιθικιώτης

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ο Μπλιθικιώτης Αλέξανδρος MSc, είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής με Μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία (γνωστική-συμπεριφοριστική, ψυχοδυναμική, ανθρωποκεντρική). Έχει εξειδικευτεί στη Θεραπεία Σχημάτων, καθώς και στην τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR, οι οποίες προσεγγίζουν θέματα όπως αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, διαταραχές προσωπικότητας, διαταραχές ύπνου, φοβίες, ψυχαναγκασμούς και τραύμα. Η κλινική του εμπειρία και κατάρτιση έχει διαμορφωθεί σε κέντρα ψυχικής υγείας, δήμους καθώς και σε δομές προσφύγων, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε ενήλικες και εφήβους. Τέλος, η ενασχόλησή του με τις τέχνες τον οδήγησε στην απόκτηση διπλώματος θεραπείας μέσω κινηματογράφου και θεάτρου,


Άννα Μακρή

Άννα Μακρή

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ονομάζομαι Άννα Μακρή και είμαι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια παιδιών, εφήβων & ενηλίκων. Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και παρακολουθώ το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας», στο τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα εκπαιδεύομαι στην Λογικοθυμική και Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (re&cbt) με ενήλικες, παιδιά, εφήβους, γονείς, εκπαιδευτικούς & ειδικούς αγωγής υγείας. Πρόκειται για μια γνωσιακού συμπεριφορικού τύπου θεραπεία η οποία είναι αποτελεσματική στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση ποικίλων συναισθηματικών και συμπεριφορικών δυσκολιών. Μέσω της θεραπείας μπορείτε να ανακαλύψετε έναν πρακτικό και λειτουργικό τρόπο να διαχειρίζεστε τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές σας· να αισθάνεστε και να συμπεριφέρεστε καλύτερα χωρίς να επηρεάζεστε τόσο από τα γεγονότα γύρω σας.


Αφροδίτη Καψαρίδη

Αφροδίτη Καψαρίδη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Αφροδίτη Καψαρίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στην ψυχολογία το 2005, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 2013 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Κοινωνική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Λωζάννης. Στη συνέχεια εργάστηκε ερευνητικά και κλινικά στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης (Faculté de Psychologie et Sciences de l’Education), στο Ινστιτούτο Ψυχολογίας (Institut de Psychologie) του Πανεπιστημίου της Λωζάννης, και στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λωζάννης (CHUV), εστιάζοντας σε έφηβους και ενήλικες. Έχει εργαστεί σε Κέντρα Ημέρας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Δαφνί, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε ενήλικες και εφήβους. Αυτή τη στιγμή εργάζεται σε ιδιωτικό κέντρο στην Αθήνα, όπου παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε ενήλικες και ζευγάρια, καθώς επίσης και ιδιωτικά ως ψυχολόγος. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην ψυχολογική διάγνωση, τη συμβουλευτική, και ψυχοθεραπευτικές τεχνικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει την μετεκπαίδευσή της στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία, πιστοποιημένη από την Βρετανική Ένωση Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (British Association of Counselling and Psychotherapy).


Βασω Ασκητοπούλου

Βασω Ασκητοπούλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Βάσω Ασκητοπούλου είναι Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Οικογενειακή - Συστημική Θεραπεία και στη Θεραπεία της Οικογένειας στην Τοξικοεξάρτηση. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά από το 2000 με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες. Ασχολείται με την πρόληψη της τοξικοεξάρτησης και τα τελευταία 20 χρόνια είναι Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΕΛΠΙΔΑ». Δραστηριοποιείται στον τομέα της Δια Βίου Εκπαίδευσης Ενηλίκων διδάσκοντας στο πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης από το 2003. Συνεργάζεται με το Diamantis Sport School από το 2015 σχεδιάζοντας και πραγματοποιώντας τα μαθήματα των Ψυχομετρικών Τεστ στους υποψήφιους των στρατιωτικών σχολών, των σχολών αστυνομίας, πυροσβεστικής και το λιμενικό σώμα.


Βίκη Κούτρα

Βίκη Κούτρα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ονομάζομαι Βίκη Κούτρα και είμαι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Αποφοίτησα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Ψυχολογίας και συνέχισα τις Σπουδές μου στο University of Central Lancashire, αποκτώντας Μεταπτυχιακό τίτλο στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία. Έχω εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο DGVT Erlangen (Deutsche Gesellschaft für Verhaltenstherapie) και στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία στην Ψυχοσωματική Κλινική Röhn-Klinikum AG Psychosomatische Klinik Bad Neustadt an der Saale, όπου και εκπαιδεύτηκα στην Τραυματοθεραπεία και εργάζομαι τα τελευταία χρόνια παρέχοντας ατομική και ομαδική θεραπεία σε πλήθος ασθενών. Συνεχίζω τις σπουδές μου και στην Προσωποκεντρική και Focusing-Βιωματική Ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Κέντρο Focusing, καθώς με ενδιαφέρει να γνωρίσω τον άνθρωπο σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος.


Γεωργία Ραψωματιώτη

Γεωργία Ραψωματιώτη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ψυχολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Ψυχανάλυσης (Middlesex University, London). Έχω σπουδάσει Ψυχολογία στην Αθήνα (Πάντειο Πανεπιστήμιο) ενώ κατέχω μεταπτυχιακό στην Ψυχανάλυση (Brunel University, London). Ξεκίνησα την εκπαίδευση στην Ψυχανάλυση Λακανικής κατεύθυνσης στο Λονδίνο (θεωρητικά σεμινάρια, καρτέλ, ατομική ανάλυση, εποπτεία) και συνεχίζω στην Αθήνα . Έχω παρακολουθήσει πρόγραμμα ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας, ατομικής και ομαδική θεραπείας στις θεραπευτικές κοινότητες (2010-2012). Από το 2008 έχω εργαστεί σε φορείς ψυχικής υγείας στην κοινότητα, ψυχιατρικά τμήματα ενηλίκων, ιατροδικαστικές ψυχιατρικές μονάδες μέσης ασφάλειας και φυλακές στην Βρετανία.


Γεώργιος Φραγκάκης

Γεώργιος Φραγκάκης

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ο Γεώργιος Φραγκάκης αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην «Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία» (Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ). Το ενδιαφέρον και η ευαισθησία του για τις ανθρώπινες σχέσεις και τις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες τον οδήγησε να εμβαθύνει και στον τομέα «Συγκρούσεις και Επικοινωνία» (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Είναι πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (EAP), ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Προσέγγισης καθώς και εκλεγέν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.). Από το 2012 ασκεί το επάγγελμα του Ψυχολόγου και από το 2017 εργάζεται ως εκπαιδευτής της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS.


Δανάη Καδόγλου

Δανάη Καδόγλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Δανάη Καδόγλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ.Πρωτ. 7039). Το μεταπτυχιακό της στη Διασυνδετική Ψυχιατρική του τμήματος Ιατρικής του ΕΚΠΑ αφορά την ολιστική προσέγγιση του ασθενούς με σωματικά και ψυχικά νοσήματα, τομέας στον οποίο εκπαιδεύτηκε και κατά τη διάρκεια της πρακτικής της στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν. Αυτήν τη στιγμή ολοκληρώνει την τετραετή εκπαίδευσή της στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία παιδιών και Ενηλίκων του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ στα πλαίσια της οποίας έχει κάνει προσωπική θεραπεία, έχει μελετήσει σε βάθος ψυχοδυναμικά μοντέλα και έχει εκπαιδευτεί στη διαχείριση διαφόρων θεμάτων όπως αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας, δυσκολίες στις σχέσεις, ενώ έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων πάνω στην εγκληματικότητα, τον αυτισμό και το παιδικό παιχνίδι. Έχει εργασθεί εθελοντικά στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου εκπαιδεύτηκε στη χορήγηση ψυχομετρικών τεστ και τεστ νοημοσύνης. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες.


Δανάη Παπαϊωσήφ

Δανάη Παπαϊωσήφ

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Δανάη Παπαϊωσήφ ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο σπουδών της πάνω στην Ψυχολογία στο Ανοιχτό Πανεπιστήµιο της Αγγλίας και συνέχισε µε µεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Συµβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία στο Αµερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας. Έχει εκπαιδευτεί πάνω στην Ψυχιατρική Ενηλίκων και Παίδων στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστηµίου Αθηνών – Αιγινητείου Νοσοκοµείου καθώς και έχει εργαστεί στο Αµερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας στην διεκπεραίωση πειραµατικών ερευνών στον τοµέα της Ψυχολογίας. Η επιτυχής παρακολούθηση των Εισαγωγικών Διαλέξεων της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρίας (ΕΨΕ) και της Ελληνικής Ψυχοσωµατικής Εταιρίας (ΕΨΣΕ) συντέλεσαν στην κατανόηση των βασικών εννοιών που διέπουν την Ψυχοδυναµική προσέγγιση. Μέσα στο πλαίσιο των µεταπτυχιακών της σπουδών έχει συνεργαστεί µε το 6o Δηµοτικό Ιατρείο Αθηνών στην Κυψέλη και µε το Κέντρο Συµβουλευτικής του Αµερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδας παρέχοντας συµβουλευτικές και ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε δηµότες και φοιτητές διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων.


Δημήτρης Ναθαναηλίδης

Δημήτρης Ναθαναηλίδης

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ο Δημήτρης Ναθαναηλίδης είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία στο πανεπιστημίο Paris V Rene Descartes της Σορβόννης. Είναι, επίσης, κάτοχος μεταπτυχιακού στη θεραπεια μέσω τέχνης, με ειδίκευση στη χοροθεραπεία. Ζει και εργάζεται ως κλινικός ψυχολόγος- ψυχοθεραπευτής στο Παρίσι, όπου συνεχίζει την εκπαίδευσή του στην ψυχαναλυτική μέθοδο. Δουλεύει με παιδιά και ενήλικες και διαθέτει εμπειρία σε μεγάλο φάσμα της ψυχοπαθολογίας (αγχώδεις διαταραχές, συναισθηματικές διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας και συμπεριφοράς ), καθώς και σε δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με σημαντικές αλλαγές και αποφάσεις της ζωής του.


Εβίτα Πατέρα

Εβίτα Πατέρα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ονομάζομαι Εβίτα Πατέρα και είμαι Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά τις βασικές σπουδές μου ειδικεύτηκα στην Γνωσιακή- Αναλυτική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Γνωσιακής – Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας . Επίσης, έχω ολοκληρώσει το ετήσιο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο «Κλινικής Ψυχοπαθολογίας» που διοργανώνεται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) και την Α ́ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και επί σειρά ετών εκπαιδεύομαι σε θέματα Ψυχιατρικής Εφήβων στο ετήσιο σεμινάριο που διεξάγεται στο τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς». Επιπλέον, έχω παρακολουθήσει το ετήσιο εκπαιδευτικό επιστημονικό πρόγραμμα «Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων» του Σισμανογλείου – Αμ. Φλεμινγκ Γ.Ν.Α. και έχω ολοκληρώσει την Εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Γονέα. Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης μου, έχω παρακολουθήσει σειρά Ψυχαναλυτικών διαλέξεων στην Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία και έχω λάβει μέρος σε Ομάδα Μελέτης της Ελληνικής Εταιρείας Αντλεριανής Ψυχολογίας με θέμα «Ανθρώπινες Σχέσεις» . Όσον αφορά στην επαγγελματική μου εμπειρία και δραστηριότητα, τα τελευταία δέκα χρόνια ασκώ ιδιωτικά το επάγγελμα της Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας , συνεργάζομαι με Κέντρα Ειδικής Αγωγής όπου δραστηριοποιούμαι στο κομμάτι της Συμβουλευτικής γονέων και της Ψυχοθεραπεία παιδιών & εφήβων και επί σειρά ετών δραστηριοποιήθηκα στον χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων ως εισηγήτρια μαθημάτων Ψυχολογίας σε ιδιωτικό ΙΕΚ της Αθήνας. Η Ψυχοθεραπευτική Προσέγγιση που ακολουθώ είναι βασισμένη στην Γνωσιακή – Αναλυτική Ψυχοθεραπεία, αλλά παράλληλα είναι επηρεασμένη από τις αρχές της Ψυχανάλυσης, της Ανθρωπιστικής αλλά και της Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας. Κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος η οποία εκδόθηκε από την Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών.


Ειρήνη Γελέκη

Ειρήνη Γελέκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Είμαι Ψυχολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Παν/μίου και κάτοχος της νόμιμης Αδειας άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου. Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ΠΜΣ “Παιδαγωγική μέσω καινοτόμων τεχνολογιών & Βιοιατρικών προσεγγίσεων” του Παν/μίου Δυτικής Αττικής. Το πεδίο των μεταπτυχιακών μου σπουδών εστιάζει μεταξύ άλλων στους τομείς της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, της Κοινωνικής Νευροεπιστήμης, της Ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιών και εφήβων και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Έχω ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Κλινική Ψυχοπαθολογία (Ιατρική Σχολή Παν/μίου Αθήνας σε συνεργασία με το ΕΠΙΨΥ) και επαγγελματική μετεκπαιδεύση στη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμου μέσω Συστημικών προσεγγίσεων. Η μετεκπαίδευση μου στην ψυχοθεραπεία αφορά τις εξής ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις: Γνωσιακή- Συμπεριφορική​ Ψυχοθεραπεία, Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία & Κλινική Υπνοθεραπεία, Συστημική Ψυχοθεραπεία/ Συμβουλευτική & Συστημικό Ψυχόδραμα. (Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής). Στο παρόν είμαι εκπαιδευόμενη στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο 4ετές πρόγραμμα του Κέντρου Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας ( πιστοποιημένο από την E.F.T.A ). Αναλαμβάνω τα εξής: – Ατομική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική ενηλίκων & εφήβων – Προβλήματα άγχους & αγχώδεις διαταραχές, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, κλπ. – Θέματα διαπροσωπικών σχέσεων – Ανάπτυξη θετικής αυτοεκτίμησης, Αυτογνωσία & Προσωπική ανάπτυξη – Διαχείριση άγχους εξετάσεων για μαθητές & φοιτητές – Συμβουλευτική ζεύγους – Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας για εφήβους και φοιτητές Θεωρώ πως η καλλιέργεια της αυτογνωσίας και της συναισθηματικής νοημοσύνης συμβάλλει θετικά σε όλους τους τομείς της ζωής ενός ανθρώπου ( προσωπικός, κοινωνικός, επαγγελματικός, διαπροσωπικές σχέσεις, κλπ). Στις συνεδρίες ακολουθώ εξατομικευμένη και ενδεχομένως συνθετική προσέγγιση ανάλογα με τις ανάγκες, το αίτημα του ατόμου και το θέμα που αντιμετωπίζει, πάντα σε συνεργασία μαζί του.


Ελένη Βλάσση

Ελένη Βλάσση

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Ελένη Βλάσση είναι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το 2018. Σπούδασε στο τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα φοιτά στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διαχείριση Γήρατος και Χρόνιων Νοσημάτων. Στο πλαίσιο της δια βίου επιμόρφωσης έχει παρακολουθήσει σεμινάριο εξειδίκευσης στην ειδική αγωγή, του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επίσης, έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο σπουδών, στις δεξιότητες κλινικής συνέντευξης & ψυχοδιαγνωστική, από το Ινστιτούτο ψυχολογίας και υγείας, ενώ αυτό το χρονικό διάστημα παρακολουθεί μεταπτυχιακά σεμινάρια υπό την αιγίδα της Α' ψυχιατρικής κλινικής του Αιγινήτειου νοσοκομείου και του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ, πάνω στη Συμπεριφορική θεραπεία των αγχωδών διαταραχών, καθώς και στη κλινική ψυχοπαθολογία.


Ελεονώρα Τάγη

Ελεονώρα Τάγη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Τάγη Ελεονώρα είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Κουκάκι. Πραγματοποίησε τις βασικές σπουδές της στη Ψυχολογία στο Bradford University της Μεγάλης Βρετανίας. Εργάστηκε σε βρετανικό ειδικό κρατικό σχολείο με παιδιά και εφήβους με συναισθηματικά και συμπεριφορικά προβλήματα, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη και διδασκαλία σε ατομικό και συλλογικό πλαίσιο. Κατόπιν εξειδικεύτηκε με μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Δικανική Ψυχολογία στο University of York, επίσης στη Μεγάλη Βρετανία. Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα παρακολούθησε το δεύτερο μεταπτυχιακό πρόγραμμά της στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία, στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση, στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος παρέχοντας βραχειες ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις και συμβουλευτικές συνεδρίες στους φοιτητές. Επιπλέον εργάστηκε στον Δήμο Αθηναίων προσφέροντας ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε ευπαθείς ομάδες και σε δημότες, διαφόρων ηλικιών . Εξειδικεύεται στην γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία με σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Προσφέρει προσαρμοσμένη εξατομικευμένη θεραπεία, ακολουθώντας την συνθετική και γνωσιακή προσέγγιση, εστιάζοντας στις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε ασθενούς. Παρέχεται και η δυνατότητα συνεδριών στη αγγλική γλώσσα η οποία αποτελεί για αυτήν μητρική, όπως η ελληνική. Τέλος έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα στο T-Life αλλά και συνεργάζεται με διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής ψυχολογικής υποστήριξης και θεραπείας.


Ελευθερία Ελβανίδη

Ελευθερία Ελβανίδη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Το διαρκές και πηγαίο ενδιαφέρον μου για την μελέτη του ανθρώπινου ψυχισμού; της σκέψης και συναισθηματικού κόσμου, με οδήγησε σχεδόν φυσικά στο να σπουδάσω την επιστήμη της Ψυχολογίας. Πραγματοποίησα τις σπουδές μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών της Αθήνας, από όπου αποφοίτησα το 2013. Στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές ψυχολόγου (MSc) στο Πανεπιστήμιο Swansea της Ουαλίας πάνω στην Κλινική Ψυχολογία. Καθόλη την διάρκεια των σπουδών μου με ενδιαφέρει η σχέση της τέχνης με την ψυχοπαθολογία και μέρος της διπλωματικής μου έχει εκδοθεί στο εγχειρίδιο "Συμβουλευτική Ψυχολογία: Προβληματισμοί και Κλινικές Πρακτικές'', Ποταμιάνος Γ. και συνεργάτες (2013). Έχω ολοκληρώσει μια μακρά επαγγελματική πορεία στην Μεγάλη Βρετανία σε θεσμούς ιδιωτικού και δημοσίου φορέα, όπως το NHS, γεγονός που με έφερε σε επαφή με μια ευρεία γκάμα ανθρώπων από διάφορα πολιτισμικά περιβάλλοντα με ποικίλες ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες και ανέπτυξε σημαντικά την κλινική μου εμπειρία. Φέτος, ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία, ένα ταξίδι στην θεωρία και πρακτική της ψυχαναλυτικής/ψυχοδυναμικής θεραπείας που αποτέλεσε σταθμό στην ακαδημαϊκή και προσωπική μου εξέλιξη. Σκοπός μου μέσω της ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας είναι να διευκολύνω τον άνθρωπο στην αναγνώριση και κατανόηση των ασυνείδητων κινήτρων και αμυντικών μηχανισμών ώστε να επέλθει επίλυση εσωτερικών συγκρούσεων και συναισθηματική ανακούφιση. Πιστεύω ακράδαντα πως οι μνήμες μας καθρεπτίζονται με έναν μοναδικό τρόπο στο σώμα μας και με ενδιαφέρει η συνεχής μελέτη του αντίκτυπου που έχει η ψυχολογική μας διάθεση και συναίσθημα σε σωματικό επίπεδο. Θα χαρώ να σας γνωρίσω.


Εμμανουέλα Κατσαρού

Εμμανουέλα Κατσαρού

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Εμμανουέλα Κατσαρού είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κρήτης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Τμήματος Ψυχολογίας. Ειδικεύεται στην Συστημική-Οικογενειακή Θεραπεία και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία. Ασκεί το επάγγελμα του Ψυχολόγου σε όλη την επικράτεια, πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις (αρ. 4589). Σε επαγγελματικό επίπεδο προσφέρει ψυχοθεραπευτική και συμβουλευτική υποστήριξη σε εφήβους και ενήλικες. Επιπλέον, παρέχει υποστήριξη στην αντιμετώπιση διαταραχών της διάθεσης, αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, μετατραυματικό στρες, προβλήματα εξαρτήσεων από αλκόολ και ναρκωτικές ουσίες, ενώ πραγματοποιεί συνεδρίες για συμβουλευτική γονέων, θεραπεία ζεύγους, ατομική-ομαδική ψυχοθεραπεία.


Ευγενία Μόσχοβου

Ευγενία Μόσχοβου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Ευγενία Μόσχοβου γεννήθηκε στην Αμερική και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας ξεκινώντας το 2007, και στη συνέχεια το 2012 έκανε μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Στη Νέα Υόρκη εργάστηκε ερευνητικά στο Πανεπιστήμιο Columbia καθώς και σε δομές ψυχικής υγείας. Η έρευνα της στο μεταπτυχιακό αφορούσε την επίδραση της τεχνολογίας στην ψυχολογία του ανθρώπου. Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία/ Όμαδική Ανάλυση στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας ολοκληρώνοντας δύο εκπαιδεύσεις (είναι πιστοποιημένη από την IAGP του Λονδίνου). Η πρώτη εκπαίδευση αφορούσε στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων, και η δεύτερη στις θεραπευτικές κοινότητες για παιδιά και εφήβους (παρείχε πιστοποίηση και από το Πανεπιστήμιο του Essex). Έχει παρακολουθήσει πλήθος βιωματικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία και την Ψυχοδιαγνωστική Αξιολόγηση. Εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα από το 2014 διατηρώντας το δικό της γραφείο καθώς και σε ένα κέντρο Ψυχοθεραπείας. Ταυτόχρονα διδάσκει μαθήματα σε ψυχαναλυτική εκπαίδευση για εκπαιδευόμενους ψυχολόγους στον τομέα της Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας.


Ευτυχία Παγουλάτου

Ευτυχία Παγουλάτου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Ευτυχία Παγουλάτου είναι ψυχολόγος ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μετεκπαίδευση στην Κλινική Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), καθώς και στην Κλινική Ψυχοπαθολογία (έμφαση στην ανάπτυξη κλινικών δεξιοτήτων, Αιγινήτειο Νοσοκομείο). Συγχρόνως, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, συνεδρίων και μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων προσανατολισμένων στην ψυχοδυναμική θεωρία και κλινική πρακτική. Παράλληλα με την εκπαίδευσή της στην ψυχοδυναμική θεραπευτική διαδικασία, πραγματοποίησε την Πρακτική της άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών και στη συνέχεια στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοδιαγνωστικής αξιολόγησης σε παιδιά και εφήβους, καθώς και συμβουλευτικής σε οικογένειες και ψυχοθεραπείας σε ενήλικες. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει πραγματοποιήσει εθελοντική εργασία σε Σωματείο Κοινωνικής Δράσης υποστηρίζοντας πρόσφυγες και μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και σε Μονάδα Υποστήριξης Ηλικιωμένων. Σε κλινικό πλαίσιο, απασχολείται ιδιωτικά παρέχοντας ψυχοθεραπευτική και συμβουλευτική υποστήριξη σε ενήλικες.


Θεώνη Αποστολοπούλου

Θεώνη Αποστολοπούλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ονομάζομαι Θεώνη Αποστολοπούλου και είμαι κλινική ψυχολόγος. Έχω αποφοιτήσει από το ανεξάρτητο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και έχω ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία -Ψυχοπαθολογία στο Πανεπιστήμιο Jules Vernes της Αμιένης (Γαλλία). Έχω εργαστεί ως κλινικη ψυχολόγος τα τελευταία 14 χρόνια σε νοσοκομειακές και κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων (0-18) αλλά και ενηλίκων και ειδικές εκπαιδευτικές δομές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σε γονείς και ψυχοθεραπεία σε παιδιά και εφήβους. Έχω διατελέσει υπεύθυνη κλινική ψυχολόγος σε ειδικά σχολεία και κολέγια στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου παρέχω θεραπεία σε παιδιά με αναπτυξιακές και συναισθηματικές δυσκολίες, συμβουλευτική σε γονείς και εκπαιδευτικούς καθώς και εποπτεία σε ειδικούς ψυχικής υγείας. Έχω ειδικευτεί στην ψυχοθεραπεία και έχω εκπαιδευτεί σε ένα ευρύ φάσμα ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων τόσο στην Ελλάδα, στην Γαλλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο (Γνωσιακή -συμπεριφορική, Mentalization based Therapy, ψυχοδυναμική, εκπαίδευση διαχείρισης τραύματος και διαταραχές δεσμού, διαταραχές συμπεριφοράς). Έχω ολοκληρώσει ειδικές εκπαιδεύσεις στον αυτισμό και προβλήματα συμπεριφοράς (ADOS-2, Positive Behaviour Support, ABA) και είμαι σε θέση να εφαρμόσω τις συγκεκριμένες πρακτικές στην κλινική μου πρακτική. Είμαι πιστοποιημένο μέλος της British Psychological Society και Health Care Professional Council του Ηνωμένου Βασιλείου. Η κλινική μου πρακτική περιλαμβάνει επίσης συντονισμό θεραπευτικών ομάδων, ατομική ψυχοθεραπεία, ατομική συμβουλευτική σε θέματα που αφορούν όλο το φάσμα της ψυχοπαθολογίας και διαταραχές προσωπικότητας, συμβουλευτική ζεύγους καθώς επίσης θεραπεία και συμβουλευτική μέσω διαδικτύου. Έχω επάρκεια στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα και μπορώ να προσφέρω τις υπηρεσιες μου στα Ελληνικά,Αγγλικά και Γαλλικά.


Ιώαννα Δήμου

Ιώαννα Δήμου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Ιωάννα Δήμου είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στη συνέχεια, φοίτησε στο τμήμα ψυχαναλυτικών σπουδών του Πανεπιστημίου Université Paris Diderot 7 του Παρισιού όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική ψυχολογία και την Ψυχανάλυση. Παράλληλα, ολοκλήρωσε 2ετή πρακτική άσκηση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Sainte-Anne του Παρισιού και σε δομές κοινωνικής στήριξης προσφύγων και μεταναστών. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Κύπρο, στον ιδιωτικό τομέα, και έχει κλινική εμπειρία με έφηβους και ενήλικες. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως γύρω από τις διαταραχές άγχους και διάθεσης, το ψυχικό τραύμα αλλά και τις ψυχοσωματικές νόσους.


Κατερίνα Ανδριώτη

Κατερίνα Ανδριώτη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Κατερίνα Ανδριώτη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας, του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, και έχει εκπαιδευτεί πάνω στη Γνωσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεία. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», κατά τη διάρκεια της οποίας , πέρα από την παρακολούθηση κλινικών επισκέψεων ασθενών με σοβαρή ψυχοπαθολογία, συμμετείχε και σε ένα εβδομαδιαίο σεμινάριο που περιλάμβανε διαλέξεις γύρω από την Ψυχιατροδικαστική Ψυχολογία και τη Διασυνδετική Ψυχιατρική. Στη συνέχεια, παρακολούθησε το σεμινάριο «Αντιμετώπιση των εξαρτήσεων» στη μονάδα απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, στο δεύτερο μέρος του οποίου πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο κλειστό πρόγραμμα εξαρτημένων μητέρων και παιδιών.


Κατερίνα Γαρίπη

Κατερίνα Γαρίπη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ειμαι ψυχολόγος, απόφοιτη του ΕΚΠΑ με μεταπτυχιακό στην ψυχολογια παιδιών και εφήβων απο το Leiden University. Έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με θέμα την ψυχολογία και εχω εργαστεί σε ιδιωτικά θεραπευτικά πλαίσια. Με ενδιαφέρει πολύ η γνωστική ψυχολογία και οι δημιουργικές θεραπείες


Κατερίνα Γιαννακοπούλου

Κατερίνα Γιαννακοπούλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Είμαι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, με πρώτο πτυχίο στην Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακές σπουδές (ΜSc) στη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Μέσα από τις σπουδές μου, έχω λάβει θεωτηρική και πρακτική γνώση πάνω σε όλες τις βασικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις. Στα πλαίσια της διαρκούς εξέλιξης του κλάδου, συνεχίζω την εξειδίκευσή μου μέσα από τη συμμετοχή μου στο Τμήμα Εκπαίδευσης στη Γνωσιακή Ψυχολογία, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Σήμερα, συνεργάζομαι με το Clicktotherapy, καθώς είναι σημαντικό να διευκολύνουμε την πρόσβαση του κόσμου στις υπηρεσίες του επαγγέλματός μας. Για τον ίδιο λόγο, συμμετέχω επιπλέον στις Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας ΒΑ και Δυτικών Κυκλάδων της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ).


Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου

Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Γειά σας! Ονομάζομαι Κωνσταντοπούλου Κωνσταντίνα και είμαι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχω, επίσης, ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία στο Maastricht University στο Μαάστριχτ της Ολλανδίας. Στα πλαίσια πρακτικής άσκησης εργάστηκα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Ρεθύμνου, αλλά και στο κέντρο αποκατάστασης ΔΥΝΑΜΑΙ, με παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, διαταραχή ΔΕΠΥ, επιλεκτική αλαλία, νοητική υστέρηση κ.ά. Επί του παρόντος εκπαιδεύομαι στην Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, εργάζομαι εθελοντικά ως βοηθός leader σε ομάδες του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και διατηρώ γραφείο όπου και ασκώ το επάγγελμα ιδιωτικά.


Κωνσταντίνα Μενούτη

Κωνσταντίνα Μενούτη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Κωνσταντίνα Μενούτη είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ολοκληρώσει τα προγράμματα “MSc in Music, Mind and Brain" και “MSc in Cognitive Neuroscience and Neuropsychology” στο Goldsmiths και Birkbeck, University of London αντίστοιχα. Παράλληλα, έχει εκπαιδευθεί στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία για παιδιά και ενήλικες σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια εσωτερικού και εξωτερικού με επιστημονικές παρουσιάσεις και βιωματικά εργαστήρια. Επιπλέον, κατέχει δίπλωμα Μουσικοθεραπείας με προσανατολισμό στην βρεφική και νηπιακή ηλικία. Επί του παρόντος, διδάσκει Ψυχοβιολογία και Γνωστική Ψυχολογία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και ασκεί το επάγγελμα του Ψυχολόγου ιδιωτικά.


Κωνσταντίνος Αϊτάκης

Κωνσταντίνος Αϊτάκης

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Αϊτάκης και είμαι ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής γνωσιακής-συμπεριφοριστικής κατεύθυνσης. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα στην περιοχή του Κεραμεικού. Ολοκλήρωσα τις βασικές μου σπουδές Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο πανεπιστήμιο της Ουαλίας πάνω στο κομμάτι της Προσχολικής Εκπαίδευσης. Εκπαιδεύτηκα στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Έχω εργαστεί ως ψυχολόγος σε σχολεία και και σε κέντρα αποκατάστασης ενώ διατηρώ το προσωπικό μου γραφείο στον Κεραμεικό από τον Δεκέμβριο του 2016. Βασική μου προτεραιότητα είναι η εγκαθίδρυση μιας θεραπευτικής σχέσης με τον θεραπευόμενο που θα βασίζεται πάνω στην ασφάλεια, την άνευ όρων αποδοχή και τον αμοιβαίο σεβασμό.


Λάζαρος Λεωνίδης

Λάζαρος Λεωνίδης

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ονομάζομαι Λάζαρος Λεωνίδης, είμαι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής και έχω ολοκληρώσει τις βασικές μου σπουδές στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Ντέρμπυ (University of Derby) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχω πολυετή εμπειρία στον τομέα της Ψυχικής Υγείας στην Ολλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και έχω εκπαιδευτεί στην Προσωποκεντρική, Ψυχοδυναμική και Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT), καθώς και στην Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (ACT). Πιστεύω στην μοναδικότητα του ατόμου και γι’ αυτόν τον λόγο «συνθέτω» ένα εξατομικευμένο μοντέλο θεραπείας για τον καθένα ξεχωριστά, βασιζόμενος στις ψυχοθεραπευτικές μεθόδους που έχω εκπαιδευτεί. Αυτήν την στιγμή εργάζομαι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS) στην Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας και εξειδικεύομαι στις Διαταραχές Προσωπικότητας, Διαταραχές της Διάθεσης (Συναισθηματικές Διαταραχές) και τις Εξαρτήσεις. Παράλληλα, ολοκληρώνω το Διδακτορικό (DCounsPsych) μου στην Συμβουλευτική Ψυχολογία στο University of East London, και διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο στο κεντρικό Λονδίνο οπού και διαμένω. Είμαι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society) και του Διεθνούς Οργανισμού Συμπεριφορικών Επιστημών (Association for Contextual Behavioral Science).


Λήδα Ελευθεριάδη

Λήδα Ελευθεριάδη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α το 2014 και κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Ψυχαναλυτικής Κλινικής Ψυχοπαθολογίας» από το πανεπιστήμιο Lumière Lyon 2 της Γαλλίας, έπειτα από παρακολούθηση 3ετούς εκπαιδευτικού προγράμματος. Είναι εκπαιδευόμενη στην συστημική/οικογενειακή/ομαδική ψυχοθεραπεία στο 4ετές πρόγραμμα του Ινστιτούτου κλινικής εκπαίδευσης «Λόγω Ψυχής». Η εκπαίδευση της περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων τόσο από το συστημικό μοντέλο όσο και από το ψυχοδυναμικό, με στόχο την καλύτερη κατανόηση και την εξατομικευμένη παρέμβαση, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του καθενός. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Εργάζεται κλινικά ως ψυχολόγος σε δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης από το 2018, ενώ από το 2020 είναι συνεργάτης της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου στο «Πρόγραμμα Προαγωγής ψυχικής υγείας σε ευπαθείς πληθυσμούς». Στα πλαίσια της κλινικής ειδίκευσης στη Γαλλία, έχει εργαστεί σε δίκτυα υποστήριξης μαθητών σε σχολεία, σε κέντρο ημέρας για ανοϊκά άτομα, σε υποστηρικτικές ομάδες για εξαρτημένα από το αλκοόλ άτομα, καθώς και σε κέντρο ψυχικής υγείας για παιδιά, εφήβους και οικογένειες. Είναι σε κλινική εποπτεία και ψυχοθεραπεία από μέλη της European Family Therapy Association (EFTA).


Λινα Περδικογιάννη

Λινα Περδικογιάννη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Λίνα Περδικογιάννη σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου και αποφοίτησε το 2013. Ένα χρόνο μετά έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχική Ανάπτυξη Παιδιών και Εφήβων στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στην Σκωτία. Για ένα έτος εργάστηκε σε διάφορες κλινικές αλλά και εθελοντικές δομές για ενήλικες στο Εδιμβούργο. Έχει εκπαιδευτεί στην προσέγγιση της Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας/ Ομαδικής Ανάλυσης στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας, η οποία είναι πιστοποιημένη από την IAGP του Λονδίνου και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Essex. Επίσης ως μέρος της εκπαίδευσης έχει υπάρξει θεραπεύτρια σε ομάδες. Έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος στο Συμβουλευτικό Κέντρο ‘Συνεργάζομαι’ προσφέροντας συμβουλευτική γονέων. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται ιδιωτικά στον Πειραιά διατηρώντας το δικό της γραφείο όπου δέχεται ενήλικες και παιδιά.


Μαργαρίτα Καραβέλλα

Μαργαρίτα Καραβέλλα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Δρ. Μαργαρίτα Καραβέλλα σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (Postgraduate Diploma, MSc, PostMSc) και τη διδακτορική της διατριβή (DPsych Counselling Psychology) στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Eκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική, ψυχοδυναμική, συστημική και γνωστική-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία. Συνέχισε τη επαγγελματική της κατάρτισή παρακολουθώντας κύκλο παιδείας στην ομαδική ανάλυση. Κατά τη παραμονή της στη Μεγάλη Βρετανία, εργάστηκε σε πολυάριθμους οργανισμούς ψυχικής υγείας ως ψυχολόγος, διετέλεσε υπεύθυνη του τμήματος Young Persons Counselling Project του οργανισμού Family Welfare Association στο Battersea και επί τριετίας εργάστηκε στη Συμβουλευτική Υπηρεσία Παιδιού και Οικογένειας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Essex. Από το 2010 η Δρ. Καραβέλλα ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Ψυχολόγου, έχει συνεργαστεί με μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις και κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά κι εφήβους και απασχολείται σε Μονάδα Ψυχικής Υγείας ως υπεύθυνη τομέα παιδιών/εφήβων προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε παιδιά εφήβους κι οικογένειες. Παρέχει ψυχοθεραπευτική στήριξη ατομικού και ομαδικού πλαισίου σε ενηλίκους, παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές, διαπροσωπικές, οικογενειακές και συμπεριφορικές δυσκολίες. Επίσης παρέχει κλινική κι ερευνητική εποπτεία σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Επιπλέον, διδάσκει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MA) Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας και σε πρόγραμμα κατάρτισης στη ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία. Έχει άδεια ασκήσεως ψυχολόγου στην Ελλάδα και την Αγγλία. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (Chartered Counselling Psychologist) και του Health Professions Council.


Μαρία Κατσιφαράκη, PhD

Μαρία Κατσιφαράκη, PhD

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Μαρία Κατσιφαράκη είναι ψυχολόγος, διδάκτωρ του Swansea University της Μεγάλης Βρετανίας. Παράλληλα με τις διδακτορικές τις σπουδές εργαζόταν ως σύμβουλος φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Swansea και ως ψυχολόγος στο Swansea Central Clinic. Έχει επίσης εργαστεί ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο National Institute of Occupational Health της Νορβηγίας. Το 2018 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια και ως group facilitator ομάδων εργαζομένων. Επίσης, είναι Prorgamme Leader του Μεταπτυχιακού στην Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία στο Mediterranean College. Είναι μέλος του International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy.


Μιχάλης Επταήμερος

Μιχάλης Επταήμερος

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ο Μιχάλης Επταήμερος είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής με εξειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία και Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία. Επίσης, είναι πιστοποιημένος συντονιστής Ομάδων Γονέων (εξελικτικό σύστημα της Μαρίας Χουρδάκη και μοντέλο ‘Good Enough Parenting’ των John & Karen Louis) και ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου ιδιωτικά. Τα τελευταία τρία χρόνια είναι διδάσκων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων ψυχολογίας και επόπτης διπλωματικών εργασιών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών. Έχει πολλά χρόνια εργασιακής εμπειρίας στον τομέα της κλινικής, εκπαιδευτικής και ψυχοσωματικής ψυχολογίας. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ψυχολογία της Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία και κάτοχος δεύτερου μεταπτυχιακού διπλώματος στην Προαγωγή ψυχικής υγείας και Πρόληψη ψυχιατρικών διαταραχών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την ψυχιατρική κλινική του Αιγινητείου νοσοκομείου.


Ναντια Λάγγα

Ναντια Λάγγα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η κ. Λάγγα Ν. είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδευόμενο μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας (Ε.Ε.Ψ.Ψ.Ο.). Σπούδασε στη Μ. Βρετανία ψυχολογία (B.A. Psycholinguistics-Essex University, PgDip Psychology-University of Hull) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχανάλυση (MA Theoretical Psychοanalytic studies-Brunel University). Μέσα από διάφορες επαγγελματικές εκπαιδεύσεις (συστημική ψυχοθεραπεία, χοροθεραπεία- Ένωση Χοροθεραπευτων Ελλάδος , E.M.D.R-Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών), έχει αποκτήσει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων στην ψυχοθεραπεία, τη συμβουλευτική ψυχολογία και την ψυχολογική υποστήριξη. Στο παρελθόν εργάστηκε με παιδιά, έφηβους και ενήλικες σε διάφορα κλινικά πλαίσια, ενώ απο το 2007 ανήκει στο μόνιμο προσωπικό του Υγειονομικού της ΕΛ.ΑΣ, όπου υπηρετεί σαν αξιωμ/κός ειδ.καθηκόντων. Επιπλέον, είναι εξωτερική συνεργάτης του Τμήματος Διαταραχών Προσωπικότητας του Αιγινήτειου Νοσοκομείου και διατηρεί και το ιδιωτικό της γραφείο.


Νάσος Τζάρτζανος

Νάσος Τζάρτζανος

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ο Νάσος Τζάρτζανος είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε Ψυχολογία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος. Έχει εκπαιδευθεί πάνω στην Ψυχιατρική Ενηλίκων και Παίδων στην Α' Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών - Αιγηνιτείου Νοσοκομείου καθώς και έχει εργαστεί στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος στην διεκπεραίωση πειραματικών ερευνών Ψυχολογίας. Επίσης, η ολοκληρωμένη παρακολούθηση των Εισαγωγικών Διαλέξεων της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας (ΕΨΕ) αποτέλεσε σημαντικός παράγοντας στην κατανόηση των βασικών εννοιών που θεμελιώνουν την ψυχοδυναμική προσέγγιση του στην ψυχοθεραπεία. Στο πλάισιο της επαγγελματικής του εμπείριας έχει συνεργαστεί με το Διακλαδικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων (ΔΚΨΥΕΔ) και το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων όπου και ολοκλήρωσε έναν μακρύ κύκλο εφημεριών στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου αλλά και στην Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας. Ταυτόχρονα, κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών συνεργάστηκε επιτυχώς με το 6ο Δημοτικό Ιατρείο Αθηνών στην Κυψέλη και με το κέντρο Συμβουλευτικής του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος παρέχοντας συμβουλευτικές και ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε δημότες και φοιτητές διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων.


Ορθοδοξία Ζερενίκου Σάλομον

Ορθοδοξία Ζερενίκου Σάλομον

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Κλινική ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια, εξειδικευμένη στην οικογενειακή θεραπεία και στην εθνοψυχιατρική με μεγάλη εμπειρία 40 ετών στην συμβουλευτική ψυχολογία και ψυχοθεραπεία παιδιών,εφήβων και ενηλίκων σε πολλούς τομείς της ψυχικής υγείας. Η εμπειρία μου βασίζεται στην προσαρμοστικότητα, στην αποτελεσματική επικοινωνία για την δημιουργία δυνατής σχέσης και συμμαχίας με τον θεραπευόμενο. Ο τομέας των ξενιτεμένων συμπεριλαμβάνεται στην ειδικότητά μου μέσω της εθνοψυχιατρικής.


Ροδάνθη - Αγάπη Κουρτζή

Ροδάνθη - Αγάπη Κουρτζή

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Κουρτζή Ροδάνθη - Αγάπη είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής Προσέγγισης (Αιγινήτειο Νοσοκομείο Αθηνών). Διαθέτει δεκαετή κλινική εμπειρία σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκωτίας (University of Edinburgh) όπου έλαβε τον τίτλο MSc Συμβουλευτική Ψυχολογία εστιάζοντας στην καταλληλόλητα των ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων. Από το 2012 είναι μέλος του βρετανικού συλλόγου ψυχολόγων (ΜBPsS). Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα και εργάζεται ιδιωτικά και συνεργάζεται στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό "ΕΠΑΨΥ" με στόχο την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ατόμων με ψυχικές και συναισθηματικές δυσκολίες. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με την προσαρμογή και εφαρμογή άμεσων παρεμβάσεων που στοχεύουν στη θεραπεία ατομικών ψυχικών και συναισθηματικών δυσκολιών (κρίσεις πανικού, γενικευμένες αγχώδεις διαταραχές, καταθλίψεις), καθώς επίσης και στην υγιεινή ύπνου.


Σοφία Αρακά

Σοφία Αρακά

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Είμαι πτυχιούχος Ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο του Central Lancashire και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στην Εφαρμοσμένη Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Bath. Έχω εργαστεί στην Αγγλία σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως βοηθός δασκάλου με παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι στο φιλανθρωπικό οργανισμό Somerset & Avon Rape & Sexual Abuse Support (SARSAS) στην Αγγλία, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε ενήλικες και εφήβους. Επιπλέον συνεργάζομαι με το Tech Talent School for Educators, όπου παρουσιάζω σεμινάρια για το πως οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενισχύσουν την Ψυχική τους Ανθεκτικότητα. Τέλος, παρέχω εξ αποστάσεως υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε ενήλικες και εφήβους ιδιωτικά ως ψυχολόγος. Αυτή τη χρονική περίοδο είμαι ασκούμενη στο Wessex Counselling & Psychotherapy προκείμενου να λάβω την πιστοποίηση του Ψυχοδυναμικού Ψυχοθεραπευτή από τη Βρετανική Ένωση Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών (British Association for Counselling and Psychotherapy) και από το Βρετανικό Ψυχαναλυτικό Συμβούλιο (British Psychoanalytic Council).


Σοφία Σιδηροπούλου

Σοφία Σιδηροπούλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Σπούδασα ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ολοκλήρωσα επιτυχώς τις μεταπτυχιακές σπουδές ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. (Master of Science Children and Young People Mental Health and Psychological Practice, The University of Edinburgh, United Kingdom). Κατά την παραμονή μου στο Εδιμβούργο εργάστηκα εθελοντικά σε δομές στήριξης μονογονεϊκών οικογενειών αντιμετωπίζοντας συστημικά κάθε οικογένεια. Επίσης, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης εργάστηκα στην Νευρολογική Κλινική και το ιατρείο πόνου του ΑΧΕΠΑ. Μέχρι και σήμερα παρακολουθω πολλά σεμινάρια αναγνωρίζοντας τη ανάγκη μου για μια δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση. Έχω εκπαιδευτεί στην Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία αλλά χρησιμοποιώ τεχνικές και θεωρητικά μοντέλα από διάφορες άλλες προσεγγίσεις, έχοντας σαν στόχο την ολιστική προσέγγιση του κάθε θεραπευομενου.


Στάθης Πετράκης

Στάθης Πετράκης

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ο Στάθης Πετράκης είναι ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής, απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.Sc.) από το Πανεπιστήμιο του Manchester (University of Manchester). Η ψυχοθεραπευτική προσέγγιση στην οποία είναι ειδικευμένος είναι η Οικογενειακή Συστημική, στην οποία εκπαιδεύτηκε από το Συστημικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα. Βρίσκεται σε συνεχή ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση και εποπτεία. Έχει εργαστεί στα Δημοτικά Ιατρεία Βριλησσίων, στον οργανισμό ψυχοκοινωνικής υποστήριξης "Συνύπαρξη", στο Οργανοτροφείο Βουλιαγμένης, καθώς και σε διάφορους εκπαιδευτικούς φορείς. Παρέχει υποστήριξη σε ζητήματα διαταραχών διάθεσης και άγχους, κρίσεων πανικού, κατάθλιψης, προβλήματα εξαρτήσεων, θέματα διαπροσωπικών σχέσεων, φοβιών, αυτοεκτίμησης και εύρεσης υπαρξιακού νοήματος. Ειδικεύεται επίσης σε θέματα που αφορούν οικογενειακές σχέσεις, συμβουλευτική ζεύγους, γονεών και εφήβων.


Σωτηρία Αναγνωστοπούλου

Σωτηρία Αναγνωστοπούλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Αναγνωστοπούλου Σωτηρία έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο τμήμα "Προαγωγής και Αγωγής Υγείας" του ΕΚΠΑ. Είναι εκπαιδευόμενο μέλος στο Κλινικό Πρόγραμμα του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία "ΛΟΓΩ ΨΥΧΗΣ". Η Θεραπευτική προσέγγιση στην οποία ειδικεύεται είναι το "SANE – System Attachment Narrative Encephalon" που εμπλουτίζει τη σύγχρονη μετανεωτερική συστημική θεώρηση με τη θεωρία του συναισθηματικού δεσμού, την αφηγηματική ψυχολογία και τα σύγχρονα ευρήματα των νευροεπιστημών . Έχει εργαστεί για 8 χρόνια ως επαγγελματίας υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "ΛΑΪΚΟ" με ασθενείς με χρόνια και σοβαρά νοσήματα.Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε δομή του Δήμου και παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις. Είναι σε εποπτεία και προσωπική θεραπεία.


Τάνια Διγαλάκη

Τάνια Διγαλάκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Τάνια Διγαλάκη είναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. «Ο πολιτισμικός εαυτός εντός της σχέσης του ζευγαριού»- έρευνα Ειδίκευση στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία (Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων) Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια όπως «Η ανάπτυξη ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων στα παιδιά» καθώς και «Οι διαταραχές σπαστικής συμπεριφοράς- ΔΕΠ-Υ» και άλλα, προκειμένου να παραμένει ενημερωμένη στον κλάδο της. Εργασιακή εμπειρία Εργάζεται ως Ψυχολόγος ιδιωτικά και σε συνεργασία με Κέντρα ειδικών θεραπειών εντός Αττικής, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες καθώς και υπηρεσίες Συμβουλευτικής γονέων. Στα πλαίσια πρακτικής άσκησης έχει εργαστεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, συμμετέχοντας σε συνεδρίες, στην ανάλυση περιστατικών αλλά και στην κινητή μονάδα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές. Εθελοντισμός Έχει εργαστεί εθελοντικά στο Ψ.Ν.Α Δρομοκαΐτειο στην κλινική βραχείας νοσηλείας, συμμετέχοντας στη θεραπευτική διεργασία και τη διεπιστημονική ομάδα της κλινικής.


Τζίνα Κουτσούκου

Τζίνα Κουτσούκου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Γεωργία Κουτσούκου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2010). Στη συνέχεια, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris Diderot - Paris 7 του Παρισιού, όπου και έλαβε τίτλο MSc στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία. Παράλληλα, ολοκλήρωσε 18-μηνη κλινική πρακτική στην Ψυχιατρική Κλινική του Παρισιού Sainte-Anne. Είναι εκπαιδευόμενη Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και εργάζεται στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό "ΕΠΑΨΥ" με στόχο την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση εφήβων και ενηλίκων με ψυχικές και συναισθηματικές δυσκολίες. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με την προσαρμογή και εφαρμογή παρεμβάσεων που στοχεύουν στη θεραπεία ατομικών ψυχικών δυσκολιών (διαταραχές διάθεσης και άγχους), καθώς επίσης στην οικογενειακή θεραπεία και τη θεραπεία ζεύγους.


Χαριτώ Στοφόρου

Χαριτώ Στοφόρου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Στοφόρου Χαριτώ είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο του Nottingham στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει αφιερώσει πολλά χρόνια εκπαίδευσης στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία και στην Ομαδική Ανάλυση όντας μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας. Παράλληλα, είναι εξειδικευμένη στις Θεραπευτικές Κοινότητες Παιδιών και Εφήβων, λόγω της διετούς εκπεύδευσής της σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Essex. Τέλος, έχει λάβει μέρος σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και επιστημονικών ημερίδων, με στόχο την άρτια κατάρτιση και τη συνεχή επιμόρφωση στον τομέα της εξειδίκευσής της.


Χριστίνα Γαλάνη

Χριστίνα Γαλάνη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Είμαι Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια και τα τελευταία χρόνια εργάζομαι με ενήλικες, εφήβους και παιδιά στο ιδιωτικό μου γραφείο καθώς και ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε θέματα Συναισθηματικής Νοημοσύνης, ψυχικής ανθεκτικότητας και διαχείρισης στρες. Έχω ολοκληρώσει τις βασικές μου σπουδές στην ψυχολογία στην Αθήνα στο τμήμα ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ η μεταπτυχιακή μου ειδίκευση στην Εργασιακή Ψυχολογία (MSc in Occupational Psychology), πραγματοποιήθηκε στην Μεγάλη Βρετανία στο University of Nottingham. Έχω εργαστεί για 12 χρόνια σε πολυεθνικές εταιρίες ως σύμβουλος για θέματα ενδυνάμωσης, εκπαίδευσης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και έχω εκπαιδευτεί στο Solution Focused Coaching (ICF-accredited course) από τους Solution Surfers. Επίσης, έχω πιστοποιηθεί ως Εκπαιδεύτρια Γονέων σύμφωνα με το μοντέλο του Thomas Gordon (ΕΑΓ). Αυτόν τον καιρό είμαι εκπαιδευόμενο μέλος στο 4ετές κλινικό πρόγραμμα ειδίκευσης στην συστημική & οικογενειακή ψυχοθεραπεία του Ινστιτούτου Συστημικής Εκπαίδευσης, Έρευνας και Ψυχοθεραπείας «Λόγω Ψυχής». Πιο συγκεκριμένα η θεραπευτική μου προσέγγιση επικεντρώνεται σε μια εμπλουτισμένη μορφή της Συστημικής Ψυχοθεραπείας η οποία ονομάζεται SANE - System Attachment Narrative Encephalon®. Πρόκειται για μια σύνθεση της Συστημικής Προσέγγισης με τη θεωρία του συναισθηματικού δεσμού, τις αρχές της αφηγηματικής ψυχολογίας και τα σύγχρονα ευρήματα στον τομέα των νευροεπιστημών. Είμαι συνεργάτης ψυχολόγος στα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μάνεση & Τσιαμούλη, καθώς και σε εταιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης εργαζομένων. Κλινικά, ειδικεύομαι κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με διαχείριση άγχους & κρίσεων πανικού, με το πένθος, τη βελτίωση σχέσεων, τη γονεϊκότητα, καθώς και την διαχείριση κρίσιμων αλλαγών και καριέρας.


Χριστίνα Τζίτζιφα

Χριστίνα Τζίτζιφα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Τζίτζιφα Χριστίνα είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στη Νέα Ιωνία. Η προσέγγιση της στηρίζεται στην Ψυχοδυναμική – Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία, στην Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία και στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία που έχει καταρτιστεί. Παράλληλα εργάζεται ως ψυχολόγος στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αττικής. Διαθέτει πτυχίο ψυχολογίας από τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης , έχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Στην παρούσα περίοδο ολοκληρώνει την τετραετή εκπαίδευσή της στην Ψυχοδυναμική / Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. Έχει μετεκπαιδευτεί στο Συστημικό Μοντέλο Οικογενειακής Θεραπείας στη Moνάδα Οικογενειακής Θεραπείας από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Συνάμα έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Προσέγγιση από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας. Έχει μετεκπαιδευτεί στη «Διαχείριση Χωρισμού και Διαζυγίου» και στις «Εφαρμογές της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στην Εκπαίδευση στα Παιδιά και στους Εφήβους» από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά προγράμματα στην «Παιδοψυχολογία» και στον «Ενδοσχολικό Εκφοβισμό» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι πιστοποιημένη στη χορήγηση Προβολικών τεστ για ενήλικες (Τ.Α.Τ & Τεστ Κηλίδων Μελάνης Rorschach) και για παιδιά (C.A.T. & WISC-III). Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Αχαρνών & Κηφισιάς. Έχει εργαστεί εθελοντικά ως ψυχολόγος στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης και στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου. Συνάμα υπήρξε εισηγήτρια σε Δημοτικά Σχολεία και είναι ομιλήτρια στα Φροντιστηρια «Πουκαμισάς» σχετικά με Συμβουλευτική Γονέων και Παιδιών – Εφήβων για θέματα που άπτονται της ψυχικής ευημερίας των παιδιών – εφήβων. Τέλος, έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων για τη συνεχή κατάρτισή της.


Χρυσάνθη Αλατσά

Χρυσάνθη Αλατσά

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Msc Χρυσάνθη Αλατσά- Κλινική Ψυχολόγος Σπούδασε Ψυχολογία, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Γαλλικό Πανεπιστήμιο «Université de Bordeaux», όπου ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία. Είναι εκπαιδευόμενο μέλος στο Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία «Λόγω Ψυχής». Έχει εργασθεί: • Σε δομές ψυχικής υγείας, (ψυχιατρική κλινική, κέντρα ψυχικής υγείας), όπου ασχολήθηκε με την ατομική και ομαδική θεραπεία ατόμων που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές, καθώς και την ψυχο-εκπαίδευση των οικογενειών τους. • Στην υποστήριξη και θεραπεία κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού. • Στην τηλεφωνική συμβουλευτική ανθρώπινου δυναμικού. Επιπλέον, πραγματοποίησε την Πρακτική της Άσκηση στο τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ». καθώς και στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Ακόμη, εργάστηκε εθελοντικά στο Χαμόγελο του παιδιού. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις, όπως: • Κλινική ψυχοπαθολογία, Αιγινήτειο Νοσοκομείο • Πρόληψη και παρέμβαση στην ψυχική ασθένεια παιδιών και εφήβων, Νοσοκομείο Αγία Σοφία • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματιών ψυχικής υγείας του ψυχιατρικού τμήματος ενηλίκων, Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αττικής • Κλινικά θέματα στην εξέλιξη παιδιών και εφήβων, Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου του Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός»