Ψυχολόγοι Online - Ψυχοθεραπευτές

Οι Ψυχολόγοι - ψυχοθεραπευτές του ClicktoTherapy, με εξειδίκευση ο καθένας στον τομέα του, μπορούν να σε βοηθήσουν σε ένα μεγάλο εύρος τυχόν θεμάτων που αντιμετωπίζεις όπως κατάθλιψη, άγχος, σχέσεις κ.α. Από την άνεση του σπιτιού σου, θα έχεις πάντα τον ίδιο επαγγελματισμό, αλλά και ποιότητα θεραπείας, που περιμένεις από έναν ψυχοθεραπευτή στο γραφείο του.

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον Ψυχολόγο και τη μέθοδο που σου ταιριάζει. Κλείσε δωρεάν την πρώτη σου αναγνωριστική online συνεδρία!

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ
Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
Πολυετής θεραπευτική εμπειρία
Απόρρητο και Εχεμύθεια

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον Ψυχολόγο και τη μέθοδο που σου ταιριάζει. Κλείσε δωρεάν την πρώτη σου αναγνωριστική online συνεδρία!

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ
Aleksandra Mrkobrada

Aleksandra Mrkobrada

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Gestalt Βιογραφικό

Είμαι πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church και εξειδικεύομαι στην μέθοδο Gestalt. Επιμορφώνομαι διαρκώς μέσα από επιστημονικά βιβλία, άρθρα, σεμινάρια και συνέδρια. Είμαι βαθιά παθιασμένη με το επάγγελμα μου και θεωρώ προνόμιο να είσαι με έναν άλλο άνθρωπο ο οποίος να μοιράζεται μαζί σου τις δυσκολίες του, τη χαρά του, το θυμό του, τη σύγχυση του, τη λύπη του, τις επιτυχίες του. Βλέπω τις θεραπείες ως κάτι ιερό, όπου κάποιος μπορεί πραγματικά να είναι ο εαυτός του.


Christina Gianniou

Christina Gianniou

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Προσωποκεντρική Βιογραφικό

Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. το 2004 και είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Η μετεκπαίδευσή μου ήταν στην προσωποκεντρική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. (Pg.Diploma in PCA Counselling) Εργάζομαι από το 2009 ιδιωτικά και σε οργανισμούς, με ενήλικες και εφήβους με συναισθηματικές δυσκολίες, κατάθλιψη, ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές, διαταραχές άγχους, burn out.


Daphni Couteau

Daphni Couteau

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Daphni Couteau, είμαι Γαλλίδα που γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα. Είμαι Ψυχολόγος (Msc)- Ψυχοθεραπεύτρια από το Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο (Hellenic American University)και είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Τα πρώτα μου πτυχία τα έλαβα από την Σορβόννη (Paris I) από το τμήμα Ιστορίας της Τέχνης με ειδίκευση στην Σύγχρονη τέχνη. Μετά από την πορεία μου στον χώρο της τέχνης αποφάσισα να ακολουθήσω το πάθος μου που ήταν και είναι, η ψυχολογία. Παράλληλα με τις σπουδές μου στην Ψυχολογία, παρακολούθησα μία τετραετή εκπαίδευση στο Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικοθυμικής και Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (θυγατρικό εκπαιδευτικό κέντρο του Ινστιτούτου Albert Ellis της Νέας Υόρκης) από όπου έλαβα και όλες τις βεβαιώσεις και πιστοποίηση αλλά και κλινική εμπειρία. Έχω συμμετάσχει σε συνέδρια και έχω παρακολουθήσει πολλά, εντός και εκτός Ελλάδας με στόχο την συνεχή ενημέρωση μου για την διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών μου. Η κλινική μου εμπειρία άπτεται στους εφήβους και ενήλικες, σε θέματα διαχείριση κρίσεως, δυσκολίας διαχείρισης συναισθημάτων (Άγχος, Πένθος, Θυμό, Θλίψη…), δυσκολίες επίτευξης (αναβλητικότητα..) και διαταραχές προσωπικότητας. Επίσης, εκτός από την ατομική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, παρέχω και θεραπεία ζεύγους όπως και συμβουλευτική γονέων. Το γεγονός ότι προέρχομαι από Γαλλική οικογένεια, ότι μεγάλωσα στην Ελλάδα και σπούδασα και σε Αμερικάνικο Κολλέγιο μου δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιώ τις συνεδρίες μου σε 3 γλώσσες αλλά βασικότερο να έχω και προσωπική εμπειρία πολυπολιτισμικού βιώματος. Η προσέγγιση μου είναι εξατομικευμένη με απόλυτο σεβασμό ως προς το άτομο, τις ανάγκες του και το απόρρητο.


Mαίρη Πάνου

Mαίρη Πάνου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Η Μαίρη Πάνου είναι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές σε Εφαρμοσμένη Γνωστική και Αναπτυξιακή Ψυχολογία και έχει εργαστεί σε σχολεία, κέντρα ειδικών θεραπειών καθώς και εθελοντικά σε ΜΚΟ οργανώσεις και στην γραμμή 10306 από το Υπουργείο Υγείας. Στο παρόν συνεργάζεται με Ινστιτούτα και Κέντρα Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων, διδάσκει μαθήματα ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.


Mαριλένα Παπαδαντωνάκη

Mαριλένα Παπαδαντωνάκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Η Μαριλένα Παπαδαντωνάκη είναι ψυχολόγος και ειδ.συστημική ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ολοκλήρωσε την μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στην Κλινική Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου στο πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία. Εχει εργαστεί εθελοντικά στο ΚΕΘΕΑ και στο 18ΑΝΩ, με ενήλικες και οικογένειες με θέματα χρήσης. Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης επιμορφώνεται,παρακολουθεί σεμινάρια και εκπαιδεύεται σε τετραετές πρόγραμμα με κατεύθυνση τη συστημική-οικογενειακή θεραπεία. ¨Εχει εργαστεί ως ψυχολόγος με παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο και συνεργάζεται με το ίδρυμα Δοξιάδη στο τμήμα οικογενειακής θεραπείας.


Nora Chorozian

Nora Chorozian

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό


Vasiliki Chatzaki

Vasiliki Chatzaki

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Η Χατζάκη Βασιλική είναι Ψυχολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκπαιδευόμενη Αφηγηματική Ψυχοθεραπεύτρια (Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας και Κοινοτικής Πρακτικής – Masters in Narrative Therapy & Community Practice του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης). Στόχος της μέσα από αυτήν την προσέγγιση είναι το άτομο που αναζητά βοήθεια να νιώσει άνευ όρων αποδοχή και σεβασμό όσον αφορά την διαφορετικότητα και τις αξίες του, καθώς το πιο σημαντικό γι' αυτήν είναι η ασφάλεια και ενσυναίσθηση μέσα στην ψυχοθεραπευτική σχέση. Παράλληλα, είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου. Έχει κάνει πρακτική άσκηση στην Ψυχιατρική κλινική «Άγιος Χαράλαμπος» στο Ηράκλειο Κρήτης, δουλεύοντας ατομικά με περιστατικά κατάθλιψης, διπολικής, σχιζότυπης διαταραχής, ΔΑΦ και με περιστατικά στο κομμάτι των εξαρτήσεων. Έχει εργαστεί εθελοντικά σε κοινωνικές δομές – κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, συντονίζοντας ομάδες για την ένταξη και προστασία γυναικών προσφυγών. Παράλληλα, συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις της και τις ψυχοθεραπευτικές της δεξιότητες κι για αυτόν τον λόγο εκπαιδεύεται στην συνθετική θεραπεία μέσα από το μοντέλο του Yalom για ομαδική ψυχοθεραπεία, με συνεχή πρακτική και εντατική εποπτεία(κέντρο ΕΚ.Ι.Σ.Υ.Π). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με την εφαρμογή παρεμβάσεων που στοχεύουν στην ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική και θεραπεία σε ενήλικες, παιδιά-έφηβους, οικογένειες, ΛΟΑΤΚΙ+, θέματα διαχείρισης άγχους, φοβιών, κατάθλιψης και κατάθλιψης συγκεκριμένα στην τρίτη ηλικία. Σήμερα, συνεργάζεται με το ClicktoTherapy καθώς επιθυμεί να στηρίξει ομάδες και άτομα που δεν έχουν αλλιώς πρόσβαση στο κομμάτι της ψυχοθεραπείας.


Αγγελική Πετράκη

Αγγελική Πετράκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Αγγελική Πετράκη και είμαι Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος νόμιμης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Ο τίτλος των Μεταπτυχιακών Σπουδών μου είναι στην " Ψυχολογία Υγείας", της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είμαι Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και κάτοχος διπλώματος στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική . Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης συνεχίζω να παρακολουθώ ευρεία γκάμα σεμιναρίων και ολοκληρωμένων εκπαιδεύσεων. Επίσης, διαθέτω πιστοποίηση ως εκπαιδεύτρια Εργαστηρίων Αποτελεσματικού Γονέα (ΕΑΓ) από την Gordon Hellas. Εργάζομαι ως Ψυχολόγος από το 2007 παρέχοντας προσαρμοσμένη εξατομικευμένη συμβουλευτική, με κριτήριο τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου που μου εμπιστεύεται τις αγωνίες και τους προβληματισμούς του.


Αθανάσιος Καλογερόπουλος

Αθανάσιος Καλογερόπουλος

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Είμαι ψυχολόγος πτυχιούχος του τμήματος ψυχολογίας του Α.Π.Θ και ψυχοδυναμικός ψυχοθεραπευτής Διαθέτω εργασιακή εμπειρία σε κοινωνικές δομές του ελληνικού δημοσίου 5 ετών , στις οποίες αναλαμβάνω την ψυχοκοινωνική στήριξη πολιτών μέσω ατομικών συνεδριών. Από το 2015 εργάζομαι επίσης σε ιδιωτικό επίπεδο αναλαμβάνοντας πληθώρα αναλυόμενων αποκτώντας έτσι εμπειρία σε μεγάλο εύρος δυσκολιών (κρίσεις πανικού, διαταραχές άγχους, φοβίες, δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις, διαταραχές διάθεσης, θυμό, θλίψη, ψυχοσωματικά συμπτώματα, θέματα αυτοεκτίμησης, εξαρτήσεις, ζητήματα υπαρξιακής διάθεσης)!


Αθηνά Κουμιώτη

Αθηνά Κουμιώτη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Αθηνά Κουμιώτη και είμαι Ψυχολόγος _ Συστημική θεραπεύτρια. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας, του πανεπιστημίου Κρήτης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, πραγματοποίησα την εκπαίδευση μου στην θεραπεία με βάση την συστημική προσέγγιση! Έχω εργαστεί για 5 χρόνια σε πολυδύναμο κέντρο του Ρεθύμνου, πραγματοποιώντας θεραπευτικές συνεδρίες με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, με εφήβους, γονείς αλλά και ομαδική θεραπεία σε ομάδες ενηλίκων! Από τον Σεπτέμβριο του 2022 διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο στην περιοχή του Κορυδαλλού.


Αθηνά Μαξιμιάδη (she/η)

Αθηνά Μαξιμιάδη (she/η)

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Η Αθηνά Μαξιμιάδη πραγματοποίησε τις βασικές σπουδές της στην Ψυχολογία στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα, στη διάρκεια των οποίων υπήρξε εθελοντικά ασκούμενη στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ‘ΑΚΤΙΟΣ’, στην Πανελλήνια Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ). Έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο της Ψυχολόγου Υγείας στο University of Surrey στην Αγγλία. Με τον τίτλο αυτό συνεργάζεται με τις ιδιωτικές κλινικές Μητέρα, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Κλινική Ψυχικού) και Ιασώ, και εθελοντικά με την Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.). Έχει εργαστεί στο Byron College παρέχοντας παρέμβαση σε παιδιά με διαταραχές συμπεριφοράς, εθελοντικά στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘ΑΘΗΝΑ’ του ΟΚΑΝΑ και του Αιγινητείου Νοσοκομείου, και ως Υπεύθυνη Ψυχολογικής Υποστήριξης σε ομάδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΟΗΕ) για τους πρόσφυγες. Ταυτόχρονα, ως εξωτερικός συνεργάτης παρέχει υπηρεσίες σε κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, με αναπτυξιακές διαταραχές, συμπεριφορικές ή συναισθηματικές διαταραχές. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς και πιστοποιημένη συνεργάτης του Ταμείου Υγείας της Τράπεζας της Ελλάδος. Έχει παρουσιάσει ομιλίες στο 16ο Συμπόσιο Εντατικής Ιατρικής Ενόπλων Δυνάμεων και το 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εντατικής Θεραπείας. Οι γνώσεις της συμπληρώνονται με την παρακολούθηση πλήθους σεμιναρίων και συνεδρίων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και διαρκών μετεκπαιδεύσεων.


Αθηνά Σάρλου

Αθηνά Σάρλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Σάρλου Αθηνά και είμαι Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος νόμιμης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Πραγματοποίησα την πρακτική μου στο ιατρείο νοητικών διαταραχών/ανοιών της Β’ Νευρολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, στο ΠΓΝ Αττικόν. Έχω ολοκληρώσει το 4ετές πρόγραμμα στη Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία στο «Κέντρο Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας – Κέντρο Διά Βίου Μάθησης». Μερικά από τα οφέλη της συστημικής ψυχοθεραπείας είναι η σταθερή και συστηματική βελτίωση των σχέσεων που οικοδομεί το άτομο, οι θετικές αλλαγές που παρατηρούνται στο μικροκλίμα του συστήματος, η καλύτερη κατανόηση της υποκειμενικής εκδοχής της ατομικής εμπειρίας και του κόσμου του θεραπευόμενου, η δημιουργία σταθερότητας και ισορροπίας στα άτομα-μέλη και η ανάληψη των ευθυνών, η κατανόηση των σχέσεων, η προαγωγή της προσωπικής ανάπτυξης. Επίσης, έχω παρακολουθήσει το ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην «Κλινική Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου», Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Έχω παρακολουθήσει συνέδρια με θέματα όπως η «Ψυχοσωματική φροντίδα στον καρκίνο», «Πρώτε βοήθειες ψυχικής υγείας για όλους», «Ο ρόλος της κλινικής ψυχολογίας και της ψυχολογίας της υγείας», «Θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων». Την περίοδο 2020-2021 απασχολήθηκα εθελοντικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ψυχολογικής υποστήριξης «Mila mou», πραγματοποιώντας διαδικτυακές συνεδρίες με εφήβους και ενήλικες. Τα τελευταία 3 χρόνια δουλεύω συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, με συναισθηματικές δυσκολίες, κρίσεις πανικού, φοβίες, προβλήματα σχέσεων, διαταραχές άγχους, ψυχικά τραύματα. Για τα περιστατικά μου λαμβάνω ατομική εποπτεία.


Ακριβή Βατσή

Ακριβή Βατσή

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Σπούδασα ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, από όπου αποφοίτησα το 2016. Έπειτα, συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Κλινική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Newcastle στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και πάνω στη Κλινική Νευροψυχολογία και τις Νοητικές Νευροεπιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Ινστιτούτο "Montreal Neurological Institute" του Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου έλαβα υποτροφίες και διακρίσεις λόγω υψηλής επίδοσης και ολοκλήρωσα τη πρακτική μου άσκηση σε κέντρα ψυχικής υγείας και μεγάλα νοσοκομεία όπως το Παπανικολάου, το Αττικόν και ο Ευαγγελισμός. Εκεί, απέκτησα πολύτιμη εμπειρία στην αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού, στις αγχώδεις διαταραχές, την κατάθλιψη, τις ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές, τις διαταραχές πρόσληψης τροφής κλπ καθώς και στη νευροψυχολογική εκτίμηση. Επί του παρόντος είμαι υποψήφια διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάζομαι σε κέντρο αποκατάστασης και στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", ενώ διατηρώ και ιδιωτικό γραφείο. Όσον αφορά την ψυχοθεραπευτική μου εκπαίδευση, ασκώ το μοντέλο της λογικοθυμικής γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας (RECBT), εκπαιδευόμενη από το Ελληνικό Ινστιτούτο RECBT. Σε αυτό το μοντέλο μαθαίνουμε πως να αναγνωρίζουμε τις αυτοηττούμενες ή άκαμπτες πεποιθήσεις και να τις αντικαθιστούμε με πιο ορθολογικές και ευέλικτες, με στόχο μια πιο ευτυχισμένη και ανεξάρτητη ζωή παρά τις αντικειμενικές αντιξοότητες. Η στάση μου στη θεραπεία είναι μη επικριτική, υποστηρικτική και ενθαρρυντική. Σκοπός στο τέλος αυτού του ταξιδιού είναι να μην με χρειάζεσαι, έχοντας πλέον γίνει ο θεραπευτής του εαυτού σου. Γιατί η ζωή είναι δύσκολη, αλλά δε χρειάζεται να είναι και ανυπόφορη.


Αλεξάνδρα Γεωργακοπούλου

Αλεξάνδρα Γεωργακοπούλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Γεωργακοπούλου και είμαι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο του Tübingen στη Γερμανία και έχω ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα πάνω σε Συγκριτικές Προσεγγίσεις και Κλινικές Εφαρμογές της Ψυχοθεραπείας στο τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευσή μου στην Λογικοθυμική και Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Rational-Emotive & Cognitive-Behavioral Therapy), μια προσέγγιση που ασχολείται με ποικίλα θέματα σχετικά με την άμεση διαχείριση συναισθηματικής αναστάτωσης και συμπεριφορικής αλλά και φιλοσοφικής αλλαγής.


Αλέξανδρος Μπλιθικιώτης

Αλέξανδρος Μπλιθικιώτης

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Ο Μπλιθικιώτης Αλέξανδρος MSc, είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής με Μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία (γνωστική-συμπεριφοριστική, ψυχοδυναμική, ανθρωποκεντρική). Έχει εξειδικευτεί στη Θεραπεία Σχημάτων, καθώς και στην τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR, οι οποίες προσεγγίζουν θέματα όπως αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, διαταραχές προσωπικότητας, διαταραχές ύπνου, φοβίες, ψυχαναγκασμούς και τραύμα. Η κλινική του εμπειρία και κατάρτιση έχει διαμορφωθεί σε κέντρα ψυχικής υγείας, δήμους καθώς και σε δομές προσφύγων, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε ενήλικες και εφήβους. Τέλος, η ενασχόλησή του με τις τέχνες τον οδήγησε στην απόκτηση διπλώματος θεραπείας μέσω κινηματογράφου και θεάτρου,


Αλεξία Κωνσταντίνου

Αλεξία Κωνσταντίνου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Αλεξία Ειρήνη Κωνσταντίνου. Σπούδασα Ψυχολογία στο «Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών» και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές της σπουδές με αντικείμενο την Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία στο University of Reading της Αγγλίας (MSc Development and Psychopathology). Επίσης, έχω ολοκληρώσει το 4ετες εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη» στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία καθώς και 5 χρόνια προσωπικής θεραπείας. Από τον Οκτώβριος 2021 μέχρι σήμερα, στο ίδιο ινστιτούτο συμμετέχω εβδομαδιαίως στην ομάδα εποπτείας. Η εστίαση μου στη θεραπευτική διεργασία είναι στην ανθρώπινη ύπαρξη που αλληλεπιδρά με τα διάφορα πλαίσια ζωής της. Στις αλλαγές που μπορεί να διεκδικήσει κάθε άνθρωπος παίρνοντας ο ίδιος την ευθύνη να κρατήσει το τιμόνι της ζωής του χωρίς φόβο. Στο πώς η ζωή μπορεί να είναι συναρπαστική παρά τα εμπόδια της. Λίγα λόγια για την εργασιακή μου πορεία: Απ' το Μάρτιο του 2019 έως το Δεκέμβριο του 2020 εργάστηκα ως ψυχολόγος στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών Βούλας. Για δύο χρόνια επίσης εργάστηκα ως αναπληρώτρια ψυχολόγος σε ΕΠΑΛ της Αττικής. Μεγάλη εμπειρία επαγγελματική αλλά και προσωπική ήταν ο εθελοντισμός που έκανα απ'το 2014 έως το 2020 στο Τμήμα Εφήβων του Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς, όπου παρείχα υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο στους εφήβους του τμήματος. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας δημιούργησα και διατηρώ μέχρι σήμερα ιδιωτικό γραφείο, όπου παρέχονται διαδικτυακές συνεδρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κυρίως σε νεαρούς ενήλικες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις δια ζώσης συνεδρίες. Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου και επιστημονικός συνεργάτης του site ψυχολογίας PsychologyNow (www.psychologynow.gr).


Αναστασάκου Ελένη

Αναστασάκου Ελένη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Η Αναστασάκου Ελένη είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και την ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση στην Ελληνική Εταιρία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας. Έχει εκπαιδευτεί και συνεργαστεί με δομές ψυχικής υγείας και πλαίσια όπως το Αιγινήτειο Νοσοκομείο (Α' Ψυχιατρική Κλινική: γενικός πληθυσμός, διαταραχές πρόσληψης τροφής και σεξουαλικές διαταραχές), η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (οικοτροφεία, κέντρο ημέρας για ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο), και είναι εξωτερικός συνεργάτης στη Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, Β’ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ. Επίσης εργάζεται ιδιωτικά τα τελευταία χρόνια με έδρα στο Σύνταγμα, και συνεργάζεται με κέντρα της Αθήνας παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας παιδιών, εφήβων και συμβουλευτική γονέων, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Έχει επιπλέον συνεργαστεί με φορείς όπως ο Δήμος Ηλιούπολης, παρέχοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, με φροντιστήρια (Δημόκριτος, Κερατσίνι) για την οργάνωση ομιλιών σε γονείς και εφήβους και τη συμβουλευτική γονέων, και με τη ΜΚΟ Praksis για την ψυχοκοινωνική στήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων και mentoring. Τέλος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις για το Νευροψυχολογικό Έλεγχο και Αξιολόγηση (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), Πρόγραμμα Ψυχιατρικής Ενηλίκων και Παιδιών στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο», Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Οικογενειακή Θεραπεία, Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 18 ΑΝΩ: “Θεραπευτική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Εισαγωγή στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία» 18 ΑΝΩ, ΨΝΑ - Δαφνί.


Αναστασία Γκόντη

Αναστασία Γκόντη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος Ψυχολόγιας (Α.Π.Θ), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση (Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης). Διαθέτω πολύχρονη εμπειρία εργασίας με παιδιά, άτομα με αυτισμό και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στην Ελλάδα, Ισπανία και Αγγλία. Η εξειδίκευση μου στην Αγγλία είναι στην Ανθρωπιστική και Συνθετική Συμβουλευτική θεραπεία και διαθέτω 3ετή εμπειρία σε οργάνωση που παρήχε θεραπευτικές υπηρεσίες σε άτομα με ψυχολογικό τραύμα, αγχωτικές διαταραχές, σεξουαλικό τραύμα και σχεσιακές δυσκολίες. Στο θεραπευτικό πλαίσιο που προσφέρω, σε συναντώ ως ένα μοναδικό, ξεχωριστό άτομο και συνεξετάζω μαζί σου τη σχέση με τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Η προσέγγισή μου είναι συνθετική που σημαίνει πως αντλώ από διαφορετικές ψυχοθεραευτικές προσεγγίσεις όπως η ψυχοδυναμική και σχεσιακή. Πιστεύω πως οι ψυχολογικές δυσκολίες μας έχουν τις ρίζες τους τόσο σε παρούσες προβληματικές σχέσεις αλλά και σε παρελθοντικές, που εξακολουθούν και επηρεάζουν την σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους. Μέσα λοπόν από τη σχέση με τον θεραπευτή/τρια μπορούμε να καταλάβουμε τι μπορεί να συμβαίνει και στις σχέσεις μας με τους άλλους. Αυτή η διεργασία μπορεί πολλές φορές να είναι δύσκολη και επώδυνη και γι'αυτό σε κάθε περίπτωση θα σεβαστώ τον δικό σου, μοναδικό ρυθμό σου. Website: https://www.anastasiagkonti.com/


ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΝΟΥΣΙΑΔΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΝΟΥΣΙΑΔΟΥ

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συνθετική Βιογραφικό

Αποφοίτησα από τμήμα Ψυχολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Η μετεκπαίδευσή μου είναι στην συνθετική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. Εργάζομαι ιδιωτικά από το 2018 αναλαμβάνοντας ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και μετέπειτα ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Διαθέτω εμπειρία στη διαχείριση συναισθηματικών διαταραχών (κατάθλιψη), διαταραχές εικόνας σώματος, διαταραχών άγχους – πανικού, συμβουλευτικής γονέων, προσωπικής ανάπτυξης – βελτίωσης της αυτοεκτίμησης, διαχείριση σχέσεων γονέων με τα παιδιά τους. Έχω εργαστεί από το 2013-2017 σε πλαίσια θεραπειών για παιδιά με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, ήπια νοητική υστέρηση και διαταραχές λόγου. Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, υπάρχει δημοσίευσή μου σε επιστημονικό περιοδικό με τίτλο: Manousiadou, A. (2022). Low Emotional Self-regulation of Children and Adolescents with Traumatic Experiences Impacts on Their Life Quality. Open Journal of Psychology, 2(1), 1–16.


Αναστασία Μόσιου

Αναστασία Μόσιου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτήςΒιογραφικό

Ονομάζομαι Αναστασία Μόσιου. Είμαι ψυχολόγος (MSc) με άδεια άσκησης επαγγέλματος. Ολοκλήρωσα τις βασικές μου σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου. Στη συνέχεια, εργάστηκα σε Κέντρο Ημέρας στον Βόλο, παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη σε ενήλικες κατά την περίοδο της πανδημίας. Τα τελευταία δύο χρόνια, βρίσκομαι στην Ολλανδία, όπου ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λάιντεν. Αυτή τη στιγμή, συνεργάζομαι με μία εταιρεία προσφέροντας ψυχοθεραπεία σε διεθνείς φοιτητές και εκπατρισμένους σε Αγγλικά και Ελληνικά. Παράλληλα εκπαιδεύομαι στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα από το Ελληνικό Ινστιτούτο Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα. Πρόκειται για μία ανθρωπιστική προσέγγιση που υποστηρίζει τη σπουδαιότητα των συναισθημάτων στην ανθρώπινη λειτουργία και την θεραπευτική αλλαγή. Ωστόσο, στην πρακτική μου προσπαθώ να εξατομικεύω τη θεραπεία βασιζόμενη στις ανάγκες του εκάστοτε θεραπευόμενου, ενσωματώνοντας στοιχεία από άλλες προσεγγίσεις όπως τη Γνωσιακή-Συμπεριφορική θεραπεία, τη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης και τη Διαλεκτική-Συμπεριφορική Θεραπεία και τη Θεραπεία εστιασμένη στη συμπόνια.


Αναστασία Νταλαμάγγα

Αναστασία Νταλαμάγγα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική Βιογραφικό

Μαζί θα προσπαθήσουμε να δούμε "κάτω" από τα σημερινά προβλήματα και να καταλάβουμε γιατί αυτά υπάρχουν. Πολύ συχνά, οι αναδρομές στο παρελθόν, στην παιδική ηλικία και στον τρόπο που μεγάλωσες θα κάνουν την εικόνα πιο ξεκάθαρη. Πέρα από την γνωστική επίγνωση των συνδέσεων παρόντος- παρελθόντος, ένας σημαντικός στόχος της θεραπείας είναι και η βίωση συναισθημάτων μέσα στη συνεδρία. Η παρατήρηση του σώματος και των φυσιολογικών αντιδράσεών του θα μας δείχνει το δρόμο προκειμένου σιγά σιγά να μπορέσεις να βιώσεις, να συμφιλιωθείς ή να απελευθερωθείς από συναισθήματα που σε ταλαιπωρούν. Θα είναι μία σκληρή δουλειά που θα κάνουμε μαζί. Είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτος ΑΠΘ, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος καθώς και του μεταπτυχιακού προγράμματος Clinical Psychology (Msc) του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης. Η ψυχοθεραπευτική προσέγγιστη στην οποία εκπαιδεύομαι και ασκώ είναι η Βραχεία Εντατική Δυναμική Ψυχοθεραπεία. Διασφαλίζω την ποιότητα της δουλειάς μου μέσω της προσωπικής μου θεραπείας, εποπτείας και συνεχούς μάθησης. Από την έναρξη των σπουδών μου έως και σήμερα έχω συμμετάσχει σε συνέδρια ψυχοθεραπείας και ψυχιατρικής, πρακτική άσκηση σε ψυχιατρικές κλινικές αλλά και ιδιωτικά γραφεία (στην Ελλάδα, Σουηδία και την Ισπανία), εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus με θέματα το mindfulness, την ενσυναίσθηση, τη σωματική ψυχοθεραπεία, την τέχνη στην ψυχοθεραπεία (θέατρο, χορό, θεραπευτική γραφή) κ.α. Έχω ασχοληθεί εθελοντικά με παιδιά με ειδικές ανάγκες καθώς και με την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σε θέματα ψυχικής υγείας, είτε μέσω event είτε μέσω άρθρων και βίντεο. Έχω εμπειρία ως ψυχοθεραπεύτρια σε online πλαίσια και με άτομα από διάφορες χώρες. Διεξάγω θεραπεία στα ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά.


Ανδριανή Κάνδηλα

Ανδριανή Κάνδηλα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Κάνδηλα Ανδριανή, είμαι ψυχολόγος- εκπαιδευόμενη οικογενειακή/ συστημική ψυχοθεραπεύτρια, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο τμήμα της Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννινων, με κατεύθυνση τον τομέα της Ψυχολογίας. Ολοκλήρωσα, επίσης, τις σπουδές μου σε προπτυχιακό επίπεδο στο τμήμα της Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου East London (UEL). Έχω εμπειρία στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία καθώς και κλινική εμπειρία έχοντας εργαστεί στο 414 ΣΝΕΝ (Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων). Έχω εργασθεί επίσης, στο Κέντρο Ημέρας Alzheimer Αμαρουσιου κάνοντας νοητική ενδυνάμωση και χορηγώντας ψυχομετρικά εργαλεία, ως ψυχολόγος.


Άννα Αρχοντή

Άννα Αρχοντή

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Άννα Αρχοντή και είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτος ΑΠΘ. Τα τελευταία 3 χρόνια εξειδικεύομαι στην Γνωστική-Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT), ενώ φοιτώ στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Κλινική Ψυχική Υγεία» της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Επιπλέον έχω επιμορφωθεί στην «Οργανωσιακή Ψυχολογία και Συμπεριφορά» και στην «Ειδική Αγωγή: Διεπιστημονικές πρακτικές σύγκλισης» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχω συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων, παρουσιάζοντας το έργο μου, έχω διεξάγει ομιλίες, ενώ ασχολούμαι και με τη συγγραφή άρθρων. Όσον αφορά στην επαγγελματική μου πορεία, έχω συνεργαστεί με κέντρο ειδικών θεραπειών για παιδιά, ενώ το τελευταίο διάστημα έχω επικεντρωθεί στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων. Αυτό που πάντα κέντριζε το ενδιαφέρον μου είναι το πως οι σκέψεις των ανθρώπων, επηρεάζουν το πως αισθάνονται και συμπεριφέρονται˙ κάτι που η CBT έχει ως βασική της αρχή. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και μαζί. Θα επιδιώξουμε να αναγνωρίσουμε τις δυσλειτουργικές σκέψεις που οδηγούν σε δυσφορικά συναισθήματα. Όσο τις αντικαθιστούμε με ρεαλιστικότερες, θα παρατηρείτε σταδιακή αλλαγή στο πως νιώθετε και πράττετε. Σ’ αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον ταξίδι, είμαστε συνοδοιπόροι. Έχουμε ως οδηγό την πίστη στον άνθρωπο και τη δύναμή του. Και θυμηθείτε˙ ο δρόμος προς την αλλαγή μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά η θέα…υπέροχη.


Άννα Βότσκου

Άννα Βότσκου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Άννα Βότσκου. Είμαι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος και δραστηριοποιούμαι στην Αθήνα. Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επί του παρόντος εκπαιδεύομαι στην τετραετή εξειδίκευση στην Συστημική Ψυχοθεραπεία του Κέντρου Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτελεί φορέα πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA) και την Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (Ε.Ε.Ψ.Ε.). Εργάζομαι ψυχοθεραπευτικά πραγματοποιώντας online ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες με ενήλικες, ενώ παράλληλα εργάζομαι σε ένα κέντρο ειδικών θεραπειών με παιδιά, εφήβους & γονείς. Έχω συνεισφέρει εθελοντικά στα κέντρα πρόληψης και εξέτασης ThessCheck point της Θετικής Φωνής, έχω συμμετάσχει και συντονίσει δράσεις κοινωνικού τσίρκου με ευάλωτες ομάδες. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την θεραπεία ζευγαριών, την ενδυνάμωση των γυναικών, την αντιμετώπιση των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, των διατροφικών διαταραχών κ.α., και έχω συμμετάσχει σε διάφορες ερευνητικές προσπάθειες με κύριο επίκεντρο την γυναικεία οπτική. Βρίσκομαι σε εποπτεία και προσωπική θεραπεία, διαδικασίες που θεωρώ απαραίτητες για το ψυχοθεραπευτικό επάγγελμα. Η δική μου ατομική ψυχοθεραπεία μου έχει προσφέρει αρετές που με καθιστούν καλύτερο άνθρωπο και επαγγελματία και εύχομαι ολόψυχα σε κάθε άνθρωπο να βιώσει το ίδιο.


Άννα Μακρή

Άννα Μακρή

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Άννα Μακρή και είμαι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια παιδιών, εφήβων & ενηλίκων. Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και παρακολουθώ το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας», στο τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευση μου στην Λογικοθυμική και Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο RE&CBT· Πρόκειται για μια γνωσιακού συμπεριφορικού τύπου θεραπεία η οποία είναι αποτελεσματική στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση ποικίλων συναισθηματικών και συμπεριφορικών δυσκολιών. Παράλληλα εργάζομαι εθελοντικά ως ψυχοθεραπεύτρια σε ομάδες με ΛΟΑΤΚΙ+ ενήλικες.


Άννα-Μαρία Λαγκώνα

Άννα-Μαρία Λαγκώνα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κι έχω κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία πάνω στην εφαρμοσμένη παιδοψυχολογία. Στη διάρκεια των σπουδών μου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αλλά και με την ολοκλήρωση τους, εργάστηκα εθελοντικά αλλά και επαγγελματικά με διάφορες δομές και μπόρεσα να αποκτήσω εμπειρία με πλυθυσμούς με ποικίλες δυσκολίες και ζητήματα προς διαχείριση. Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα και παράλληλα με την επαγγελματική συνεργασία μου με διάφορα πλαίσια μέσα στα χρόνια, αποφάσισα να εκπαιδευτώ στη Συστημική -Οικογενειακή προσέγγιση της Ψυχοθεραπείας. Η προσέγγιση αυτή που ακολουθώ ως επαγγελματίας βλέπει το άτομο, όχι ως μεμονωμένη και αποκομμένη οντότητα, αλλά ως μέρος συστημάτων και σχέσεων, όπως είναι η οικογένεια, το ζέυγος, το επαγγελματικό περιβάλλον, οι φιλικές σχέσεις μεταξύ άλλων. Η ματιά της προσέγγισης αυτής αλλά και του τρόπου με τον οποίο συνεργάζομαι με τους θεραπευόμενους μου είναι σχεσιακή, παρατηρώντας, αναλύοντας και δουλεύοντας αυτό το σχετίζεσθαι, σεβόμενη το άτομο που έρχεται για θεραπεία, το ρυθμό και ό, τι εκείνο φέρει μέσα στη θεραπεία. Για τον/την θεραπευόμενο/η είναι μία ευκαιρία να μπορέσει να βιώσει, μέσα από μία σταθερή θεραπευτική σχέση ασφάλειας και εμπιστοσύνης, οτι το σχετίζεσθαι μπορεί να συμβαίνει και με άλλους τρόπους, αλλά και να δει τον εαυτό του μέσα κι από άλλες ματιές.


Άννα - Μαρία Μάινα

Άννα - Μαρία Μάινα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Η Μάινα Άννα Μαρία είναι ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία του Leiden University. Εκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπεία στο Τετραετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία του Εργαστηρίου Συστημικής Σκέψης & Εκπαίδευσης. Έχει ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Κριτικές Προσεγγίσεις του Πεδίου των Εξαρτήσεων του Α.Π.Θ. και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και Σχολική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει εργαστεί εθελοντικά ως ψυχοθεραπεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων σχολικής αναπτυξιακής, κοινωνικής και κλινικής ψυχολογίας.


Άννα-Μαρία Τραμπαδούρου

Άννα-Μαρία Τραμπαδούρου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Άννα - Μαρία Τραμπαδούρου και είμαι νευροψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Είμαι πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και λαμβάνω εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων στο Αιγινήτειο νοσοκομείο. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως ψυχοθεραπεύτρια και αναλαμβάνω περιστατικά σε όλο το φάσμα της ψυχοπαθολογίας, πάντοτε με τη χρήση εποπτείας, ομαδικής και ατομικής. Βασικό μου μέλημα είναι η αντιμετώπιση κάθε περιστατικού εξατομικευμένα, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε θεραπευόμενου και πάντοτε με γνώμονα τη μοναδικότητα του ατόμου αλλά και την επιστημονική αρτιότητα που προσπαθώ να τρέφω και να διατηρώ.


Άννα Παπαποστόλου

Άννα Παπαποστόλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Συστημική Βιογραφικό

Ονομάζομαι Άννα Παπαποστόλου και είμαι Ψυχολόγος με νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS). Έχω εκπαιδευτεί και συνεχίζω να εκπαιδεύομαι στην Συστημική/Οικογενειακή προσέγγιση θεραπείας. Είμαι απόφοιτος Ψυχολογίας (University of Sunderland) με μεταπτυχιακά στην Εφαρμοσμένη Αναπτυξιακή Ψυχολογία (University of Portsmouth) και στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας (Frederick University). Έχω εξειδικευτεί στην Κλινική Υπνοθεραπεία & Υπνοανάλυση με Ψυχοθεραπεία, στην μέθοδο τραυματοθεραπείας EMDR, στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό NLP, στο Mindfulness, στις αναπτυξιακές διαταραχές και τον αυτισμό (TEACCH - PECS) καθώς και άλλες τεχνικές που προσεγγίζουν θέματα όπως αγχώδεις διαταραχές, ψυχικό τραύμα, προβλήματα σχέσεων, φοβίες, διαχείριση πένθους, διατροφή, ψυχοσεξουαλική υγεία, δυσπροσάρμοστες συμπεριφορές κλπ. Έχω εργαστεί ως Επιστημονικά Υπεύθυνη & Ψυχολόγος σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε κέντρα ημέρας και οικοτροφεία για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και γονείς. Ο τρόπος εργασίας μου σε αυτό το θεραπευτικό ταξίδι είναι εξατομικευμένος και βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, την άνευ όρων αποδοχή, την συνεργασία και την ασφάλεια.