3+3 αναγνώσματα που προτείνει το clicktotherapy για αυτό το καλοκαίρι

3+3 αναγνώσματα που προτείνει το clicktotherapy για αυτό το καλοκαίρι

Όπως κάθε χρόνο, πριν τις διακοπές του Αυγούστου, όλη η ομάδα του clicktotherapy κάνει μια συνάντηση και συζητάει τα βιβλία της χρονιάς που η καθεμία μας και ο καθένας μας διάβασε και λάτρεψε. Στην συνέχεια, δημιουργούμε την λίστα με κάποια από αυτά τα αναγνώσματα και την μοιραζόμαστε τόσο μεταξύ μας όσο και μαζί σου. Ελπίζουμε να σου φανεί εξίσου χρήσιμη!

Βιβλία λογοτεχνίας

3 βιβλία λογοτεχνίας που αναλύουν με εντυπωσιακό τρόπο την ψυχοσύνθεση των ηρώων.

Τα απομεινάρια μιας ημέρας, του Καζούο Ισιγκούρο. Ένα σύγχρονο κλασικό μυθιστόρημα που μας καλεί να αναλογιστούμε αν εν τέλει έχουμε κάτι να κερδίσουμε αναλογιζόμενοι συνεχώς το παρελθόν και κατηγορώντας τον εαυτό μας για το ότι η ζωή δεν εξελίχθηκε μάλλον όπως περιμέναμε.

Η απατηλή ζωή των ενηλίκων, της Έλενα Φεράντε (ψευδώνυμο). «Η συγγραφέας συλλαμβάνει με μοναδικό τρόπο όλη αυτή την αβεβαιότητα που νιώθουμε όταν, μεγαλώνοντας, αρχίζουμε να βλέπουμε τους γονείς μας και τους ενήλικες γενικά ως τους πραγματικούς ανθρώπους που είναι, κάθε άλλο παρά τέλειους» (AFAR Magazine).

Το πρόβλημα Σπινόζα, του Ιρβιν Γιάλομ, το οποίο εξελλίσεται σαν 2 αναγνώσματα: το πρώτο που σκιαγραφεί τον φιλόσοφο Σπινοζα μέσα στην κοσμοπολίτικη Ολλανδία του 17ου αιώνα, ενώ το δεύτερο βιογραφεί τον Άλφρεντ Ρόζεμπεργκ, τον διαβόητο αντισημίτη δημοσιογράφο και συγγραφέα του ακατάληπτου ναζιστικού best-seller «Ο Μύθος του 20ου αιώνα», βασικό ιδεολόγο του Τρίτου Ράιχ και υπεύθυνο για την διαμόρφωση της σκέψης του Χίτλερ.

Βιβλία ψυχολογίας

3 βιβλία ψυχολογίας με συγγραφείς καταξιωμένους στο χώρο της ψυχολογίας.

Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος του Πεκ Σκοτ, ένα δύσκολο, αλλά διαφωτιστικό βιβλίο που σε ανταμείβει. Σε αυτό, ο  διάσημος ψυχίατρος και συγγραφέας, μας παρουσιάζει τη νέα «ψυχολογία της αγάπης»: έναν διαφορετικό τρόπο να βλέπουμε τη ζωή, τον εαυτό μας και τους άλλους. Οι εμβριθείς ιδέες, τα ζωντανά παραδείγματα, οι συναρπαστικές ιστορίες και τα τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε τα προβλήματά μας, να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να βρούμε εσωτερική γαλήνη και φώτιση.  

Όταν το σώμα λέει όχι, το κόστος του κρυφού στρες, του Γκαμπόρ Ματέ. Στο διεθνές bestseller “Όταν το σώμα λέει όχι” ο Gabor Mate εξηγεί τι είναι το κρυφό στρες, πώς μας οδηγεί σε μια σειρά από ασθένειες – και, το κυριότερο, πώς μπορούμε να θεραπευτούμε. Μπορεί ένας άνθρωπος να πεθάνει -κυριολεκτικά- από μοναξιά; Συνδέονται τα καταπιεσμένα συναισθήματα με το Αλτσχάιμερ; Υπάρχει άραγε η «προσωπικότητα του καρκινοπαθούς»;
Tα σύγχρονα επιστημονικά ευρήματα επιβεβαιώνουν την αρχαία σοφία: τα συναισθήματα επηρεάζουν καθοριστικά την υγεία μας. Τα καταπιεσμένα συναισθήματα προκαλούν στρες, που με τη σειρά του αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία πολλών παθήσεων.

‘Ενα τίποτα μπορεί να αλλάξει τα πάντα, του James Clear. To διεθνές best seller Atomic habits, έρχεται σαν οδηγός στην καθημερινότητα για να μας θυμήσει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και ότι όλοι οι στόχοι που θέλουμε να πετύχουμε είναι στο χέρι μας.

+3 άρθρα από το Clicktotherapy Blog

Για εκείνους που αναζητούν ένα πιο γρήγορο ανάγνωσμα και δεν έχουν τη διάθεση ή το χρόνο να βυθιστούν στις σελίδες ενός βιβλίου.

  1. Πώς μας επηρεάζει το κενό των καλοκαιρινών διακοπών;
  2. Οι ερωτικές σχέσεις στην καλοκαιρινή δοκιμασία
  3. Σύνδρομο μετά τις διακοπές
 

Θες να μοιραστείς και εσύ το βιβλίο που διάβασες και λάτρεψες για να το προσθέσουμε στην λίστα μας; Πές μας 

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;

Λάβε το μηνιαίο newsletter μας!

Κάθε μήνα, αναλύουμε ένα συγκεκριμένο θέμα, μοιραζόμαστε τις σκέψεις σας και τις θέσεις των επαγελματιών ψυχολόγων μας.

Copy link