Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Ελεάννη Γεροντίδη, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι Ψυχολόγος (BSc. of Science) και Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια (MSc. of Science) με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Οι προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές μου διεξήχθησαν κι ολοκληρώθηκαν μέσω του πανεπιστημίου University of Central Lancashire της Αγγλίας, με πλήρη αναγνώριση από τους αντίστοιχους Ελληνικούς Φορείς. Εν συνεχεία, εκπαιδεύτηκα σε Γνωσιακές και Συμπεριφορικές τεχνικές σχετικά με την Αναβλητικότητα, Διεκδικητικότητα, Νοερή απεικόνιση κ.α., μέσω σεμιναρίων αξιόλογων Διδακτόρων. Ακόμη, μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Γνωσιακών & Συμπεριφορικών Σπουδών, έχω εκπαιδευτεί στην προσέγγιση της Γνωσιακής & Συμπεριφορικής Θεραπείας Παιδιών & Εφήβων. Οι προσωπικές και επαγγελματικές μου αρχές εστιάζουν στον αμοιβαίο σεβασμό, την άνευ όρων αποδοχή των ανθρώπων, την ενσυναίσθηση και την συνεργασία, ως απαραίτητα συστατικά για την δόμηση μιας καλής θεραπευτικής σχέσης. Μια καλή θεραπευτική σχέση – συνεργασία, ορίζεται από την βιβλιογραφία ως μια από τις σημαντικότερες συνιστώσες για την θετική έκβαση της θεραπείας – συμβουλευτικής (Flückiger, Del Re, Wampold, & Horvath, 2018). Στον επαγγελματικό τομέα, έχω δραστηριοποιηθεί στην Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, διεκπεραιώνοντας σχετική έρευνα. Όμως, μεγαλύτερη έμφαση έχω δώσει στην κατεύθυνση της Ψυχοθεραπείας, με σκοπό την ενίσχυση των συνανθρώπων μας προκειμένου να βρουν και να μπορέσουν να πάρουν αυτό που χρειάζονται, ώστε να ζουν μια γεμάτη και καλή ζωή. Στην κλινική μου εμπειρία έχω εστιάσει μεταξύ άλλων στο Τραύμα, στην ΔΕΠ-Υ, Εικόνα εαυτού & σώματος, Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, Κατάθλιψη, Διαταραχές άγχους, Διαχείριση συναισθημάτων, Διεκδικητικότητα κ.α.. Εκτός από ατομική θεραπεία ενηλίκων κι εφήβων, παρέχω συμβουλευτική γονέων, ζεύγους και καριέρας (λ.χ. προετοιμασία συνεντεύξεων) σε Ελληνικά & Αγγλικά.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Κατάθλιψη

Διατροφικές διαταραχές

Πένθος

Τραύμα

Ψυχοσωματική

Αυτοανάπτυξη

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Προσχολικής Ηλικίας - Πανεπιστήμιο Πατρών

Πτυχίο
Πτυχίο

Ψυχολόγος - University of Central Lancashire

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεύτρια - University of Central Lancashire

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία Παιδιών & Εφήβων - Εταιρεία Γνωσιακών & Συμπεριφορικών Σπουδών

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

στην διαχείριση της Αναβλητικότητας - Κέντρο Ψυχής

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

στην Διεκδικητικότητα - Κέντρο Ψυχής

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

στην Νοερή Απεικόνιση - Κέντρο Ψυχης

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Συμβουλευτική Γονέων - Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!