Δήμητρα Όουενς

Δήμητρα Όουενς

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT)

Σύντομο βιογραφικό

Σπούδασα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια, έλαβα το μεταπτυχιακό μου τίτλο στις Μεθόδους Έρευνας στη Ψυχολογία από το Swansea University στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, το ακαδημαϊκό μου ενδιαφέρον επεκτάθηκε και στην πρακτική εφαρμογή της Ψυχολογίας. Στο πνεύμα αυτό, παρακολούθησα διετείς μετεκπαιδεύσεις στις Ψυχοσεξουαλικές Διαταραχές και στις Αγχώδεις Διαταραχές στο ΕΠΙΨΥ και συνεργάστηκα εθελοντικά με φορείς του δημοσίου σε ιατρεία ενηλίκων και παιδιών και έλαβα πολύτιμη εμπειρία. Πρόσφατα ολοκλήρωσα την εκπαίδευση μου στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία. Έχω συνεργαστεί τόσο σε ερευνητικό όσο και σε κλινικό επίπεδο με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ενώ τα τελευταία 3 χρόνια εστιάζω στη ψυχοθεραπεία ενηλίκων. Πρόσφατα ξεκίνησα να διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο. Στη θεραπεία, διατηρώ μη επικριτική και ουδέτερη στάση και συνεργάζομαι στενά με τον θεραπευόμενο ώστε να δουλέψει τους στόχους που έχει θέσει. Συνεχίζω να παρακολουθώ μετεκπαιδεύσεις και επιμορφώσεις με σκοπό να βελτιώσω και να επεκτείνω τις ψυχοθεραπευτικές μου δεξιότητες.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Φοβίες
Άγχος-Στρες
LGBTQIA+
Κρίσεις πανικού
Σεξουαλική υγεία
Κατάθλιψη

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο
Τμήμα Ψυχολογίας - Πάντειο Πανεπιστήμιο
Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό
Μέθοδοι Έρευνας - Swansea University

Αρθρογραφία

Δεν έχει αρθρογραφία

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!