Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Ψυχοθεραπεία

Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Ψυχοθεραπεία

Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία γεννήθηκε τη δεκαετία του 1950 και συνδέεται με τα ονόματα των Wolpe, Skinner, Eysenck, Shapiro και τις συμπεριφορικές θεωρίες του εξαρτημένου αντανακλαστικού και της μάθησης. Ο συμπεριφορισμός συναντά τη γνωστική προσέγγιση, η οποία επικεντρώνεται στην αντίληψη, τη σκέψη και τον εσωτερικό διάλογο. Είναι μια δομημένη προσέγγιση που εστιάζει στον τρόπο που ο άνθρωπος κατανοεί και ερμηνεύει το περιβάλλον και όσα συμβαίνουν στη ζωή του, στοχεύοντας στην απόκτηση στρατηγικών για τον έλεγχο του φόβου και των δυσμενών σκέψεων.

Τεχνική Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας

Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία πραγματοποιείται με εβδομαδιαία συχνότητα. Ο ψυχοθεραπευτής ενθαρρύνει τον θεραπευόμενο να εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα που αφορούν τη ζωή του στο εδώ και τώρα, να χαμηλώσει τον πήχη των απαιτήσεων, και να αποκτήσει επίγνωση των συναισθημάτων που εμποδίζουν την ικανότητά του να απολαμβάνει την παρούσα στιγμή. Μέσω ειδικών τεχνικών και ασκήσεων, ο θεραπευόμενος σταδιακά υιοθετεί λειτουργικούς τρόπους διαχείρισης των σκέψεων και συναισθημάτων του.

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον Ψυχολόγο και τη μέθοδο που σου ταιριάζει. Κλείσε δωρεάν την πρώτη σου αναγνωριστική online συνεδρία!

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ
Daphni Couteau

Daphni Couteau

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Daphni Couteau, είμαι Γαλλίδα που γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα. Είμαι Ψυχολόγος (Msc)- Ψυχοθεραπεύτρια από το Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο (Hellenic American University)και είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Τα πρώτα μου πτυχία τα έλαβα από την Σορβόννη (Paris I) από το τμήμα Ιστορίας της Τέχνης με ειδίκευση στην Σύγχρονη τέχνη. Μετά από την πορεία μου στον χώρο της τέχνης αποφάσισα να ακολουθήσω το πάθος μου που ήταν και είναι, η ψυχολογία. Παράλληλα με τις σπουδές μου στην Ψυχολογία, παρακολούθησα μία τετραετή εκπαίδευση στο Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικοθυμικής και Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (θυγατρικό εκπαιδευτικό κέντρο του Ινστιτούτου Albert Ellis της Νέας Υόρκης) από όπου έλαβα και όλες τις βεβαιώσεις και πιστοποίηση αλλά και κλινική εμπειρία. Έχω συμμετάσχει σε συνέδρια και έχω παρακολουθήσει πολλά, εντός και εκτός Ελλάδας με στόχο την συνεχή ενημέρωση μου για την διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών μου. Η κλινική μου εμπειρία άπτεται στους εφήβους και ενήλικες, σε θέματα διαχείριση κρίσεως, δυσκολίας διαχείρισης συναισθημάτων (Άγχος, Πένθος, Θυμό, Θλίψη…), δυσκολίες επίτευξης (αναβλητικότητα..) και διαταραχές προσωπικότητας. Επίσης, εκτός από την ατομική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, παρέχω και θεραπεία ζεύγους όπως και συμβουλευτική γονέων. Το γεγονός ότι προέρχομαι από Γαλλική οικογένεια, ότι μεγάλωσα στην Ελλάδα και σπούδασα και σε Αμερικάνικο Κολλέγιο μου δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιώ τις συνεδρίες μου σε 3 γλώσσες αλλά βασικότερο να έχω και προσωπική εμπειρία πολυπολιτισμικού βιώματος. Η προσέγγιση μου είναι εξατομικευμένη με απόλυτο σεβασμό ως προς το άτομο, τις ανάγκες του και το απόρρητο.


Mαίρη Πάνου

Mαίρη Πάνου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Η Μαίρη Πάνου είναι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές σε Εφαρμοσμένη Γνωστική και Αναπτυξιακή Ψυχολογία και έχει εργαστεί σε σχολεία, κέντρα ειδικών θεραπειών καθώς και εθελοντικά σε ΜΚΟ οργανώσεις και στην γραμμή 10306 από το Υπουργείο Υγείας. Στο παρόν συνεργάζεται με Ινστιτούτα και Κέντρα Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων, διδάσκει μαθήματα ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.


Αθηνά Μαξιμιάδη (she/η)

Αθηνά Μαξιμιάδη (she/η)

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Η Αθηνά Μαξιμιάδη πραγματοποίησε τις βασικές σπουδές της στην Ψυχολογία στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα, στη διάρκεια των οποίων υπήρξε εθελοντικά ασκούμενη στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ‘ΑΚΤΙΟΣ’, στην Πανελλήνια Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ). Έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο της Ψυχολόγου Υγείας στο University of Surrey στην Αγγλία. Με τον τίτλο αυτό συνεργάζεται με τις ιδιωτικές κλινικές Μητέρα, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Κλινική Ψυχικού) και Ιασώ, και εθελοντικά με την Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.). Έχει εργαστεί στο Byron College παρέχοντας παρέμβαση σε παιδιά με διαταραχές συμπεριφοράς, εθελοντικά στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘ΑΘΗΝΑ’ του ΟΚΑΝΑ και του Αιγινητείου Νοσοκομείου, και ως Υπεύθυνη Ψυχολογικής Υποστήριξης σε ομάδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΟΗΕ) για τους πρόσφυγες. Ταυτόχρονα, ως εξωτερικός συνεργάτης παρέχει υπηρεσίες σε κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, με αναπτυξιακές διαταραχές, συμπεριφορικές ή συναισθηματικές διαταραχές. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς και πιστοποιημένη συνεργάτης του Ταμείου Υγείας της Τράπεζας της Ελλάδος. Έχει παρουσιάσει ομιλίες στο 16ο Συμπόσιο Εντατικής Ιατρικής Ενόπλων Δυνάμεων και το 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εντατικής Θεραπείας. Οι γνώσεις της συμπληρώνονται με την παρακολούθηση πλήθους σεμιναρίων και συνεδρίων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και διαρκών μετεκπαιδεύσεων.


Ακριβή Βατσή

Ακριβή Βατσή

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Σπούδασα ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, από όπου αποφοίτησα το 2016. Έπειτα, συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Κλινική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Newcastle στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και πάνω στη Κλινική Νευροψυχολογία και τις Νοητικές Νευροεπιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Ινστιτούτο "Montreal Neurological Institute" του Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου έλαβα υποτροφίες και διακρίσεις λόγω υψηλής επίδοσης και ολοκλήρωσα τη πρακτική μου άσκηση σε κέντρα ψυχικής υγείας και μεγάλα νοσοκομεία όπως το Παπανικολάου, το Αττικόν και ο Ευαγγελισμός. Εκεί, απέκτησα πολύτιμη εμπειρία στην αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού, στις αγχώδεις διαταραχές, την κατάθλιψη, τις ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές, τις διαταραχές πρόσληψης τροφής κλπ καθώς και στη νευροψυχολογική εκτίμηση. Επί του παρόντος είμαι υποψήφια διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάζομαι σε κέντρο αποκατάστασης και στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", ενώ διατηρώ και ιδιωτικό γραφείο. Όσον αφορά την ψυχοθεραπευτική μου εκπαίδευση, ασκώ το μοντέλο της λογικοθυμικής γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας (RECBT), εκπαιδευόμενη από το Ελληνικό Ινστιτούτο RECBT. Σε αυτό το μοντέλο μαθαίνουμε πως να αναγνωρίζουμε τις αυτοηττούμενες ή άκαμπτες πεποιθήσεις και να τις αντικαθιστούμε με πιο ορθολογικές και ευέλικτες, με στόχο μια πιο ευτυχισμένη και ανεξάρτητη ζωή παρά τις αντικειμενικές αντιξοότητες. Η στάση μου στη θεραπεία είναι μη επικριτική, υποστηρικτική και ενθαρρυντική. Σκοπός στο τέλος αυτού του ταξιδιού είναι να μην με χρειάζεσαι, έχοντας πλέον γίνει ο θεραπευτής του εαυτού σου. Γιατί η ζωή είναι δύσκολη, αλλά δε χρειάζεται να είναι και ανυπόφορη.


Αλεξάνδρα Γεωργακοπούλου

Αλεξάνδρα Γεωργακοπούλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Γεωργακοπούλου και είμαι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο του Tübingen στη Γερμανία και έχω ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα πάνω σε Συγκριτικές Προσεγγίσεις και Κλινικές Εφαρμογές της Ψυχοθεραπείας στο τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευσή μου στην Λογικοθυμική και Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Rational-Emotive & Cognitive-Behavioral Therapy), μια προσέγγιση που ασχολείται με ποικίλα θέματα σχετικά με την άμεση διαχείριση συναισθηματικής αναστάτωσης και συμπεριφορικής αλλά και φιλοσοφικής αλλαγής.


Άννα Αρχοντή

Άννα Αρχοντή

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Άννα Αρχοντή και είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτος ΑΠΘ. Τα τελευταία 3 χρόνια εξειδικεύομαι στην Γνωστική-Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT), ενώ φοιτώ στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Κλινική Ψυχική Υγεία» της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Επιπλέον έχω επιμορφωθεί στην «Οργανωσιακή Ψυχολογία και Συμπεριφορά» και στην «Ειδική Αγωγή: Διεπιστημονικές πρακτικές σύγκλισης» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχω συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων, παρουσιάζοντας το έργο μου, έχω διεξάγει ομιλίες, ενώ ασχολούμαι και με τη συγγραφή άρθρων. Όσον αφορά στην επαγγελματική μου πορεία, έχω συνεργαστεί με κέντρο ειδικών θεραπειών για παιδιά, ενώ το τελευταίο διάστημα έχω επικεντρωθεί στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων. Αυτό που πάντα κέντριζε το ενδιαφέρον μου είναι το πως οι σκέψεις των ανθρώπων, επηρεάζουν το πως αισθάνονται και συμπεριφέρονται˙ κάτι που η CBT έχει ως βασική της αρχή. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και μαζί. Θα επιδιώξουμε να αναγνωρίσουμε τις δυσλειτουργικές σκέψεις που οδηγούν σε δυσφορικά συναισθήματα. Όσο τις αντικαθιστούμε με ρεαλιστικότερες, θα παρατηρείτε σταδιακή αλλαγή στο πως νιώθετε και πράττετε. Σ’ αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον ταξίδι, είμαστε συνοδοιπόροι. Έχουμε ως οδηγό την πίστη στον άνθρωπο και τη δύναμή του. Και θυμηθείτε˙ ο δρόμος προς την αλλαγή μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά η θέα…υπέροχη.


Άννα Μακρή

Άννα Μακρή

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Άννα Μακρή και είμαι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια παιδιών, εφήβων & ενηλίκων. Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και παρακολουθώ το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας», στο τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευση μου στην Λογικοθυμική και Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο RE&CBT· Πρόκειται για μια γνωσιακού συμπεριφορικού τύπου θεραπεία η οποία είναι αποτελεσματική στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση ποικίλων συναισθηματικών και συμπεριφορικών δυσκολιών. Παράλληλα εργάζομαι εθελοντικά ως ψυχοθεραπεύτρια σε ομάδες με ΛΟΑΤΚΙ+ ενήλικες.


Άννα-Μαρία Τραμπαδούρου

Άννα-Μαρία Τραμπαδούρου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Άννα - Μαρία Τραμπαδούρου και είμαι νευροψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Είμαι πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και λαμβάνω εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων στο Αιγινήτειο νοσοκομείο. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως ψυχοθεραπεύτρια και αναλαμβάνω περιστατικά σε όλο το φάσμα της ψυχοπαθολογίας, πάντοτε με τη χρήση εποπτείας, ομαδικής και ατομικής. Βασικό μου μέλημα είναι η αντιμετώπιση κάθε περιστατικού εξατομικευμένα, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε θεραπευόμενου και πάντοτε με γνώμονα τη μοναδικότητα του ατόμου αλλά και την επιστημονική αρτιότητα που προσπαθώ να τρέφω και να διατηρώ.


Αντιγόνη Χρηστάκη

Αντιγόνη Χρηστάκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Γειά σου! Ονομάζομαι Αντιγόνη Χρηστάκη και είμαι κάτοχος BSc Psychology από το University of Sheffield (2019). Σε συνέχεια των σπουδών μου ακολούθησα εκπαίδευση στην Γνωσιακή-Συμπεριφορική Προσέγγιση στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, έχω ολοκληρώσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα ACT Therapy ( Acceptance & Commitment Therapy) για ενηλίκους , καθώς και προγράμματα που αφορούν την ψυχική υγεία στην παιδική και εφηβική ηλικία. Έχω εργασθεί ως ψυχολόγος σε κατασκήνωση νέων και παράλληλα προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον ιδιωτικό τομέα. Βασική μου προτεραιότητα είναι η δημιουργία μιας θεραπευτικής σχέσης που χαρακτηρίζεται από ασφάλεια, άνευ όρων αποδοχή και αμοιβαίο σεβασμό, με σκοπό να δουλέψουμε συνεργατικά τα θεραπευτικά αιτήματα.


Αριάδνη Λαδάκη

Αριάδνη Λαδάκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Έίμαι ψυχολόγος στον τομέα της Κλινικής και Κοινωνικής Ψυχολογίας, απόφοιτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικευόμενη ψυχοθεραπεύτρια στο Albert Ellis Institute of Athens, όπου εκπαιδεύομαι στην Λογικοσυναισθηματική Γνωστική Συμπεριφορική Προσέγγιση (REBT) και παρέχω ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες. Έχω ολοκληρώσει τη μετεκπαίδευσή μου στη Θετική Ψυχολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο), την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση - Ολιστική Προσέγγιση (Πάντειο Πανεπιστήμιο) καθώς και την Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση και Ψυχολογία της Νεανικής Σχέσης (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης, εργάστηκα στη δομή «Άρσις» – Κέντρο Υποστήριξης Νέων στη Θεσσαλονίκη, παρέχοντας ψυχολογική και εκπαιδευτική στήριξη σε παιδιά.


Βίκη Κούτρα

Βίκη Κούτρα

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Βίκη Κούτρα και είμαι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Αποφοίτησα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Ψυχολογίας και συνέχισα τις Σπουδές μου στο University of Central Lancashire, αποκτώντας Μεταπτυχιακό τίτλο στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία. Έχω εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο DGVT Erlangen (Deutsche Gesellschaft für Verhaltenstherapie) και στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία στην Ψυχοσωματική Κλινική Röhn-Klinikum AG Psychosomatische Klinik Bad Neustadt an der Saale, όπου και εκπαιδεύτηκα στην Τραυματοθεραπεία και εργάζομαι τα τελευταία χρόνια παρέχοντας ατομική και ομαδική θεραπεία σε πλήθος ασθενών. Συνεχίζω τις σπουδές μου και στην Προσωποκεντρική και Focusing-Βιωματική Ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Κέντρο Focusing, καθώς με ενδιαφέρει να γνωρίσω τον άνθρωπο σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος.


Γεωργία Φύτρου

Γεωργία Φύτρου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Στο παρόν, συνεχίζει να εκπαιδεύεται στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Επαγγελματικά έχει ασχοληθεί τόσο με ενήλικο και εφηβικό πληθυσμό όσο και με παιδιατριακό. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει διαχείριση συναισθηματικών δυσκολιών (Κατάθλιψη, Δυσθυμία, Διπολική Διαταραχή), αγχώδων διαταραχών (Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή, Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, Κοινωνική Φοβία, Ειδικές Φοβίες) και Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής. Επιπλέον, προσφέρει συμβουλευτική γονέων και συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές. Τέλος, δουλεύει με άτομα που στοχεύουν στην αυτοβελτίωση, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της διεκδικητικής συμπεριφοράς.


Γιώργος Μαυροειδής

Γιώργος Μαυροειδής

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ο Γιώργος Μαυροειδής είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία της Υγείας και Υποψήφιος Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας στο ίδιο Τμήμα. Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία (Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Ά Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών) στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (Εργαστήριο ACTHealthy, Πανεπιστήμιο Κύπρου), στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια (Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών) και στην Εστιασμένη στο Τραύμα Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία (Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών). Ακόμη, έχει εκπαιδευτεί στην ψυχομετρική αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης της ψυχικής υγείας και τη διάγνωση των μειζόνων ψυχικών διαταραχών, της δομής και παθολογίας της προσωπικότητας, του νοητικού δυναμικού και τη νευροψυχολογική εκτίμηση ενός εύρους γνωστικών λειτουργιών. Θεραπευτικά αξιοποιεί τη σύνθεση κεντρικών εννοιών και τεχνικών εμπειρικά τεκμηριωμένων προσεγγίσεων θεραπείας, όπως οι αξίες, η συμπόνια και η συναισθηματική ρύθμιση για την αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος δυσκολιών (άγχος, θλίψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση, ψυχικό τραύμα, προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων), τη βελτίωση της ψυχολογικής ευελιξίας και την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας. Έχει εργαστεί σε φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, όπως το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογικής Θεραπείας. Ερευνητικές εργασίες του δημοσιεύονται σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών και ανακοινώνονται σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Το 2022 τιμήθηκε με το Βραβείο Νέου Ερευνητή από την Ελληνική Εταιρεία Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών για τη δουλειά του πάνω σε γνωσιακούς παράγοντες που συνδέονται με την πορεία και την έκβαση της κατάθλιψης.


Δέσποινα Νιάρου

Δέσποινα Νιάρου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Νιάρου Δέσποινα, είμαι Κλινική Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε ισχύ από το 2007, όπου και αποφοίτησα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Επιπλέον, παρέχω δια ζώσης και διαδικτυακές συνεδρίες και συνεδρίες EMDR σε ενήλικες από το 2015 έως και σήμερα σε Ελλάδα και Ολλανδία, όπου έχω ζήσει κι εργαστεί τα τελευταία 7 χρόνια. Οι μεταπτυχιακές σπουδές μου στο Τμήμα Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Leiden της Ολλανδίας καθώς και η μετεκπαίδευσή μου στο Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας της Αθήνας στην θεραπευτική μέθοδο EMDR παρείχαν εξειδικευμένες γνώσεις στην Γνωστικο-συμπεριφορική προσέγγιση για την αντιμετώπιση διαταραχών άγχους, διαφόρων ειδών φοβίας, καθώς και διαταραχών διάθεσης. Επιπλέον, ειδικεύομαι στην αντιμετώπιση σύνθετων και απλών τραυματικών εμπειριών και βιωμάτων καθώς και στην εφαρμογή τεχνικών χαλάρωσης και οραματισμού. Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και παρακολούθηση σεμιναρίων (όπως για παράδειγμα στις θεματικές της έμφυλης βίας, των διατροφικών διαταραχών, των εξαρτήσεων και την διαχείριση της κρίσης σε στιγμές αβεβαιότητας όπως αυτής που προκύπτει από την πανδημία) συνεχίζουν να εμπλουτίζουν την συνθετική μου προσέγγιση κι αντιμετώπιση της ανθρώπινης εμπειρίας από όποια δυσκολία κι αν προέρχεται.


Δήμητρα Όουενς

Δήμητρα Όουενς

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Σπούδασα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια, έλαβα το μεταπτυχιακό μου τίτλο στις Μεθόδους Έρευνας στη Ψυχολογία από το Swansea University στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, το ακαδημαϊκό μου ενδιαφέρον επεκτάθηκε και στην πρακτική εφαρμογή της Ψυχολογίας. Στο πνεύμα αυτό, παρακολούθησα διετείς μετεκπαιδεύσεις στις Ψυχοσεξουαλικές Διαταραχές και στις Αγχώδεις Διαταραχές στο ΕΠΙΨΥ και συνεργάστηκα εθελοντικά με φορείς του δημοσίου σε ιατρεία ενηλίκων και παιδιών και έλαβα πολύτιμη εμπειρία. Πρόσφατα ολοκλήρωσα την εκπαίδευση μου στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία. Έχω συνεργαστεί τόσο σε ερευνητικό όσο και σε κλινικό επίπεδο με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ενώ τα τελευταία 3 χρόνια εστιάζω στη ψυχοθεραπεία ενηλίκων. Πρόσφατα ξεκίνησα να διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο. Στη θεραπεία, διατηρώ μη επικριτική και ουδέτερη στάση και συνεργάζομαι στενά με τον θεραπευόμενο ώστε να δουλέψει τους στόχους που έχει θέσει. Συνεχίζω να παρακολουθώ μετεκπαιδεύσεις και επιμορφώσεις με σκοπό να βελτιώσω και να επεκτείνω τις ψυχοθεραπευτικές μου δεξιότητες.


Δημήτρης Νιάπος

Δημήτρης Νιάπος

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου (1st class Honours) στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το University of East London. Έπειτα συνέχισα στον ίδιο εκπαιδευτικό φορέα και συγκεκριμένα στο Μεταπτυχιακό της Συμβουλευτικής και της Οργανωσιακής Ψυχολογίας (1st class Honours). Έπειτα, έλαβα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου (Αρ. Αδείας: 18625), ενώ παράλληλα ολοκλήρωσα την ατομική μου ψυχοθεραπεία με κατεύθυνση στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία, διάρκειας 5 χρόνων. Κατόπιν, ολοκλήρωσα την ειδίκευση στη Θετική και Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania, καθώς και την ειδίκευση της Συμβουλευτικής εργαζομένων και Οργανωσιακής διαχείρισης από το HEC Paris. Ακόμη, είμαι ενταγμένος στο τριετές εξειδικευμένο πρόγραμμα της Γνωστικής – Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, που παρέχεται από την European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT) στη Θεσσαλονίκη. Τέλος, προσπαθώ συστηματικά να αναπτύσσω και να εξελίσσω τις γνώσεις μου στον τομέα της κλινικής ψυχολογίας με τη συμμετοχή μου σε σεμινάρια και ημερίδες ψυχολογίας σε όλη την Ελλάδα, ενώ λαμβάνω συστηματική εποπτεία από Γνωστικό – Συμπεριφορικό θεραπευτή για τη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών μου.


Δημήτρης Τρέσσος (he/him)

Δημήτρης Τρέσσος (he/him)

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Δημήτρης Τρέσσος και είμαι απόφοιτος του University of East London και κάτοχος μεταπτυχιακού Ψυχολογία Υγείας απο το University of Central Lancashire καθώς και μεταπτυχιακού Κλινικής Ψυχολογίας από το Hellenic American University. Επίσης, ειδικεύομαι στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία όπου εκπαιδεύομαι στην Ελληνική Εταιρία Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστιμών και Ιατρικής Ακρίβειας (ΕΠΙΨΥ) και Αιγινήτειου Νοσοκομείου. H Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία με την οποία θα δουλέψουμε βασίζεται στη συλλογιστική δηλαδή "δεν είναι τα πράγματα που μας ταράζουν, αλλά ο τρόπος που σκεφτόμαστε για αυτά", οπότε μαζί θα δουλέψουμε για να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης που μπορεί να προκαλεί δυσφορία σε έναν όχι δυσφορικό και πιο λειτουργικό για το καθένα. Εργάστηκα ως ασκούμενος κλινικός ψυχολόγος στο Roots Wellness Center και στο Counseling Center του Hellenic American College πραγματοποιόντας ατομικές συνεδρίες, τόσο online όσο και δια ζώσης, στην ελληνική αλλά και αγγλική γλώσσα. Στα πλαίσια των σπουδών μου έχω πραγματοποιήσει πολλές εκπαιδεύσεις και σεμιναρία, κάποια εκ των οποίων είναι η εκπαίδευση στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης από The Association for Psychological Therapies και εκπαίδευση στο Κλινικό Τράυμα απο International Trauma Training Institute – ITTI. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης ασχολήθηκα με ζητήματα άγχους, αϋπνίας, κρίσεων πανικού, διαχείριση στρες, τραύμα, και ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα. Το θεραπευτικό δωμάτιο είναι ένα ασφαλές μέρος, δίχως καμία επίκριση και κριτική, παρά μόνο αποδοχή ως προς το εκάστοτε θεραπευόμενο.


Δώρα Αναγνωστέλου

Δώρα Αναγνωστέλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου διαμένω και εργάζομαι ως Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασα Ψυχολογία στο London Metropolitan University (B.Sc.) και συνέχισα τις σπουδές μου σε Μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire (M.Sc.) όπου εξειδικεύτηκα στον κλάδο της Παιδοψυχολογίας. Παράλληλα, έλαβα συμπληρωματική εκπαίδευση στις Διαταραχές Άγχους από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιπλέον, έχω ολοκληρώσει το Τετραετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Λογικοθυμική και Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Rational Emotive and Cognitive Behavior Therapy) λαμβάνοντας πλήρης πιστοποίηση. Έχω παρακολουθήσει μία σειρά εκπαιδεύσεων πάνω σε ψυχομετρικά εργαλεία, ημερίδες, σεμινάρια και έχω συμμετάσχει με το ερευνητικό μου έργο στο 4ο Διεθνές Συνέδριο της Λογικοθυμικής και Συμπεριφορικής Θεραπείας στη Ρουμανία. Τέλος, από το 2017 έως σήμερα εργάζομαι ως Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια διαθέτοντας μια πολυετή εμπειρία σε μια πληθώρα φορέων και ανάληψης περιστατικών.


Έλενα Θεοδώρου

Έλενα Θεοδώρου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Προπτυχιακές Σπουδές (B.Sc.) στην Ψυχολογία - Πανεπιστήμιο Κρήτης Μεταπτυχιακές Σπουδές (M.Sc.) στην Εφαρμοσμένη Κλινική Ψυχολογία - UCLAN (University of Central Lancashire) Εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία - Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής) Στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος, έκανα την πρακτική μου άσκηση στο ψυχιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπου και συμμετείχα στη διεπιστημονική ομάδα, παρακολούθησα τα εξωτερικά ιατρεία των ψυχιάτρων και ήμουν μέλος στην εποπτευόμενη ομάδα ατόμων με ψυχιατρικά νοσήματα σε ξενώνα βραχείας παραμονής. Έπειτα εργάσθηκα ως ψυχολόγος στη Μ.Κ.Ο. Νόστος, όπου υποστήριξα συμβουλευτικά οικογένειες και άτομα στην ομαλή ένταξη τους στην Αθήνα και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Ακόμη, απασχολήθηκα στη Μ.Κ.Ο. ΜΕΤΑδραση σε ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων, φροντίζοντας την ψυχική τους υγεία αλλά και την καλή διαβίωσή τους στον ξενώνα. Κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19, απασχολούμαι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Α’ Αθήνας και Δ’ Αθήνας σε σχολεία της Αττικής, υποστηρίζοντας συμβουλευτικά τις σχολικές μονάδες, τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Επίσης, παρείχα ατομικές θεραπείες και συμβουλευτική γονέων στο κέντρο θεραπειών Σκέψις και Λόγος. Αυτό το διάστημα πραγματοποιώ ατομικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες παιδιών και ενηλίκων σε ιδιωτικό γραφείο, και εξ αποστάσεως. Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη διαχείριση ζητημάτων καθημερινής φύσης, όπως αγχώδεις διαταραχές, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διαταραχή ύπνου, προσεγγίζοντάς τα με τεχνικές αυτό-παρατήρησης και σταδιακής αναδόμησης των δυσπροσαρμοστικών σκέψεων και πεποιθήσεων.


Ελένη (Λένια) Βλάσση

Ελένη (Λένια) Βλάσση

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Ελένη Βλάσση και είμαι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το 2018. Σπούδασα στο τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διαχείριση Γήρατος και Χρόνιων Νοσημάτων, ενώ παράλληλα εκπαιδεύομαι στο mindfulness cognitive based therapy, στο αγγλικό πανεπιστήμιο της Οξφόρφης Στο πλαίσιο της δια βίου επιμόρφωσης εχω ολοκληρώσει πληθώρα σεμιναρίων εξειδίκευσης , πάνω στη ψυχοδιαγνωστική και ψυχοθεραπεία ,στη Συμπεριφορική θεραπεία των αγχωδών διαταραχών, καθώς και στη κλινική ψυχοπαθολογία, σε διακεκριμένους φορείς, όπως το Καποδιστριακό πανεπιστημίου Αθηνών και την Α' ψυχιατρική κλινική του Αιγινήτειου νοσοκομείου


Ελεονώρα Τάγη

Ελεονώρα Τάγη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Η Τάγη Ελεονώρα είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Κουκάκι. Πραγματοποίησε τις βασικές σπουδές της στη Ψυχολογία στο Bradford University της Μεγάλης Βρετανίας. Εργάστηκε σε βρετανικό ειδικό κρατικό σχολείο με παιδιά και εφήβους με συναισθηματικά και συμπεριφορικά προβλήματα, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη και διδασκαλία σε ατομικό και συλλογικό πλαίσιο. Κατόπιν εξειδικεύτηκε με μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Δικανική Ψυχολογία στο University of York, επίσης στη Μεγάλη Βρετανία. Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα παρακολούθησε το δεύτερο μεταπτυχιακό πρόγραμμά της στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία, στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση, στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος παρέχοντας βραχειες ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις και συμβουλευτικές συνεδρίες στους φοιτητές. Επιπλέον εργάστηκε στον Δήμο Αθηναίων προσφέροντας ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε ευπαθείς ομάδες και σε δημότες, διαφόρων ηλικιών . Εξειδικεύεται στην γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία με σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Προσφέρει προσαρμοσμένη εξατομικευμένη θεραπεία, ακολουθώντας την συνθετική και γνωσιακή προσέγγιση, εστιάζοντας στις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε ασθενούς. Παρέχεται και η δυνατότητα συνεδριών στη αγγλική γλώσσα η οποία αποτελεί για αυτήν μητρική, όπως η ελληνική. Τέλος έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα στο T-Life αλλά και συνεργάζεται με διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής ψυχολογικής υποστήριξης και θεραπείας.


Ευαγγελία (Λίλη) Τζιλή

Ευαγγελία (Λίλη) Τζιλή

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Ευαγγελία Τζιλή. Είμαι Ψυχολόγος με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος και έχω εκπαιδευτεί στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Αποφοιτώντας από την Σχολή Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνέχισα τις σπουδές μου στο Λονδίνο. Το μεταπτυχιακό μου ήταν πάνω στην Ψυχολογία Υγείας (Health Psychology) στο King’s College London. Εκεί είχα την ευκαιρία να κάνω την πρακτική μου σε ένα από τα πιο γνωστά νοσοκομεία του Λονδίνου (στο King’s College Hospital) παρέχοντας ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και μαθαίνοντας τις θετικές επιδράσεις μιας πιο ολιστικής προσέγγισης παροχής υπηρεσιών. Στην συνέχεια εκπαιδεύτηκα στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία παρακολουθώντας το τετραετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας (ΕΕΓΣΨ). Τέλος, έχω εκπαιδευτεί στη Γνωστική- Αναλυτική Ψυχοθεραπεία στο Ιατρικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο (Ι.Ψ.Κ.) και στις βασικές αρχές της Συνδιαλεκτικής Ανάλυσης (Transactional Analysis), καθώς και της ενσυνειδητότητας και αυτεπίγνωσης (Mindfulness). Εργάζομαι ιδιωτικά με ενήλικες, ζευγάρια, παιδιά και εφήβους. Εκτός της ιδιωτικής μου δραστηριότητας, εργάζομαι ως Υπεύθυνη Οικογενειών και ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας με νοσοκομεία, γιατρούς και άλλους φορείς στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Έχω κάνει πρακτική άσκηση στη ΜΚΟ Άρσις, Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και παρείχα εθελοντικά ψυχολογική υποστήριξη σε ομάδες γονέων στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Έχω εργαστεί επίσης ως Ψυχολόγος σε βιοτεχνία ενδυμάτων παρέχοντας ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη στους εργαζόμενους και σχεδιάζοντας στρατηγικές για την ανάπτυξη της εταιρίας μέσω της καλύτερης επικοινωνίας εργοδοτών- υπαλλήλων και για τη μείωση του εργασιακού “burnout”.


Θεοδώρα Στολίδου

Θεοδώρα Στολίδου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Στολίδου Θεοδώρα και είμαι ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζομαι ιδιωτικά αναλαμβάνοντας περιστατικά ενηλίκων και εφήβων. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχω λάβει πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο «Ψυχοθεραπεία: θεωρία και πράξη» και από το 2021 εξειδικεύομαι στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT). Η συγκεκριμένη προσέγγιση στηρίζεται ιδιαίτερα στην εδραίωση μιας καλής θεραπευτικής σχέσης μεταξύ θεραπευόμενου και θεραπευτή, η οποία χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη, εχεμύθεια και άνευ όρων αποδοχή. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών ο θεραπευόμενος μαθαίνει να ερμηνεύει τι του συμβαίνει, αλλά και «εφοδιάζεται» με τις κατάλληλες τεχνικές/ασκήσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στη διαχείρηση των καταστάσεων που τον δυσκολεύουν, όχι μόνο όσο βρίσκεται στη ψυχοθεραπεία, αλλά και μετά τη λήξη αυτής.


Ιωάννα Δημοπούλου

Ιωάννα Δημοπούλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Η Ιωάννα Δημοπούλου είναι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου το 2017. Είναι τελειόφοιτη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα 'Εφαρμοσμένη Αναπτυξιακή Ψυχολογία' του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Η εξειδίκευσή της πραγματεύεται την διαχείριση των ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν από την βρεφική ηλικία μέχρι και την ύστερη ενήλικη ζωή καθώς και τις ιδιαίτερες προκλήσεις που μπορεί να συναντά ο κάθε άνθρωπος κατά την μετάβασή του από το ένα αναπτυξιακό στάδιο στο επόμενο. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως ψυχολόγος στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο. Έχει επαγγελματική εμπειρία πάνω στη Συμβουλευτική εφήβων, γονέων και εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και στο συντονισμό ομάδων με στόχο την ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας μέσα σε εκπαιδευτικά πλαίσια αλλά και την οικογένεια. Ακόμα, έχει εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική προσέγγιση αποτελεί ένα μοντέλο θεραπείας που βοηθάει το άτομο να δώσει άμεσες λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα & να θέτει και να υλοποιεί μετρήσιμους και ρεαλιστικούς στόχους που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής του. Τέλος, έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια όπως Ψυχολογία & Διατροφή και Σεξουαλική Αγωγή. Κύριος επαγγελματικός της στόχος κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπείας, εκτός από από την ανακούφιση και την απαλλαγή από τα δυσλειτουργικά μοτίβα σκέψης και συμπεριφοράς, είναι να βοηθήσει το άτομο να συνειδητοποιήσει και να συντονίσει το ίδιο την εσωτερική του πυξίδα προς τη διαδρομή που πάντα ήθελε να ακολουθήσει.


Ιωάννα Κατσανιώτη

Ιωάννα Κατσανιώτη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Ιωάννα Κατσανιώτη και είμαι ψυχολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτω μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Στρασβούργου) και εκπευδεύομαι στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία (Αιγινήτειο Νοσοκομείο). Κάποια από τα πλαίσια στα οποία εκπαιδεύτηκα και εργάστηκα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, ως ασκούμενη ψυχολόγος είναι τα ακόλουθα: Τμήμα 18ΑΝΩ - Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, ΝΙΜΤΣ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού), ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, Μαζί για το παιδί. Η εμπειρία μου στον κλάδο της ψυχικής υγείας μου έχει αποδείξει ότι οι ακαδημαϊκές γνώσεις και η κλινική μου εμπειρία, μπορούν να είναι ωφέλιμες για τον θεραπευόμενο όταν εφαρμόζονται στα πλαίσια μιας ισχυρής και υγιούς θεραπευτικής σχέσης. Κύριο μέλημα μου λοιπόν, είναι να δημιουργήσω μια σχέση εμπιστοσύνης, κατανόησης και ενσυναίσθησης, και σε συνεργασία με το θεραπευόμενο να βρούμε πιο λειτουργικούς τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς, που θα μπορεί να υιοθετήσει στην καθημερινότητα του, συμβάλλοντας έτσι στην ψυχική του υγεία.


Κατερίνα Ανδριώτη

Κατερίνα Ανδριώτη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Η Κατερίνα Ανδριώτη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας, του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, και έχει εκπαιδευτεί πάνω στη Γνωσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεία. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», κατά τη διάρκεια της οποίας , πέρα από την παρακολούθηση κλινικών επισκέψεων ασθενών με σοβαρή ψυχοπαθολογία, συμμετείχε και σε ένα εβδομαδιαίο σεμινάριο που περιλάμβανε διαλέξεις γύρω από την Ψυχιατροδικαστική Ψυχολογία και τη Διασυνδετική Ψυχιατρική. Στη συνέχεια, παρακολούθησε το σεμινάριο «Αντιμετώπιση των εξαρτήσεων» στη μονάδα απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, στο δεύτερο μέρος του οποίου πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο κλειστό πρόγραμμα εξαρτημένων μητέρων και παιδιών.


Κατερίνα Γαρίπη

Κατερίνα Γαρίπη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Κατερίνα Γαρίπη και πάντα με ενδιέφερε το πεδίο της ψυχικής υγείας. Σπούδασα ψυχολογία στο Εθνικό και καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία, με ειδίκευση στην ψυχολογία παιδιών και εφήβων. Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικών με την επιστήμη μου, με θέματα όπως η κλινική ψυχοπαθολογία και η δραματοθεραπεία. Έχω εργαστεί σε ιδιωτικά κέντρα ειδικών θεραπειών ως υπεύθυνη παιδοψυχολόγος, ενώ ήμουν και επιστημονική συνεργάτης του ΕΚΠΑ σε γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης. Προσφέρω υπηρεσίες συμβουλευτικής εφήβων, γονέων και παιδιών ακολουθώντας μεθόδους της γνωσιακής ψυχολογίας. Θα ήθελα να σε ακούσω χωρίς επίκριση και να μπορέσω να σε βοηθήσω με ένα καινούργιο καθρέφτισμα στις δυσκολίες σου.


Κατερίνα Γιαννακοπούλου

Κατερίνα Γιαννακοπούλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Γιαννακοπούλου Κατερίνα και είμαι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κατέχω μεταπτυχιακό τίτλο (ΜSc) στη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Μέσα από τις σπουδές μου, έχω λάβει θεωτηρική και πρακτική γνώση πάνω σε όλες τις βασικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις. Στα πλαίσια της περαιτέρω επαγγελματικής μου εξέλιξης και κατάρτισης, συνεχίζω την εξειδίκευσή μου μέσα από τη συμμετοχή μου στο Τμήμα Εκπαίδευσης στη Γνωσιακή Ψυχολογία, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Ως ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια, εργάζομαι επιπλέον στις Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας ΒΑ και Δυτικών Κυκλάδων της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), καθώς και σε ιδιωτικό πλαίσιο. Η πολυετής συνεργασία μου με το Clicktotherapy αποσκοπεί στο να διευκολυνθεί η πρόσβαση του κόσμου στις υπηρεσίες του επαγγέλματός μας.


Κλέλια Νικολακάκη

Κλέλια Νικολακάκη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Κλέλια Νικολακάκη, γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανιά. Σπούδασα Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent. Το επιστημονικό μου ενδιαφέρον για τον τρόπο που επιδρά η ψυχολογία στη σωματική νόσο με έστρεψε στο να πραγματοποιήσω μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία της Υγείας, στο Πανεπιστήμιο του Ulster. Στη συνέχεια πραγματοποίησα εθελοντική εργασία ως ψυχολόγος στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, στο Τμήμα Οξέων της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, καθώς και στο Ψυχο-ογκολογικό τμήμα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων. Συνέχισα τις σπουδές μου στην αντιμετώπιση και πρόληψη των διατροφικών διαταραχών & παχυσαρκίας στο Κ.Ε.Α.Δ.Δ. και κατόπιν πιστοποιήθηκα ως Master Practitioner Διατροφικών Διαταραχών & Παχυσαρκίας από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μ.Βρετανίας. Το ενδιαφέρον μου για την αλληλεπίδραση πεποιθήσεων-συναισθήματος-συμπεριφοράς με ώθησε σε πολυετή μετεκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της Γνωστικής Συμπεριφορικής Θεραπείας (CBT), στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής. Στην παρούσα φάση ολοκλήρωσα την ψυχοθεραπευτική μου υπο-εξειδίκευση και στην Θεραπεία Ζεύγους, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας, και ταυτόχρονα συνεχίζω την επαγγελματική μου κατάρτιση στη θεραπεία 3ου κύματος CBT. Παράλληλα, διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στα Χανιά, όπου συνεργάζομαι με θεραπευόμενους (για θεραπεία ατόμου ή ζεύγους) δια ζώσης και διαδικτυακά. Για να προσφέρω υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, βρίσκομαι σε συστηματική εποπτεία. Είμαι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων, και έχω παρακολουθήσει πληθώρα συνεδριών και ημερίδων με θέμα την ψυχική υγεία. Τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διαχείριση πένθους, διατροφικών διαταραχών, κατάθλιψης, κρίσεων πανικού, και ζητημάτων σχέσης/γάμου.


Κωνσταντίνα Χατζή

Κωνσταντίνα Χατζή

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT) Βιογραφικό

Ονομάζομαι Χατζή Κωνσταντίνα και είμαι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου και βρίσκομαι στη διαδικασία ολοκλήρωσης του Μεταπτυχιακού μου διπλώματος (MA) στη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία του University of East London με Συνθετική ψυχοθεραπευτική κατεύθυνση (Προσωποκεντρική, Ψυχοδυναμική και Γνωσιακή Συμπεριφορική) ενώ παράλληλα έχω εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεία του EICP- Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας. Στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης πραγματοποίησα συνεδρίες ενηλίκων σε συμβουλευτικά κέντρα και εργάστηκα με θεματικές όπως οι συναισθηματικές δυσκολίες, τα σχεσιακά ζητήματα, οι διατροφικές δυσκολίες κ.α. Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που σχετίζονται με τη πληρέστερη ψυχοθεραπευτική κατάρτιση ενώ εκπαιδεύομαι συνεχώς ώστε να ανταποκρίνομαι στις εκάστοτε θεραπευτικές ανάγκες!