Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ
Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία

Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία

Οι στόχοι της Προσωποκεντρικής Ψυχοθεραπείας είναι τόσο η ανακούφιση όσο και η πρόληψη ψυχολογικών δυσκολιών, οι οποίοι επιτυγχάνονται πρωτίστως μέσα από τη σχέση που δημιουργείται μεταξύ του ψυχοθεραπευτή και του θεραπευόμενου. Η ψυχοθεραπευτική σχέση διέπεται από ενσυναίσθηση, άνευ όρων αποδοχή, γνησιότητα και εμπιστοσύνη. Σύμφωνα με την προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία, ο καθένας έχει μια θεμελιώδη τάση μέσα του να αξιοποιήσει πλήρως τις ανθρώπινες δυνατότητές του. Η βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι το άτομο να έχει την αποδοχή εκείνων με τους οποίους βρίσκεται σε σχέση. Αυτό επιτρέπει στη συνέχεια την ανάδυση μιας σαφούς και εποικοδομητικής επίγνωσης κάθε γεγονότος που βιώνεται.

Τεχνική Προσωποκεντρικής Ψυχοθεραπείας

Στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία, ο θεραπευόμενος εκείνος στον οποίο προσφέρεται αυτή η άνευ όρων αποδοχή είναι σταδιακά σε θέση να επεξεργαστεί τις παρούσες και παρελθούσες εμπειρίες του και να διαμορφώσει μια επαρκή αναπαράστασή τους. Κρίνει για τον εαυτό του την αξία της εμπειρίας του για την προσωπική του ισορροπία και το σχέδιό του και προσεγγίζει σταδιακά κάθε νέα κατάσταση με προσαρμοσμένο και δημιουργικό τρόπο. Ο θεραπευόμενος προσεγγίζεται με αυθεντικό τρόπο και ενθαρρύνεται η γνησιότητα της έκφρασής του. Ο ψυχοθεραπευτής χρησιμοποιεί τεχνικές που ενισχύουν την αυθεντικότητα του θεραπευόμενου, συνοδεύοντάς τον σε μια διαδικασία αυτοεξερεύνησης. Σταδιακά, ο θεραπευόμενος κατορθώνει να γνωρίσει και να αποδεχτεί όλες τις πλευρές του εαυτού του.

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον Ψυχολόγο και τη μέθοδο που σου ταιριάζει. Κλείσε δωρεάν την πρώτη σου αναγνωριστική online συνεδρία!

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ