Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Χρυσάνθη Αλατσά και είμαι ψυχολόγος, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Σπούδασα στο Τμήμα Ψυχολογίας, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησα την πρακτική μου Άσκηση στο τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ», καθώς και στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στο γαλλικό πανεπιστήμιο «Université de Bordeaux», όπου ειδικεύτηκα στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία. Είμαι εκπαιδευόμενο μέλος στο Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας «Λόγω Ψυχής». Πιο συγκεκριμένα, η εκπαίδευσή μου βασίζεται στο μοντέλο SANE, ένα μοντέλο που συνδυάζει τη συστημική προσέγγιση, τη θεωρία συναισθηματικού δεσμού, την αφηγηματική οπτική, καθώς και συναφή ευρήματα από τις νευρο-επιστήμες για τον εγκέφαλο και τη λειτουργία του. Εφαρμόζεται σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες. Έχω εργασθεί σε δομές ψυχικής υγείας, στην Αθήνα και στη Γαλλία, όπως ψυχιατρικές κλινικές και κέντρα ψυχικής υγείας. Επιπλέον, εργάσθηκα ως ψυχολόγος στην υποστήριξη και θεραπεία κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και στην τηλεφωνική συμβουλευτική ανθρώπινου δυναμικού. Τα τελευταία χρόνια διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα. Στόχος μου είναι η εξατομικευμένη παρέμβαση, με βάση τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του κάθε θεραπευόμενου, μέσα από τη δυναμική της θεραπευτικής σχέσης.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Κατάθλιψη

Διατροφικές διαταραχές

Πένθος

Τραύμα

Ψυχοσωματική

Κακοποίηση

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Τμήμα Ψυχολογίας - Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία - Université de Bordeaux

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Κλινική Ψυχοπαθολογία - Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Πρόληψη και παρέμβαση στην ψυχική ασθένεια παιδιών και εφήβων, Ανάγκες της οικογένειας" - Νοσοκομείο Αγία Σοφία

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία - Λόγω Ψυχής

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!