Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Είμαι η Χριστίνα Σκλαβενίτη, Ψυχολόγος, Αφηγηματική Ψυχοθεραπεύτρια και ειδικευόμενη στις Σπουδές Φύλου. Έχω συμπληρώσει πάνω από 15 χρόνια θεραπευτικής εμπειρίας και συνεχίζω με την ίδια αγάπη για το επάγγελμα και τους ανθρώπους να συνεργάζομαι με σεβασμό και ειλικρινές ενδιαφέρον με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες. Έχω εργαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχω υποστηρίξει θεραπευτικά ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, διαδικτυακά. Έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έχω εκπαιδευτεί στην Κλινική Ψυχοπαθολογία, το Συστημικό Ψυχόδραμα, το Mindfulness Meditation και την Ψυχοθεραπευτική Διαδικασία με ΛΟΑΤΚΙ+ θεραπευμένα. Έχω εκπαιδευτεί επίσης στις τεχνικές παρεμβάσεις της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας και στις τεχνικές Συνθετικής Ψυχοθεραπείας. Είμαι διπλωματούχος Αφηγηματική Ψυχοθεραπεύτρια και βρίσκομαι στο στάδιο της εξειδίκευσης σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών στις Σπουδές Φύλου, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Τα διαβάσματά μου, τα ακούσματά μου, οι προσωπικές συζητήσεις με φίλους και συναδέλφους, οι δράσεις μου μέσα σε συλλογικότητες, με εξέλιξαν ως άνθρωπο και ως θεραπεύτρια. Προσπαθώ μέσα από την πρακτική μου, να εξερευνήσω πώς μπορώ να εφαρμόσω τις αρχές της Συμπεριληπτικότητας, του Φεμινισμού, τις αξίες της Ορατότητας και του Ακτιβισμού στην κλινική μου πράξη. Εστιάζω στη Δράση, την οποία θεωρώ απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη για όλους μας. Είμαι μητέρα ενός μικρού παιδιού, ζω και εργάζομαι στην Αθήνα, έχω ζήσει όμως και ως μετανάστρια στην Ολλανδία και μπορώ να εργαστώ με άτομα και οικογένειες σε όλο τον κόσμο, αναγνωρίζοντας την δύσκολη συνθήκη της μετανάστευσης. Εργάζομαι στα ελληνικά και στα αγγλικά πραγματοποιώντας συνεδρίες ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και συμβουλευτικής γονεϊκότητας.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Κατάθλιψη

Σχέσεις

Πένθος

Άγχος-Στρες

Ψυχοσωματική

Αυτοανάπτυξη

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Πτυχίο Ψυχολογίας - Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Σπουδές Φύλου - Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Αφηγηματική Ψυχοθεραπεία - Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας & Κοινοτικής Πρακτικής

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Δεξιότητες & Τεχνικές Παρέμβασης στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό Μοντέλο - ΕΚΙΣΥΠ & Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Κλινική Ψυχοπαθολογία - ΕΠΙΨΥ & Α' Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Αιγινητείου Νοσοκομείου

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Συνθετική Ψυχοθεραπεία - Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συνθετικής Προσέγγισης

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Συστημικό Ψυχόδραμα - Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!