Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Θοδωρής Μαυρίδης και είμαι Κλινικός Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπευτής Γνωσιακής Συμπεριφορικής Προσέγγισης. Αφού ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, αποφάσισα να ειδικευτώ στην Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική προσέγγιση (CBT). Μέσω αυτής της προσέγγισης προσπαθούμε να αναπτύξουμε δεξιότητες ώστε να αλλάξουμε τη δυσλειτουργική μας συμπεριφορά, να αντιμετωπίσουμε με ψυχική ανθεκτικότητα προβληματικές καταστάσεις και κυρίως να μάθουμε να τροποποιούμε τις αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σε θετικές ώστε να μην δυσφορούμε. Έχοντας αυτό το γνωστικό υπόβαθρο, παρέχω υπηρεσίες ατομικής ψυχοθεραπείας ενηλίκων και εφήβων, καθώς και συμβουλευτική συμβουλευτική γονέων και θεραπεία ζεύγους. Έχω αποκτήσει αρκετή εμπειρία σε διάφορα πλαίσια παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής. Ειδικότερα, έχω εργαστεί στο τμήμα Ψυχιατρικής Ενηλίκων του ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου», καθώς και στο τμήμα Ψυχιατρικής Παίδων-Εφήβων του ίδιου νοσοκομείου. Πλέον, παρέχω τις ψυχοθεραπευτικές μου υπηρεσίες σε δομή ενήλικων ΑΜΕΑ, όπου πραγματοποιώ ατομικές, ομαδικές συνεδρίες σε γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ, ενώ διοργανώνω Σχολές Γονέων τόσο εντός όσο και εκτός δομής. Συνάμα, συνεργάζομαι με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ως Ψυχολόγος- Μέλος ειδικής επιτροπής αξιολόγησης. Παράλληλα, συνεργάζομαι με την online πλατφόρμα ψυχοθεραπείας Click to Therapy, ενώ πραγματοποιώ και συνεδρίες στο ιδιωτικό γραφείο που διατηρώ παρέχοντας ατομικές ψυχοθεραπείες ενηλίκων και θεραπείες ζεύγους. Ως προτεραιότητα θέτω την ενσυναίσθηση απέναντι στον θεραπευόμενο, την άνευ όρων αποδοχή και κατανόηση των στόχων του, καθώς και τη δημιουργία μιας υγιούς και λειτουργικής θεραπευτικής σχέσης, έχοντας σαν βασικό συστατικό την εχεμύθεια και συνεργασία. Με αυτόν τον τρόπο, μέσα από την εκπαίδευση και εφαρμογή τεχνικών διαχείρισης συναισθημάτων, σκέψεων και συμπεριφορών, επιδιώκω τη βελτιστοποίηση και την αποκατάσταση της ψυχικής υγείας του θεραπευόμενου.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

LGBTQIA+

Σεξουαλική υγεία

Κρίσεις πανικού

Άγχος-Στρες

Κατάθλιψη

Σχέσεις

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Τμήμα Ψυχολογίας - Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Κλινική Ψυχολογία - Πανεπιστήμιο Ουτρέχτης, Ολλανδία- Utrecht University, the Netherlands

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία - Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Συμπεριφοράς

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Σχολική Ψυχολογία - Πανεπιστήμιο Πατρών

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!