Σοφία Σιδηροπούλου

Σοφία Σιδηροπούλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT)

Σύντομο βιογραφικό

Σπούδασα ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ολοκλήρωσα επιτυχώς τις μεταπτυχιακές σπουδές ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. (Master of Science Children and Young People Mental Health and Psychological Practice, The University of Edinburgh, United Kingdom). Κατά την παραμονή μου στο Εδιμβούργο εργάστηκα εθελοντικά σε δομές στήριξης μονογονεϊκών οικογενειών αντιμετωπίζοντας συστημικά κάθε οικογένεια. Επίσης, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης εργάστηκα στην Νευρολογική Κλινική και το ιατρείο πόνου του ΑΧΕΠΑ. Μέχρι και σήμερα παρακολουθω πολλά σεμινάρια αναγνωρίζοντας τη ανάγκη μου για μια δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση. Έχω εκπαιδευτεί στην Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία αλλά χρησιμοποιώ τεχνικές και θεωρητικά μοντέλα από διάφορες άλλες προσεγγίσεις, έχοντας σαν στόχο την ολιστική προσεγγιση του κάθε θεραπευομενου.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Φοβίες
Άγχος-Στρες
Σχέσεις
Αυτοανάπτυξη
Κρίσεις πανικού
Κατάθλιψη

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο
Πτυχίο ψυχολογίας -
Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό
Children and young people 's mental health and psychological practice -
Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό
συστημική ψυχοθεραπεία -

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Σεμινάριο
Σεμινάριο
Μετεκπαίδευση - Νευροεπιστήμη

Αρθρογραφία

Δεν έχει αρθρογραφία

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!