Σοφία Διαμαντή, Ψυχολόγος (M.Sc.)

Σοφία Διαμαντή, Ψυχολόγος (M.Sc.)

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT)

Σύντομο βιογραφικό

Η Διαμαντή Σοφία είναι Ψυχολόγος απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ. Πρωτ. 16203), . Ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή της στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία Ενηλίκων, Παιδιών και Εφήβων (Φορέας Εκπαίδευσης: Εταιρεία Έρευνας και Θεραπεία της Συμπεριφοράς). Αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών "Προαγωγή και Αγωγή της Υγείας". Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στη Ψυχοθεραπεία με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα (Φορέας Εκπαίδευσης: Orlando Lgbt+), καθώς και στη ψυχοθεραπευτική μέθοδο EMDR (Φορέας Εκπαίδευσης : TACT Hellas). Τη δεδομένη στιγμή εκπαιδεύεται στη Θεραπεία Σχημάτων (Φορέας Εκπαίδευσης: Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Σχημάτων). Έχει εργαστεί σε ιδιωτικά πλαίσια, καθώς και σε δημόσια σχολεία, τόσο με ενήλικο πληθυσμό, όσο και με παιδιά και με έφηβα άτομα. Είναι συνεργαζόμενο μέλος του ερευνητικού δικτύου ΛΟΑΤΚΙ+ του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι τακτικό μέλος τoυ Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς και του European Association for Behavioural and Cognitive Therapies.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

LGBTQIA+
Κρίσεις πανικού
Άγχος-Στρες
Κατάθλιψη
Φοβίες
Τραύμα

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο
Ψυχολογίας - Πάντειο Πανεπιστήμιο
Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό
Προαγωγή και Αγωγή της Υγείας - Ιατρική ΕΚΠΑ

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση
EMDR - TACT HELLAS
Εκπαίδευση
Εκπαίδευση
Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους - Εταιρεία Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς
Εκπαίδευση
Εκπαίδευση
Θεραπεία Σχημάτων - Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Σχημάτων
Εκπαίδευση
Εκπαίδευση
Ψυχοθεραπεία με λοατκι+ άτομα και οικογένειες - Orlando LGBT+

Αρθρογραφία

Δεν έχει αρθρογραφία

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!