Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Σοφία Αρακά και είμαι πτυχιούχος Ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο του Central Lancashire και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στην Εφαρμοσμένη Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Bath. Έχω εργαστεί στην Αγγλία σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως βοηθός δασκάλου με παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Επιπλέον, έχω εργαστεί στο φιλανθρωπικό οργανισμό Somerset & Avon Rape & Sexual Abuse Support (SARSAS) στην Αγγλία, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε ενήλικες και εφήβους. Τα τελευταία τρία χρόνια συνεργάζομαι με το Tech Talent School for Educators, όπου παρουσιάζω σεμινάρια για το πως οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενισχύσουν την Ψυχική τους Ανθεκτικότητα. Τέλος, παρέχω εξ αποστάσεως υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε ενήλικες ιδιωτικά ως ψυχολόγος. Αυτή τη χρονική περίοδο είμαι ασκούμενη στο Wessex Counselling & Psychotherapy προκείμενου να λάβω την πιστοποίηση του Ψυχοδυναμικού Ψυχοθεραπευτή από τη Βρετανική Ένωση Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών (British Association for Counselling and Psychotherapy) και από το Βρετανικό Ψυχαναλυτικό Συμβούλιο (British Psychoanalytic Council).

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

LGBTQIA+

Τραύμα

Κρίσεις πανικού

Άγχος-Στρες

Κατάθλιψη

Κακοποίηση

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Psychology - UCLan: University of Central Lancashire

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Clinical psychology - Bath University

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Psychodynamic Counselling - Wessex Counselling & Psychotherapy

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Διασφάλιση παιδιών, Υποστήριξη παιδιών με διαταραχή αυτιστικού φάσματος - Tradewind

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Σεμινάριο τραύματος επικεντρωμένο στη σεξουαλική βία - SARSAS

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!