Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Η Καρολίδη Πηνελόπη είναι πιστοποιημένη Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα. Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Εξειδικεύεται στις Διατροφικές Διαταραχές (Ψυχογενής Ανορεξία, Ψυχογενής Βουλιμία, Επεισοδιακή Υπερφαγία, Συναισθηματικό φαγητό) στην Α' Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Η κλινική της άσκηση ήταν στον Ο.Κ.Α.Ν.Α (Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών) στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά, Τζάνειο, ως σύμβουλος σε άτομα με τοξικοεξαρτήσεις. Έχει εργαστεί ερευνητικά στη διερεύνηση των οικογενειακών και διαπροσωπικών σχέσεων μέσα από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Msc Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου" στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Εργάζεται επάνω στην συμβουλευτική και ψυχοεκπαίδευση ενηλίκων για τη διαχείριση ζητημάτων ψυχικής υγείας, όπως ψυχοσωματικά, κρίσεις πανικού, διατροφικές διαταραχές, άγχος, φοβίες, μη κλινική κατάθλιψη, αυτογνωσία, αυτοεικόνα κλπ ενώ παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και εξειδικευμένη παρέμβαση μέσα από τη θεραπευτική διαδικασία. Αναλαμβάνει ατομική Ψυχοθεραπεία ενηλίκων, Οικογενειακή θεραπεία και Θεραπεία Ζεύγους. Το μοντέλο ψυχοθεραπείας που ακολουθεί βασίζεται στην Συστημική Προσέγγιση. Η θεραπεία εστιάζεται σε μια σταθερή και καλή θεραπευτική σχέση ως βάση της εξελικτικής και προοδευτικής της πορείας.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Διατροφικές διαταραχές

Κρίσεις πανικού

Άγχος-Στρες

Σχέσεις

Αυτοανάπτυξη

Ψυχοσωματική

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Ψυχολογία - Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Ψυχικής Υγείας Παιδιού κι Εφήβου - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Διατροφικές Διαταραχές - Α' Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Συστημική Ψυχοθεραπεία και ΣυμβουλευτΙκή - Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!