Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ
Ντόρα Αλιγιζάκη - Υπ. Διδάκτωρ Ψυχολογίας | Click to Therapy

Σύντομο βιογραφικό

Χαίρεται σε όλες και όλους! Είμαι η Ντόρα Αλιγιζάκη, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και Υπ. Διδάκτωρ Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης . Η πρώτη μου επαφή με την επιστήμη της ψυχολογίας έγινε στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, από όπου και αποφοίτησα με άριστα το 2012, αποκτώντας τα πρώτα μου εφόδια σε θεωρητικό αλλά και σε ερευνητικό επίπεδο. Στο ίδιο πανεπιστήμιο, ακολούθησαν τόσο οι μεταπτυχιακές όσο και οι διδακτορικές μου σπουδές. Παράλληλα, η μεγάλη μου αγάπη για το διάβασμα και την δια βίου μάθηση, με σκοπό το να βοηθώ ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι, με οδήγησαν σε πολυετείς εκπαιδεύσεις, εξειδικεύσεις και παρουσιάσεις σε διεθνή και εγχώρια συνέδρια/σεμινάρια. Προσπαθώ να συνδέομαι με τους ανθρώπους με τους οποίους εργάζομαι ψυχοθεραπευτικά, με μια αυθεντική στάση ανοιχτότητας, μη επικριτικότητας, αποδοχής και κατανόησης, στάση που διατηρώ ως φιλοσοφία ζωής τόσο ως ψυχολόγος όσο και σε κάθε πλαίσιο της ζωής μου. Στην πολυετή μου εμπειρία ως θεραπεύτρια, δουλεύοντας σε δομές τόσο στην Ελλάδα όσο και τη Νορβηγία, είχα την τιμή να ακούσω και να γίνω μάρτυρας ιστοριών ζωής, από ανθρώπους που πάλεψαν να βρουν το νόημά τους, να αντιμετωπίσουν τις αναπάντεχες δυσκολίες, να ξανασταθούν στα πόδια τους και να επουλώσουν με υπομονή και επιμονή τις πληγές τους. Η κατεύθυνση που ακολουθώ είναι η αφηγηματική θεραπεία, μια απενοχοποιητική προσέγγιση, στην οποία οι θεραπευτές/τριες δεν κατέχουμε την απόλυτη γνώση και την εξουσία, αλλά πάντα συμπορευόμαστε με τους/τις θεραπευόμενους/ες στο ψυχοθεραπευτικό ταξίδι, συνεργατικά, ισότιμα και με απόλυτο σεβασμό.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Πένθος

Κρίσεις πανικού

Αυτοανάπτυξη

LGBTQIA+

Κατάθλιψη

Άγχος-Στρες

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Ψυχολογία - Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας - Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις - Πανεπιστήμιο Κρήτης

Διδακτορικό
Διδακτορικό

Υπ. Διδάκτωρ - Πανεπιστήμιο Κρήτης

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Αφηγηματική Ψυχοθεραπεία (Narrative Therapy) - Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας και κοινοτικής πρακτικής Ι.Α.Ψ.

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση - Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Ελληνική Νοηματική Γλώσσα - Σύλλογος Κωφών και Βαρήκοων "Αρκάδι"

Σεμινάριο
Σεμινάριο

«Ανακουφιστική φροντίδα: Τέχνη και επιστήμη» - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Άνοια και Νόηση: Πρόληψη, Διάγνωση και Αντιμετώπιση - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!