Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ
Μυρτώ Μήτρακα Παπαγεωργίου | Click to Therapy

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Μυρτώ Μήτρακα Παπαγεωργίου είμαι ψυχολόγος και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Πραγματοποίησα τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέσα από τις οποίες εξειδικεύτηκα σε ζητήματα διαπροσωπικών σχέσεων και σε προκλήσεις που αντιμετωπίζουν κοινωνικά ευάλωτοι πληθυσμοί. Έχω εκπαιδευτεί και εργαστεί εθελοντικά σε πλαίσια φροντίδας και υποστήριξης ανθρώπων με ψυχιατρική εμπειρία, με κατάχρηση και εξάρτηση από ουσίες, καθώς και στο πεδίο της σεξουαλικής υγείας, σε επίπεδο πρόληψης και παρέμβασης. Η ερευνητική και κλινική μου πρακτική προσεγγίζει σε βάθος ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας, ακολουθώντας ένα επιβεβαιωτικό προς το βίωμα του ατόμου μοντέλο παρέμβασης. Την περίοδο αυτή εργάζομαι με την τρίτη ηλικία σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και εξειδικεύομαι στη συστημική-οικογενειακή θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, σε ένα τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τη συστημική θεώρηση των πραγμάτων, μία ψυχική δυσκολία δεν αντιμετωπίζεται μεμονωμένα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα συστήματα στα οποία το άτομο αποτελεί μέρος (οικογένεια, σχέσεις, εργασία, κοινωνία), τους ρόλους που φέρει και τους τρόπους που επικοινωνεί. Στόχος της θεραπείας είναι να μπορέσει κάθε άνθρωπος μέσα από τη θεραπευτική σχέση που κατασκευάζουμε από κοινού, να βιώσει με έναν εναλλακτικό τρόπο τον εαυτό του και να ανοίξει δρόμους εκεί όπου έβλεπε αδιέξοδα. Στο ταξίδι αυτό είμαστε συνοδοιπόροι. Για να μπορώ να ασκώ ολοκληρωμένα και ανεμπόδιστα το επάγγελμα μου, βρίσκομαι σε χρόνια θεραπεία, καθώς και εποπτεία.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

LGBTQIA+

Άγχος-Στρες

Σεξουαλική υγεία

Σχέσεις

Αυτοανάπτυξη

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Ψυχολογία - Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Ψυχολογία με ειδίκευση Ταυτότητες και Διαπροσωπικές Σχέσεις - Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Συστημική-Οικογενειακή Θεραπεία - Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Ψυχοεκπαίδευση: παρεμβάσεις στο άτομο, την οικογένεια και την ομάδα - Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. - Α'& Β' Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!