Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ
Μαριλένα Αρβανιτάκη (she/η) | Click to Therapy

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Αρβανιτάκη Μαριλένα και είμαι ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ. Πρωτ. 1385, Ημ. 08/04/2020) και απόφοιτη το 2017 του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, εκπόνησα πτυχιακή εργασία με θέμα εφήβους και πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στον Ξενώνα Αριάδνη της ΕΠΑΨΥ. Το 2022 ολοκλήρωσα μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα «Κοινωνικές Νευροεπιστήμες, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση» στο ΕΚΠΑ, όπου εκπόνησα διπλωματική εργασία για τα έμφυλα στερεότυπα, και συμμετείχα ως εισηγήτρια στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας. Το 2019 ξεκίνησα την τετραετή εξειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών, σύμφωνα με τα κριτήρια της European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT). Ασχολήθηκα ερευνητικά με ΛΟΑΤΚΙ+ πληθυσμό και συμμετείχα στο 4ο Διεπιστημονικό Συνέδριο Σεξολογίας με εργασία με τίτλο «Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία σε ΛΟΑΤΚΙ+ Πληθυσμό». Από το 2020 μέχρι το 2023 εργάστηκα στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και από το 2021 έως το 2023 στην ΑΜΚΕ Άνοδος, παρέχοντας ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες σε ενήλικες. Αυτήν την περίοδο εργάζομαι στην ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ και ιδιωτικά. Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς και αναγνωρισμένη ψυχοθεραπεύτρια από την EABCT. Παρακολουθώ και εκπαιδεύομαι δια βίου σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ψυχολογία και την Ψυχοθεραπεία.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

LGBTQIA+

Κατάθλιψη

Σχέσεις

Κρίσεις πανικού

Άγχος-Στρες

Φοβίες

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Πτυχίο Ψυχολογίας - Πάντειο Πανεπιστήμιο

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Κοινωνικές Νευροεπιστήμες, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία Ενηλίκων - Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Εισηγήτρια με εργασία - 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας , Ελληνική Ψυχολογική Εταιρία, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Εισηγήτρια με εργασία - 4ο Διεπιστημονικό Συνέδριο Σεξολογίας, Ελληνική Εταιρία Σεξολογίας και Διαφυλικών Σχέσεων, Αμφιθέατρο ΕΠΙΨΥ

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Συνηγορία και Ενδυνάμωση σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα - Πάντειο Πανεπιστήμιο

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!