Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ
Μανώλης E. Ζερβουδάκης   Manolis E. Zervoudakis | Click to Therapy

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κρήτη, όπου και συνεχίζω να ζω και να εργάζομαι. Μετά τις βασικές μου σπουδές στο τμήμα της Ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Κρήτης, το παλαιότερο τμήμα στην Ελλάδα, ειδικεύτηκα στην Κλινική Νευροψυχολογία, στα πλαίσια μεταπτυχιακού προγράμματος (MSc.) στο Vrije Universiteit van Amsterdam, όπου είχα την ευκαιρία να γνωρίσω διαφορετικές αντιλήψεις και τρόπους δράσης, πάνω στην εφαρμοσμένη επιστημονική γνώση και εργασία στην δυτική Ευρώπη. Πριν δώδεκα περίπου χρόνια, αποφάσισα να εκπαιδευτώ και στην ψυχοθεραπεία, η οποία με έλκυε ιδιαίτερα από τα πρώτα έτη των σπουδών μου. Πραγματοποίησα εκπαίδευση και προσωπική θεραπεία, τόσο στην οικογενειακή-συστημική ψυχοθεραπεία όσο και στην γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία. Μετά από πέντε έτη εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Οικογένειας, Συστημικής Συμβουλευτικής και Θεραπείας στα Χανιά (EFTA-TIC member), έγινα μέλος στην European Family Therapy Association και την Ελληνική Εταιρία Συστημικής Θεραπείας. Επιπλέον, ολοκλήρωσα διετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στις Γνωσιακές - Συμπεριφορικές Θεραπείες, στο ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Κρήτης-Τομέας Ψυχιατρικής και Επιστημών Συμπεριφοράς. Επέλεξα συνειδητά τις σπουδές στην ψυχολογία και τον χώρο της ψυχοθεραπείας, καθώς με κέρδισε η μοναδική εμπειρία της ταυτόχρονης γνώσης και προσωπικής-βιωματικής θεραπείας και βελτίωσης του εαυτού, που αυτός ο χώρος προσφέρει. Είναι ένας δρόμος με εκπλήξεις, δυσκολίες αλλά και μεγάλες χαρές και νίκες. Είμαι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ψυχολόγων Ρεθύμνου και τακτικό μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρίας. Από το 2008 εργάζομαι ως ψυχολόγος ιδιωτικά, ενώ έχω εργαστεί και σε δομές, όπως η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου, η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "ΑΓΚΑΛΗ", αλλά και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, όπως η "ηλιακτίδα" / "Ξένιος Ζευς".

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Πένθος

Κρίσεις πανικού

Άγχος-Στρες

Κατάθλιψη

Σχέσεις

Φοβίες

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Πτυχίο Ψυχολογίας - Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Master of Science στην Κλινική Νευροψυχολογία - Vrije Universiteit van Amsterdam

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Διετές μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Γνωσιακών-Συμπεριφορικών Θεραπειών - ΚΕΔΙΒΙΜ τομέα Ψυχιατρικής & Επιστημών της Συμπεριφοράς Πανεπιστημίου Κρήτης

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Πέντε (5) έτη εκπαίδευσης στην Συστημική-Οικογενειακή Θεραπεία - Ινστιτούτο (E.F.T.A. – TIC) Οικογένειας Συστημικής Συμβουλευτικής & Θεραπείας στα Χανιά της Κρήτης

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!