Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Κλέλια Νικολακάκη, γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανιά. Σπούδασα Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent. Το επιστημονικό μου ενδιαφέρον για τον τρόπο που επιδρά η ψυχολογία στη σωματική νόσο με έστρεψε στο να πραγματοποιήσω μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία της Υγείας, στο Πανεπιστήμιο του Ulster. Στη συνέχεια πραγματοποίησα εθελοντική εργασία ως ψυχολόγος στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, στο Τμήμα Οξέων της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, καθώς και στο Ψυχο-ογκολογικό τμήμα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων. Συνέχισα τις σπουδές μου στην αντιμετώπιση και πρόληψη των διατροφικών διαταραχών & παχυσαρκίας στο Κ.Ε.Α.Δ.Δ. και κατόπιν πιστοποιήθηκα ως Master Practitioner Διατροφικών Διαταραχών & Παχυσαρκίας από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μ.Βρετανίας. Το ενδιαφέρον μου για την αλληλεπίδραση πεποιθήσεων-συναισθήματος-συμπεριφοράς με ώθησε σε πολυετή μετεκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της Γνωστικής Συμπεριφορικής Θεραπείας (CBT), στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής. Στην παρούσα φάση ολοκλήρωσα την ψυχοθεραπευτική μου υπο-εξειδίκευση και στην Θεραπεία Ζεύγους, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας, και ταυτόχρονα συνεχίζω την επαγγελματική μου κατάρτιση στη θεραπεία 3ου κύματος CBT. Παράλληλα, διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στα Χανιά, όπου συνεργάζομαι με θεραπευόμενους (για θεραπεία ατόμου ή ζεύγους) δια ζώσης και διαδικτυακά. Για να προσφέρω υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, βρίσκομαι σε συστηματική εποπτεία. Είμαι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων, και έχω παρακολουθήσει πληθώρα συνεδριών και ημερίδων με θέμα την ψυχική υγεία. Τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διαχείριση πένθους, διατροφικών διαταραχών, κατάθλιψης, κρίσεων πανικού, και ζητημάτων σχέσης/γάμου.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Σχέσεις

Διατροφικές διαταραχές

Πένθος

Κρίσεις πανικού

Άγχος-Στρες

Ψυχοσωματική

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Bachelor of Science in Psychological Science - Nottingham Trent University

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Master of Science in Health Psychology - Ulster University

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Master Practitioner in Eating disorders & Obesity - Κ.Ε.Α.Δ.Δ

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία ενηλίκων - Κ.Ε.Ψυ.Συ.

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Θεραπεία Ζεύγους & Συμβουλευτική Γάμου - E.I.C.P.

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Mindfulness-based Cognitive Therapy - Ι.Ε.Θ.Σ

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!