Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Ιωάννα Κατσανιώτη και είμαι ψυχολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτω μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Στρασβούργου) και εκπευδεύομαι στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία (Αιγινήτειο Νοσοκομείο). Κάποια από τα πλαίσια στα οποία εκπαιδεύτηκα και εργάστηκα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, ως ασκούμενη ψυχολόγος είναι τα ακόλουθα: Τμήμα 18ΑΝΩ - Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, ΝΙΜΤΣ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού), ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, Μαζί για το παιδί. Η εμπειρία μου στον κλάδο της ψυχικής υγείας μου έχει αποδείξει ότι οι ακαδημαϊκές γνώσεις και η κλινική μου εμπειρία, μπορούν να είναι ωφέλιμες για τον θεραπευόμενο όταν εφαρμόζονται στα πλαίσια μιας ισχυρής και υγιούς θεραπευτικής σχέσης. Κύριο μέλημα μου λοιπόν, είναι να δημιουργήσω μια σχέση εμπιστοσύνης, κατανόησης και ενσυναίσθησης, και σε συνεργασία με το θεραπευόμενο να βρούμε πιο λειτουργικούς τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς, που θα μπορεί να υιοθετήσει στην καθημερινότητα του, συμβάλλοντας έτσι στην ψυχική του υγεία.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Κατάθλιψη

Διατροφικές διαταραχές

Κρίσεις πανικού

Άγχος-Στρες

Φοβίες

Ψυχοσωματική

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Ψυχολογία - Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Κλινική Ψυχολογία με Ειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία - Πανεπιστήμιο Στρασβούργου

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα στις Γνωσιακές Ψυχοθεραπείες - Α΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με Ελληνική Εταιρεία Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών & Ε.Π.Ι.Ψ.Υ

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Ψυχοπαθολογία στην Εφηβεία - Γ.Ν.Α «O Ευαγγελισμός» & Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής - Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω, Τμήμα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Master Practicioner on Eating Disorders - National Centre for Eating Disorders Greece

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Ψυχογενής Βουλιμιά - Νευρική Ανορεξία - ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!