Ιωάννα Δημοπούλου

Ιωάννα Δημοπούλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT)

Σύντομο βιογραφικό

Η Ιωάννα Δημοπούλου είναι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου το 2017. Είναι τελειόφοιτη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα 'Εφαρμοσμένη Αναπτυξιακή Ψυχολογία' του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Η εξειδίκευσή της πραγματεύεται την διαχείριση των ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν από την βρεφική ηλικία μέχρι και την ύστερη ενήλικη ζωή καθώς και τις ιδιαίτερες προκλήσεις που μπορεί να συναντά ο κάθε άνθρωπος κατά την μετάβασή του από το ένα αναπτυξιακό στάδιο στο επόμενο. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως ψυχολόγος στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο. Έχει επαγγελματική εμπειρία πάνω στη Συμβουλευτική εφήβων, γονέων και εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και στο συντονισμό ομάδων με στόχο την ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας μέσα σε εκπαιδευτικά πλαίσια αλλά και την οικογένεια. Ακόμα, έχει εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική προσέγγιση αποτελεί ένα μοντέλο θεραπείας που βοηθάει το άτομο να δώσει άμεσες λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα & να θέτει και να υλοποιεί μετρήσιμους και ρεαλιστικούς στόχους που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής του. Τέλος, έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια όπως Ψυχολογία & Διατροφή και Σεξουαλική Αγωγή. Κύριος επαγγελματικός της στόχος κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπείας, εκτός από από την ανακούφιση και την απαλλαγή από τα δυσλειτουργικά μοτίβα σκέψης και συμπεριφοράς, είναι να βοηθήσει το άτομο να συνειδητοποιήσει και να συντονίσει το ίδιο την εσωτερική του πυξίδα προς τη διαδρομή που πάντα ήθελε να ακολουθήσει.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Σχέσεις
Φοβίες
Τραύμα
Κρίσεις πανικού
Άγχος-Στρες
Κατάθλιψη

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο
Πτυχίο Ψυχολογίας - Πανεπιστήμιο Κρήτης

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση
Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία - Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας

Αρθρογραφία

Δεν έχει αρθρογραφία

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!