Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ
Ιφιγένεια Σωτηροπούλου | Click to Therapy

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Ιφιγένεια Σωτηροπούλου, είμαι Συμβουλευτική Ψυχολόγος ειδικευμένη στην Συστημική Ψυχοθεραπεία από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία "Λόγω Ψυχής". Στο παρελθόν έχω εργαστεί σε φορείς που παρείχαν συμβουλευτική σε οικογένειες, έχω συντονίσει Σχολές Γονέων και σεμινάρια γαι το ευρύ κοινό από εκπαιδευτικούς φορείς. Ειδικότερα έχω εργαστεί ως Ψυχολόγος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΑΣΤΑ) και έχω συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού. Επιπλέον, εργάζομαι ως Ψυχολόγος σε Σχολείο και προωθώ προγράμματα που έχουν στόχο την ευημερία των μαθητών. Στην ιδιωτική μου πρακτική υποστηρίζω άτομα και ομάδες που στις διάφορες προκλήσεις της ζωής αναζητούν θεραπεία. Εκτός από την Ψυχοθεραπεία μπορεί κάποιος να αναζητήσει μια πιο εστιασμένη συμβουλευτική ανάλογα με τις ανάγκες του. Για παράδειγμα, η συμβουλευτική ζευγαριών είναι ένα βραχύχρονο σχήμα θεραπείας που στοχεύει στην κατανόηση των τρόπων επικοινωνίας του ζευγαριού και στην στήριξή του σε δύσκολες περιόδους, σε μεταβάσεις ή σε αποφάσειες ζωής. Τα ζευγάρια μέσα από τη συμβουλευτική αναζητούν νέους τρόπους να συνυπάρχουν και να σχετίζονται και να απολαμβάνουν περισσότερο τη σχέση τους. Παρομοίως, και η Συμβουλευτική γονέων αφορά συχνά σε ανησυχίες γονέων γύρω από την βρεφική και παιδική ηλικία αλλά και σε ερωτήματα γύρω από τη γονεϊκή τους ταυτότητα. Συνήθη ζητήματα που συζητάμε είναι το άγχος αποχωρισμού, οι φοβίες, η βραδινή ενούρηση, τα τικ, οι δυσκολίες στο σχολικό πλαίσιο του παιδιού, οι αδερφικές σχέσεις κ.α. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών δίνονται οδηγίες για μείωση των συμπτωμάτων, στήριξη των γονέων και έγκαιρη διάγνωση ψυχικών δυσκολιών. Η Συμβουλευτική εφήβων και νεαρών ενηλίκων μπορεί να αφορά συχνά τη διερεύνηση σεξουαλικής ταυτότητας και έκφρασης, τις σχέσεις με ερωτικούς συντρόφους, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη διερεύνηση πρώιμης αυτονομίας και ριψοκίνδυνων συμπεριφορών καθώς και τη διερεύνηση μιας επαγγελματικής ταυτότητας. Με τις γνώσεις μου συνεχώς να εμπλουτίζονται γύρω από τις σύγχρονες ερευνητικές τάσεις είμαι εδώ για να βοηθήσω όπως μπορώ στο προσωπικό σας ταξίδι αυτογνωσίας.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!