Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Ελένη Πάχου, είμαι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και παρέχω ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας, ενώ παράλληλα πραγματοποιώ με συνεργάτες ομάδες εμψύχωσης, και ψυχοθεραπείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις «Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις» του τμήματος Ψυχολογίας και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο παρελθόν παρείχα ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας σε Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ και ήμουν εθελόντρια για μέγαλο διάστημα στο Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατομών ΑΡΓΩ συμμετέχοντας στις θεραπευτικές ομάδες αλλά και στις συνεδρίες οικογενειακής θεραπείας. Ακόμη, συνεχίζω την εκπαίδευση μου στην ψυχοθεραπεία ατόμων και ομάδων με την προσέγγιση της Παρεμβαίνουσας Μη Κατευθυντηκότητας (NDI). Η παρεμβαίνουσα μη-κατευθυντικότητα συνιστά μία ολοκληρωμένη θεωρία και μέθοδο παιδαγωγικής, βιωματικής εκπαίδευσης, εμψύχωσης ομάδων, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας και συνολικά μια φιλοσοφία και στάση ζωής. Κεντρικό άξονα της αποτελεί η διευκόλυνση της ανάδυσης και έκφρασης των επιθυμιών, των αναγκών, των συναισθημάτων, των δυσκολιών των ατόμων ή της ομάδας με τρόπο μη κατευθυντικό αλλά με σεβασμό στην αυτονομία και την ελευθερία τους και συνοψίζεται στο τρίπτυχο «Ακούω-Προτείνω-Συνοδεύω». Τέλος, η θεραπευτική διαδικασία συνδιαμορφώνεται από τ@ θεραπευτ@ και τ@ θεραπευόμεν@, χτίζοντας μία σχέση ισοτιμίας, η οποία διαπνέεται πάντα από τις βασικές θεραπευτικές αξίες της ενσυναίσθησης-ανεπιφύλακτα θετικής αποδοχής και γνησιότητας. Συμπερασματικά θα έλεγα πως θεραπευτ@ και θεραπευομεν@ έιναι συνοδοιπόρ@ στο ταξίδι που λέγεται ψυχοθεραπεία και ανακαλύπτουν μαζί τις ξεχωριστές πτυχές του ψυχικού κόσμου.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

LGBTQIA+

Άγχος-Στρες

Κατάθλιψη

Σχέσεις

Αυτοανάπτυξη

Κακοποίηση

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Πτυχίο Ψυχολογίας - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονικής

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις "Κλινικές Παρεμβάσεις Στις Εξαρτήσεις" - Πανεπιστήμιο Κρήτης

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Δίπλωμα Κλινικής Εκπαίδευσης στην Ψυχική Υγεία - Α' Ψυχιατρική Κλινική Α.Π.Θ. - Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!