Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Έλενα Ζορδομπά και είμαι Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος νόμιμης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Πραγματοποίησα την πρακτική μου στο ΚΕΘΕΑ-ΠΙΛΟΤΟΣ, στο Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο του Βόλου, συνδυαστικά και με τη συμμετοχή μου στις θεραπευτικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ- ΕΞΟΔΟΣ, στο Συμβουλευτικό Κέντρο της Λάρισας. Έχω ολοκληρώσει το 4ετές πρόγραμμα στη Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία στο «Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής - Κέντρο δια Βίου Μάθησης». Η Συστημική Ψυχοθεραπεία είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που εστιάζει στις αλληλεπιδράσεις και τις σχέσεις μέσα σε ένα σύστημα. Αποφεύγεται η προσκόλληση στις ταμπέλες και τις διαγνώσεις, καθώς επιδιώκει να βλέπει το άτομο, ως μέρος των συστημάτων στα οποία συμμετέχει. Εκτός από τις ατομικές συνεδρίες, χρησιμοποιείται συχνά σε οικογενειακές θεραπείες, σε θεραπείες ζευγαριών και θεραπείες ομάδων, καθώς και στην αντιμετώπιση προβλημάτων οργάνωσης που προκύπτουν σε κοινότητες. Στόχος της συστημικής θεραπείας είναι να βοηθήσει τα άτομα και τις ομάδες να κατανοήσουν και να αλλάξουν τα μοτίβα αλληλεπιδράσεων στις σχέσεις τους (πχ. τους ρόλους, τον τρόπο επικοινωνίας κ.α.) Τα τελευταία 3 χρόνια δουλεύω- κυρίως διαδικτυακά- συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες και εφήβους, με διαφορετικές συναισθηματικές δυσκολίες, κρίσεις πανικού, φοβίες, προβλήματα σχέσεων, αγχώδεις διαταραχές, στρες καθημερινότητας, πένθος, ψυχικά τραύματα, διατροφικές διαταραχές ή ανησυχίες γύρω από τη σχέση με το φαγητό, αιτήματα για αυτογνωσία και προσωπική εξέλιξη. Στόχος μου είναι πάντα η ενεργή και ουσιαστική ακρόαση του θεραπευόμενου ατόμου και βασικά μου εργαλεία η άνευ όρων αποδοχή, η ενσυναίσθηση, η απουσία επίκρισης και η αυθεντικότητα. Για τα περιστατικά μου λαμβάνω ατομική εποπτεία.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Κρίσεις πανικού

Άγχος-Στρες

Πένθος

Σχέσεις

Αυτοανάπτυξη

Κατάθλιψη

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Ψυχολογία - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία - Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής- Κέντρο δια Βίου Μάθησης

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!