Έλενα Βαγδάτογλου

Έλενα Βαγδάτογλου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής

Ψυχολόγος με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος

Πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για άσκηση του επαγγέλματος Ψυχολόγου. Έχει πιστοποιημένη γνώση και πτυχίο Ψυχολογίας από Ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας προσφέροντας βέλτιστες υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Έλενα Βαγδάτογλου και είμαι ψυχολόγος απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Εκπαιδεύτηκα κι εκπαιδεύομαι στην υπαρξιακή – συστημική ψυχοθεραπεία, ατομική , ζεύγους ή οικογένειας . Ακόμα με κάθε ευκαιρία παρακολουθώ σεμινάρια πάνω σε αντικείμενα που με ενδιαφέρουν όπως οικογένεια κι εξάρτηση, παιδοψυχολογία, ψυχολογία της υγείας. Η θεραπευτική μου εμπειρία έχει διαμορφωθεί μέσα από την εργασία μου σε κέντρα ειδικών θεραπειών, σε σχολεία και από ιδιωτικές συνεδρίες, καθώς επίσης και μέσα από την εθελοντική μου προσφορά σε διάφορους φορείς όπως ΚΕΘΕΑ, δήμος Καλλιθέας, Θετική Φωνή κ.α. . Βασικά στοιχεία της θεραπευτικής προσέγγισης που ακολουθώ είναι ότι αντιμετωπίζει τον θεραπευόμενο όχι ως ένα μεμονωμένο άτομο αλλά ως συμμετέχοντα σε ένα πλέγμα σχέσεων όπου επηρεάζει κι επηρεάζεται. Ταυτόχρονα στόχος είναι η αναγνώριση της προσωπικής ευθύνης από τον θεραπευόμενο η οποία θα είναι και η δύναμη για την αλλαγή. Όπως ο Irvin D. Yalom , υπαρξιακός ψυχοθεραπευτής, εξηγεί «Καμιά θετική αλλαγή δεν μπορεί να επέλθει στη ζωή μας όσο παραμένουμε προσκολλημένοι στην ιδέα ότι ο λόγος που η ζωή μας δεν είναι καλή βρίσκεται έξω από εμάς τους ίδιους» .

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!