Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Έλενα Βαγδάτογλου και είμαι ψυχολόγος απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Εκπαιδεύτηκα κι εκπαιδεύομαι στην υπαρξιακή – συστημική ψυχοθεραπεία, ατομική , ζεύγους ή οικογένειας . Ακόμα με κάθε ευκαιρία παρακολουθώ σεμινάρια πάνω σε αντικείμενα που με ενδιαφέρουν όπως π.χ. οικογένεια κι εξάρτηση, παιδοψυχολογία, ψυχολογία της υγείας. Η θεραπευτική μου εμπειρία έχει διαμορφωθεί μέσα από την εργασία μου σε κέντρα ειδικών θεραπειών, σε σχολεία και από ιδιωτικές συνεδρίες, καθώς επίσης και μέσα από την εθελοντική μου προσφορά σε διάφορους φορείς όπως ΚΕΘΕΑ, δήμος Καλλιθέας, Θετική Φωνή κ.α. . Κατά τη θεραπευτική διαδικασία θεωρώ πολύ σημαντικό και φροντίζω να υπάρχει ένα κλίμα αποδοχής, κατανόησης και εμπιστοσύνης. Βασικές αρχές και της θεραπευτικής προσέγγισης που ακολουθώ είναι η αντιμετώπιση του θεραπευόμενου όχι ως ένα μεμονωμένο άτομο αλλά ως συμμετέχοντα σε ένα πλέγμα σχέσεων όπου επηρεάζει κι επηρεάζεται. Ταυτόχρονα στόχος της ψυχοθεραπείας είναι η αναγνώριση της προσωπικής ευθύνης από τον θεραπευόμενο η οποία θα είναι και η δύναμη για την αλλαγή. Όπως ο Irvin D. Yalom , υπαρξιακός ψυχοθεραπευτής, εξηγεί «Καμιά θετική αλλαγή δεν μπορεί να επέλθει στη ζωή μας όσο παραμένουμε προσκολλημένοι στην ιδέα ότι ο λόγος που η ζωή μας δεν είναι καλή βρίσκεται έξω από εμάς τους ίδιους» .

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Κρίσεις πανικού

Σχέσεις

Αυτοανάπτυξη

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Πτυχίο Ψυχολογίας - Πάντειο Πανεπιστήμιο

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Υπαρξιακή- Συστημική Ψυχοθεραπεία - Ινστιτούτο Αντίστιξη

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Οικογένεια κι εξάρτηση - 18 ΑΝΩ

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!