Δημήτρης Τρέσσος (he/him)

Δημήτρης Τρέσσος (he/him)

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Συμπεριφορική (CBT)

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Δημήτρης Τρέσσος και είμαι απόφοιτος του University of East London και κάτοχος μεταπτυχιακού Ψυχολογία Υγείας απο το University of Central Lancashire καθώς και μεταπτυχιακού Κλινικής Ψυχολογίας από το Hellenic American University. Επίσης, ειδικεύομαι στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία όπου εκπαιδεύομαι στην Ελληνική Εταιρία Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστιμών και Ιατρικής Ακρίβειας (ΕΠΙΨΥ) και Αιγινήτειου Νοσοκομείου. H Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία με την οποία θα δουλέψουμε βασίζεται στη συλλογιστική δηλαδή "δεν είναι τα πράγματα που μας ταράζουν, αλλά ο τρόπος που σκεφτόμαστε για αυτά", οπότε μαζί θα δουλέψουμε για να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης που μπορεί να προκαλεί δυσφορία σε έναν όχι δυσφορικό και πιο λειτουργικό για το καθένα. Εργάστηκα ως ασκούμενος κλινικός ψυχολόγος στο Roots Wellness Center και στο Counseling Center του Hellenic American College πραγματοποιώντας ατομικές συνεδρίες, τόσο online όσο και δια ζώσης, στην ελληνική αλλά και αγγλική γλώσσα. Στα πλαίσια των σπουδών μου έχω πραγματοποιήσει πολλές εκπαιδεύσεις και σεμιναρία, κάποια εκ των οποίων είναι η εκπαίδευση στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης από The Association for Psychological Therapies και εκπαίδευση στο Κλινικό Τράυμα απο International Trauma Training Institute – ITTI. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης ασχολήθηκα με ζητήματα άγχους, αϋπνίας, κρίσεων πανικού, διαχείριση στρες, τραύμα, και ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα. Το θεραπευτικό δωμάτιο είναι ένα ασφαλές μέρος, δίχως καμία επίκριση και κριτική, παρά μόνο αποδοχή ως προς το εκάστοτε θεραπευόμενο.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Άγχος-Στρες
LGBTQIA+
Κρίσεις πανικού
Κατάθλιψη
Φοβίες
Τραύμα

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο
Psychology - University of East London (Athens Metropolitan College)
Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό
Health Psychology - University of Central Lancashire (ICPS)
Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό
Psychology with concentration in Clinical Psychology - Hellenic American University (Hellenic American College)

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση
Γνωσιακές Ψυχοθεραπείες - Ελληνική Εταιρία Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών, Αιγινήτειο – Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστιμών και Ιατρικής Ακρίβειας
Σεμινάριο
Σεμινάριο
ACT Essentials (Acceptance & Commitment Therapy) - The Association for Psychological Therapies
Σεμινάριο
Σεμινάριο
Clinical Trauma Professional - EVERGREEN Certifications
Σεμινάριο
Σεμινάριο
MMPI-2 (Minnesota Multiphasic Personality Inventory-2) - ISON Psychometrica
Σεμινάριο
Σεμινάριο
TF-CBT Web 2.0 (Trauma-Focused Therapy) - The Medical University of South Carolina

Αρθρογραφία

Δεν έχει αρθρογραφία

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!