Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ
Διαμαντοπούλου Κατερίνα | Click to Therapy

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Διαμαντοπούλου Κατερίνα και είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και κατέχω άδεια άσκησης του επαγγέλματος. Έχω ολοκληρώσει την 4ετή εκπαίδευση στην Συστημική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία στο "Εργαστήριο Συστημικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας- Ροδάκινο". Στο ίδιο Κέντρο, έχω παρακολουθήσει την ετήσια εκπαίδευση στην Θεραπεία Ζεύγους & Συμβουλευτική Γονέων, ενώ το παρόν διάστημα παρακολουθώ το πρόγραμμα "Συστημική Θεραπεία παιδιών 3-12- Η τέχνη και το παιχνίδι στην θεραπευτική συνεδρία". Ακόμη κατέχω μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Εφηβική Ιατρική & Φροντίδα Υγείας Εφήβων(τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ). Επίσης έχω ολοκληρώσει το ετήσιο μετεκεπαιδευτικό σεμινάριο στην Κλινική Ψυχοπαθολογία. Παράλληλα έχω παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια πάνω στην ψυχική υγεία. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στην Β/θμια Εκπαίδευση ως Ψυχολόγος και συνεργάζομαι με Κέντρα Ειδικών Θεραπειών παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολόγου σε παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες. Ασκώ επίσης το επάγγελμα ιδιωτικά, πραγματοποιώντας online συνεδρίες συμβουλευτικής & ψυχοθεραπείας. Στο παρελθόν έχω εργαστεί σε Κέντρο Παιδικής Προστασίας, και έχω προσφέρει εθελοντική εργασία στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου "Καραμανδάνειο". Σε ψυχοθεραπευτικό επίπεδο, δουλεύω κυρίως με ζητήματα όπως άγχος, διαχείριση συναισθημάτων, αναβλητικότητα, δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις, μεταβάσεις, διαζύγιο, απώλεια, θέσπιση ορίων κ.α. Να θυμάσαι πως: Δεν είμαστε οι δυσκολίες μας. Όταν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, θα μπορούμε να δούμε καθαρά τον εαυτό μας χωρίς τις ταμπέλες που συνηθίζουν οι γύρω μας ή ακόμη και εμείς να κρεμάμε στον εαυτό μας. Όταν καταφέρω να αντικαταστήσω μια "ιδιότητα" που μου έχω ή μου έχουν "φορέσει", με μια συμπεριφορά, που εγώ επιλέγω πότε θα χρησιμοποιήσω και πότε όχι, θα αλλάξει η αφήγηση για τον εαυτό μου και για τη ζωή μου.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Σχέσεις

Πένθος

Κρίσεις πανικού

Άγχος-Στρες

Ψυχοσωματική

Αυτοανάπτυξη

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο

Πτυχίο Ψυχολογίας - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Μεταπτυχιακό
Μεταπτυχιακό

Εφηβική Ιατρική & Φροντίδα Υγείας Εφήβων Εφήβων - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

4ετής εκπαίδευση στην Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική - Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής - Ροδάκινο

Εκπαίδευση
Εκπαίδευση

Ετήσια Εκπαίδευση στην Συστημική Θεραπεία Ζεύγους και Συμβουλευτική Γονέων - Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής - Ροδάκινο

Σεμινάριο
Σεμινάριο

Ετήσιο σεμινάριο "Κλινική Ψυχοπαθολογία" - ΕΠΙΨΥ

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!